@numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak
Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.
Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor

30 Mart sabah 8 de mülakatım vardı sabah 7.45 gibi oradaydım içeri saatte göre alıyorlar. 8.10 da içeri girdim x-ray’den geçtim bekleme salonuna girdim ilk olarak pasaportuma barkod yapıştırıldı ve sıra numarası verildi sıra numaram 5 idi. Biraz bekledikten sonra sıra numaram yandı vezne gibi olan bölüme geçtim gayet Güler yüzlü ve tatlı bir hanımefendi benden evlilik cüzdanını pasaportu nüfus kayıt örneği ve arşivle sicil kaydını istedi sonrasında ilişkimizi kanıtlayacak belgeleri istediler ve mülakatı Türkçe mi İngilizce mi diye sordular bende Türkçe lütfen dedim Daha sonra yerime geçtim aynı yerden tekrar sıra numaram yandı ve birazcık sorun olduğunu düşünüp korktum