[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri
-
@helsinki DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
Merhaba agustos 15 te 2019 un ilk ay numaralarimi yayinlacak? Nasil isliyor.bununla alakali bir yazi okumustum ancak bir turlu bulanadim.tesekkurler
Evet, aciklanacak Eylul bulteninde Ekim ayina dair cut-off bilgileri de yer alacak.
-
Tesekkurler
-
@crazycells EKİM bülteninde ufak da olsa bir ekleme oluyor galiba değil mi?
-
@freelander DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
@crazycells EKİM bülteninde ufak da olsa bir ekleme oluyor galiba değil mi?
maalesef sorunuzu anlayamadim sayin @FreeLander , ekleme derken ne demek istediniz acaba?
-
@crazycells http://britsimonsays.com/historical-visa-bulletin-numbers/ adresinde current olmayan 2015 ve 2014 yıllarında eklemeler olmuş onu kast ettim
-
@freelander DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
@crazycells http://britsimonsays.com/historical-visa-bulletin-numbers/ adresinde current olmayan 2015 ve 2014 yıllarında eklemeler olmuş onu kast ettim
nasil bir ekleme? ben hala soruyu anlayamadim maalesef. Evet, DV2014 ve DV2015 yillarinda butun sayilar aktif olmadi. Isterseniz sorunuzu tam ve net bir cumleyle sorun.
-
arkadaşlar merhaba, sorduğum soruyu bilen arkadaşlar cevaplar ise hem benim için hemde formu henüz doldurmamış kişiler için iyi olur.
ds 260 formunda security and background bölümünde mıscellaneus 1 sekmesinde şöyle bir soru var;
'' Do you seek to enter the United States for the purpose of performing skilled or unskilled labor but have not yet been certified by the Secretary of Labor? ''
'' ABD'ye vasıflı veya vasıfsız emeği yerine getirmek amacıyla girmeye çalışıyorsunuz ancak henüz Çalışma Sekreteri tarafından onaylanmadı mı?'',
bu soruya evet mi hayır mı cevabı vermeliyiz. ben hayır cevabı verdim. umarım doğrudur. şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim. -
tekrar merhaba arkadaşlar,
ÇEŞİTLİLİK GÖÇMEN VİZE (DV) BAŞVURU SAHİPLERİ İÇİN YÖNERGELER kısmında bulunan
İÇİNDE YAŞANAN TOPLUMA MADDİ YÜK OLMAMA HÜKÜMLERİNİ YERİNE GETİRMEK İÇİN SUNULABİLECEK BELGELER arasında olan iş teklifi
Vize başvuruları onaylandığı takdirde kişilerin pasaportları ve göçmen vize Yasanın kamuya maddi yük olmama hükmünü yerine getirmek için önceden ayarlanmış bir iş teklifine dayanan bir başvuru sahibi, müstakbel işvereninden, işyerinin antetli kağıdına yazılmış noter tasdikli bir yazı göndermesini istemelidir diyor.
bu iş teklifini kaç ay veya kaç gün önceden istemeliyiz. -
@emre DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
arkadaşlar merhaba, sorduğum soruyu bilen arkadaşlar cevaplar ise hem benim için hemde formu henüz doldurmamış kişiler için iyi olur.
ds 260 formunda security and background bölümünde mıscellaneus 1 sekmesinde şöyle bir soru var;
'' Do you seek to enter the United States for the purpose of performing skilled or unskilled labor but have not yet been certified by the Secretary of Labor? ''
'' ABD'ye vasıflı veya vasıfsız emeği yerine getirmek amacıyla girmeye çalışıyorsunuz ancak henüz Çalışma Sekreteri tarafından onaylanmadı mı?'',
bu soruya evet mi hayır mı cevabı vermeliyiz. ben hayır cevabı verdim. umarım doğrudur. şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.hayir demeniz uygun olur.
-
@emre DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
tekrar merhaba arkadaşlar,
ÇEŞİTLİLİK GÖÇMEN VİZE (DV) BAŞVURU SAHİPLERİ İÇİN YÖNERGELER kısmında bulunan
İÇİNDE YAŞANAN TOPLUMA MADDİ YÜK OLMAMA HÜKÜMLERİNİ YERİNE GETİRMEK İÇİN SUNULABİLECEK BELGELER arasında olan iş teklifi
Vize başvuruları onaylandığı takdirde kişilerin pasaportları ve göçmen vize Yasanın kamuya maddi yük olmama hükmünü yerine getirmek için önceden ayarlanmış bir iş teklifine dayanan bir başvuru sahibi, müstakbel işvereninden, işyerinin antetli kağıdına yazılmış noter tasdikli bir yazı göndermesini istemelidir diyor.
bu iş teklifini kaç ay veya kaç gün önceden istemeliyiz.ise baslangic zamani, pozisyon ve maas bilgisi vs. yazdigi surece ne zaman aldiginiz cok farketmez ama mulakat zamanindan birkac ay once almaniz en makulu olur.
-
Teşekkür ederim.
-
@crazycells teşekkür ederim.
-
Merhaba, bültenin açıklanmasıyla birlikte mülakat tarihini beklemeye başladık. Case No’nun düşük olması çok önemli bir avantaj sağlarken malesef bizim için dezavantaj oldu... Mülakata katılacak ilk grup arasında olduğumuzdan herşeyin yolunda gitmesi durumunda en geç Nisan veya Mayıs ayında yani vizenin verildiği tarihten itibaren 6 aylık süre içerisinde giriş yapmam gerekiyor değil mi? Bizim sorunumuzda burada başlıyor. İşim dolayısıyla en az 2 ay kadar daha zamana ihtiyacımız var. Ayrıca dolardaki sert yükselişten ciddi anlamda etkilendik. Makul bir süre vizeyi ötelemeye çalışıp; hem işim için gerekli olan süreyi hemde biraz daha fazla birikim yapma olanağı sağlamayı düşünüyorum...
Forumdan edindiğim bilgiler doğrultusunda; tüm belge ve gerekli olan miktarı tamamlayıp, sağlık raporunu almamayı, mülakat esnasında da işim nedeniyle biraz zamana ihtiyacım olduğunu söylemeyi düşünüyorum. Daha önce benzer nedenlerle bu tür yöntemlere başvuranların olduğunu gördüm forumda.
Bu tür bir talebi olmuş, yol izlemiş, bu konuda tecrübeli arkadaşların özellikle @crazycells tavsiyesini almak istiyoruz.
İş mazeret gösterilerek ek süre talebinde bulunmak doğru mudur? Riski nedir? Alternatif başka bir yolu var mıdır?
-
@ahmett DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
Merhaba, bültenin açıklanmasıyla birlikte mülakat tarihini beklemeye başladık. Case No’nun düşük olması çok önemli bir avantaj sağlarken malesef bizim için dezavantaj oldu... Mülakata katılacak ilk grup arasında olduğumuzdan herşeyin yolunda gitmesi durumunda en geç Nisan veya Mayıs ayında yani vizenin verildiği tarihten itibaren 6 aylık süre içerisinde giriş yapmam gerekiyor değil mi? Bizim sorunumuzda burada başlıyor. İşim dolayısıyla en az 2 ay kadar daha zamana ihtiyacımız var. Ayrıca dolardaki sert yükselişten ciddi anlamda etkilendik. Makul bir süre vizeyi ötelemeye çalışıp; hem işim için gerekli olan süreyi hemde biraz daha fazla birikim yapma olanağı sağlamayı düşünüyorum...
Forumdan edindiğim bilgiler doğrultusunda; tüm belge ve gerekli olan miktarı tamamlayıp, sağlık raporunu almamayı, mülakat esnasında da işim nedeniyle biraz zamana ihtiyacım olduğunu söylemeyi düşünüyorum. Daha önce benzer nedenlerle bu tür yöntemlere başvuranların olduğunu gördüm forumda.
Bu tür bir talebi olmuş, yol izlemiş, bu konuda tecrübeli arkadaşların özellikle @crazycells tavsiyesini almak istiyoruz.
İş mazeret gösterilerek ek süre talebinde bulunmak doğru mudur? Riski nedir? Alternatif başka bir yolu var mıdır?
Konsoloslar genelde bu konularda anlayislilar, bence yaptiginiz oldukca mantikli tek bir belgeye isinizi birakmis oluyorsunuz. Siraniz erken geldigi icin vizelerin o zaman bitmesi gibi bir durum olmaz, siz mulakat sirasinda nedenlerinizi anlatip konsolosa ne zaman bu belgeyi gondereceginizi soyleyin, eger konsolos onaylarsa dediginiz gibi yapin. Eger konsolos daha erken gondermenizi soylerse, onun dedigi gibi yaparsiniz.
Vizenizi onaylayacak kisiler onlar oldugu icin, onlarin istedikleri sekilde ilerlemeniz en uygunu olur. Ben yazdiginiz planda bir sorun goremiyorum :) Son aylara durumu birakmadiginiz surece sorunla karsilasmazsiniz.
-
Cevap için çok teşekkür ederim @crazycells Konsolosun istediği şekilde hareket edeceğim... İhtiyacım olan süre kısa olduğunundan bende bir sorun olacağını düşünüyorum. Aksi bir durumda ise raporu en kısa sürede alıp göndereceğimi söylerim. Gelişmeleri de buradan aktarırım.
-
Arkadaşlar merhaba. Ben daha önce 2 defa turistik seyehat amacıyla başka ülkelere gittim. Pasaportumun süresi 10 yıllık. Geçen ay yeni çıkan çipli pasaport başvurusu yaptım ve pasaport kitapçığını yeniledim. Eski pasaportum iptal edildi ve bana eski pasaportumu geri iade ettiler. Yeni pasaportum 3 gün içinde geldi. Sorum şu ki iptal edilen eski pasaportumu kaybettim. Bunun bana herhangi bir dezavantajı olurmu. Mülakat için bu pasaporta ihtiyaç varmı. Yada mülakatta bana daha önce hangi ülkelere gittin diye sorulursa gittiğim ülkelerin belgelerini nereden alabilirim. Ne yapmam gerekiyor
-
@katre DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
Arkadaşlar merhaba. Ben daha önce 2 defa turistik seyehat amacıyla başka ülkelere gittim. Pasaportumun süresi 10 yıllık. Geçen ay yeni çıkan çipli pasaport başvurusu yaptım ve pasaport kitapçığını yeniledim. Eski pasaportum iptal edildi ve bana eski pasaportumu geri iade ettiler. Yeni pasaportum 3 gün içinde geldi. Sorum şu ki iptal edilen eski pasaportumu kaybettim. Bunun bana herhangi bir dezavantajı olurmu. Mülakat için bu pasaporta ihtiyaç varmı. Yada mülakatta bana daha önce hangi ülkelere gittin diye sorulursa gittiğim ülkelerin belgelerini nereden alabilirim. Ne yapmam gerekiyor
Bir sorun yasamazsiniz. Eski pasaportlar ABD vizelerini iptal etmek icin isteniyor genelde ama sizinkinde boyle bir seye gerek olmayacak. Formda daha once vize kaybettiniz mi diye bir soru vardi diye hatirliyorum, o soruyu cevapladiginiza emin olun.
Bu ulkeleri gostermeniz gerekmiyor ama 2009 yilindan sonraki bilgilere e-devletten ulasabiliyorsunuz. Ulkeye giris-cikis kayitlari diye arayin, emniyet genel mudurlugu bu bilgileri veriyor.
-
Sayın @crazycells bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Şunuda sormak istiyorum. Soruma verdiğiniz cevapta (daha önce vize kaybettinizmi) ben bu soruyu hatırlatıyorum fakat eğer bu soru sırulmuşsa cevap olarak bu konuyla alakalı bilgim olmadığından hayır demişimdir. Bir sorun olurmu.
-
@katre DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
Sayın @crazycells bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Şunuda sormak istiyorum. Soruma verdiğiniz cevapta (daha önce vize kaybettinizmi) ben bu soruyu hatırlatıyorum fakat eğer bu soru sırulmuşsa cevap olarak bu konuyla alakalı bilgim olmadığından hayır demişimdir. Bir sorun olurmu.
Belki DS160'la karistirmisimdir. Sorulara dogru ve tam cevap vermek her zaman en iyi secenek olur tabii :) ama bu sorudaki bilgiyi mulakatta soyleseniz de sorun olmaz. Amac vizeyi iptal edip kullanilmasini engellemek. Fiziksel olarak iptal etmeseler de, sistemlerinden vizeyi iptal edebiliyorlar diye dusunuyorum.
-
Sayın @crazycells çok teşekkür ederim. Baş tacısınız😊
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
12
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum