Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @emre34 sizin dün mülakat almanız gerekiyordu, case iniz 13k ve mayıs submit ise. Ds mi açtırdınız? Ya da başka bir durum mu var?


  • Evet actrdm tekrar gonderdm


  • @Megatron Kardesim sana da bir ozur borcluyum hakkini helal et . Epey onceki tarihlerde mesajinin birime "Bu kadar karamsar kotumser olma negatif enerji salma vs." gibi cevap yazmistim ama meger sen hakliymissin . Ne zaman mulakat verilecegini gectim daha nasil verdigini cozemiyoruz . Yok abi 8 ayda zar zor ierleyen surec kalan 4 ayda mi cosacak simdi !! Tekrardan ozur diliyorum senden kardesim hakli olan sensin sen hepimizden once gormussun gidisatin boyle olacagini Hakkini helal et


  • Bu ileti silindi!

  • Sadece 47 kişiye mi gelmiş yani? 😞


  • Merhabalar,
    Bugün şöyle bir mail aldım." you have received this email notification to inform you that you have updates available at https://dvprogram.state.gov/ESC. Please log in using your confirmation number from your original application to complete further processing." linki tıklıyorum ancak sondaki esc den olsa gerek sayfa hata veriyor. Mail ne anlama geliyor ?


  • @Aeroexpres mülakat almışsınız. https://dvprogram.state.gov/ESC/CheckStatus.aspx buradan bilgileri girerek kontrol edebilirsiniz


  • @Aeroexpres Link’i tıklayıp bir bakın isterseniz. Mülakat almışsınız. Hayırlı olsun.


  • @Aeroexpres sanırım mülakat maili. Hayırlı olsun 🙏


  • Değerli dostlar karamsarlığa kapılmayınız. Buradan https://savediversityvisa.org/dv2022allconsulates/ ankaranın durumuna her gün baksaydınız, karamsarlığa kapılacak bir şey olmadığını görürdünüz. Şöyleki: Birkaç gün önce en son mülakatlar dağıtılmadan önce, bu sitede ready konumunda olan 50-60 kişi vardı. Yani bu ne anlama geliyor. KCC'de 50-60 dosya işlenmiş ready halinde ve bu dosyalara işlem yapılmamıştı. Bana göre işte bu dosyalara işlem yapıldı ve mülakat maili gönderildi. Şimdi tersten düşünelim, dosyaları işlenmiş cn numarası kaça kadar geldi; geçen birisi diyordu 13000 lere kadar. Günlük 200 civarında cn işleniyormuş. Yani kcc cn dosyalarının tamamını işlememiş. Yani konsolosluk, işlenmemiş bu dosyaları talep edemez. Dolayısıyla önce kcc dosya işleme işini bitirmeli. Eğer bu işi kcc bitirdikten sonra konsolosluk işi yavaştan alırsa, o zaman sorun var demektir. Son olarak sistem bana göre de düzensiz gidiyor. Lakin kccnin işlediği dosya miktarı arttığında, toplu mülakatlar yine verilecektir. Özetle az mülakat verilmesinin nedeni kcc nin az dosya işlemiş olması nedeniyledir. Son olarak bütün bu anlattıklarım, sadece kişisel görüşlerimdir. Ben de bu gruba bu sene dahil oldum. Yani tecrübem az. Dolayısıyla üstadlar daha iyi yorumlarlar durumu...


  • Merhaba, bir konuda danışmak istiyorum cevaplarsanız sevinirim. @gucarslan
    Dosya onayları için KCC'den gelen 2 farklı mail tipi var gördüğüm kadarıyla:

    1-Your DS-260 has been processed. You should have received, or will soon receive, an email from the Kentucky Consular Center giving you instructions to complete in order for your case to continue processing. Please follow the instructions in the email. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing.

    2- Your case number is now current for interview processing. Once the interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application.

    Yukarıdaki gibi başlayan 2 mail de aynı anlama mı geliyor? Yani bu maillerin geldiği dosyalar arasındaki fark nedir? 2. mail örneginde direkt mülakat tarihi belirlendiği zaman bildirim alacaksınız diyor ama 1. örnekte mülakat ile ilgili direkt bir ifade yok, sadece cn ye göre mülakat verildiğini yazıyor.

    Tesekkürler


  • @ayla-can merhaba, ben de sizinle aynı durumdayım maalesef, ama beklemekten başka ne gelir ki elden...


  • Sayın @sanaldeniz bahsettiğiniz form onayları henüz onaylanmamışlar içerisinde giden günlük onaylar. Fakat hazırda fazlaca onaylı arkadaşımız mevcut. Onlara da mülakat verilebilirdi.

    Belki bir sürpriz ile mülakatlar gelmeye devam eder.


  • @gucarslan bunun cevabini cidden bende cok merak ediyorum. Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.


  • @Megatron Peki DS260 yollama zamanıyla ilgili değilse bu kişiler büyük numarasına rağmen nasıl aldı? ARDA ÖZDEMİR ve avatar


  • @emre34 yaklaşık 800 kişi kaldı. Her ay 200 kişiye mülakat verseler herkese sıra gelir.


  • Arkadaslar Selamlar 2022 talihlisiyim. Suanki durumum halen boyle gozukuyor. Ds i gec yolladim ama halen kcc de gozukuyorum. Beklemekten baska yapmam gereken ekstra birsey var midir?V.png


  • @Utopya benim anladığım belli bir case numberın altından, belirlenen sayıdaki kişileri submit date sırasına göre çağırıyorlar. Geçen Martta 13500 cn altında 340 kişiyi submit date sırasına göre çağırdılar, bu ay 15000 cn altı 47 kişiyi submit date sırasına göre çağırdılar.


  • @Utopya mülakata girecekleri yer Üsküp ve Dublin yazıyor Ankara değil ondan olabilir.


  • Ds 260 submit etmiş toplam case no sayısı biliniyormu acaba


Benzer Başlıklar

  • DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    891k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • 33 Oy
    11k İleti
    791k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum