Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card cekilisi (DV) talihlileri nelerden vazgecip neler icin gidiyoruz?


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • En cok aranan yakin arkadaslar ve aile oluyor... Aile kismi bizde cok sorun degil, gelip gidebiliyoruz...

    Arkadas kismi ise illaki sorun... 36 yillik paylasilmislik yok burada edineceginiz kisilerde...

    Buna ragmen bir kac arkadas edindim ve gayet keyif aliyorum ama is durumlarindan dolayi gorusmek zor oluyor haliyle...

    Kendi adima sevindigim bir sey de yasadik... 2019 icin en yakin bir kac arkadasimdan birisi gc kazandi ve numarasi 5binlerde... Universitede beraber kaldigimiz, sonrasinda ailecek gorusmeye devam ettigimiz samimi bir arkadasimdi...

    Onlar kadar mutluyuz suan 🙂


  • herkesin dediği gibi aile ve arkadaşlar geri de kalıyor asıl ama dünya küçük.eskisi gibi değil.o yüzden arkada kalma diye düşünmüyorum ben.devlette ziraat mühendisi olarak çalısıyordum söylenmez ama 4500 tl maaşım vardı.canım isterse çalısıyordum.en gevşek bakanlıklardan birisi bizim bakanlık. boş vakitten başka bir şey yoktu açıkcası.bi çok kişinin istediği iş türkiyede aslında bu. ancak kendimi tükettiğimi, zihnen ve düşünce yapısı olarak gerilediğimi hissettim. büyük şehirlerde olsanız bunu kültürel aktivitelerle kapatırsınız ancak anadolunun bir çok yeri bu anlamda sıkıntılı...18 mayısta izin alarak ilk girişimi yaptım.11 haziranda istifa ettim. hadi derler ya hep yurt dışında yola adımını atınca arabalar duruyo diye.1 ay oldu geleli ben halaa garipsiyorum.ne bilim insanlar kibar, güler yüzlü.bu bile yetiyor. ha bi de buradaki asgari ücretlinin bile benim türkiyede ki yaşantımdan daha rahat yaşadığını görünce...

  • Yasaklı

    @ercan-tekoglan ,ercan bey, "4500 tl maaşım vardı canım isterse calısıyordum" bu sekilde kaç yıl calıstınız acaba? su eski şarkı sizin için gelsin:


  • @başkan 2012 de mezun oldum özel sektörde çalıştım.ziraat mühendisiyim.ülke politikası gereği devlette maaş iyi diye kpss fln devlete yöneldik. tam tamına 2 sene çalıştım.zaten 1 sene çalıştıktan sonra gc çıktı.orada belirtmek istediğim ülke şartlarına göre iyi bir maaş ve rahat çalışma ortamı.para kısmı kişiden kişiye değişir.tek maaşlı bi memurun çoçuğuyum ben.nitekim kendi mesleğimi yapsamda devlet bünyesinde yeterince tatmin etmiyordu.bilgiler ölüyor.standat bir yaşama alışıyorsunuz vs sözüm meclisten dışarı kendimi moronlaşıyo gibi hissediyordum. dediğim gibi bakanlık rahat bizim.canım istemezse işi öteliyodum bi sonraki gün 1 saat fazla iş yapıyordum.babam istifa edeceğim zaman "milyonlarca insan senin yerinde olmak için sınava giriyor" diye kızmıştı. hayallere ulaşmak için, kendimizi geliştirebilmek için her zaman bir takım fedakarlıklar yapmamız gerekiyor.nihayetinde bir kere yaşıyoruz bu hayatı.ben üretmekten yana bir vizyona sahip olan bir insanım.boş beleş 60 yıl geçeceğine varsın sağlam dolu dolu 30 yıl yaşayayım.şarkıda ki gibi malesef düşünmüyorum teşekkürler o yüzden.

  • Yasaklı

    @ercan-tekoglan sizi tebrik ediyorum ercan bey, keşke kamuda çalışan herkes sizin gibi cesur-düşünceli olsaydı.yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • @Ercan-Tekoglan Selam Ercan okudum yazdıklarını inan yerınde olmak için neler vermezdim benım görüşüm en iyisini yaptın yolun açık olsun , 🙂
    Hele hele memurluğu bırakmış olman buyuk cesaret bende polis memuruyum 3 yıl once bir yine bir arkdaşıma çıktı o gitti newyork yakın bir yerde şuan çok iyi 3,4 yıl oldu donmeyi düşünmüyor şimdi sen yazınca o aklıma geldi.

    Gc Kart olsa bende giderdim şuan ama olmadan gitmeden çok iyi bir fikir değil , arkdaşlarım var onlarlada konuşuyorum hepsinin dediği bu o yüzden bende bekliyorum - gelecek yıl yine başvuru yapıyorum, vizem var ama dediğim gibi yasal olmak ve iş yapmak gerek onun haricinde gitmek kalmak zor ve sartlar zorlar hele hele hem çalışıp hem okumak cidden zor.

    Sana şimdiden başarılar diliyorum yeni hayatından umarım herşey yolunda gider ve mutlu bir hayatın olur.


  • 23 milyon kişinin arasından 50 bin kişilik dilimin içine girme şansı yaklaşık olarak % 0.2. Bence bu bile bir şeylerden vazgeçip yeni bir başlangıç yapmayı bizler adına tetikliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @entelman 2018 DV Talihlileri Nelerden Vazgeçip Neler İçin Gidiyoruz içinde söyledi:

    23 milyon kişinin arasından 50 bin kişilik dilimin içine girme şansı yaklaşık olarak % 0.2. Bence bu bile bir şeylerden vazgeçip yeni bir başlangıç yapmayı bizler adına tetikliyor.

    ulke kotalari oldugundan butun basvurular yerine bolgesel basvurulari dikkate almak daha saglikli olabilir sayin @entelman , su konuda gecmis yillarda Turkiye ve Azerbaycan icin secilme oranlarina erisebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/629/turkiye-ve-azerbaycan-ile-ilgili-green-card-cekilis-istatistikleri


  • @crazycells Ülke kotasında ise durum 204 bin başvuru arasından ilk 4.4 bine girildiği düşünülürse şans % 2.1 oluyor.


  • @entelman Arkdaşıma katılıyorum bu şansı edebilmiş insanlar gitmeli şanslarını denemeliler.



  • @asilcenk merhabalar hala forum kullanıyorsanız gittiniz mi amerika'ya?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yenihayaletadam

    SON ÇEVRİMİÇİ ZAMANI: 15 NİS 2021 12:47

    kendisine özelden mesaj atarsanız ozaman ilk kayıt olduğu maile yeşilkartforum mesaj geldi diye ileti gideceği için foruma gelir.


  • @ayvalik10 ben forma yeni katıldım ve yeni şeyler öğreniyorum düşünceniz için teşekkür ederim sağolun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yenihayaletadam hayırlı olsun hoş geldin her zaman her konuda soru sorabilirsin. Sadece ufacık bir ricamız olacak her konu için bir başlık var sadece soruyu o başlıkta sorarsan çok seviniriz. Bu arada bu forum diğerleri gibi sadece bilgi değil aynı zamanda aile için sıcaklığını dostun samimiyetini güvenirliğini anne kucağı gibi sıcaklığını bulabileceğin bir yerdir.


  • @ayvalik10 hoş buldum teşekkür ederim. evet o sıcaklığı hissettim herkes bir birine yardım için uğraşıyor ne güzel bir şey bu konu başlıklarına da dikkat ediyorum teşekkür ederim sağolun. burayı daha fazla meşgül etmeyelim 🙂

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   hasnotben hasnotben 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum