Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bandiciz, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    öncelikle herkese merhaba ben 18 yaşındayım geçen sene 17 yaşındayken babam ve annem için başvuru yaptım ve babama çıktı biz ds-260 formunu doldururken üçümüz için de ayrı ayrı mı form açılacak yoksa tek form üzerinden asıl bilgileri babam için doldurup bizim hakkımızda küçük bilgiler mi isteniyor cevaplarsanız çok sevinirim.

    Hepiniz için tek tek ds260 formu dolduracaksınız. Aile kısmında birbirinizin bilgilerini de vereceksiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @uurse, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    ayrıca bu sitede kota vs çok saçma koskoca devlet bütün yükü kaldırabilecek bir server kurabilir diye düşünüyorum. bizim edevlet gerçekten çoğu zaman çok iyi işliyor. geçen sene sadece yol izinlerinde patladı 3-5 saat sonra düzeldi ki oraya yığılan kişi sayısı ds260 formunu dolduracak kişi sayısının kaç katıdır kim bilir.

    Evet düzeltebilirler ama demek ki buna bütçe ayıracak kadar umursamıyorlar. E-devlet gibi vatandaşların kullandığı bir sistem değil sonuçta. Bizim gibi göçmenlik talebi olanların kullandığı bir site olduğu için çok da umursanmıyoruz demek ki :)


  • Merhaba arkadaşlar, formu doldurmak için ancak bugün girebildim. diğer günler hiç izin vermiyordu. neyse birkaç sorum var yardımcı olursanız memnun olurum.

    1. şuanki işim seçeneklerde yer almıyor. Diğer seçip sadece mesleği "IT Auditor" şeklinde yazmam yeterlimi ? yoksa yapılan işi kısaca açıklamalımıyım ?
    2. üniversite zamanında yatay geçiş ile başka bir okula geçiş yaptım. bu YÖK kayıtlarında yer almıyor. sadece mezun olduğum okulun bilgisi var. sizce eski üniversiteyi yazmalımıyım ? ama oradan diploma almadım. 2 üniversite de farklı şehirlerde, adres bilgilerinde bulunduğum yerleri yazdım. sonra burada ne yaptın diye sorarlarmı ?
    3. amerika turist vizem var. aralık 2018 yılında almıştım. ancak o tarihten bugüne kadar gidemedim. 2019 da işim nedeniyle, sonra da malum covid durumu nedeniyle giriş-çıkış yapamadım. bu durum sizce benim green card almamı etkilerimi? bu formu doldurduktan sonra giriş-çıkış yapmam mülakat zamanında faydalı olurmu ? sizce yapmalımıyım ?

  • @selim06
    1)Aslında yeterli, fakat ingilizceniz yetersizse mülakatta mesleğinizi açıklamak yerine ds260 formunda tanımlamak daha mantıklı olabilir.

    2)Mezun olduğunuz üniversiteyi yazmanız yeterli olacaktır

    3)Turist vizesini kullanmamış olmak ya da kullanmış olmak göçmen vize mülakatını etkileyecek bir durum değil.


  • Telegram grubu için formu doldurup gönderdik davet bekliyoruz


  • @Muhtaradana Çok teşekkür ederim.Evet öyle görünüyo maalesef, insallah köpek evlatlar için de hersey kolaylıkla hallolur.Haklısınız bu forum olmasa ne yapardık hiç bilmiyorum zaten :smiling_face_with_smiling_eyes: Forumu kullanabildiğime çok sevindim bu arada:beaming_face_with_smiling_eyes: Pasaportu da dediğiniz gibi beklemiycem yarından sonra,benim ki ertesi gün elimde olmuştu o yüzden acaba mı diyorum artık inşallah bugün en azından giriş yapabilir biraz da olsa doldurabilirim :palms_up_together:


  • @EzgiLera Çok tesekkur ediyorum. Mülakat için bol şans diliyorum çok az kalmış:palms_up_together_light_skin_tone: :star-struck:


  • Eşim ön lisans mezunu, DS-260 formu için bu konunun ilk sayfasında paylaşılan "DV2023 icin aciklamalar pdf " dosyasında,
    "Course of Study: buraya universite ya da daha ustu bir
    ogretim kurumunlarindaki bolumunuzu yazmalisiniz, lise
    icin ise meslek liseleri icin ‘vocational’, diger liseler (duz,
    anadolu, fen, aol vs.) icin ‘academic’ yazabilirsiniz."
    ibaresi var ama meslek yüksek okulu bilgisi yok. "Course of Study" kısmına vocational mi yazmalıyım yoksa mezun olunan bölümümü.


  • ds-260 formunu doldurmak için siteye girmeye çalıştığımda Your request cannot be processed at this time. yazısıyla karşılaştım sebebi nedir yoğunluktan dolayı mı?


  • Dv-260 Formunda Work/ Education bölümünde bu iş 2 yıllık deneyim gerektirir mi diye bir seçenek var hangisini seçmem gerekiyor?(Üniversite Mezunuyum)


  • @BayC, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar site hata veriyor. Sizde de durum böyle mi?

    Evet @BayC sürekli sayfayı yenileyerek deniyoruz bizde.


  • @bandiciz, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    ds-260 formunu doldurmak için siteye girmeye çalıştığımda Your request cannot be processed at this time. yazısıyla karşılaştım sebebi nedir yoğunluktan dolayı mı?

    Evet @bandiciz yoğunluktan dolayı.


  • Bu ileti silindi!

  • @happycandy

    Dosya Numarasi: 2023EU00025XXX
    DS-260 Gonderimi: gg/aa/yyyy
    KCC Evrak Istegi: gg/aa/yyyy
    KCC Evrak Onayi: gg/aa/yyyy
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy Profil düzenlemede imza bölümüne oluşturuyorsunu


  • Merhaba, DS260'la ilgili birkaç sorum olacaktı:
    Şu anda öğrenci olduğum için bunu belirttim fakat temmuz ayında mezun olacağım için Amerika'da yapmayı düşündüğüm işe mezun olacağım mesleği söyledim. Mülakat sırasında öğrenci olmayacak olmam sıkıntı yaratır mı?
    Cevaplayabilirseniz çok sevinirim.


  • Arkadaşlar merhaba, çekilişe başvuru yaparken eşimin bilgilerini yazdım. Ds260 formunu sadece kazanan kişi olarak benim doldurup eş bilgileri kısmında mı yazmam lazım? Yoksa eşim için benim dosya numaram ile ikinci bir Ds260 formu mu oluşturmak gerekli ? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @tohma31, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera Cevap için teşekkürler, case numberım 25xxx lerde olduğu için biraz tedirgin oldum, sonradan submit etsek sıra gelir mi gelmez mi diye açıkçası :)

    Geç kalmayın formu doldurmak için. Hiç belli olmaz.


  • @Cuce-Ejderha, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera kısa dönem 6 ay olarak tamamladım. Ev adresim uygun mudur?

    Ev adresinizi yazın, sorun olmaz.


  • @Berna-Colak, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera case numarasını 0lar olmadan mı yazmak lazım

    Girerken sıfırları yazacaksınız. Sadece submit ederken sıfırları yazmıyorsunuz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum