[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@sametbzks, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Megatron Benim CN 158XX
Dostum ucundan kaçırmışsın mülakatı :)
-
@berke1998 bence de mail atmak çok önemli. Hatta şu yazmalıyız: "Lütfen dosya işleme sürecini hızlandırınız. Süreç çok yavaş ilerliyor. Lütfen fazla mesai yapınız..." gibi taleplerde bulunmak lazım.
-
@sanaldeniz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Değerli dostlar karamsarlığa kapılmayınız. Buradan https://savediversityvisa.org/dv2022allconsulates/ ankaranın durumuna her gün baksaydınız, karamsarlığa kapılacak bir şey olmadığını görürdünüz. Şöyleki: Birkaç gün önce en son mülakatlar dağıtılmadan önce, bu sitede ready konumunda olan 50-60 kişi vardı. Yani bu ne anlama geliyor. KCC'de 50-60 dosya işlenmiş ready halinde ve bu dosyalara işlem yapılmamıştı. Bana göre işte bu dosyalara işlem yapıldı ve mülakat maili gönderildi. Şimdi tersten düşünelim, dosyaları işlenmiş cn numarası kaça kadar geldi; geçen birisi diyordu 13000 lere kadar. Günlük 200 civarında cn işleniyormuş. Yani kcc cn dosyalarının tamamını işlememiş. Yani konsolosluk, işlenmemiş bu dosyaları talep edemez. Dolayısıyla önce kcc dosya işleme işini bitirmeli. Eğer bu işi kcc bitirdikten sonra konsolosluk işi yavaştan alırsa, o zaman sorun var demektir. Son olarak sistem bana göre de düzensiz gidiyor. Lakin kccnin işlediği dosya miktarı arttığında, toplu mülakatlar yine verilecektir. Özetle az mülakat verilmesinin nedeni kcc nin az dosya işlemiş olması nedeniyledir. Son olarak bütün bu anlattıklarım, sadece kişisel görüşlerimdir. Ben de bu gruba bu sene dahil oldum. Yani tecrübem az. Dolayısıyla üstadlar daha iyi yorumlarlar durumu...
Bu yazın duruyor hala bak :)
-
@Megatron Ben hala iyimserim, hepimizin gideceğini düşünenlerdenim. Lakin bir sonraki toplu mülakatta sıralama tekrar cn sırasına dönerse, çok gülerim sana... :beaming_face_with_smiling_eyes:
-
@sanaldeniz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Megatron Ben hala iyimserim, hepimizin gideceğini düşünenlerdenim. Lakin bir sonraki toplu mülakatta sıralama tekrar cn sırasına dönerse, çok gülerim sana... :beaming_face_with_smiling_eyes:
Cn sırasına göre olursa nasıl güleceksiniz ?
Sizinki 25k :D
-
Sosyal medyadan yüklenelim lütfen.
Yorum etiket vb ile sesimizi duyurmaya çalışalım.
Çünkü süreç rezil bir şekilde işliyor.
elçilik hesabı :backhand_index_pointing_left: :backhand_index_pointing_left:
-
@sanaldeniz KCC'ye mail atmanın sürece olumlu bir etkisi şimdiye kadar olmadı, bu saatten sonra da olmaz diye düşünüyorum.
-
@Megatron dostum inançlı insanım. Allah bizim için neyi nasıl uygun görmüşse, onu yaşarız. Yani sıra gelmezse, üzülürmüyüm, evet üzülürüm, lakin yapacak bir şey yok derim, ONUN takdiri derim...
-
@berke1998 Ben bir ümit şöyle bir attım biraz önce: "Please speed up the file processing process. The process is very slow. Please notify your superiors for paid overtime..."
Belki çalışanlar fazla mesai almak için, konuyu üstlerine bildirirler diye... -
@berke1998 Sorun elçilikte değil. KCC tarafından işlenmemiş dosyaya nasıl elçilik mülakat verebilir. Önce KCC dosyaları işlemeli.Dosyaların hepsi işlendikten sonra mülakat vermeye hazır hale gelecek. Yani elçiliğe mail sonraki iş. Dosya işleme işi 15.100 lerde idi en son...
-
@sanaldeniz KCC'nin Ankara talepte bulundukça hızlandığını düşünüyoruz, dosya işlemeleri bir ara 400 artarken şu an ortalama 100 artıyor. Şu anda işlenmiş ve mülakata hazır hale getirilmiş yüzlerce dosya var, Ankara bu dosyaları talep ettikten sonra ise KCC'ye sadece mülakatları dağıtmak kalıyor.
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
@berke1998 Dediğinde kısmen haklısın ama sürecin bir gidişatı var. Adamlar cn numarasına göre değil, submit tarihine göre gidiyorlar. 15100 lere kadar dosyalar işlenmişse, bunlardan kaçı sizce nisanda submit etmiştir. Yani elçiliğin mülakat için talep edeceği dosya çok az. Submit tarihinin esas alındığı kuralı esas alıyorlarsa, KCC bir an önce bütün dosyaları işlemeli ki, sorun kalmasın...
-
@sanaldeniz KCC bazında işler normal ilerliyor, bir sorun yok. Elçilik CN'ye göre mi yoksa submit tarihine göre mi gidecek bunu henüz bilmiyoruz, lakin karma olacak gibi duruyor, Mart mülakatlarında olduğu gibi. İstisnalar haricinde şu an Mayıs submitli herkes + numarası 11900'e kadar olanlar "Dosyanız artık mülakat süreci için hazır, bundan sonra formunuzu açamayız." yanıtı alıyor. Yaklaşık olarak 400 dosya var böyle.
-
@Onder merhabalar tekrardan bilgilerimi ekliyorum, greencard çıktıktan sonra evlendim Önder bey, evrak mailini gönderirken eşimin bilgilerini dosyalarını da ekledim ve ds260 formunu açtırmak için mail attım ona klasik automatic reply cevaplar geldi bir de açabiliriz ama maili atmanız gerekiyor yanlış mail mi attım nasıl atmalıydım lütfen yardımcı olur musunuz?
Dosya numarası: 2022EU0019XXX
DS260 gönderimi: 28.05.2021
Kcc evrak isteği: 14.09.2021
Kcc evrak gönderim:1.10.2021 -
Bu ileti silindi! -
@berke1998 merhaba, 15100'e kadar onaylandığı söylendi. 11900'ün olayı nedir? Neden 15100 değil de 11900?
Teşekkürler. -
Arkadaşlar Ungan hastanesinde hangi aşıları istiyorlar korona aşısı da istiyorlardır sanırım. Bilgilendirir misiniz.
-
@Mahmut-Tuncel, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar Ungan hastanesinde hangi aşıları istiyorlar korona aşısı da istiyorlardır sanırım. Bilgilendirir misiniz.
https://www.doctorun.com/tr/saglik-muayenesi-islemleri
Bu sayfada bütün ihtiyacınız olan bilgiler var.
Sorunuza gelirsek, en az 2 Covid aşısı olmuş olmanız gerekiyor. Bunun dışında bir aşı mecburiyeti yok. Covid dışında gerekli aşıları orada yapıyorlar.
Ayrıca muayeneye gitmeden önceki 48 saat içinde PCR testi olmanız ve negatif sonuç çıktısını yanınızda götürmeniz gerekiyor. Pozitif çıkarsanız 14 gün bekleme süresi olduğu için en erken 14 gün sonrası için yeniden muayene randevusu alabilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum