Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Temsili bir rakam alınması 23-25 milyon başvuruyu milyonlara çeker diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?


  • bencede en azından gidicek olan minimum 10k$ doları bulması gerektiği için başvururkende bir 50-100 dolar ödenmeli . yarı yarıya başvurular azalır eminim ve gerçekten isteyenlerin şansı artar.


  • Evet temsili bir para olsa gelişi güzel başvuruların önüne geçilir ama yapılacağını sanmıyorum nereye yatırılacak yatırımin takibi sağlanıp nasıl kontenjan olusturulucak konsolosluklara ek yuk saglar kanımca bu topa girmezler ama inşallah böyle birşey olur


  • Şartları aynı tutup 50$ ücret alsalar gerçek kitle ortaya çıkar o zaman. Destekliyorum.


  • Desteklediğim fikir fakat yine kazanma oranını aynı tutarlardı sanırım. Bu durum olsaydı ABD’de iyi bir gelir elde ederdi. Düşünsenize $50’dan 10m kişi başvursa $500m gelir. Trump iş adamı nasıl aklına gelmediyse 😄


  • AHAHAHAHA

    Malum fıkra gibi...

    "sıra uzuyor, bir adam daha koysanız..."

    Yok arkadaş, ben bu zihniyetten kaçmaya çalışıyorum zaten. Biri 10 dolar olsun yazmış, diğeri 50
    Umarım 15.000$ gibi bir "sembolik" ücret olur da gerçekten gitmek isteyenlerin şansı artar.
    "halk plaja akın etti vatandaş denize giremiyor"


  • Bu yazının girişi şöyle olsun, ulan andaval. Madem tuzun kuru. Ne diye piyangodan lotodan çıkacak gariban bir kartın vasfı için senelerdir yırtarsın bir yerlerini. Biri demiş 10 $ garibim ya öğrenci yada geçim derdinde. Klavyenin tanrı olduğu yer değil midir burası ? Rakamlar bol ama eli gitmiyor adamcağızın. Dürüst ne yapsın. Biri demiş 50$ buna bişey yazarsam her kılıfa uyacak o yüzden es geçeyim. İlk örneğin temsili diyelim. Gerçekten gitmek isteyen arkadaş, bir lotoya basacak 15.000$ paran varsa eğer farklı yolların olduğunu öğrenebilmen için beyin egzersizine ihtiyacın yok. Ruh haline bakınca da kesinlikle Türkiye'de kalması gereken birisi olduğun net bir şekilde ortada. Kurduğun son cümlede bu basit loto senin tabirinde bir plaj ise önce mayonu giy. Absürt görünüyorsun. Seni denizler ne yapsın.


  • ABD açısından değerlendirmek gerekirse , Trump'a hak vermemek elde değil. En azından insanlar okuduğunu anlayabilmeli.

    Ülkem adına , sana çıkmasını canıgönülden isterim. Bir kişi, bir kişidir.

  • ⭐⭐

    Yukarida da yazildigi gibi ucret konmasi demek ilk olarak cekilisin ismine ters olurdu. Adi ustunde cesitlilik vizesi. Herkes basvurabilmeli. Kimi ucret $5 ken basvurmaz. Kimi $100 in ustunu vermez. Biri cikar der ki cekilis $1000 olsun sansim daha da artar


  • aaaaaaaaaaa olur mu öyle şey

    Alışmış adamlar öpülmeye ABD de öpsün istiyorlar. Ama "akıllı" adamlar, her kesimden insanın umut bağladığı kartı kendilerine yontmaya çalışıyorlar. 50 dolar veremeyecek durumda olanlar , insan değil gözlerinde. Aynı şeyi kendilerine yapmaya kalktığında en mağdur , en gariban oluyorlar bir anda.
    boşuna dememişler "fakirin fakire yaptığı zulum gibisi yok."


  • @goodluck Ancak 5$ vermeyen kişi sağlık raporunu bile alamaz. Fırsat eşitliği tanımına girmemeli. Yani demek istiyorum ki ya form doğrudan DS260 gibi olsun, ya da başka bir efor gerektiren basamak olsun. Yoksa başvuran sayısı gerçekten isteyenlerin çok çok üzerinde olduğundan olasılık düşüyor. Bu toplam başarılı göç sayısını da etkiliyor diye düşünüyorum.


  • yukarda konu öyle bir yere çekilmiş ki gerçekten bazı insanları anlamak çok zor, herşeyi kendimize yontmaya çalışıyormuşuz, 50 dolar veremeyecek olan insan değilmiş gözümüzde bla bla bla. Güzel kardeşim benim 50 dolar veremeyecek durumda olan adam , sağlık raporuna vercek parayı nerden bulcak, uçak parasına vericek parayı nerden bulcak ,orda ilk gittiğinde yaşamını devam ettiricek parayı nerden bulucak ? Amerikanın bankada göster dediği parayı nerden bulucak? Biz kimseye öpülmek istemiyoruz güzel kardeşim, sadece gerçekten isteyen insanların gitmesini istiyoruz... Eğer bunu sen istiyorsan inşallah sende git, ama cebinde 50 dolar olmayan adam ve bulamayacak adam gerçekçi davranmak gerekirse nasıl gidicek ?


  • Dürüst olmak gerekirse çıkma ihtimali oldukça düşük bir çekiliş için havaya 50 dolar atmak bence çok da gerçekçi bir yaklaşım olmayacaktır ki bu olsa olsa hükümet için vurgun olur. Ama bu tutar ufak bir sembolik ücret olduğu taktirde lüzumsuz başvurularda keskin bir fark yaratacağından yararlı olur.


  • Beyler durun naptınız! Bir düşünceyi devlet meselesine cevirmeyin. Fikirdeki amaç gelişi güzel başvuru yapsada kazandığından haberdar bile olmayan azımsanamayacak kitlenin önüne geçmek. Ki bu fikirde ortak noktaya çıksak bile sadece bu forumda ortak noktayı buluruz gerçekleşme ihtimali yok denecek kadar az, kaba tarifle kimse bizi sallamaz. Onun için bu meseleyi ciddiye alıp troll hesap açıp kalp kırmaya değmez. Ki kaldiki göç etmek için konsolosluğun belirledigi 15k bir aile için amerikada çerez parası yanı yetersiz daha fazlası gerekli. E bu fazlası gerekliyken başvuru ücreti için temsili bir paraya karsi tarafa tuzu kuru demek afedersiniz biraz hayalcilik olur.
    Neyse kalp kırmayalım burda bir aile gibiyiz. Burada birbirimizin düşüncesine saygili olmaz isek amerikada nasıl uyum sağlayacağız. Gördüğüm kadarı ile Bizim farkımız beden göçü değil beyin göçü. O zaman saygı duymayı öğrenmeliyiz.


  • @vecihi bırakalım onuda başvuran kişi düşünsün. İnsanlar bir şekilde borç - kredi vs hallediyo ki maddi sıkıntılardan dolayı gidemeyen görmedim. Varsa da hepimizin başına gelebilecek şeyler bugün cebimizde 15.000 dolar olması bir sene sonrada olabileceği anlamına gelmiyor. Hadi o düşünmüyor ABD düşünsün, çözüm arasın. Yoksa başa dönüyoruz yine. Aynı mantık İngilizce bilmeyen başvurmasın diyen var , Yüksek lisans yapmayan gelmesin iş bulamaz diyen var.


  • benim burada amacım kimsenin kalbini kırmak değil ve yanlış anlaşılmakta değil... tek istediğim öylesine başvuranlar çıksa dahi gitmeyecek, sırf bedava diye öylesine başvuran kitlenin hepimizin kaderini değiştirmemesidir. Gerçekten isteyen herkezin kazanmasını diliyorum . Benimde cebimde param yok borç alıp gidicekler arasında bende varım, fakat senede 1 defada olsa sırf başvuru içinde para veririm, ama cümlenin başında saydığım kitle emin olun vermez... anlatmak istediğim fark bu.
    kalp kırdıysam yanlış anlaşıldıysam affola iyi forumlar herkeze


  • Aslında tamamen rasgele bir seçilim değil. Lise mezunu veya Amerika'da işe yarar, bir açığı kapatır mesleklerden birisinde ustalık kanıtı (deneyim vb) yoksa zaten almıyor. Çok kaba ve gereksiz bir örnek olacak ama -adları çıkmış bir kere napayım (benim büyük dayım da çobandı)- çoban almıyor.
    Üstelik masraflar hariç, 15k+ parayı geçici olsa bile bulamayanı da almıyor. 15k TL olsa TR de çerez parası evet. Ama alım gücü yüksek olduğu için 1 kişiyi çok zorlarsa 6 ay geçindirecek paradır. Kabaca diyor ki US, 6 ay tek başına bana yük olmadan geçinemeyecek olan da gelmesin.
    Bu ön elemeyi yapıyor. Burada gizli eleme kriteri var üst satırdakiler kamuflaj. Gizli kriter şudur US'e çabalayıp gelecek kadar istekli insanları alayım. "ABD Tarihi" kitabında ilk giden EU göçmenleri için Amerika "cesur ve çalışkan" insanları mutlu edecek zenginliktedir diyor.
    Bu yaklaşıma katılıyorum. Öyle ya da böyle zaman içerisinde dış politikası tartışılır olsa da, Uncle Sam hala bu nitelikte insanlar için zenginlikler ülkesi.


  • Bence en iyisi başvuruda 500 $ gibi bir ücret alması en azından kimin isteyip kimin çok istemediği ortaya çıkar en az basvuran sayısı 2/3 inecektir geriye kalan kişileride tek tek mulakat yapmak puanlama sistemi ile örnek adamın cok parası var 50-60 yasında bu adamı almaması gerekli çünkü işine yaramaz çalıştıramazsın meslek gruplarına göre ayırmalı ve puanlamalı yaş durumu eğitimi evli veya bekar oluşu ve abd gittiğinde kendisine yük olup olmayacağı ve biraz da en azından halini anlatacak kadar ingilizce bilmesi gbi


  • Kimin isteyip kimin istemediği neden bukadar çok problem oluyor ki ? İstemeyen mülakata gitmez onun yerine bi sonraki gider . O yüzden zaten 50 bin vize 110 bin kazanan var :))


  • 🙂 Aslında otomatik olarak tüm TR halkını başvurmuş kabul edip, işleme devam edenlere versinler vizeyi değil mi?
    Çok insan tanıyorum ki, arkadaş gazıyla ya da bir haber üzerine başvuru yapan şirketlere 5-10 yıllık para ödeyip kimlik bilgilerini vermişler. Bu kişiler çıksa bile erişim bilgileri dğeiştiğinden ulaşılamayan ve işlemlere devam etmeyen kişiler olaiblir. US bunları öngörüp kazanan kişi sayısını artırsa da gitmeye istekli kişilerin yüksek CN ile arkaya düşmesine sebep olarak başarılı göç oranını düşürdüğü ve dolayısıyla DV programını daha az başarılı olmasına sebep olduğu açıktır.
    Başka bir örneğini bilmediğim DV programının anlamlı bir puantaj+mülakata dönüşmesi US deki çeşitliliğin homojenize kalacağının garantisi varsa mantıklıdır.
    Yine de bu rasgele seçimlerdeki aday istekliliğinin sonuca etkisini kontrol edecek adımların atılmamasını gerektirmez.
    Başvuran adayların yeterli isteklilikte olup olmamasını test etmenin yollarından birisi para olabileceği gibi efor (zihinsel, bedensel vb) gerektiren başka bir ek yöntem de uygulanabilir, uygulanmalıdır.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum