Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @neslikaan Hangi eyalette oldugunuzu bilmiyorum, ama kisisel gorusum, aylik geliriniz kesintilerden sonra net $3k uzerindeyse ve bunu kagit uzerinde gosterebiliyorsaniz, mortgage loan alabilirsiniz. Kredi skorunuz da 750+ ise, faiz orani uygun bir loan bulabilirsiniz.


  • @neslikaan ev fiyatlari bu aralar cok yukseldi. Bence almadan once iyi arastirin. Biz 2005'de piyasalarin en yuksek oldugu donemde $250 bin dolara aldigimiz evi, 2010'da baska eyalete tasinmamiz gerekince yari fiyatina ancak satabilmistik.


  • Benim cevremde gordugum ve kendi yasadiklarima gore 1099 calisiyorsaniz eger mortgage companyler sizi bu gelirin her an degisebilme durumundan oturu uzun donemli borclandirma konusunda daha riskli goruyorlar. W2 calisiyorsaniz prosedur daha hizli isliyor. Kabaca hesap su sekilde, aylik gelirinizin yarisini yasamsal ihtiyaclariniz icin ayiriyorlar, geri kalan yarisindan ise odemekle yukumlu oldugunuz miktarlari dusuyorlar; ornegin araba kredisi, health insurance, varsa aylik taksitler, ortalama aylik kredi karti odemeleriniz (aylik odenen taksitlerin geri kalan bakiyelerinin toptan odenerek kapanmasi durumu bu yuzden kullaniliyor, kullanilabilir aylik mortgace limitini artirmak icin). Butun bu odemeleri aylik gelirinizin yarisindan dustugunuzde geri kalan miktari aylik odemeleriniz olacak sekilde kredilendiriyorlar. Bu arada faizlerin artmasinin yaninda, emlak piyasasi da oldukca hizli yukseldi ve devam ediyor. Ayrica burda Turkiye'de alistigimizin aksine fiyatlarin geri gelme riski her zaman mevcut.
    Bir de yeri gelmisken soyle bir durumdan da bahsetmekte fayda goruyorum; evin ve ekipmanlarin her sene olan yipranma paylarinin, tamir bakim, amortisman giderlerinin de hesaplanmasi gerekiyor. Aksi taktirde kendinizi kiraci oldugunuzda mal sahibine bir telefonla hic bir gidere karismadan halledebileceginiz durumlarda, muhtemelen istemeyeceginiz suprizlerle karsilasmis bulabilirsiniz. Ama bana kalirsa kira olarak verdiginiz odemeyi aylik mortgage taksidi olarak odeyebilme durumunuz varsa, emlak fiyatlari dusse de her turlu kardasiniz.


  • Merhaba herkese! Biz ev almak için mortgage kredisine başvurduk. “Tebrikler dosyanız Underwriting kısmına transfer edildi” diye mail geldi görüştüğümüz mortgage memurundan. Kendisi tabiki olumsuz konuşmuyor ama biz yine evham yaptık. Onaylanır mı sizce? Bu süreçten döner mi dosya? Kredi skoru tax gibi noktalarda herhangi bir sorun yok. (Location PA)


  • @Esra-Esra Merhaba. Underwriter en son karar verici asama. Butun evraklar bu asama icin toparlaniyor aslinda ve bu asamada gerek gordugu taktirde ilave dokumanlar isteyebilir. (Benim basima gelen, benden kimlik dogrulamami istemislerdi, bir kac yildir faturalarini odedigim 2-3 tane firmayi arayip konferans gorusme gerceklestirip 3 taraf olarak, ne kadar zamandir faturalandirildigimi, aylik ne kadar para odedigimi, son iki sene icinde odemelerimde hic gecikme olup olmadigini, bir sonraki odememin ne kadar oldugunu firmalarin agzindan kendileri duymak istediler. Aradiklari yerler ise T-Mobile, FloridaBlue Health Insurance ve YMCA idi). Sizin evraklarinizi toplayan memur da muhtemelen satis komisyonu uzerinden bonuslarla calisiyordur. Onlar da is bitsin ki komisyonlarini alsinlar diye sizin kadar istekli olacaklardir. Bana yardimci olan arkadas defalarca aksam saat 9-10 larda bile benimle telefonda goruserek bana yol gostermis ve yardimci olmustu. Arada hala yazisiriz kensidiyle.
    Bu noktada yillik geliriniz, son iki sene W2 lariniz, taksitli ve taksitsiz aylik ne kadar giderlerinizin oldugunun degerlendirilecegi asama. Umarim hersey gonlunuzce olur.


  • @jake-elwood çok teşekkür ederim açıklama için. İsteseler bile allahtan eşimin ödemeler sicili temiz. Ama henüz böyle bir talep gelmedi. İnşallah onaylanır. Peki ne kadar sürede sonuçlandı sizinki?


  • @Esra-Esra Ilk teklifi verip pending oldugumuzdan itibaren yaklasik 1.5 ay diyebilirim. Underwriter asamasi 1 hafta surmedi bile, telekonferans gorusmelerini 1-2 gunde yapip, toplamda 4-5 gun icinde tamamlanmisti.


  • Merhaba, Underwriting deki dosyamiz icin bizden ekstra evrak sunmamizi istediler. 2020 -21 vergi transcriptleri ve odeme makbuzlari, belli bir miktar uzerindeki cek girislerinin cek kopyalari ya da dekontlari bi kac basit evrak daha. Ekstra eve sigorta yaptirmamizi istediler ve araba kredimizi kapatmamiz gerektigini soylediler. Her dediklerini yaptik insallah buradan donmez dosya.


  • @Esra-Esra merhaba neden araba kredinizi kapatmanizi soylediler ben bir kac kiside hem araba hemde ev kredisi odediklerini duydum


  • @Esra-Esra bizde pa dayiz lehigh valley county emmaus siz nerde eve bakmistiniz?


  • @kursat68 bilemiyorum sebebini. zaten çok az 9-10 aylık bi ödemesi kalmisti. Bizim icin çok problem olmadı. Levittown dayiz biz. Bu yola girecekseniz Mortgage brokerinizi iyi secin derim. Allah kolaylık versin.


  • @Esra-Esra bizde mortgage basvurusu yaptik rocket mortgage firmasindan 275k on onay belgesini aldik ama ev fiyatlari asiri derecede arttigi icin beklemedeyiz bir kac eve teklif ettik ikisinde pesin verenleri tercih etti ev sahipleri digerlerinde de daha fazla verenleri begendigimiz evler 2 gunde hemen satiliyor bazilarida bizim basvurdugumuz fha kredisine uygun degil bakalim kismette var ise bizde ev sahibi oluruz yoksa kira odemeye devam...


  • @kursat68 dun itibari ile kredimiz onaylandi darisi basiniza 🙏 evet biz de maalesef bu eve fiyat verirken en yuksek teklif veren oldugumuz icin kabul gorduk. bi onceki reddedilmisti. burada da emlakcinin yetenegi devreye giriyor. piyasayi bilir, sizi iyi yonlendirir ve ongorulu davranabilirse istediginiz evi alabilirsiniz. biz sukur ki hem emlakci hem de mortgage broker konusunda sansliydik. ikisi de titizlikle islerini yapti. evler gercekten kasla goz arasinda gidiyor. arz az talep cok. umarim gonlunuzce olur her sey. kiralar cok fazla insan uzuluyor verdigi paraya biz 1900 $ kira veriyoruz. Sukur ki artik evimize odeyecegiz. Bu arada ev bakarken evin cevre vergisine de bakin aylik payment i cok etkiliyor.


  • İkinci el yani resale ev alma işi bir nevi Amerikada yarışa malesef dönüşüyor. Örneğin ederi 200 bin $ evi bile ev alma heyecanıyla 10 15 bin üzerine alabiliyor insanlar tabi burda genelde ortalığı gazlayan emlakçılar oluyor fazla komisyon alma adına.


  • @Esra-Esra tebrik ederim hayirli olsun


  • @AE123, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

    İkinci el yani resale ev alma işi bir nevi Amerikada yarışa malesef dönüşüyor. Örneğin ederi 200 bin $ evi bile ev alma heyecanıyla 10 15 bin üzerine alabiliyor insanlar tabi burda genelde ortalığı gazlayan emlakçılar oluyor fazla komisyon alma adına.

    10 15 bine raziyim hocam burda 80k 100k fiyat artti

  • ⭐⭐

    @kursat68, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

    @Esra-Esra merhaba neden araba kredinizi kapatmanizi soylediler ben bir kac kiside hem araba hemde ev kredisi odediklerini duydum

    Aylik sabit giderlere odediginiz miktarin alacaginiz kredinin aylik odemesiyle belirli bir oranda olmasi gerekiyor. Eger istediginiz kredi limiti yuksekse bu sabit aylik giderlerden bir kismini kapatmanizi isterler. O yuzden mortgage almadan 1 yil onceki donemde eger evliyseniz tum giderleri (kredi karti, araba odemesi gibi) esinizin uzerinden yapmanizi oneririm. Boylelikle mortgage icin serbest geliriniz yuksek olur ve istediginiz kredi limitini almaniz kolaylasir.


  • @AE123 Aslinda 10-15 bin daha fazla edilen teklifin komisyonunu almak icin degil de, is bizde kalsin, bizim teklifimiz pending olsun diye yapiliyor. Bilhassa su anki gibi seller marketlerde, yani saticinin burnundan kil aldirmadigi, ilana konulan evlerin 1-2 gun icinde pending oldugu piyasa kosullarinda, hem yuksek fiyat teklif edildigi gibi, hem de closing costun aliciya ait oldugu teklifler goruyoruz. Zaten bu da fiyatlari artiran bir diger unsur. Daha ev ararken bile fiyatlar yukselip, sartlar degisebiliyor. Muhtemelen alicinin da kira kontrati bitmek uzere, yeni sozlesme yapmasi bu proseduru bir sure daha ertelemesi gerekecek, haliyle bir an once pending olmak niyetinde. Verilen 10-15 bin fazla teklif 30 seneye bolunecegi icin aylik odemelerde fazla bir fark teskil etmiyor diyebiliriz. Yalniz unutmamak lazim ki su an fiyatlarin yukseldigi bir piyasadayiz, her cikisin mutlaka inisi vardir. Bakalim orda nasil sorunlar yasanacak.


  • @jake-elwood, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

    @AE123 Aslinda 10-15 bin daha fazla edilen teklifin komisyonunu almak icin degil de, is bizde kalsin, bizim teklifimiz pending olsun diye yapiliyor. Bilhassa su anki gibi seller marketlerde, yani saticinin burnundan kil aldirmadigi, ilana konulan evlerin 1-2 gun icinde pending oldugu piyasa kosullarinda, hem yuksek fiyat teklif edildigi gibi, hem de closing costun aliciya ait oldugu teklifler goruyoruz. Zaten bu da fiyatlari artiran bir diger unsur. Daha ev ararken bile fiyatlar yukselip, sartlar degisebiliyor. Muhtemelen alicinin da kira kontrati bitmek uzere, yeni sozlesme yapmasi bu proseduru bir sure daha ertelemesi gerekecek, haliyle bir an once pending olmak niyetinde. Verilen 10-15 bin fazla teklif 30 seneye bolunecegi icin aylik odemelerde fazla bir fark teskil etmiyor diyebiliriz. Yalniz unutmamak lazim ki su an fiyatlarin yukseldigi bir piyasadayiz, her cikisin mutlaka inisi vardir. Bakalim orda nasil sorunlar yasanacak.

    Bende aynisini dusunuyorum asiri derecede fiyatlar sisti


  • Umarım bu çıkan fiyatlar bir noktada inişe geçer, 2 senede almayı düşündüğüm evler $100 bin ve üzerinde prim yaptı


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum