Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @EzgiLera Soruda hangi seviyede olduğunu sormamış sadece başka dil okuyup konuşabiliyor musunuz gibi bir soru sormuş, ben de english yazdım. Yanlış yapmamışım değil mi? İleri seviyede var mı gibi bir soru sorsaydı no der geçerdim. 😃 ingilizcem mülakatta söylenenleri anlayacak ve kendimi ifade edecek kadar var. Sorular çok belli ve cevaplarda benim söyleyebileceğim seviyede. Standardın dışında çok spesifik şeyler sorar ayrıntılı anlatmalı şeyler olursa orada kalırım. Bu yüzden mülakatı daha rahat geçirmek için Türkçe tercih etmeyi düşünüyorum. Sorun olur mu yani 😃

  • ⭐⭐

    @Tugce-0, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera Merhaba Ezgi,

    Cevap için teşekkürler 🙂 Ekim-kasım gibi mülakatın tarih haberini mi alırım? Yani örneğin ekim ayında bana 1 ay sonra veya 2 ay sonra mülakatın olacak mı derler yoksa mülakat tarihim mi ekim-kasım ayı içerisine denk gelir?

    Teşekkürler 🙂

    Ağustos ayında Eylül bülteni açıklanacak. Bu bültende Ekim için current olan numaralar yazacak. Eğer current olursanız -ve tabi her şey sistematik ilerlerse- Ekim için mülakat bekleyebilirsiniz. Current olmazsanız muhtemelen Kasım'da current olacağınızı öngörebilirsiniz.
    Ekim için verilecek mülakatlar, Ağustos'ta açıklanan Eylül bülteninden sonra, Eylül'de açıklanan Ekim bülteninden önce dağıtılır genelde.

    Örneğin, Ekim için current olduğunuzu öğrenirseniz, 30 Ağustos'ta 29 Ekim için mülakat aldığınızda dair mail alabilirsiniz.


  • Merhabalar daha önceden yazmıştım ama tekrardan bir sormak istedim. Dv2023'e girdiğim maile ulaşımımı kaybettim Ds206'da ki formda güncel mail adresimi yazarsam bir sıkıntı olur mu? yani daha önce ki talihlilerde hangi mailine geldi evrak istemeleri benim gibi 2 mail kullanmış olan var mı?

  • ⭐⭐

    @phenex, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera Soruda hangi seviyede olduğunu sormamış sadece başka dil okuyup konuşabiliyor musunuz gibi bir soru sormuş, ben de english yazdım. Yanlış yapmamışım değil mi? İleri seviyede var mı gibi bir soru sorsaydı no der geçerdim. 😃 ingilizcem mülakatta söylenenleri anlayacak ve kendimi ifade edecek kadar var. Sorular çok belli ve cevaplarda benim söyleyebileceğim seviyede. Standardın dışında çok spesifik şeyler sorar ayrıntılı anlatmalı şeyler olursa orada kalırım. Bu yüzden mülakatı daha rahat geçirmek için Türkçe tercih etmeyi düşünüyorum. Sorun olur mu yani 😃

    Sorun olmaz tabi ki. Yanlış yapmamışsınız. Çok zorlandığınız yerde tercüman da çağırıyorlar. Ama mülakatta size İngilizce biliyor musunuz, gittiğinizde ne yapacaksınız derlerse İngilizce bilmiyorum demeyin yeter 😅

  • ⭐⭐

    @greencardbatu, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar daha önceden yazmıştım ama tekrardan bir sormak istedim. Dv2023'e girdiğim maile ulaşımımı kaybettim Ds206'da ki formda güncel mail adresimi yazarsam bir sıkıntı olur mu? yani daha önce ki talihlilerde hangi mailine geldi evrak istemeleri benim gibi 2 mail kullanmış olan var mı?

    Ds260'ta yazdığına gelen de var, başvuruda yazdığına gelen de.
    Siz sıranızı takip edip beklemeden istediğiniz mail adresinden evrak gönderimi yapabilir, ESC'den mülakat tarihini görüntüleyebilirsiniz. Sorun edecek bir şey değil.


  • Ben liseyi ve üniversiteyi şehir dışında okudum. O sebeple e devlette ki adresim ve kaldığım yer adresim tamamen birbirinden farklı hangisini yazmam gerekiyor?


  • @EzgiLera teşekkür ederim içime su serptiniz 🙏🏻


  • Son ve önemli bir soru sormak istiyorum. Ben mahkeme yolu ile isim değişikliği yaptım. Formda daha önce kullanılan isim kısmına da bu ismi ekledim. Sadece isim eklenmiyordu soyadı kısmına da mevcut soyadımı ekledim. Bu aşamada benim için sıkıntılı bir durum var mı? Resmi mahkeme sonucunu belgeye eklemem yeterli mi? Yapılması gereken nedir, ayrıca öyle bir durumda mahkeme sonuç kağıdını ingilizceye mi çevirtmeliyim?


  • Herkese merhaba ; öncelikle tüm talihlileri tebrik eder, sorunsuz bir süreç yaşanmasını dilerim.
    Spesifik olmakla birlikte önemli olduğunu düşündüğüm bir sorum olacak, tecrübesi olan varsa yardımını rica edeceğim.

    • Son beş yıllık seyahatlerim içerisinde işim gereği İran, Afrika ülkeleri, Ürdün, Irak vb. bulunuyor, bu ziyaretlerin akabinde de 3 kere sorunsuz gidip döndüğüm New York seyahatlerim var. Toplamda 25 e yakın seyahatim oldu ancak ülke spesifik negatif algı oluşturabilecek yerleri yazmadan geçsem sorun yaşar mıyım? Şimdiden teşekkürler.

  • sonunda formu submit ettim, case numaram gorece yuksek oldugu icin acele etmek istedim
    umarim hatasiz yollayabilmisimdir.

    ben ozellikle sabah saat 10'10 gece ve ogleden sonra 3'10 gece cok rahat girebildim, 3 gun bu sekilde ayni saatlerde ust uste acildi sistem
    crome kullandim.

    sirada esimin ve oglumun formlari var, esimindeki bitti sayilir.
    sonrasi sabirla bekleme ve case numarasi gelsin diye dua etmek


  • @EzgiLera tekrardan merhaba çok bilgili değildim GC hakkında bu forumlada yeni tanıştım haliyle dolduracağım. Foruma social login yaptığım için isim soyisim şeklinde kullanıcı adım oluştu ama istemiyorum böyle olmasını nereden değiştirebilirim?

  • ⭐⭐

    @phenex, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Son ve önemli bir soru sormak istiyorum. Ben mahkeme yolu ile isim değişikliği yaptım. Formda daha önce kullanılan isim kısmına da bu ismi ekledim. Sadece isim eklenmiyordu soyadı kısmına da mevcut soyadımı ekledim. Bu aşamada benim için sıkıntılı bir durum var mı? Resmi mahkeme sonucunu belgeye eklemem yeterli mi? Yapılması gereken nedir, ayrıca öyle bir durumda mahkeme sonuç kağıdını ingilizceye mi çevirtmeliyim?

    Formu doğru doldurmuşsunuz.
    Mahkeme evraklarını İngilizceye çevirtip mülakata götüreceksiniz.


  • @EzgiLera Cevaplar için çok sağ olun.


  • Selamlar,

    Ben Excel'leri incelediğimde özellikle de Covid dönemini es geçersek en güncel Excel'e detaylı baktığımda (2022) 13000'lere kadar olan Case Number değerlerine yoğunluklu olarak Mart ayı içerisinde mülakat tarihi verildiğini görüyorum. Ancak durum Case Number değerinden baya bir bağımsız görünüyor. Form doldurma sıralarını incelediğimde yine mantıklı bir görüşe varamıyorum. Örneğin 13000'lerden önce olup mülakat tarihi verilmeyenler bulunuyor veya formu daha geç doldurup daha erken mülakat tarihi alanlar... Belirli bir istatistiğe dayandırılamıyor. Sorum şu şekilde, uygun görmedikleri kişileri hiç mülakata çağırmıyorlar mı acaba? Uygun gördükleri kişilerce mi mülakat tarihi verip devam ediyorlar? Mülakat tarihi verilmeyenlere neden verilmiyor, buradaki yorumlarınız nedir?

    Teşekkürler 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sefa-Analık fiziki olarak kaldığınız adresi yazmalısınız.
    ayrıca lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.


  • Sosyal medya kısımlarına google hesabımı eklemedim sorun olur mu? Google mail de sadece drive için kullanıyorum, paylaşım bir şey yapmıyorum. Bilemedim. Sosyal medya kısmına sadece facebook, twitter, instagram gibi stabil üç şeyi koydum bıraktım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dodi tebrikler, bol şans diliyorum.


  • @EzgiLera merhaba, süreci imzanıza taşıyın ne demek

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @phenex ekledikleriniz yeterli olacaktır.


  • @EzgiLera çok teşekkür ederim 🙏🏼


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum