[Arşiv] DV2018 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem )
-
@Crazycells bu kadar seyi bilecek ne yasadin gercekten bilmiyorum . Arkadas bi sefer de ben bilmiyorum de be . Bunlari millet bi sey bilmeden yuksek fiyatlara yapiyor siz hala beles.reklam filan alinmiyir her sey bedava odur budur derken hep cepten cikan bi sey var giren bi sey yok. Belki manevi getiri yetiyor diyorsunuzdur :) buda beni maddi kayginiz olmadigini dusuncesine itiyor. Laboratuarda calistiginizi soylemistiniz sahibi olarak herhalde. :)) evet tek isim crazycell in hayatini sorgulamak gsgsfshhs
-
@metert :) ben de saglik raporumu daha sonradan kapidaki guvenlik gorevlilerine elden teslim etmistim guvenlik, oradan biliyorum bu konuyu. Benim durumum daha farkliydi ama kibar fakat israrci bir tavirla yapamayacagiz sey yok :)
-
Yani butun digerlerinide yasadiginiz icin biliyorsunuz :D
-
@crazycells cevabınız için teşekkürler, yalnız ptt notu derken pttden kargo zarfı alayım ama kapatmayım anlamında mıydı? yoksa seffaf dosya içine hepsini koyup mu götürmeliyim tam anlamadım
-
@emrenaz DV2018 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:
@crazycells cevabınız için teşekkürler, yalnız ptt notu derken pttden kargo zarfı alayım ama kapatmayım anlamında mıydı? yoksa seffaf dosya içine hepsini koyup mu götürmeliyim tam anlamadım
hayir, bu AIS kaydindaki ptt adresi var ya, onu kastetmistim aslinda. Cunku oraya geri gonderilecek belgeleriniz.
-
@green01 Sizin onaylandı mı vizeniz?
-
@entelman onaylandi dediler cuma gunu. Ama henuz issued’a donmedi ceac’da
-
@green01 Bekleyiş devam ediyor sizin hala o zaman.
-
@green01 bugün daha 12 si ve pazar. Merak etmeyin muhtemelen Pazartesi sabahı size konsolosluktan mail gelir ve sonra ISSUED olur. Bizde öyle oldu. Cuma girdik pazartesi öğlene doğru mail geldi. Salı pasaportlar geldi.
-
@arnblt insallah, cok gergin degilim zaten :)
-
@entelman aynen umarim bu hafta biter
-
Arkadaşlar,
26 Temmuz'da "Processing Completed" emailini aldıktan sonra, vizesi "issued" olan var mı?
Statümüzün süresi 25 Ağustos'ta doluyor ve aksi gibi 9 günlük son derece lüzumsuz bir bayram tatili var. -
@hadrathus siz pasaportunuzu yolladiniz halen iceride anladigim kadariyla. 25 Agustos konsoloslugun koydugu bir tarih mi yoksa saglik raporunuzla alakali bir tarih filan mi ?
-
@filth_grinder Evet bize mail gelince pasaportumuzu gönderdik ve halen elçilikte ve 25 Ağustos gelen notifikasyonda belirtilen tarih
Bizim AP süreci, mülakat tarihimiz olan 4 Ekim 2017 den beri devam ediyor ve saglık raporumuzun geçerliliği çoktan bittiği için yenisini aldık -
@hadrathus 25 Agustos olarak belirlemeleri sacma olmus keza bayram tatili olacagi yillar oncesinden belli bu tarihin. Umarim en kisa zamanda donus alirsiniz.
-
@crazycells @orhanvegs iyi geceler arkadaşlar. gece gece bayağı canımız sıkıldı. Yardımınıza ihtiyacımız var. vizelerimiz geldi çok şükür. 26 Agustosta uçuşumuz var inşaallah. belgelerimizi kontrol ederken birşey farkettik. ds2019 formunda ismim 'ZEHRA' yerine 'ZEHA' diye yazılmış. vizemde bir yanlışlık yok. konsoloslukta bu formla onay verdi zaten. gümrükte geri çevrilir miyiz diye canımız çok sıkıldı. üniversite departmanına mail attık yanlışlıklarıyla ilgili. ne yapmamız gerek. yenisini mi isteteceğiz? yetişir mi bize? yoksa üniversite departmanının sistemde düzenlemesiyle sıkıntı ortadan kalkar mı? bu duruma düşen arkadaşlarımız varsa tecrübelerini paylaşmasını rica ediyorum.
-
@zehraa DV2018 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:
@crazycells @orhanvegs iyi geceler arkadaşlar. gece gece bayağı canımız sıkıldı. Yardımınıza ihtiyacımız var. vizelerimiz geldi çok şükür. 26 Agustosta uçuşumuz var inşaallah. belgelerimizi kontrol ederken birşey farkettik. ds2019 formunda ismim 'ZEHRA' yerine 'ZEHA' diye yazılmış. vizemde bir yanlışlık yok. konsoloslukta bu formla onay verdi zaten. gümrükte geri çevrilir miyiz diye canımız çok sıkıldı. üniversite departmanına mail attık yanlışlıklarıyla ilgili. ne yapmamız gerek. yenisini mi isteteceğiz? yetişir mi bize? yoksa üniversite departmanının sistemde düzenlemesiyle sıkıntı ortadan kalkar mı? bu duruma düşen arkadaşlarımız varsa tecrübelerini paylaşmasını rica ediyorum.
Nasil gozunuzden kacti bu, keske vize gorusmesinden once farketseymissiniz. Simdi o belgenin guncellenmesi, konsolosluga gonderilmesi, size tekrar gonderilmesi vs. sizi 26 Agustos'a yetistirmez. O nedenle en iyisi sizin 26 Agustos'ta ucaga binmeniz fakat bu surecte de konsolosluga danismaniz. En azindan ben oyle yapardim. Siz ve esiniz evlisiniz, ve esinizin ds2019 formundaki ismi dogru, bu belgeleriniz hep yaninizda olsun, bunun masum bir hata oldugu belli olur.
En onemli belgeniz vize olacak ve oradaki bilgi pasaport ile ayni, fakat tabii DS2019'da da ayni ismin yer almasi en ideali olurdu ama artik yapacak bir sey yok. Sanirim ABD'ye bu sekilde gitmenizde de bir sikinti cikmaz, ne de olsa sizinki J2 vizesi (dogru mu hatirliyorum?). Ideal bir durum degil ama bu ufak hatanin buyuk bir problem yaratacagini zannetmiyorum. Konsolosluga suradan ulasip, ucagin 26 Agustos'ta oldugunu belirterek sorunuzu sorabilir misiniz?
http://istanbulniv.net/Surecle ilgili bilgileri imzaniza tasir misiniz? Cevap verirken emin olamiyorum, yanlis hatirlamiyorsam istanbul'da almistiniz vizeyi?
-
İnanın nasıl kaçtı gözümüzden bir bilgim yok. Bu durumu yaşayacakmışız demek ki. eşimin j1 tüm bilgileri doğru evet. ben de j2 vizesiydim. konsolosluğa danıştığımızda geri gönderin belgelerinizi demelerinden korkuyoruz. çünkü ay sonuna kadar ülkeden çıkış yapmamız gerekiyor. bileti ertelememiz de bir işe yaramayacak gözüküyor. Bizden kaynaklanmayan basit bir hata olarak görmelerini temenni ediyoruz. Vize veren görevli dahi görmemiş ve vizeye onay verdi.
-
@zehraa DV2018 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:
İnanın nasıl kaçtı gözümüzden bir bilgim yok. Bu durumu yaşayacakmışız demek ki. eşimin j1 tüm bilgileri doğru evet. ben de j2 vizesiydim. konsolosluğa danıştığımızda geri gönderin belgelerinizi demelerinden korkuyoruz. çünkü ay sonuna kadar ülkeden çıkış yapmamız gerekiyor. bileti ertelememiz de bir işe yaramayacak gözüküyor. Bizden kaynaklanmayan basit bir hata olarak görmelerini temenni ediyoruz. Vize veren görevli dahi görmemiş ve vizeye onay verdi.
Evet, J1 asil basvuru sahibi oldugundan ben de pek bir sorun olacagini zannetmiyorum. Zaten diger tum bilgiler uyusuyor, o nedenle ben yerinizde olsaydim ABD'ye bu sekilde girmekten korkmazdim. J1 vize sahipleri program baslangicindan 30 gun oncesine kadar ABD'ye giris yapabiliyor ama program basladiktan sonra giris yapmak problem yaratabilir.
Belki konsolosluk da dedigimiz gibi dusunur ve 'ok' der. Program baslama tarihi neydi? 1 Eylul mu?
-
program başlama tarihi yani ds2019 formundaki tarih 1 Ağustos. Üniversite departmanı mailinde 30 Ağustosa kadar giriş yapmanız gerekiyor dedi. oyüzden halledeceğimiz işler dolayısıyla ayın sonuna kaldık.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum