[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Bu ileti silindi! -
@Utopya genel olarak birinin hatırlatması gerekiyor mülakat alanlara :)
heyecandan gözden kaçıyor, normal. -
@Onder hocam selamlar, bu hesaplamalar konusundaki farklı fikirleri kendimce değerlendirdiğimde, senin demek istediğin çok mantıklı geldi (sanırım 1 istisna var ama onun da ds submit tarihi doğru olmayabilir excelde)
Anladığım kadarıyla sen, mülakata çağırılmakta onay alanların öncelikli olduğunu söylüyorsun. Bu da zaten 3 Haziran'a kadar DS260 submit ettiğine göre hareket etmiş, yani aşağı yukarı 3 Haziran'a kadar submit edenler, dosyaları ilk olarak onaylanan kişiler olarak öncelikli olacak.
Sonrasında artık submit tarihi değil de CN'a göre döndükleri için, ikinci grupta da 3 Haziran sonrası submit eden ve CN'ı düşük olanlar olacaktır. Bizim sıramızı da buradaki kişilerin sayısı belirleyecek.
Hayırlısı olsun.
-
@Rhyme-Azfendak KCC'nin onay verdiği henüz devreden çıkmadığı zamanlarda bizim de aldığımız mailin aynısı bu. DS-260 formumuz KCC tarafından onaylandı, artık sadece current olmalı ve mülakat beklemeliyiz deyip arkamıza yaslanmıştık ama hala mülakat almadık. CN'miz 158XX olduğu için son dağıtılan mülakatları kıl payı farkla kaçırdık muhtemelen. O nedenle sorgulama, baskı kurma politikasına başladık biz de.
-
@Oneirou, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Ancak 6 ayda bir giriş çıkış yapmak eşim için hem masraflı hem de zahmetli olacak gibi görünüyor. Çok kararsız kaldık o yüzden.
Sadece bildiğim birisinin yaşadığını fikir olarak bilin diye yazıyorum; normalde 5 yılda vatandaşlık hakkı alınıyor. Ama arkadaş greencard vizesini aldıktan sonra Amerika'ya giriş çıkış yaptı, sonra Bahama'da iş buldu ve 2yıl orda kaldı. Amerika'ya tam olarak döndükten sonra yani 7 yılda vatandaşlık hakkı yine alabildi. Üstelik toplam 10 tane klasik soru soruyorlar. Bi sorun çıkmadı. Ama şimdiki greencard mülakatında eşinizin kolayca onaylanacak vizesi, girmediğinde en az 1 yılda farklı prosedürde onaylanabilecek. Bi de Amerika'ya giriş çıkış vizesi olmayacağı için sadece siz gelebilirsiniz. Öbür türlü greencard elinde olacak.
-
@Utopya
Anladım. Çok teşekkür ederim örnek için.
-
@Muhammed-Ali-Kaplan Cevabınız için teşekkür ederim. hem 3 mart mülakata hazırsınız mesajı, hemde mart sonunda bildirilen mülakat listesine bu cn ile girememiş olmanız teorimi çürüttü. Ama diğer arkadaşların teorisi olan; 3 hazirana kadar olan dosyalar temizlendikten sonra cn'ye göre gidecek yorumuna göre düşünürsek bundan sonra dağıtılacak en kötü 200 mülakatın içerisine gireceksiniz inş.
-
@Ismail-Peynirci inşallah temennimiz o yönde…
-
@entropik bahsettiğiniz tablo bizim excel tablosu mu? Eğer öyleyse o listede ankarada mülakata girecek bütün eu talihlileri yok, yani 10'a tamamlama tespiti çok enteresan bir tesadüf ama "tesadüf" :) Eğer bizim liste değilse kaynak belirtebilir misiniz?
-
@entropik bu listede ben yokum :)
-
-
Son yorumlardan anladığım 3 haziran tarihine kadar da ds260 submit eden arkadaslar cn numarası düşükten büyüğe olacak şekilde, bu "Your case number is now current for interview processing" şeklinde olan mailide almışsa önümüzdeki mülakat verilme durumunda şansı yüksek olacak diye düşünülüyor doğru mu?
-
@sametbzks Haklısın
Gece saat 1'i geçiyordu, yorgunlukta vardı.
Şimdi baktım o metoda göre 15XXX'ler için sen ilk sıradasın. Listenin sonunda ki düşüyor tabi.
Tabi bu tesadüf galiba, 10luk tabanda her binlik sayı grubundan alıyormuş gibi görünmesi, sayılarında buna uyması tesadüftür elbette.
Sonuç olarak çatlasakta patlasakta yansakta sönsekte bekleyeceğiz, başka çaremiz yok.
Sabır :)
Ekleme: o sisteme göre bir tam tur gittiğinde 118 kişi çıktı, ikinci veya 3. turda bütün isimler sıralanmış olurdu ama o kadar uğraşmaya değmezdi, doğru birşey değil ki o liste. -
Güncelleme:
DS-260 işlemeleri an itibariyle 151XX'e ulaştı.
-
@entropik Eğer Ankara bu şekilde devam ederse yüksek ihtimalle ilk sıradayım veya bizim listede olmayan 1-5 kişiden sonrayım, etmezse başka bir sıralama gözetirse kim bilir neredeyim :) 10'luk tabandaki tespit çok iyiydi ama okurken keyif aldım :)
-
@Megatron Benim CN 158XX
-
CN 19xxx olanlar için görüşünüz nedir arkadaşlar? Tahmini ne zaman mülakat sırası gelir?
-
@Oneirou size sıra gelmesine vakit var. İlk toplu mülakatta formu onaylılar (mayıs ds submit ve cn si 12k ya kadar olanlar) alabilecek gibi bir izlenim var. Tabi bunlar hep tahmin. Bekleyip göreceğiz hep birlikte.
-
ÖNEMLİ DUYURU:
Az önce CN'si 25XXX, submit tarihi de 9 Ağustos olan bir arkadaşımız, KCC'ye dosya durumunu sorduğunda şaşırtıcı bir şekilde, 4. mail dediğimiz; "Your case is now current for interview processing." cevabını aldı.
Haziran itibariyle DS-260 submit eden ve dosya numarası 119XX-27XXX arasında olan herkes KCC'ye dosya durumları hakkında mail atabilir mi?
-
@berke1998 Söylediğine göre bir tane de EU 21K Kasım gönderili ve bu maili almış olan biri yabancı telegram grubunda mevcut. Ekran görüntüsü paylaştı.
Dün email gönderdim cevap gelmedi bana. Pazartesiye kaldı galiba.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum