Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gucarslan Arşiv kayıtlı sicil kaydı edevletten ingilizce bölümünden alınıyorumş sanırım. Tüm evraklar , edevlet çıktısı yeterli midir?

    Bir de bizim daha önce Amerika geçmişimiz var. Oradan da bişey istenir mi acaba ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @SkyNet ilgili belgeleri e-devlet üzerinden alabilirsiniz, kare kodlu olacak şekilde.
    abd geçmişinizden kastınız nedir, hangi statüyle kaldınız?


  • Çalışma vizesi ile kaldık. Başka kaldığımız ülke yok, 40 günlük seyahat vs etkilemez sanırım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @SkyNet sorun olmaz eğer overstay durumunuz olmadıysa.


  • @gucarslan ds.de görünüyor, böyle bir evrak olursa onlardan talep gelir sanırım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @SkyNet abd'de kaldığınız süreler için bir evrak almanıza gerek yok.


  • Çok teşekkür ederim


  • Çok teşekkür ederim


  • Arkadaşlar herkese merhaba.Lütfen bilgisi olan varsa bir zahmet cevaplasın. Case numberım 7XXX gibi aslında çok yuksek değil fakat ds-260 formunu sonucumu gec ogrendıgım için 10.ayın ortasında gönderdım.Bu durumda konsolosluk çalışma hızınını da hesaba katacak olursak mülakat verilir mi sizce gerçekten çok streslıyım çünkü bütün planımı buna göre yaptım ve işimden ayrıldım.Ailemin ve yaşımı buyuk bır baskısını tasıyorum.Büyük hayal kırıklıgı olur benim için gerçekten durum çok vahim lütfen rica ediyorum yapılması gerekn bir yöntem bir husus varsa birlerii yazsın .Biliyorum herkesin hayali vs dir fakat benim inanın aksi durumu kaldıracak ne yazıkki bir gücümün olacagını tüm samimiyetimle soyluyorum dusunmuyorum benım için çok önemlı.Bu arada ekime kadar mülakat maili vs alamazsam hakkım yanıyor mu herhangi bir itiraz vs hakkımız oluyor mu acaba? KCC ye mail atmak ya da başka ülkelere turist olarak gidip oralarda mı mulakat ıstemeliyim ne olur her sey çok gec olmadan bunun onune bı sekılde geçılebiliyorsa bı zahmet bılgılendırın .Şimdiden çok teşekkür ederim hepinize.


  • @gucarslan Bu da iyi bir haber. Süreci yavaşlatabilirdi, evrak iste cevap bekle vb. Teşekkür ederiz.

  • ⭐⭐⭐

    @braveheart-34 Merhaba, CN sıran çok iyi, çok endişelenecek bir durum olmayabilir. Evet şuana kadar DS-260 submit'e göre ilerlediler. Allah bilir ya bundan sonra da CN sırasına göre gidebilirler. Peki o zaman ne olacak, Case Number'ı yüksek olanlar senin şu anki içinde bulunduğun stresli duruma girecek. Bu arada evet 30 Eylül son günümüz.
    Ama gelelim asıl konuya; işten ayrılmak. Bu forumu iyi okumadığın veya bu konuları araştırmadığın aşikar. Bizim tabirimizle dereyi görmeden paçaları sıvamışsın. Adamların kendisi bile uyarmış. Sakın ha Green Card kazandım diye işinizden ayrılmayın, evinizi, arabanızı satmayın diye. Çünkü hiç bilinemeyecek bir sebepten dolayı vizeyi alamayabilirsin.(Bakınız DV2020 ve DV2021).
    Başka bir ülkede mülakat yapabilmen için o ülkede -ki dikkat turist değil- yasal olarak oturma izninin olması gerekiyor. Aksi olsaydı çoğumuz bu yolu denerdik.
    Bir de eğer olmazsa bu durumu kaldıramam demişsin. Şunu unutma ki rızkı veren Hûda'dır. Bazı sıkıntılar yaşanabilir ama insanoğlunun kaldıramayacağı yük yoktur. O yüzden canını sıkmayasın boşa. Dünya bundan ibaret değildir.
    Sana tavsiyem bu konuları daha fazla düşünme. Bu olmazsa bile önümüzdeki çekilişe katılırsın. Aklını bilgi ile doldurmaya bak. Mesela eğer bilmiyorsan ingilizce öğrenmeye başla. Yapmak istediğin iş ile ilgili konuları araştır. Yani zamanını heba etme kardeşim. Herşeyin hayırlısı olsun.


  • @Programmer Merhaba.Tavsiye ve düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.Malesef buna çok umut bağladım.Bundan önceki farklı deneyim mücadelelerimde de başarısız olunca yani bı sekılde olmak ıstedıgım yerde malesef olamadıgm ıcın cok huzursuzdum.Sonucumu ogrenınce tamamyaa dedim bu sefer gerçekten onca caba ve tevekkulun ıcın rabbın yuzunu guldurecek Fuat dedım az daha sabret vs.Güzel bir iş,Saliha bir eş,hayırlı evlatlarının olacagı ıns.guzel bır yuvaya huzurlu bır aıleye kavusacaksın.Bıraz daha dısını sık.Planlar yapıldı çızıldı heerkes duydu.Dun akşam biraz excell tablosunu vs ınceledim fakat cok yavas gıtmıs yanı ondan dolayı baya bı streslıyım ve kendıme soz gecıremıyorum dun gecem zehır oldu galıba bundan sonrada bu soku atlatmak zaman alır dua edın lutfen gercekten ıyı olmaz benım ıcın. Allah herkesın gönlune gore versın ve baska secenegı olmayan gerçekten kötu durumda olan bu hayattaki belkıde tek umudu son tutunacak dalı buna baglı olan herkese ıns.öncelık versın.Anlayısınız ve duyarlılıgınız ıcın cok teşekkur ederım.Bıraz duygusal oldu ama gerek ulke gerek ış hayatı gerekse duzen oluştureamamk malesef her şeyi siz kendınızı tutmaya calıssanız dahi agızdan cıkıp akıveriyor.Çok tşkkr ederim.Her şey gönlumuzce olsun.


  • AP içeren mülakat deneyimimiz
    Düşük case numberımız, kusursuz hazırladığımız dosyamız, bankadaki yüksek meblağ ve önceki Amerika deneyimlerimize dayanarak rahat bir mülakat geçireceğimizi düşünürken, konsolosluk görevlisi eşim için ekranda AP gözüktüğünü söyledi. Nedenini sorduğumuzda kendisinin de bilmediğini ve beklememiz gerektiğini söyledi. 56 gün bekleme sürecimiz ardından süreç sonuçlandı. Diğer deneyimlerden özel olarak çıkarımlarımı listelesem daha faydalı olabilir diye düşünüyorum.

    1. Bebekli aileler UNGANlardan randevu saati seçerken öğleden sonrasını tercih edebilir.
    2. UNGANlar için Bebeklerinizin aşı kartını özel hastaneden veya sağlık ocağından imzalı olarak alınız.
    3. UNGANlarda bebeklerin menenjit ve rota aşılarına bakmıyorlar. Devlet aşılarından Türkiye ve USA arasında takvim farklılığı olabiliyor (13 aylık kızıma Türkiye'de 18. ayda vurulan hepatit A aşısını yaptılar)
    4. Konsolosluk dosyasını poşet poşet yapmıştık, onun yerine ataçlayıp ya da etiketleyip tek dosya yapabilirseniz. (görevli biraz sitem etti) Diğer yandan, zorunlu dökümanlar dışında ayrı bir dosyada da ne olur ne olmaz diye götürdüğümüz dosyalar vardı ki gerçekten de onların arasından ihtiyaç duyduklarımız oldu
    5. Son olarak AP'ye kalırsanız moral bozmayın, sebebini düşünmeyin, APye kalıp da vizesi reddedilen çok çok az insan var.
  • ⭐⭐⭐

    @İzzet-Dinç Hayırlı olsun. Umarım sorunsuz giderseniz. Fazladan götürdüğünüz dosyalardan mesela hangileri lazım oldu ?

  • ⭐⭐

    @EzgiLera Bayram sonrası perşembe günü raporları almaya gitmeden mail attım. Çalışıp çalışmadıklarını öğrenmek için. Mesai saatleri içerisinde gelebileceğimi yazmışlar.
    Mail cevabı bana hemen düşmediği için akşam 5ten sonra arayarak da sormuştum, aynı şeyi söylediler. Hatta maile cevap verdiklerini de söylediler. Mail düşmedi aramadan hemen önce bakmıştım dedim (Mailbox dolmuş benim 🙄).

    5 Mayıs Perşembe saat 16.30-17.00 arasında gittim. 2 kişilerdi ama yeni kız yoktu bu sefer, görmediğim başka biri vardı. Raporumu almaya geldiğimi söyledim. İsim soyisim sordu. Eşiminki de vardı, onu da alabilirim değil mi dedim. Tabi ki alabilirsiniz dedi. Kimlik falan başka bir şey sormadan raporları teslim etti. Raporların üzerinde fotoğraf var zaten 🙂 Bu arada ufak bir konuşmamız da oldu.
    Siz bir önceki gelişimde yoktunuz dedim. Evet 23 Nisan'da izinliydim ben, yoksa yıllardır burada çalışıyorum dedi.
    Benim gittiğim saatte muayene de boştu, hiçkimsecikler yoktu.
    Peki şimdi raporları aldık, artık bir sıkıntı çıkmaz değil mi? dedim.
    Tabi zarf kapalı olunca insan acaba içinde ne var diye tereddüte düşüyor ister istemez 🙂
    Yok yok, artık bir sıkıntı olmaz. Zaten bir sorun olsa size raporu teslim edemezdik, dedi.
    İçim rahatladı, raporu alıp teşekkür ederek çıktım oradan.

    Şimdi sadece beklemek kaldı. Mülakat gününü beklemek...
    Bu arada da vakit geçsin diye bol bol geziyorum, bir takım işlerimi hallediyorum.


  • Arkadaşlar merhaba,gayriresmi bi şekilde Abd ye ulaşıp avukatlık hızmetlerı aracılıgıyla da 1ekime kadar kccden direk greencard hizmeti alınabılır mı ?



  • @Not_Born_Yesterday Çok teşekkür ederim.Formu okudum anladıgım kadarıyla geçerli bir statüyle orada bulunursak ancak aos işlemlerini başlatabiliyormuşuz.Şuan turist vs vizeleri sıkıntı diye biliyorum e2 vizesi de acaba uzun suren bır vıze turumudur k.bakmayın gercekten her yolu denemeye calısıyorum.


  • @braveheart-34 Su anda baska bir vize turu alip US'e gitmeye calismanizin daha uzun surecegini dusunuyorum, halihazirda bir vizeniz yok ise(B1 gibi). Halihazirda bir vizeniz olsa dahi US'e girdikten sonra 3 ay gibi bir sure beklemek zorundasiniz AOS basvurunuzu yapmak icin.


  • Merhabalar, 14 Haziran'da Malezya'da eşimle beraber vize görüşmesine gideceğiz. Kendisi o dönem kız arkadaşım iken 2006-2016 tarihleri arasında hem eğitim hem çalışma amaçlı Amerika'da bulunduk. Bulunduğumuz süre içerisinde ister istemez aksilikler oldu ve az da olsa benim ufak bir overstay durumum oldu 2 ay kadar. Onun dışında 2 kere de mahkemeye çıktım Homeland Security sağolsun kapıma kadar gelip evden aldı götürdü beni merkeze out of status olarak (öğrenciyken 1 sömestr için gereken minimum ders sayısına ulaşamadığımdan dolayı) ama bütün mahkeme belgelerim var sonucunda haklı bulunup hakimin dosyayı reddetmesi dahil. Fakat sonuç olarak 10 parmak izi alındı ve geçmişimize büyük ihtimalle bir şeyler işlendi. 2016 senesinde ülkeden ayrıldım ve bir daha hiç Amerika için vize görüşmesine gitmedim. Ta ki 2022 talihlisi olduğumuzu öğrenene kadar.

    Merak ettiğim; bu overstay durumu olup da green card mülakatında sıkıntı yaşayan oldu mu, olduysa ne gibi sorular soruldu. Benim overstay durumunun üzerinden 6 sene geçtiği için zaman aşımına uğrayıp bir sıkıntı çıkarmama şansları olabilir mi. Onun dışında, bizim gibi daha önce 10 sene civarı ABD'de kalan kişiler görüşmede ekstra ne gibi sorularla karşılaştı. Overstay konusunda bir konu göremedim benim durumumla alakalı eğer varsa affınıza sığınıyorum lütfen doğru sayfaya yönlendirin.

    Umarım buradaki herkesin görüşmesi güzel geçer ve hayallerine kavuşabilirler. 10 sene ABD'de yaşamış biri olarak herhangi bir konuda yardımcı olabilmekten memnun olurum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum