Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@anka tebrikler
-
@anka tekrardan hayirli olsun :) saglik olsun sayin Anka, bir dahaki sefere bulusuruz :)
-
@anka Merhaba sayın anka öncelikle hayırlı olsun. Niçin gidip dönmeyi uygun buldunuz ? Türkiyedeki iş güç durumunuzdan dolayı mı? İlk izlenimleriniz ve yorumlarınız nedir ? Temelli gitmeyi ne zaman düşünüyorsunuz? Bizde karar aşamasındayız 15 günlüğüne gidip dönelim mi? Yoksa gözümüzü karartıp tek seferde mi gidelim :)
-
Sayın @greenleo merhaba, teşekkürler . Belirttiğiniz gibi hem Türkiye'deki iş durumları hem de Amerika'daki bölge, iş konusundaki belirsizliklerden ötürü giriş yapıp döndük. Açıkçası ilk 6 ay içinde giriş yapma zorunluluğu olmasaydı bu seyahati yapmaz, şartları somutlaştırdıktan sonra temelli gitmeyi tercih ederdik. Madem gitmek zorunda olduğumuz için gidiyoruz, hem tanıdığımız insanları görme hem de oraların havasını alma niyetiyle yola çıktık. Amerika'da 2006 ve 2007 yıllarında bulundum ve döndüğümden beri tekrar orada yaşama arzusu içindeydim ama tabi ki de bu zaman içinde hayat devam etti, evlendim, bir kariyer sahibi daha önemlisi de çocuk sahibi oldum. Şimdi her şeyi daha detaylı düşünme durumunda kalıyorum ama bu işin bir heves, bir cesaretle yola çıkıp zamanla yoluna koyulacak bir süreç olduğunu da düşünüyorum. Bu cesareti kendinizde buluyorsanız, iş/maddi durumunuz uygunsa ve sizi Türkiye'de bağlayan bir neden yoksa giriş-çıkış yapmaya bence çok gerek yok.
Bizim ilk izlenimlerimiz biraz gözümüzü korkuttu, bunun iki ana nedeni var, ilki bizim gibi Antalya'da deniz ve doğa ile iç içe huzurlu ve sakin bir yaşama sahipken New York City'nin curcunası oldukça yıpratıcı, tabi ki gezmek görmek, bunca rengin, farklılığın içinde olmak güzel ama devamlı yaşamak için eğer çok iyi şartlarda bir iş imkanı vs. olmadıktan sonra New York bize pek uygun değil. Bu noktada ilk gidiş için belki daha farklı bir yer tercih edilebilir ama kısa süreli kalışlarda olumlu ya da olumsuz yeterli gözlem yapma imkanı bence çok mümkün değil. Sonuçta hepimiz biliyoruz ki ne olursa olsun ilk zamanlar zorlu geçecek, tam anlamıyla uyum sağlamak belki 6 ay belki 1 yıl belki de daha uzun süreleri alacak. Durum böyleyken 2 haftaya (elimizde green card ve ssn'lerimiz de yokken) fazla anlam yüklemek bence çok gerçekçi değil. Gözümüzü korkutan bir diğer nokta da tanıdığımız insanların çalışma şartları oldu, güzel evlerde yaşayıp, iyi arabalara sahip olabiliyorlar, Türkiye'deki birçok olumsuzluklardan da uzaklar ama kendilerine/ailelerine ayırabildikleri zaman oldukça kısıtlı, devamlı bir koşturmaca içindeler. Ben ve eşim Türkiye şartlarında iyi işlere sahibiz, çoğu kişi gibi bizim de aynı şartlarda Amerika'da işe başlama ihtimalimiz çok yüksek değil. Her ne kadar İngilizce konusunda çok sıkıntı yaşayacağımızı düşünmesem de farklı bir dilde özellikle iş hayatında kendini ifade etmek zaman ve deneyim gerektiren bir süreç. Tüm bunları da düşününce Türkiye'deki onca saçmalığa rağmen kurmak için yıllarımızı harcadığımız kendi düzenimizi bırakmak da çok kolay olmuyor. Tabi bu bahsettiklerim tamamen subjektif ve kişisel düşünceler ayrıca Amerika kısmındaki örneklemim de oldukça sınırlı, bu bizim için de yanıltıcı olabilir.
Sonuç olarak biz hala durumu sindirmeye çalışıyoruz. Çocuğumuzun geleceği için bu fırsatı kesinlikle kaçırmak istemiyorum ama doğru zamanda doğru yere gitmek için de kendimize biraz zaman vermeyi doğru buluyorum. İkinci girişe kadar ya net bir karar verip temelli gideceğiz ya da re-entry permit opsiyonunu düşüneceğiz. Size de bol şans dilerim.
-
@anka Abi bu forumda amerikaya gitmek isteyenlerin % 90 nın maddi sıkıntısı yok . düzenli bir hayatları var . genelde amerikaya gitme amaclarımız özgürlük . yarından korkmamak . kafamızın rahat olması . maddi seyler çok çok geride kaliyor .cocuk konusunda ise insan kendi için olmasa bile cocugu için orda yaşamayı kabul eder . amerikada dil ögrenecek liseye gidecek amerika üniversitesinde okucak .eminim size duacı olacaktır ilerde . bence bu fırsatı kaçırmayın . tabi yinede siz bilirsiniz . :)
-
@anka Risk almamakta bir risktir :) Bizde çocuğumuz için çıkacağız bu yola 12 yaşında 6 sınıf , onu bu şanstan mahrum etmeyeceğiz. Bizim yolumuz florida
-
@greenleo Florida candir dogru tercih 👍😁
-
@anka Hayırlı Uğurlu olsun.
-
yaşasın florida :)
-
@anka hem hemşeri hemde aynı şartlardaymışız🙂
-
Newyork dan selamlar.. Ilk girisimizi dun gece gerceklestirdik. Ataturk havalimanindan az kalsin kaciriyordum ucagi counter kapanmisti ve actirdim 😂 son cagri yaziyordu 504 nolu kapiya vermisler kos kos bir hal oldum.. sonunda yetistik ve ucaga girdik. Cok rahat bir yolculuktu.. (ucaktaki formu bende doldurdum.. yanimda kizima aldigim cukulata krakee falan vardi onlari yazmadim bavulda bisey yoktu zaten.. giriste pasaporttaki kadina verdim evraklarla onun icin bisey sormadilar) JFK ya indikten sonra bir kadin us citizen this side ve visa this side diye bagiriyordu.. emin olmak icin iki ayri kisiye sordum.. ve yabancilarin kuyruguna girdik..ucak 350 kisilikti bunu 50 kisisi us citizen kuyrugu digerleri benle ayni kuyruga girdigi icin bira bekledik. Sonra sira bize geldi ama ben beklerlen elinde sari zarfi olan benim gibi kimse varmi diye bakinirken bir uzak dogulu pasaport kontrolu sirasinda green kart sahibi olunca ziplamaya basladi.. sevinc gosteriai sonra sinda gelelim benim gecisime..sira bize geldi evraklari ve pasaport lari verdim.. resimlerdeki biz miyiZ diye kontrol etti scan etti sari zarflari acti soyle bir sayfalarina bakti damgalari vurdu.. sonra dediki eger usa dan cikarsani kartlar elinize ulasmamia olursa bugun giris yaptiginiZdan itibaren 1 yil icinde tekrar girebilirsiniz dedi.congrats dedi ve girdik :) sicagi sicagina yazayim dedim..darisi diger bekleyenlerin basina..
-
@asli hayirli olsun :)
-
@asli hayırlı olur inş 😊
-
Merak ettim uçakta doldurulan form türkçemi ?
-
@takip ingilizce sayin takip
Customs and Border Protection Formundan bahsidoyorsunuz degilmi -
evet ondan bahsetmiştim
https://www.cbp.gov/sites/default/files/documents/CBP Form 6059B English (Sample Watermark).pdfşurada bir örneği var sanırsam
-
@takip ingilizce. evet, bu gondermis oldugunuz form.
-
BU FORMUN TURKCESI VARMI ACABA
-
http://butunbildiklerinianlat.blogspot.co.id/2013/08/amerikaya-giriste-ucakta-doldurulan-us.html ADRESINDE HERBIR SORUYU ACIKLAMIS.
-
@asli Hayırlı olsun, yeni hayatınızda başarılar. :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum