Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @Muhtaradana, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Mustafa-AK-0 güvenilir bir Amerika adresiniz yoksa bu başlığın ilk iletisindeki ds260 form doldurma belgesi ve videosunda anlatıldığı gibi doldurup şimdilik bir ABD adresi yazmanıza gerek yok. Ancak mülakat öncesi bir ABD adresi bulmanız lazım, otel, airbnb ya da diğer güvenilir adresleri formunuza yazmayın.

Şimdilik tam aradığım cevap oldu, adres kısmını boş bırakacağım teşekkürler @Muhtaradana

• ⭐⭐⭐⭐

@vadili, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

Az önce ds260 formlarımızı kontrol ederken asıl talihli olan eşimin yurtdışı çıkış ile ilgili sorunun ds260 a hiç işlenmediğini gördük. Formu doldururken cevap verdiğimizi hatırlıyoruz 2 ülke yazmıştık. Ancak ds260 a sistemden baktığımızda hiç işaretlenmediğini görüyoruz. Bu durumda ne yapmalıyız sizce? Muhtemelen sistemsel bir hata oluştu.

Bazen oluyor böyle şeyler. Sizlik bir hata yok.
    Özet kısmında bu soruyu hiç görmüyorsunuz değil mi?

• @Muhtaradana teşekkür ederim.

• @nazli2856 bunları değerlendirmek için biraz erken, Ocak 2023te ceac verileri yayınlandığında biraz yorum yapabiliriz, süreçte bol şans, imzanızı aşağıdaki başlığa bakarak güncellerseniz iyi olur⬇️ https://yesilkartforum.com/forum/post/59676

• @taylan172 başvuran degil, mulakat alan. DV2022 süreci de ne yazik ki coknyavas ilerliyor. henüz mülakat alamamış binlerce kişi var.

• @EzgiLera, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Mustafa-AK-0, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Mustafa-AK-0, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Tolgadengiz, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@mhtbodur merhabalar çekiliş eş ile ilgili bilgileri personel sayfasında kişi ekleme deyip eşin bilgilerini eklemiyor muyduk orayı tam anlamadım yoksa yeniden tekrar bi ds formu nasıl açıcaz

Başvuru yaparken bekar, kazandığınızda evli iseniz, sağ üst köşede add appliciant yazan kısımdan eşiniz için bir form oluşturabilirsiniz.

Yani hem kendi formunuzda eş bilgilerini gireceksiniz hem de onun için de ayrıca bir ds260 formu doldurup orada da kendinizi eş kısmına gireceksiniz.

Sayın @EzgiLera formu daha açmadım hata yapmamak için sürekli araştırıyorum bu sebeple bende benzer soru soruyorum yanlış anlamayın,
    Biz evli iken başvuru yaptık halende öyleyiz, yukarıdaki bilgi bizim içinde geçerlimi. Aynı şekil sağ üst köşedeki "add appliciant" yazan bölümden yeni form açıyoruz değil mi?
    Yoksa her aile bireyi için doldurulmalı denmesi her seferinde başa alıp dosya numarası girerek ayrı ayrı bilgimi gireceğiz ki ben formun bir kez doldurulup imzalandıktan sonra aynı dosya numarasını girerek tekrar açılacağını sanmıyorum.

Siz başvururken de evli olduğunuz için zaten ikiniz için de ayrı ayrı ds260 formu olması gerek ceac sistemi açtığınızda. Eğer yoksa başvuruda hata yapmışsınız demektir. Dosya numarası, Confirmation number hepsi aynı. Aynı sistemden girip 2 farklı form göreceksiniz kendi adınıza.

Benim söylediğim başvuruda bekar olup sonradan evlenenler için geçerli.

Cevabınız için teşekkür ederim. Yardımcı olursanız bir sorum daha var.
    DS-260 formuna girilen Amerika'daki adres bilgisini doldurmamız zorunlumu? Bir avukat videoda sadece form için boş bırakmanız sorun olmaz diyor, bu bilgi doğrumu? Bazı videolarda Rezervasyon yaptırmadan otel adresi yazabileceğimizde söyleniyor. Hatta airbnb üzerindende alabilirsiniz deniyor. Bu yöntemlerden birini izleyip artık son aşama olduğu için mülakat sırasında güncel gideceğimiz adres bilgisini bildirip güncellesek mantıklı olurmu? Sizce nasıl yapalım boşmu bırakalım yoksa otel airbnb gibi bir yolmu izleyelim.

Kesinlikle otel adresi gibi, geçici Airbnb gibi bir adres yazmayın. Eğer tanıdığınız yoksa şimdilik boş geçin o kısmı. Vereceğiniz adres greencardın teslim edileceği adres olacak.
    Mülakata kadar güvenilir bir adres bulun ve o adresi verin. Eğer güvenilir adres bulamazsanız Horizon'dan adres hizmeti satın alabilirsiniz.

Güvenilir bir adres dediğim, mesela taşınmayacak bir tanıdığınız olabilir. Çünkü greencard kaybolursa, yanlış adrese giderse, yanlış kişilerin eline geçerse Amerika'daki hayatınız bir kabus olarak başlayabilir.

Yardımlarınız için teşekkürler @EzgiLera

• @Muhtaradana reis selamın aleyküm kime sorsam elbet 19 - 20 k lara gelir diyor mülakat. Acaba sen ne düşünüyorsun bu sene ciddi ciddi gelir mi 20 binlere boşuna heveslenmeyeyim yoksa

• @coolpisces ilgili düzeltmeler yapılacak merak etmeyin.

• @gucarslan teşekkürler

• @atacan
    1)Pasaportun yenisi geldimi ya da e-devlette pasaport numarası gözüküyor mu?
    2)Adresi mülakatta değiştirebilirsiniz
    3)Süreci anlamak için bu başlığın ilk 2 iletisini ve sayılarla dv2023 başlığını dikkatlice okumalısınız.

• @EzgiLera evet soru komple yok, sanki hiç sorulmamış gibi

• ⭐⭐⭐⭐

@vadili, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera evet soru komple yok, sanki hiç sorulmamış gibi

Oluyor böyle form hataları. Sizlik bir şey değil, merak etmeyin. Geçen senelerde de olmuştu.

• @Mustafa-AK-0 formu submit etmedikçe istediğiniz kadar hata yapabilirsiniz sıkıntı yok, bu yanlışları düzeltip save yapınca doğru bilgiler forma kaydolacak.

• @Muhtaradana, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Mustafa-AK-0 formu submit etmedikçe istediğiniz kadar hata yapabilirsiniz sıkıntı yok, bu yanlışları düzeltip save yapınca doğru bilgiler forma kaydolacak.

Tamamdır @Muhtaradana teşekkürler.

• @Mustafa-AK-0 doğru olan da öyle yapmanız. eğer adresiniz yoksa auan boş bırakıp, mülakatta yazabilirsiniz. otel / airbnb gibi adresler vermeyin.

• lise ve üstü okulları kısmını doldururken, hala okumuş olduğumuz üniversitenin bitiş tarihine ne yazmalıyız?
    lisede okul değişikliği ve ünide yatay geçiş yaptıysak onları da yazmalı mıyız?

• Merhabalar artık son aşamadayım, KCC Case Number girmemi istiyor bu numara normal Case Number'ım ile aynı mıdır?
    Bir de son aşamada askerlikle ilgili bir yazı var, bunun için ek bir pdf belgesi gönderiyor ve sanırım imzalamam gerekiyormuş? Bu belge hakkında bilgi alabilir miyim?

• @EzgiLera anladım çok sağolun içimizi rahatlattınız elinize sağlık ✋🏻

• @dilmel Rum tarafına geçebiliyorsanız olabilir, Rum tarafında kazananların olduğu bir platform varmıymış bir araştırın isterseniz. Kıbrıs'ta yaşayıp mülakatı Ankarada giren çok insan tanıdık ama KKTC pasaportu ayrıntısı ile ilk defa karşılaşıyorum

• tekrardan merhaba, ds 260 daki sosyal medya kısımlarını nasıl doldurmamız gerekir kullandığım sosyal medya adreslerini istiyor sadece kullanıcı ismi ile paylaşmam yeterli olur mu hiç örnek göremedim yeni eklenmiş sanırım o kısım. Bir tavsiyeniz olur mu?

Benzer Başlıklar

• DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    886k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • 43 Oy
    7k İleti
    558k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k