@vixo cok tesekkurler hocam
-
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
Green Card cekilisi (DV) talihlileri nelerden vazgecip neler icin gidiyoruz?
-
Bu ileti silindi! -
@greenleo @Edelweiss @pacaveli @caglaror @semavi @asilcenk @Mahur-Beste @sadriabi @Cannavaro1903 @Dmg @filth_grinder @gkhanfeez @serkanist @hayallerabd @entelman @kturkay
Arkadaslar, isterseniz yorumlarinizi su konuya tasiyabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/663/amerika-da-gocmen-olmali-miyim-kararsizlik-artilar-eksilerFikir paylasimi tek bir konudan devam etsin.
-
En cok aranan yakin arkadaslar ve aile oluyor... Aile kismi bizde cok sorun degil, gelip gidebiliyoruz...
Arkadas kismi ise illaki sorun... 36 yillik paylasilmislik yok burada edineceginiz kisilerde...
Buna ragmen bir kac arkadas edindim ve gayet keyif aliyorum ama is durumlarindan dolayi gorusmek zor oluyor haliyle...
Kendi adima sevindigim bir sey de yasadik... 2019 icin en yakin bir kac arkadasimdan birisi gc kazandi ve numarasi 5binlerde... Universitede beraber kaldigimiz, sonrasinda ailecek gorusmeye devam ettigimiz samimi bir arkadasimdi...
Onlar kadar mutluyuz suan

-
herkesin dediği gibi aile ve arkadaşlar geri de kalıyor asıl ama dünya küçük.eskisi gibi değil.o yüzden arkada kalma diye düşünmüyorum ben.devlette ziraat mühendisi olarak çalısıyordum söylenmez ama 4500 tl maaşım vardı.canım isterse çalısıyordum.en gevşek bakanlıklardan birisi bizim bakanlık. boş vakitten başka bir şey yoktu açıkcası.bi çok kişinin istediği iş türkiyede aslında bu. ancak kendimi tükettiğimi, zihnen ve düşünce yapısı olarak gerilediğimi hissettim. büyük şehirlerde olsanız bunu kültürel aktivitelerle kapatırsınız ancak anadolunun bir çok yeri bu anlamda sıkıntılı...18 mayısta izin alarak ilk girişimi yaptım.11 haziranda istifa ettim. hadi derler ya hep yurt dışında yola adımını atınca arabalar duruyo diye.1 ay oldu geleli ben halaa garipsiyorum.ne bilim insanlar kibar, güler yüzlü.bu bile yetiyor. ha bi de buradaki asgari ücretlinin bile benim türkiyede ki yaşantımdan daha rahat yaşadığını görünce...
-
@ercan-tekoglan ,ercan bey, "4500 tl maaşım vardı canım isterse calısıyordum" bu sekilde kaç yıl calıstınız acaba? su eski şarkı sizin için gelsin:
-
@başkan 2012 de mezun oldum özel sektörde çalıştım.ziraat mühendisiyim.ülke politikası gereği devlette maaş iyi diye kpss fln devlete yöneldik. tam tamına 2 sene çalıştım.zaten 1 sene çalıştıktan sonra gc çıktı.orada belirtmek istediğim ülke şartlarına göre iyi bir maaş ve rahat çalışma ortamı.para kısmı kişiden kişiye değişir.tek maaşlı bi memurun çoçuğuyum ben.nitekim kendi mesleğimi yapsamda devlet bünyesinde yeterince tatmin etmiyordu.bilgiler ölüyor.standat bir yaşama alışıyorsunuz vs sözüm meclisten dışarı kendimi moronlaşıyo gibi hissediyordum. dediğim gibi bakanlık rahat bizim.canım istemezse işi öteliyodum bi sonraki gün 1 saat fazla iş yapıyordum.babam istifa edeceğim zaman "milyonlarca insan senin yerinde olmak için sınava giriyor" diye kızmıştı. hayallere ulaşmak için, kendimizi geliştirebilmek için her zaman bir takım fedakarlıklar yapmamız gerekiyor.nihayetinde bir kere yaşıyoruz bu hayatı.ben üretmekten yana bir vizyona sahip olan bir insanım.boş beleş 60 yıl geçeceğine varsın sağlam dolu dolu 30 yıl yaşayayım.şarkıda ki gibi malesef düşünmüyorum teşekkürler o yüzden.
-
@ercan-tekoglan sizi tebrik ediyorum ercan bey, keşke kamuda çalışan herkes sizin gibi cesur-düşünceli olsaydı.yeni hayatınızda başarılar dilerim.
-
@Ercan-Tekoglan Selam Ercan okudum yazdıklarını inan yerınde olmak için neler vermezdim benım görüşüm en iyisini yaptın yolun açık olsun ,

Hele hele memurluğu bırakmış olman buyuk cesaret bende polis memuruyum 3 yıl once bir yine bir arkdaşıma çıktı o gitti newyork yakın bir yerde şuan çok iyi 3,4 yıl oldu donmeyi düşünmüyor şimdi sen yazınca o aklıma geldi.Gc Kart olsa bende giderdim şuan ama olmadan gitmeden çok iyi bir fikir değil , arkdaşlarım var onlarlada konuşuyorum hepsinin dediği bu o yüzden bende bekliyorum - gelecek yıl yine başvuru yapıyorum, vizem var ama dediğim gibi yasal olmak ve iş yapmak gerek onun haricinde gitmek kalmak zor ve sartlar zorlar hele hele hem çalışıp hem okumak cidden zor.
Sana şimdiden başarılar diliyorum yeni hayatından umarım herşey yolunda gider ve mutlu bir hayatın olur.
-
23 milyon kişinin arasından 50 bin kişilik dilimin içine girme şansı yaklaşık olarak % 0.2. Bence bu bile bir şeylerden vazgeçip yeni bir başlangıç yapmayı bizler adına tetikliyor.
-
@entelman 2018 DV Talihlileri Nelerden Vazgeçip Neler İçin Gidiyoruz içinde söyledi:
23 milyon kişinin arasından 50 bin kişilik dilimin içine girme şansı yaklaşık olarak % 0.2. Bence bu bile bir şeylerden vazgeçip yeni bir başlangıç yapmayı bizler adına tetikliyor.
ulke kotalari oldugundan butun basvurular yerine bolgesel basvurulari dikkate almak daha saglikli olabilir sayin @entelman , su konuda gecmis yillarda Turkiye ve Azerbaycan icin secilme oranlarina erisebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/629/turkiye-ve-azerbaycan-ile-ilgili-green-card-cekilis-istatistikleri -
@crazycells Ülke kotasında ise durum 204 bin başvuru arasından ilk 4.4 bine girildiği düşünülürse şans % 2.1 oluyor.
-
@entelman Arkdaşıma katılıyorum bu şansı edebilmiş insanlar gitmeli şanslarını denemeliler.
-
-
@asilcenk merhabalar hala forum kullanıyorsanız gittiniz mi amerika'ya?
-
SON ÇEVRİMİÇİ ZAMANI: 15 NİS 2021 12:47
kendisine özelden mesaj atarsanız ozaman ilk kayıt olduğu maile yeşilkartforum mesaj geldi diye ileti gideceği için foruma gelir.
-
@ayvalik10 ben forma yeni katıldım ve yeni şeyler öğreniyorum düşünceniz için teşekkür ederim sağolun.
-
@yenihayaletadam hayırlı olsun hoş geldin her zaman her konuda soru sorabilirsin. Sadece ufacık bir ricamız olacak her konu için bir başlık var sadece soruyu o başlıkta sorarsan çok seviniriz. Bu arada bu forum diğerleri gibi sadece bilgi değil aynı zamanda aile için sıcaklığını dostun samimiyetini güvenirliğini anne kucağı gibi sıcaklığını bulabileceğin bir yerdir.
-
@ayvalik10 hoş buldum teşekkür ederim. evet o sıcaklığı hissettim herkes bir birine yardım için uğraşıyor ne güzel bir şey bu konu başlıklarına da dikkat ediyorum teşekkür ederim sağolun. burayı daha fazla meşgül etmeyelim

-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
hasnotben
Benzer Başlıklar
130
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k