Ya 2023 odasında bir iki yazı gördüm, çok üzüldüm. hani 2024 için naçizane, bir ağabey tavsiyesi olarak alırsanız, şunu söylemek istiyorum.
GC havasına girmek, hayaller kurmak elbette kaçınılmaz. Çıkarsa şunu yaparız, bunu yaparız demek, şu arabayı alırız, şöyle evde otururuz, marketleri şöyle, böyle demek zaten bu işin güzelliği. Lakin, etrafta küçük evlatlarınız varsa bunları yaparken çok dikkatli olmakta fayda var. hatta ve hatta gizli gizli yapmaktansa (ki yapamazsınız onlar çakal gibi oluyor) karşınıza alıp durumu anlatmak, "böyle bir düşüncemiz var ama bunun çıkma ihtimali çok zor" demek. hatta bunu örnekle anlatmak, kesinlikle çok ama çok önemli.
ben başvurmaya karar verdiğim ilk gün 11 yaşındaki kızıma durumu açıkladım. olursa gitmeyi düşünüyoruz ama bu kolay bir şey değil dedim. olasılık olarak da onun anlayacağı şekilde örnekler verdim. "yolda giderken 100 tane barbie bebek bulmak gibi", "okulda din sınavında geometri sorusu sorulması" gibi saçma sapan aklıma gelen her örneği verdim. zaten çok istemediğimizi, olursa duruma bakacağımızı falan diye ekledim. bunu da hep tekrar ettim. hatta en sonunda da, sadece kazanmak yetmiyor, ingilizce sınavına sokacaklarf hepimizi dedim ki (bunun faydası da oldu, inanılmaz geliştirdi kendini). Yani kısaca kızımı her fırsatta buna hazırladım. dün sonuca bakmadan evvel de bir kez daha durumu söyledim. "çıkması çok zor, hiç beklemeyin, umutlanmayın. biz hayatımıza devam ediyoruz, buna da şükür" dedim.
sonuçları 2-3 dakika içinde öğrendik, yanımızdaydı. baktım seçilmemişiz, kapattık bilgisayarı ve normal cumartesi akşamları hayatımıza geri döndük, açtık bir film.
elbette o küçük yüreğinde fırtınalar kopmuştur ama inanın bizi avutan kendisi oldu. hatta "niye başvurdunuz ki zaten anlamamıştım, ben arkadaşlarımı bırakamazdım" falan dedi ki onun da gittiğinde yapacak hayalleri vardı. (Target Store'dan alışveriş gibi) 
Sonuç olarak, tamam anne baba olarak bizler üzüldük, belki hayal kırıklığı yaşadık ama çocuklarınız için lütfen önlem alın. her sonuca onları önceden alıştırırsanız inanın anlıyorlar...