DV2024 Sohbet Odası
-
@Netrunner1086, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Aslında dostlar, ben bir açıdan da bu sene değil de seneye kazanmış olmanın faydalı olabileceğini düşünüyorum. Yıllardır başvurup da çıkmamış arkadaşlar için durum farklı tabi, benim ilk başvurum ve hayalim de ona göre oluştu. İngilizce öğretmeni olarak Abd'de neredeyse bu alanla ilgili hiçbir iş yapabileceğimi düşünmüyorum. Abd'de farklı bir alanda çalışmaya hazırlık için online udemy gibi sitelerde kursları tamamlayıp, üçüncü dili de seneye kadar öğrenmeyi planladım. Pandemide boş vakitte İspanyolca çalıştım, şu an orta seviye İspanyolcam var (orada faydası olur mu bilemedim🙂). Kendi kendimi de böyle avututtum 🙂 Sizlerin yorumlarınızı okudukça da bana moral oldu açıkçası
2011'de ben de WAT yapmıştım, siz de yapmışsınız 2012'de.
Amerika'da en çok konuşulan 2. dil İspanyolca zaten bunu biliyorsunuz :) Hiç faydası olmaz olur mu İspanyolca'nın. Hatta otobüslerde, metroda veya herhangi resmi bir kurumda bile uyarı levhaları 2 dilde yazılıydı hep. Üstte İngilizce, altında İspanyolca.
Bence doğru yoldasınız.
-
Kazanan herkes bu foruma yeni üye olmuş grubun sefirlerinden kimseye çıkmamış çok üzülüyorum bu duruma umarım buradan yardım alıp vizesine kavuşan arkadaşlar forumda ki aldiği yardimi yüz üstü bırakıp gitmez.
-
@deniz16, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@willhelm ben pasaport şartı kaldırılmaması gerektiğine dair kısa bi kaç gerekçeyle mail attım sizlerde dilerseniz bu minvalde yazın https://register.state.gov/contactus/ContactUsForm bu arada daha dönmediler.
Hocam 3-5 Türk’ün mailini önemseyeceklerini hiç sanmıyorum. Adamlar işi istatistik şovuna döndürdüler zaten. Fakat iyi bir metin hazırlanıp şansımızı deneyebiliriz neden olmasın 🤷🏻♂️
-
@willhelm onlar totem falan yapmamış gerçekten unutmuşlar. Olmaz ama ya olursa diye başvurup sonra salmışlar.çıkıncada hiçbişeyden haberleri yok neyin ne olduğunu şimdi araştırıyorlar. Bizde burada gitmiş gibi 1 yıl hayal kuruyoruz.ABD sokaklarını ezberleyen var ya.araba aldık ev aldık vergi ödedik neler neler.
-
@Yasin-Söylemez la gardaş bide little less vur 😂
-
Müdavimler yine burada. Umarım müebbete mahkum değilizdir.. Uzun süre uğrayacağımı sanmıyorum. Ben böyle şansın mı diyeyim, sisteminmi diyeyim bilmiyorum. Ölene kadar başvurup, çıkarsa gitmemeyi düşünüyorum artık.
-
@enemy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@willhelm onlar totem falan yapmamış gerçekten unutmuşlar. Olmaz ama ya olursa diye başvurup sonra salmışlar.çıkıncada hiçbişeyden haberleri yok neyin ne olduğunu şimdi araştırıyorlar. Bizde burada gitmiş gibi 1 yıl hayal kuruyoruz.ABD sokaklarını ezberleyen var ya.araba aldık ev aldık vergi ödedik neler neler.
Bu unutma olayını aklım almıyor nasıl başvurudan sonra unutabiliyorlar? 🙂 Ben çok denedim bu sene ama beceremedim, sadece eskisi gibi heyecanım kalmamıştı o kadar. Bakmamaya çalışıyordum ABD ile ilgili olan her şeye fakat hiç aklımdan çıkmıyordu 🙂 Bu arada ABD’de 2-3 şehir var yollarını, sokaklarını ezberledim resmen, koy şehre kaybolmam gerçektende şaka gibi ne çok vakit ayırmışız, buna bir çözüm bulmak gerek 🙂
-
@FreeMen başka bir uğraş hobi bulman lazım ilgini oraya verirsen ABD çok aklına gelmez.
-
@Erkand, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@hadi-BE, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@doğan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Arkadaşlar bana green card çıktı ama ABD göstermem gereken bi adres lazım bana bu konuda yardımcı olur musunuz
Buraya sorarsan daha çabuk yardım / bilgi alabilirsin.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/5335/dv2023-2023-green-card-lotosu-aşamaları
İmzamiz bayagi benziyormuş 😄
Aynen, haha 😂
-
@willhelm biz ne desek, ne yazsak hiçbir şey değişmeyecek. Çünkü toplumumuzda etik diye bir bilinç yok. Ben de senin gibi çok dertliyim ve çoğu zaman delirmenin eşiğine geliyorum ama nafile. Bu bahsettiğiniz durum hayatın her alanında var. Bir canlı sadece iki ayak üzerinde doğrulup, 300-500 kelime ile yaşayıp, temel yaşam faaliyetlerini yerine getirince (yeme, içme, uyuma vb.) maalesef insan olmuyor.
-
Pasaport şartı olmazsa zaten hayal olan ihtimal neredeyse imkansız olur. IELTSe hazırlanıp kanadayımı denesek ki
-
@Stiff kullanıcı adlı arkadaşımız 2022 odasında yazdığını aşağıda bırakıyorum. Biz baştan hata yapıyoruz :)));
“Bizim sonuçlarımız geçen sene bugün açıklanmıştı, 8 Mayıs. Hayatımın en mutlu anı diyemem ama en mutlu anlarından biriydi. Hemen o akşam forumu bulup üye olmuştum. Burada süreci zaten bilen, her yıl forumda sohbet odalarında gün sayarak bekleyen arkadaşlardan değildim. Hatta bu motivasyonları bazen beni olumlu anlamda şaşırtıyor. Çıkmaz diyenlerdendim. Sonuca bakarken çıktığını hissetmiştim ama öncesinde çok inancım yoktu.
Bir yıl oldu. Giden arkadaşlarımız var. Ben de dahil olmak üzere bekleyenler daha çok. İki pişmanlığım var. Biri Ds-260'ı geç onaylamak. Burada 16k olmamı baz alarak biraz rahat hareket ettim. Diğeri Telegram'a geç katılmak. Bunun sebebini kendimce "sürekli bunu düşünmemek ve çıkmamış gibi normal hayatıma devam etmeye çalışmak" olarak düşünüyordum. Pek öyle olmadı. Rüyalar değişti, hayaller oluştu. Belirsizlik durumu, forumda yazılanlar, bazen kulaktan dolma bilgilerle oluşan panik, bazen sevinç gibi duygu değişimlerini görünce Telegram'a katıldım. Her şeyden anında haberdar olmak gerçekten çok avantaj sağlıyor. Bu süre zarfında çok şey öğrendim, forumda ve forum dışında elimden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalışıyorum ve olmaya devam edeceğim.
Dünden beri Dv2023 talihlilerinin sırası gelmesiyle içimde buruk bir sevinç oluştu. Belirsizlik beni ve bekleyen birçok arkadaşımın içinde zaten burukluğa sebep oluyor. Yeni talihlilerin foruma gelmesi, bizim eskimemiz ise "gidebileceksek" buna çok az kaldığı anlamına geliyor. Duygusal olarak da yeni talihlilerin gelmesiyle ne kadar çok gitmek istediğimi bir kez daha hissettim. Bu kadar insan buna mutlu oluyor, biz de bu mutluluğu bir sene önce yaşamıştık. Bu bekleme süresinde de biraz yıpransak da yeni arkadaşlar edindik, ortak amacımız doğrultusunda paylaşımlar yaptık. Bunun sonunun güzel bitmesini umuyorum ve bunu herkes için gönülden diliyorum.“
-
@willhelm, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Stiff kullanıcı adlı arkadaşımız 2022 odasında yazdığını aşağıda bırakıyorum. Biz baştan hata yapıyoruz :)));
“Bizim sonuçlarımız geçen sene bugün açıklanmıştı, 8 Mayıs. Hayatımın en mutlu anı diyemem ama en mutlu anlarından biriydi. Hemen o akşam forumu bulup üye olmuştum. Burada süreci zaten bilen, her yıl forumda sohbet odalarında gün sayarak bekleyen arkadaşlardan değildim. Hatta bu motivasyonları bazen beni olumlu anlamda şaşırtıyor. Çıkmaz diyenlerdendim. Sonuca bakarken çıktığını hissetmiştim ama öncesinde çok inancım yoktu.
Bir yıl oldu. Giden arkadaşlarımız var. Ben de dahil olmak üzere bekleyenler daha çok. İki pişmanlığım var. Biri Ds-260'ı geç onaylamak. Burada 16k olmamı baz alarak biraz rahat hareket ettim. Diğeri Telegram'a geç katılmak. Bunun sebebini kendimce "sürekli bunu düşünmemek ve çıkmamış gibi normal hayatıma devam etmeye çalışmak" olarak düşünüyordum. Pek öyle olmadı. Rüyalar değişti, hayaller oluştu. Belirsizlik durumu, forumda yazılanlar, bazen kulaktan dolma bilgilerle oluşan panik, bazen sevinç gibi duygu değişimlerini görünce Telegram'a katıldım. Her şeyden anında haberdar olmak gerçekten çok avantaj sağlıyor. Bu süre zarfında çok şey öğrendim, forumda ve forum dışında elimden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalışıyorum ve olmaya devam edeceğim.
Dünden beri Dv2023 talihlilerinin sırası gelmesiyle içimde buruk bir sevinç oluştu. Belirsizlik beni ve bekleyen birçok arkadaşımın içinde zaten burukluğa sebep oluyor. Yeni talihlilerin foruma gelmesi, bizim eskimemiz ise "gidebileceksek" buna çok az kaldığı anlamına geliyor. Duygusal olarak da yeni talihlilerin gelmesiyle ne kadar çok gitmek istediğimi bir kez daha hissettim. Bu kadar insan buna mutlu oluyor, biz de bu mutluluğu bir sene önce yaşamıştık. Bu bekleme süresinde de biraz yıpransak da yeni arkadaşlar edindik, ortak amacımız doğrultusunda paylaşımlar yaptık. Bunun sonunun güzel bitmesini umuyorum ve bunu herkes için gönülden diliyorum.“
Puahahaha. 2020 talihlileri bile bu kadar aglamadi ya. Sıra numaran 16k. 15k olanlar mülakat aldı sen de bir ay sonra alacaksın işte niye demogoji yapiyorsun ki? Dünyanın sonu geldi de gidememiş gibi mesaj atmış arkadaş.
-
kafamda deli sorular var arkadaşlar franchisee alarak yatırım yapmak için araştırma yapıyorum ama 100.000 dolar bile yeterli değil visa franchisee diye bir site var danışmanlık yapıyor amerikada o da 150.000 dolar ve üstü diyor bu kadar parayı bağlamak ayrı olay bide bu işletme hem ailene bakacak hemde amerikan vatandaşı ya da greencardlilara iş imkanı sunacak bu da en az 1 kişi çalıştırman gerek anlamında. ve tüm masraflardan sonra yıl sonundada kâr etmeli. bu saydiklarimi hiç bilmedimiz memlekette nasıl basarcaz. kendi toprağımızda basaramamisken. çok büyük risk 🤯 bu riski almalimiyiz 3 çocuğumuz var onların geleceği için iyi birşey yapalım derken tamamen batirirmiyiz diye korkuyorum. sizle paylaşmak istedim belki bir tavsiye alırız da farklı bakış açısı ile bakarız 😊
-
selamlar herkese ,
bu sene eşimle birlikte ilk kez başvurduk fakat bize de çıkmadı. yılmak yok. ekimde başvuruyu aynı heyecanla yapıp aynı heyecanla beklemeye devam. bu arada kazanamayanlar kulübü olarak üzülmeyin arkadaşlar. bu loto hayatınızın merkezinde değil kenarında dursun. merkeze koyarsanız asıl hayatınıza tutunmakta sıkıntı yaşarsınız. herkese selamlar.
-
@byn_dogan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
kafamda deli sorular var arkadaşlar franchisee alarak yatırım yapmak için araştırma yapıyorum ama 100.000 dolar bile yeterli değil visa franchisee diye bir site var danışmanlık yapıyor amerikada o da 150.000 dolar ve üstü diyor bu kadar parayı bağlamak ayrı olay bide bu işletme hem ailene bakacak hemde amerikan vatandaşı ya da greencardlilara iş imkanı sunacak bu da en az 1 kişi çalıştırman gerek anlamında. ve tüm masraflardan sonra yıl sonundada kâr etmeli. bu saydiklarimi hiç bilmedimiz memlekette nasıl basarcaz. kendi toprağımızda basaramamisken. çok büyük risk 🤯 bu riski almalimiyiz 3 çocuğumuz var onların geleceği için iyi birşey yapalım derken tamamen batirirmiyiz diye korkuyorum. sizle paylaşmak istedim belki bir tavsiye alırız da farklı bakış açısı ile bakarız 😊
150.000 dolar para şu an için 2 milyon TL'den bile fazla yapıyor. Bu kadar parayı riske atmaya kesinlikle değmez.
O kadar paranız varsa, erimemesi için (her ne kadar oranlar düşük de olsa) faize yatırmanız en mantıklısı.
Çocuklarınızın yaşlarını bilmiyorum ama yaşları geldiğinde bu parayla hepsini tek tek Amerika'ya, İngiltere'ye, İrlanda'ya ve daha birçok ülkeye dil eğitimine, üniversiteye vb. birçok şeye gönderip onların hayatlarını kurtarabilirsiniz zaten. Tabi bu benim şahsi fikrimdir, size uymaz orası ayrı.
Ama o kadar param olsaydı, bu şekilde bir bilinmezin içine girip hepsini kaybetmeyi göze almaz ve dediğimi yapardım.
-
@abrakadabra, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@byn_dogan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
150.000 dolar para şu an için 2 milyon TL'den bile fazla yapıyor. Bu kadar parayı riske atmaya kesinlikle değmez.
O kadar paranız varsa, erimemesi için (her ne kadar oranlar düşük de olsa) faize yatırmanız en mantıklısı.
Çocuklarınızın yaşlarını bilmiyorum ama yaşları geldiğinde bu parayla hepsini tek tek Amerika'ya, İngiltere'ye, İrlanda'ya ve daha birçok ülkeye dil eğitimine, üniversiteye vb. birçok şeye gönderip onların hayatlarını kurtarabilirsiniz zaten. Tabi bu benim şahsi fikrimdir, size uymaz orası ayrı.
Ama o kadar param olsaydı, bu şekilde bir bilinmezin içine girip hepsini kaybetmeyi göze almaz ve dediğimi yapardım.
Kesinlikle katılıyorum.
Ya da ABD ye koşullanmayacaksın madem maddi gücün var. Ielts yapıp Kanada’ ya okumaya gideceksin. Garanti vatandaşlık eğer oyunu kuralına göre oynarsan. -
Benden de yeni odamıza selamlar, 24 saat sonra bakma totemi işe yaramıyormuş :face_with_tears_of_joy:
-
@archimede, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Benden de yeni odamıza selamlar, 24 saat sonra bakma totemi işe yaramıyormuş :face_with_tears_of_joy:
totem motem hikaye bence. GC hep efendi adam yerine fırlama adayı seçiyor. 😁
-
@ugurksknbck, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@justozkan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
DV2024 için bekleyiş başlasın, ilk başvuruda patladık bana da çıkmadı.. Bundan sonra heyecan yapmıyorum totem yok başvurup geçeceğim bir gün çıkarsa gideriz, çıkmazsa da diğer yolları deneyeceğim.
senin kahinle bizim ayyaş fos çıktı :) en azından şimdilik
hahaha hocam valla seni aradım bulamadım, sen cevap yazmışsın. Bundan sonra fal, işaret, kahin, burç işlerini saldım. :D irlandaya dil okulu kaydı yapmıştım belki orasıdır 7-8 ay sonra oraya gidicem.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum