Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.8m 1.7k
  • ⭐⭐⭐

    @Erkand, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Yeni totemim imzam da hadi hayırlısı

    😁


  • @celica hahahaha çaktırma kader ortağım :D bu sene olur belkiii :D

  • ⭐⭐⭐

    @Rhonster, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @ibrahimasar numaram var diye son abi :D

    Yürrü beee 👑


  • @willhelm ben pasaport şartı kaldırılmaması gerektiğine dair kısa bi kaç gerekçeyle mail attım sizlerde dilerseniz bu minvalde yazın https://register.state.gov/contactus/ContactUsForm bu arada daha dönmediler.


  • Ekime kadar arasıra buralarda olacam.sonra rutin hayatıma devam edecem.ABD ile ilgili herşeyi unutacam. Allah’a dua edip bekleyecem.hayırlısı neyse o olsun deyip önümüze bakacaz.çok istediğin şey olmayınca üzüntüsüde büyük oluyor hem kendine hem çevrene zarar veriyorsun.

  • ⭐⭐⭐

    @doğan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Arkadaşlar bana green card çıktı ama ABD göstermem gereken bi adres lazım bana bu konuda yardımcı olur musunuz

    Buraya sorarsan daha çabuk yardım / bilgi alabilirsin.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/5335/dv2023-2023-green-card-lotosu-aşamaları

  • ⭐⭐

    @hadi-BE, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @doğan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Arkadaşlar bana green card çıktı ama ABD göstermem gereken bi adres lazım bana bu konuda yardımcı olur musunuz

    Buraya sorarsan daha çabuk yardım / bilgi alabilirsin.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/5335/dv2023-2023-green-card-lotosu-aşamaları

    İmzamiz bayagi benziyormuş 😄


  • Bişey sorcaktim ABD'ye turist vizesiyle gidip dil okuluna kaydolup öğrenci vizesine donusturebiliyomuyuz ?


  • @Netrunner1086, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Aslında dostlar, ben bir açıdan da bu sene değil de seneye kazanmış olmanın faydalı olabileceğini düşünüyorum. Yıllardır başvurup da çıkmamış arkadaşlar için durum farklı tabi, benim ilk başvurum ve hayalim de ona göre oluştu. İngilizce öğretmeni olarak Abd'de neredeyse bu alanla ilgili hiçbir iş yapabileceğimi düşünmüyorum. Abd'de farklı bir alanda çalışmaya hazırlık için online udemy gibi sitelerde kursları tamamlayıp, üçüncü dili de seneye kadar öğrenmeyi planladım. Pandemide boş vakitte İspanyolca çalıştım, şu an orta seviye İspanyolcam var (orada faydası olur mu bilemedim🙂). Kendi kendimi de böyle avututtum 🙂 Sizlerin yorumlarınızı okudukça da bana moral oldu açıkçası

    2011'de ben de WAT yapmıştım, siz de yapmışsınız 2012'de.

    Amerika'da en çok konuşulan 2. dil İspanyolca zaten bunu biliyorsunuz :) Hiç faydası olmaz olur mu İspanyolca'nın. Hatta otobüslerde, metroda veya herhangi resmi bir kurumda bile uyarı levhaları 2 dilde yazılıydı hep. Üstte İngilizce, altında İspanyolca.

    Bence doğru yoldasınız.

  • ⭐⭐

    Kazanan herkes bu foruma yeni üye olmuş grubun sefirlerinden kimseye çıkmamış çok üzülüyorum bu duruma umarım buradan yardım alıp vizesine kavuşan arkadaşlar forumda ki aldiği yardimi yüz üstü bırakıp gitmez.


  • @deniz16, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @willhelm ben pasaport şartı kaldırılmaması gerektiğine dair kısa bi kaç gerekçeyle mail attım sizlerde dilerseniz bu minvalde yazın https://register.state.gov/contactus/ContactUsForm bu arada daha dönmediler.

    Hocam 3-5 Türk’ün mailini önemseyeceklerini hiç sanmıyorum. Adamlar işi istatistik şovuna döndürdüler zaten. Fakat iyi bir metin hazırlanıp şansımızı deneyebiliriz neden olmasın 🤷🏻‍♂️


  • @willhelm onlar totem falan yapmamış gerçekten unutmuşlar. Olmaz ama ya olursa diye başvurup sonra salmışlar.çıkıncada hiçbişeyden haberleri yok neyin ne olduğunu şimdi araştırıyorlar. Bizde burada gitmiş gibi 1 yıl hayal kuruyoruz.ABD sokaklarını ezberleyen var ya.araba aldık ev aldık vergi ödedik neler neler.


  • @Yasin-Söylemez la gardaş bide little less vur 😂


  • Müdavimler yine burada. Umarım müebbete mahkum değilizdir.. Uzun süre uğrayacağımı sanmıyorum. Ben böyle şansın mı diyeyim, sisteminmi diyeyim bilmiyorum. Ölene kadar başvurup, çıkarsa gitmemeyi düşünüyorum artık.


  • @enemy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @willhelm onlar totem falan yapmamış gerçekten unutmuşlar. Olmaz ama ya olursa diye başvurup sonra salmışlar.çıkıncada hiçbişeyden haberleri yok neyin ne olduğunu şimdi araştırıyorlar. Bizde burada gitmiş gibi 1 yıl hayal kuruyoruz.ABD sokaklarını ezberleyen var ya.araba aldık ev aldık vergi ödedik neler neler.

    Bu unutma olayını aklım almıyor nasıl başvurudan sonra unutabiliyorlar? 🙂 Ben çok denedim bu sene ama beceremedim, sadece eskisi gibi heyecanım kalmamıştı o kadar. Bakmamaya çalışıyordum ABD ile ilgili olan her şeye fakat hiç aklımdan çıkmıyordu 🙂 Bu arada ABD’de 2-3 şehir var yollarını, sokaklarını ezberledim resmen, koy şehre kaybolmam gerçektende şaka gibi ne çok vakit ayırmışız, buna bir çözüm bulmak gerek 🙂


  • @FreeMen başka bir uğraş hobi bulman lazım ilgini oraya verirsen ABD çok aklına gelmez.

  • ⭐⭐⭐

    @Erkand, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @hadi-BE, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @doğan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Arkadaşlar bana green card çıktı ama ABD göstermem gereken bi adres lazım bana bu konuda yardımcı olur musunuz

    Buraya sorarsan daha çabuk yardım / bilgi alabilirsin.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/5335/dv2023-2023-green-card-lotosu-aşamaları

    İmzamiz bayagi benziyormuş 😄

    Aynen, haha 😂


  • @willhelm biz ne desek, ne yazsak hiçbir şey değişmeyecek. Çünkü toplumumuzda etik diye bir bilinç yok. Ben de senin gibi çok dertliyim ve çoğu zaman delirmenin eşiğine geliyorum ama nafile. Bu bahsettiğiniz durum hayatın her alanında var. Bir canlı sadece iki ayak üzerinde doğrulup, 300-500 kelime ile yaşayıp, temel yaşam faaliyetlerini yerine getirince (yeme, içme, uyuma vb.) maalesef insan olmuyor.


  • Pasaport şartı olmazsa zaten hayal olan ihtimal neredeyse imkansız olur. IELTSe hazırlanıp kanadayımı denesek ki


  • @Stiff kullanıcı adlı arkadaşımız 2022 odasında yazdığını aşağıda bırakıyorum. Biz baştan hata yapıyoruz :)));

    “Bizim sonuçlarımız geçen sene bugün açıklanmıştı, 8 Mayıs. Hayatımın en mutlu anı diyemem ama en mutlu anlarından biriydi. Hemen o akşam forumu bulup üye olmuştum. Burada süreci zaten bilen, her yıl forumda sohbet odalarında gün sayarak bekleyen arkadaşlardan değildim. Hatta bu motivasyonları bazen beni olumlu anlamda şaşırtıyor. Çıkmaz diyenlerdendim. Sonuca bakarken çıktığını hissetmiştim ama öncesinde çok inancım yoktu.

    Bir yıl oldu. Giden arkadaşlarımız var. Ben de dahil olmak üzere bekleyenler daha çok. İki pişmanlığım var. Biri Ds-260'ı geç onaylamak. Burada 16k olmamı baz alarak biraz rahat hareket ettim. Diğeri Telegram'a geç katılmak. Bunun sebebini kendimce "sürekli bunu düşünmemek ve çıkmamış gibi normal hayatıma devam etmeye çalışmak" olarak düşünüyordum. Pek öyle olmadı. Rüyalar değişti, hayaller oluştu. Belirsizlik durumu, forumda yazılanlar, bazen kulaktan dolma bilgilerle oluşan panik, bazen sevinç gibi duygu değişimlerini görünce Telegram'a katıldım. Her şeyden anında haberdar olmak gerçekten çok avantaj sağlıyor. Bu süre zarfında çok şey öğrendim, forumda ve forum dışında elimden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalışıyorum ve olmaya devam edeceğim.

    Dünden beri Dv2023 talihlilerinin sırası gelmesiyle içimde buruk bir sevinç oluştu. Belirsizlik beni ve bekleyen birçok arkadaşımın içinde zaten burukluğa sebep oluyor. Yeni talihlilerin foruma gelmesi, bizim eskimemiz ise "gidebileceksek" buna çok az kaldığı anlamına geliyor. Duygusal olarak da yeni talihlilerin gelmesiyle ne kadar çok gitmek istediğimi bir kez daha hissettim. Bu kadar insan buna mutlu oluyor, biz de bu mutluluğu bir sene önce yaşamıştık. Bu bekleme süresinde de biraz yıpransak da yeni arkadaşlar edindik, ortak amacımız doğrultusunda paylaşımlar yaptık. Bunun sonunun güzel bitmesini umuyorum ve bunu herkes için gönülden diliyorum.“


Benzer Başlıklar

  • DV2026 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9k
    30 Oy
    9k İleti
    439k Bakış
    K
    @Betül-0 Sizin cn numaranız benden küçük,ama ben sizden önce mülakata girmişim, Nisan 1 de
  • DV2022 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    906
    6 Oy
    906 İleti
    54k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2021 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum