Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar bir şey soracağım, ben netten formu doldurdum, en son "Sign and Submit Application" kısmına geldim, tıklıyorum ama devamlı Case number hatası veriyor, ama numaramı artık ezberledim, ki tekrar kontrolde ettim. Sayfada mı bir sıkıntı var, yardımcı olabilir misiniz?


  • @kartal sıfırları yazmadan gir


  • bu kadar basit olacağını düşünemedim. aytac59 çok çok teşekkür ederim, şimdi uyuyabileceğim artık 🙂 bu kadar sürede kendiminkini tamamladım evin geri kalanını ne zaman biterebileceğim bakalım. :))


  • Bu ileti silindi!

  • September 2000 in alti aciklanmis


  • @helsinki kusura bakmayin terimlere henuz hakim degilim aciklanan ne acaba? 2019 dv icin 2000 di onun disinda bir sey daha mi aciklandi tesekkurler.


  • Eylul ayinda 2000 numarasinin alti mulakata girecek demek diye biliyorum 😀


  • @helsinki artik nasil odaklanmışsam; bende şunu anliyorum eylul ayi icin ektradan 2000 daha aciklandi:))

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Facebook'a yazdigim yorumu, bu konuyu ilgilendirdiginden buraya da tasiyorum...

    DV sureci hakkinda bilgiye su konudan ulasabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/275/sayılarla-green-card-lotosu-diversity-visa-sürecine-bakış

    Sayilar arasinda bosluklar var, her dosya numarasi bir kisiye karsilik gelmiyor.
    Bir kisinin dosya numarasi 12.345 ise ve ailesi varsa, vize zamani bu 12.345-01, es icin 12.345-02 ve cocuk icin 12.345-03'e donusuyor... Yani numaralar bir kisiye ait ama ailenin aldigi vize tabii ki toplam vize sayisindan dusuyor.

    Dosya numaralari rastgele bir sekilde dagilmis, dolayisiyla aile sayilarina dair bilgiyi elimizdeki verilerden ogrenemeyiz.

    Ilk aylarda ilk vize bultenine gore aydan aya 2000-3000 arasi bir artis bekleyebilirsiniz, ama sonrasinda bu artis artacak cunku dedigim gibi sayilar arasinda bosluk var ve ulke kotasindan dolayi buyuk sayilar arasinda daha cok bosluk var.

    Son olarak da, bu yil talihli 87.000 kisi var, gecen yil 115.000 kisi vardi... Gecen yil EU bolgesini etkileyen bir diger etken de, diger bolgelerdeki kazanan sayisiydi, o nedenle EU artamadi bir turlu fakat durum bu yil daha parlak gorunuyor.

    Su an icin hicbir dosya numarasinin telaslanmasini gerektirecek bir durum goremiyorum. Ilerleyen aylarda, ozellikle Ocak'tan sonra CEAC verileri aciklanmaya baslayinca, sayilarin dagilimini daha net gorebilecegiz...

    Bu gidisat icin ise, su konuyu kullanmalisiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/636/sayılar-ile-dv-2019


  • 12 ayın bülten ortalaması 2500 ilerlese bile gene tüm EU current oluyor. O yüzden 2000 başlangıca takılmayın çok. Sabırla bekleyin süreci.


  • @entelman abi suna katilmiyorum bizdede 2500 olarak devam etseydi dahada yukselirdi o yuzden bi tahmin yapmak imkansiz ve anlamsiz.dedigin gibi sabirla beklemek ve gormek en iyisi


  • bu sene greencard'ı daha az kişinin kazanmış olması tam olarak ne anlama geliyor? herkes olumlu birşey olarak görmüş bunu ama avantajı nedir anlamadım. bu arada cn 25binin sonlarında ve yüksek cn li kişilere mülakat sırası gelmesiyle ilgili soruyorum.


  • @baha mesela geçen sene türkiyede kazanan sayısı çok fazlaydı . fakat kazanmış olmak yetmiyor . case no düşük olması gerekiyor . 26000-38000 case no arası kazandığı halde gidemedi amerikaya . o yüzden case no nekadar düşük olursa vize alma şansı okadar artar.


  • yok onu biliyorum benim bahsettiğim geçen sene toplam 110bin kişiye kazandığı bilgisi giderken bu sene 87bindi galiba yani daha az bir sayıda kişi talihli şuanda ve genelde yüksek cn'li kişiler için mülakat sırası gelme ihtimalini artıran bir durum olarak bahsediliyor bundan. bunun gerçeklik payı var mıdır? varsa sebebi nedir onu merak ettim.


  • Evet bunu ben de merak ediyorum. Benim case no da 25 binlerde. Geçen sene EU 39.000 civarında case no vardı, bu sene 30.000 civarında yanlış bilmiyorsam. Zaten sıra gelmeyen 9000 case no bu sene hiç yok ama 2019 26.000 case no 2018 26.000. case nodan daha mı şanslı? Sonuçta geçen seneye paralel bir sene olacaksa yine 26.000 case noya sıra gelmeme ihtimali aynı değil mi?


  • @barvas Her seneyi kendi içinde ''özel'' olarak değerlendirmek gerek. 2019 süreci henüz başlamadığı için ne olur ne biter, final cut off kaçta sonlanır şuan fikir yürütmek güç. Ama son yıllarda response rate'in 50% lerden 67% lere çıkması, yani sürece olan ilginin kayda değer bir şekilde artması az çok DV2019'un da, DV2018'e benzer bir şekilde devam edeceğine dair sizlere ipucu verebilir. Bu ilk önemli parametre.
    Diğer ikinci önemli parametre ise, seçilen bir talihlinin beraberinde kaç kişiyi götüreceği yani biz buna derivative rate diyoruz. DV2018 sürecinde farklı ülkelerden birçok çocuklu ailenin (her bir aileden kimi zaman 5 hatta 6 hatta 8 üyenin) green card aldıklarını gördük. Derivatives rate ise ortalama 2.25 olarak gerçekleşti. Yani özetle response rate ile derivative rate bu yukarıda verdiğim sayılardan-oranlardan düşük çıkarsa, final cut off DV2018'dekinden büyük olur. Şayet bu oran ve sayılar DV2018'dekinden yüksek çıkarsa final cut off DV2018'dekinden daha küçük olur. Nihayetinde EU bölgesi için verilecek vize kotası belli, ülke kotaları da belli.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @baha Sayılar ile DV 2019 içinde söyledi:

    bu sene greencard'ı daha az kişinin kazanmış olması tam olarak ne anlama geliyor? herkes olumlu birşey olarak görmüş bunu ama avantajı nedir anlamadım. bu arada cn 25binin sonlarında ve yüksek cn li kişilere mülakat sırası gelmesiyle ilgili soruyorum.

    Cunku toplam verilebilecek maksimum vize sayisi degismeyecek. Gecen yil da 50.000'di, bu yil da 50.000 olacak.

    En basit soru su... 115.000 kisi icinde mi 50.000 kisiden biri olmak kolay, yoksa 87.000 kisi icin de mi...


  • @crazycells peki bu geçen seneye göre daha yüksek cn'lerin mülakata cagirilacagi anlamina gelebilir mi? gecen seneye göre tam sınırda case number im ve bu sene ilk bultenin daha az olması endiselendiriyor beni.


  • Her anlama gelebilir . Kimse bir sey bilemez daha bir seyleri tahmin etmek icin erken bi surecin ceyregine gelelim az cok belli olur o zaman

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @baha Sayılar ile DV 2019 içinde söyledi:

    @crazycells peki bu geçen seneye göre daha yüksek cn'lerin mülakata cagirilacagi anlamina gelebilir mi? gecen seneye göre tam sınırda case number im ve bu sene ilk bultenin daha az olması endiselendiriyor beni.

    dolayli olarak o anlama gelebilir ama henuz bu cikarimi yapmak icin erken.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

105
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum