ITIN ile bu problem çözülmez mi
-
Ben de ilk defa extension yaptım bu sene. Yeni bir muhasebeci bulmam lazım şirket için, eskisi iyi iş yapmamış.
-
herkesin bilerek ve isteyerek girdigi bir gemi bu . yaslilar her filimde once oluyor maalesef , gozlukluler ile aralarinda milim fark var 🙂 . latifemi iyi manalarsiniz insallah 🙂
-
@emresurmeli Onceki yil gelir olmamasina ragmen, bircok eyalette "no activity" beyani yapmaniz gerekir. Bunu bir muhasebeci yardimi ile geriye donuk yapabilirsiniz.
Bu yilki vergi beyanina baslamadan once, tavsiyem, oncellikle gecen yilki no activity beyanini yapmaniz.
ABD'de LLC sirketlerdeki giderlerin genel kurallari:
1- Giderlerin isle ilgili olmasi gerekir.
2- Belgelendirme sarti vardir, yani fatura, makbuz veya sozlesme vb gibi. Bu belgeler sirket adina duzenlenmis olmalidir. Eger belge yoksa, kanunen gider sayilmaz.
3- Tasarlanan veya planlanan harcamalari o vergi yili icin gider gosteremezsiniz. Fiilen gerceklesmis olmasi gerekir.
4- Giderler piyasa kurallarina uygun olmalidir. Kurallara uymayan giderler icin yapilan odemeler ortulu kazanc sayilir ve gider olarak kabul edilmezler. Vergi mevzuatina uygun kaydedilmeli.
Asagidakiler genel giderlerdir:
Personel maaslari, ofis masraflari (kira, elektrik, telefon, internet vb), arac ve ulasim giderleri, demirbas ve amortisman giderleri, reklam ve pazarlama giderleri, danismanlik hizmetleri, sigorta ve finansal giderler (sigortalar, bankacilik masraflari vb), is ile ilgili vergiler.
-
@hukukveonline bu durum bizim basimiza da geldi. Esimin ki 4ncu benimki 3 ncu seferde geldi. Her seferinde yenileme basvurusu yaptik. Eger izin veriyorsa online SSA hesabi acip oradan yapin.
-
ITIN ile bu problem çözülmez mi
-
Merhaba arkadaşlar,
2025 yazında J1 Summer Work and Travel programı ile New Hampshire (Salem), Canobie Lake Park bünyesinde çalıştım. Şu an Sprintax üzerinden vergi beyannamemi hazırlıyorum ancak bir noktada takıldım ve tecrübelerinize danışmak istedim.
W-2 formumdaki bilgiler şu şekilde:
Gross Pay (Box 1): 8,540.70 $
Federal Tax Withheld (Box 2): 554.91 $
Sprintax verilerimi girdiğimde, toplam vergi yükümlülüğümün (Tax Liability) 853 olduğunu ancak maaşımdan sadece 555 kesildiğini söylüyor. Sonuç olarak 298 $ federal vergi borcu (Amount you owe) çıkarıyor.
Asıl sorum şu: Sprintax doldururken "About Your College" kısmını atlıyor ve Türkiye-ABD arasındaki Vergi Anlaşması'nı (Article 20 - Tax Treaty) uygulamıyor.WAT öğrencileri için bu vergi anlaşması (5000 $ muafiyet) geçerli değil mi?
Aranızda bu yıl benzer bir borç durumuyla karşılaşan var mı? İşverenin az vergi kesmiş olması normal bir durum mu?
Sistem mi bir hata yapıyor yoksa SWT öğrencisi olduğum için bu %10'luk vergi dilimine girip aradaki farkı ödemem mi gerekiyor?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
-
Bana da her sene mail geliyor. TR'de bir gelirim yok. Vergi beyanında da aynı şekilde gösteriyorum, gelirim olursa da zaten belirtirim. Kendi verilerini koruyamayan bir şirkete değil SSN pabucumu vermem. İşin ilginç yanı kartı veya app kullanmama rağmen özel bir banka benim burada yaşadığının bilgisine nasıl ne hakla ulaşıyor? Devlet bankası olsa anlarım, legal ve etik olmasa bile kurumlar arası veri paylaşımı olabilir. Kaldı ki burada çoğu devlet kurumu birbirine veri vermeyi reddederken... TR'ye gidince üşenmezsem ne var ne yok kartları ve hesabı kapatacağım.
-
-
$ cinsinden, once evin maliyetini 2018'deki satin aldiginiz degerden hesaplayin. Eger bazi iyilestirmeler yaptiysaniz, bunlari da ekleyebilirsiniz maliyet olarak. Sonra satiginiz miktardan maliyeti cikartarak capital gain miktarini hesaplayin. Bunun uzerinden vergi odeyeceksiniz.
Bazi istisnai durumlar var:
Eger evi satmadan once son 5 yilda en az 2 yil evde yasadiysaniz, home sale exclusion var. Bu durumda bekarlar icin $250k, evliler icin $500k'e kadar vergiden muaf olabilir.
Foreign tax credit: Turkiye'deki ev satisindan Turkiye'ye vergi oderseniz, bunu ABD'deki ev satisindan dolayi odeyeceginiz vergiden dusebilirsiniz.
Ev satışını form 1040 ile bildirmeniz gerekir.
Evin satış detaylarını (alış/satış tarihleri, alış/satış fiyatları, masraflar) $ cinsinden form 8949 da bildirin. Kazanç veya zarar bu formda hesaplanır.
Form 8949'dan gelen toplam kazanç veya zarar, uzun vadeli (bir yıldan fazla elde tutulmuşsa, sizin durumunuzda 2018'den beri olduğu için uzun vadeli olacaktır) sermaye kazancı olarak bu forma aktarılır. Uzun vadeli sermaye kazançları, normal gelire göre daha düşük vergi oranlarıyla vergilendirilir.Home Sale Exclusion dan faydalanıyorsanız, bu indirimi Form 8949'da belirtmeniz gerekir.
Türkiye'de vergi ödediyseniz, Form 1116'yı doldurarak bu vergiyi ABD vergi yükümlülüğünüzden düşebilirsiniz.
Belirli limitleri aşan yabancı finansal varlıklarınız varsa, bunları IRS'e bildirmeniz gerekir.
FBAR (FinCEN Form 114): Yıl içinde herhangi bir zamanda yabancı finansal hesaplarınızın (banka, aracı kurum vb.) toplam değeri $10.000'ı aşarsa, bu formun doldurulması gerekir. (Bu form Hazine Bakanlığı'na (FinCEN) gönderilir, IRS'e değil).
Form 8938 (FATCA): Belirli limitleri (ikamet durumunuza göre $50.000 - $400.000 arası) aşan yabancı finansal varlıklarınız varsa, bu formun beyannamenizle birlikte doldurulması gerekir. -
Yok mu hiç tecrübe eden
-
@sisi_yd tubotx pro kullandik bizim icin doldurdu formu
-
ABD disindaki hesaplarinizin toplam bakiyesi 10bin dolar uzerine cikarsa , ABD disindadki tum banka hesap bilgilerini FINCEN ile bildiriyorsunuz. Bunu daha cok kara para aklamayi onlemek icin ABD istiyor. Biz 2019 senesinden beri hesaplarimiz bildiriyoruz bir sekilde 10bin dolari geciyor TRdeki bir hesap, o nedenle hesaplarin hepsini bildiriyoruz. Bu konuda yaptigimiz en onemli sey TRdeki hesap sayisini iki bankaya indirip oradan calismak, kullanilmayan kartlari ve hesaplari kapatmak oldu.
-
Arkadaşlar SSN numaram geldi bir de work permit diye bir şey duyuyorum grenncardlı olarak gelen biri ssn gelince work permite başvurmalı mı ya da bu ikisi aynı şey mi teşekkürler
-
Merhabalar arkadaşlar geçen yaz work and travela gitmiştim ve işverenlerimin bana W2 formalarımı gönderilmesiyle vergi iadesine başvurmaya karar verdim. Bunun için TurboTax'ı kullanmak istedim ve gerekli bilgileri doldurdum ancak gözden kaçırdığım bir yerde yanlışlıkla eyalet bilgileri için resident girdim ama nonresident'ım. Ben bu dosyayı e-file şeklinde gönderdim ve hiçbir şekilde geri alamıyorum veya duzenleyemiyorum. Bunu nasıl çözebilirim? Bilgisi olan varsa teşekkürler.
-
-
You Merhaba, 2016 da DC'ye taşındım, 2017 Kasım'da da DC ehliyeti aldım.2018'in ilk/ikinci ayında da DC'den New Yorka'a taşındım, sonra iş için oradan da Chicago'ya taşındım.
Bu arada elimde New York ve Chicago için imzaladığım ev leaseleri, New York adresimin üstünde olan paystublar ve hatta o zaman proofof income için aldığım "New York ofisinde çalışıyor" belirten yazı var. Bu iki eyaletin de vergisini ödedim TurboTax üzerinden ve elimde de belge var. Fakat Washigton DC "ehliyetin benim üzerimdendi ,full residemtinsin" diyor .Ve bir background check yapıyor şu an, 2018 için bana elimizdeki bilgi doğru mu diye. Ona göre benden vergi isteyecek.
Bu durumu çözecek muhasebe uzmanı ya da yönlendireceğiniz Hukukçu var mı ?
Tüm bilgiler bana yardımcı olabilir.
Teşekkür ederim. -
bu soruların cevaplanmış olduğu ilgili başlık surada:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/286/türkiye-den-gelen-gelir-için-vergi
-
Ben de SSN alamayacagimiz kizim icin ITIN basvuru surecimden bahsedeyim. Biz ailecek J1 ile buradayiz. Ben universiteden maas aliyorum ve SSN'im var, esimin EAD'si ve dolayisi ile SSN'i var, fakat kizimiz icin SSN alamiyoruz calisma izni olmadigi icin. Boyle olunca da onu dependant gosterebilmek adina ITIN'e ihtiyacimiz var.
Oncelikle IRS'in sitesindeki agencylerden yakin olan birini arayip randevu aldim. Yanimizda doldurulmus tax return, guncel DS-2019'larimiz, pasaportlarimiz, kizimizin okulundan alinmis onun ogrenci oldugunu gosteren durum belgesi goturduk. Ben tax return'de Child Tax Credit'i isaretlemistim fakat ilk sayfada da yazdigi uzere sadece Dependant olarak $500 vergi indirimi alinabiliyormus onu degistirdi agency'deki kisi. Fotokopileri cekti ve W7 formunu tax returnle beraber gonderdi. Soyledigine gore state tax return, ITIN basvurusu ile beraber yapilmis olacakmis. Bizim bir daha state tax return yapmamiz gerekmeyecekmis, fakat ITIN gelince federali kendimiz yapacagiz. Agency, iki kere randevumuzu degistirmek zorunda kaldigi icin bizden bu islemler icin para almadi, bu yuzden normalde ne kadar tutuyor bilmiyorum. ITIN gelince burayi guncellerim.
Social Security Number (SSN) ve Basvurusu
-
@belmasarvan, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu
Herkese yeniden merhaba, Sonunda Senator'un yardımıyla Social security ofisinden beni arayıp 6 gün sonraya randevu verdiler. Hemen akabinde senator ofisinden de yazılı mail geldi. Randevunuz şu tarihte oluşturuldu diye. İşe girince ilk maaşımla ofise mutlaka hediye yollayacağım. Çünkü burada ssn numarası büyük bir nimet. Benim gibi hala bekleyen kimseler varsa bulunduğunuz bölgeye ait senatordan siz de yardım isteyebilirsiniz diye burada paylaşmak istedim. Böyle kurumlardan yardım almak beni gururlandırdı doğrusu kendime güvenim geri geldi. Bizlerden şimdilik bu kadar,görüşmek üzere.
Hayirli olsun. Yilan hikayesine donmus idi durumunuz, olayin cozulmesine sevindim. Hem gecmis olsun, hem de hayirli olsun...
-
Merhaba. Ocak 22 itibari ile ofisler normal çalışmaya dönülecek diye bir mesaj okumuştum burada. Böyle bir durum var mı? Halen randevu alarak mı gidiyoruz? Bilgisi olan paylaşabilirse çok memnun olurum
-
Bu ileti silindi! -
merhabalar. 17 ocakta houston a giris yaptik 24 unde fee odedim ve green card 22 subatta geldi fakat ssn den ses seda yok. telefonla randevu almak mumkun deil. ne merkez nede lokal kimse telefona bakmiyor. varmi houston icin tavsiyesi olan ?
-
@sinobjk benim de tam tersi
11 ocak ta LA den giriş yaptık, 2 hafta sonra SSN adrese geldi. GC dan hala ses yok. -
@srhnkskn merhaba her başvuran için ayrı ayrı uscis account açmış mıydınız ?
-
Merhabalar herkese,
La Irvine a 3 şubatta giriş yaptık.
Benim Ssn im 7 şubatta geldi.
Ama eşimin SSN i hala gelmedi.
Ssn office aradık. Onlarda 1 ay beklememizi söyledi.1 ay içerisinde geleceğini gelmezse office gelmemizi söyledi.
Ssa office en erken 14 martta randevu verdi. Applicant formumuz ile beraber 14 martı bekliyoruz.
1-Beklemekten başka yapacak bir şey var mıdır ?
2-USCİS account oluşturma ile bu durumun ilgisi var mıdır? (Sadece benim açmamın yeterli olacağını düşünüp kendime hesap oluşturmuştum.)Teşekkür ederim.
️ iyi günler herkese. -
@kemal-toprak evet açtım. Acmalisiniz greencard takibi için. Ama greencard ücretini öderken tek hesap uzerinden hepsini odeyebilirsiniz.
-
Merhabalar, Serhan bey,
Bilgi için teşekkür ederim.
Eşim içinde ayrı olarak Myuscis hesabı açtım.
Umarım bundan dolayı eşimin SSN de gecikme olmamıştır. Forumda yazılı kalması içinde paylaşıyorum. Herkes için ayrı ayrı MyUscis Account oluşturmalı.Aşağıdaki sorularım için desteğinizi rica ederim.
1- MyUscşs hesabında ''Full name ALI KEMAL NMN TOPRAK'' olarak yazılı NMN ibaresi eşimin accountunda da çıktı. Bu durumun düzeltilmesini sağlamalı mıyım ?
2-Online Account Number a nasıl ulaşabilirim hesap doğrulaması kısmında soruluyor. Fakat şu ana kadar aldığım belgeler içerisinde yerini bulamadım.Bu vesile ile sizin adınıza Yeşilkart Foruma sonsuz teşekkürler. GC sürecimde baştan beri tek rehberim bu forum oldu. İyiki varsınız.
-
@kemal-toprak Merhaba ordaki nmn nin anlamı no middle name. İkinci adınızın olmadığını belirtiyor sanırım.
-
Merhabalar ,
ilk adım Ali , İkinci adım Kemal. Sisteme de bu şekilde giriş yapmıştım. Düzeltilmesi için iletişime geçmeme gerek var mıdır acaba ?
Green card'ım 1 ay sonra ulaştı. Orada da Given Name olarak tek satırda geçiyor.
-
bende iki isimliyim bu konuda hep double check yapiyorum.
Ikinci adimiz middle name olmuyor. bence online bir inquiry supporta yollayabilirsiniz?
-
Herkese merhaba, bende bir deneyim paylaşmak istiyorum. Amerika'ya ilk geldiğimiz de öğrendiğimiz ilk şey Sosyal güvenlik numarasının ne kadar önemli olduğu oldu. Fakat bizim ssn numaralarımız nedense 2,5-3 ay beklememize rağmen gelmedi. En zor durum ise ofise telefonla ulaşamamış olmamız oldu. Ofise gittiğimiz de ise randevusuz kesinlikle bilgi veremeyeceklerini söylediler. Gruptan öğrendiğimiz üzere Senatör'e ricada bulunduk ve bizim adımıza hemen randevu ayarladılar. Randevuya gittik istedikleri forum ve evraklarla birlikte daha sonra ay içinde evimizin postakutusuna gelmiş bulundu ssn kartlarımız. fakat sonra öğrendik ki oğlumuz için de lazımmış. Biz de ssn çalışan kişiler için lazım diye bir düşünce oluşmuş
Ofiste de oğlumuz yanımızda olduğu için ona da almayacakmısınız diye sormadılar
Neyse bu bilgiyi de öğrenince dedik eyvahhhh yeniden telefonlar kapı duvar iletiim sıfır ve ne yapacağız. Sonra öğrendik ki yeniden aslında bulunduğumuz ofisin adresine istenilen formu doldurup ve orjinal pasaport ve orjinal green kartları zarfa koyduk iadeli taahütlü ofise yolladık. Usps'in bize verdiği takip numarası ile de takip ettik varış tarihlerini. Sonra Ofis formu alıp içinden kalan belgeleri bize geri yolladı ve mutlu son. Meğersem bu kadar kolaymış. Darısı biizm gibi uzun süre bekleyenlere gelsin. -
@BelmaSarvan Sizin adiniza sevindim!
Uzun bir bekleyis ve stresden sonra nihayet sonuca ulastiniz. Bol sanslar! 
-
@MySea Çok tesekkur ederım,gercekten oyle oldu. 4 ay sonra işe başladık ve alnımızın akıyla calısıyoruz

-
Benimde SSN ile ilgili bir sorum olucak umarım bilen biri çıkar ben yaklaşık 17 yıl kadar önce Üniversitede okurken SSN almıştım.O zamanlar çalıştımda TAX ID falanda mevcut eğer GC çıkarsa tekrar yeni SSN talep etmem gerekir mi? Ayrıca numaranın inactiv gibi olması mümkün mü? Şimdi gitsem o numara ile orada çalışabilirmiyim?Yardımınızı rica ederim.
-
@XMAN66 sorunuzun cevabı aşağıdaki linkte var.
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu
@XMAN66 sorunuzun cevabı aşağıdaki linkte var.
inceliyorum bilgi için teşekkür ederim.
-
California, Irvine'dan Merhabalar,
3 Şubatta giriş yaptık. 14 martta SSA office'te başvurumuzu yaptık. Eşimin SSN'i 11 Nisanda 9 hafta sonra elimize ulaştı.
Not: Senetöre ulaştığımızda, SSA konularına federallerin baktığını söyledi. Federaller üzerinden SSN hakkında yardım alabilirsiniz.
-
DS260'da SSN seçeneğini işaretlemiş olmama rağmen ABD'ye giriş yaptıktan hemen sonra SSA Office e başvuruda bulunmuştum. SSN bir haftada adresime ulaştı arkadaşlar.
Benzer Başlıklar
135
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum