Türkiye'den ABD'ye ev eşyalarının taşınması
-
@mary1014 mobilya türü eşyanın en az 1 yıllık olması gerekiyor yoksa kullanılmış ev eşyası kapsamına girmiyor ve vergisi var.
-
@mrfirat ikea en uygun yerlerden bunun için. Oradan bile 2-3 bine ev dizemezsiniz. Salon derseniz olur ama mesela. 2 koltuk bir lamba bir halı bir sehpa.
-
Amerika'da ev kiralayacaksaniz, yüksek ihtimalle beyaz eşyalar içinde olacak. Aslında mobilya ihtiyacınız var. Taşınma sırasında onlarda Zarar görebilir.
-
10 Ocak günü adresimi vs SSNimi nakliyecilere ilettim. Kısa süre sonra Amerika tarafındaki gümrük işleri ile ilgilenecek olan firma iletişime geçti ve evrakları hazırladık.
Amerika için gereken formlar:
-CBP Form 3299 (kullanılmış ev eşyası ithalat beyannamesi)
-CBP Supplemental Declaration (ek beyanname)
-Customs Power of Attorney (vekaletname, notere gerek yok)
-SSN
-Pasaport ve Vize fotokopisiTürkiye çıkışında gerekenler: (ayrılmadan yapmıştım)
-Gümrük beyannamesi (ev eşyası olduğuna ve yasaklı eşya olmadığına dair)
-Türkiye'den ayrıldığıma dair beyanname
-Kimlik fotokopisi
-Adli sicil kaydı (edevlet)
-Uçak Bileti
-Vekaletname (noterden)
-Pasaport fotokopisi (noterden aslı gibi)Bu sürecin de tamamlanması üzerine eşyalar ay sonunda yola çıkmak üzere planlandı. Önümüzdeki ay sonu varması bekleniyormuş, ama herhalde gümrük ve last mile da biraz sürer.
-
@isik kolay gelsin :)
bilgiler icin de elinize saglik...
-
@isik, içinde söyledi: Türkiye'den ABD'ye ev eşyalarının taşınması
10 Ocak günü adresimi vs SSNimi nakliyecilere ilettim. Kısa süre sonra Amerika tarafındaki gümrük işleri ile ilgilenecek olan firma iletişime geçti ve evrakları hazırladık.
Amerika için gereken formlar:
-CBP Form 3299 (kullanılmış ev eşyası ithalat beyannamesi)
-CBP Supplemental Declaration (ek beyanname)
-Customs Power of Attorney (vekaletname, notere gerek yok)
-SSN
-Pasaport ve Vize fotokopisiTürkiye çıkışında gerekenler: (ayrılmadan yapmıştım)
-Gümrük beyannamesi (ev eşyası olduğuna ve yasaklı eşya olmadığına dair)
-Türkiye'den ayrıldığıma dair beyanname
-Kimlik fotokopisi
-Adli sicil kaydı (edevlet)
-Uçak Bileti
-Vekaletname (noterden)
-Pasaport fotokopisi (noterden aslı gibi)Bu sürecin de tamamlanması üzerine eşyalar ay sonunda yola çıkmak üzere planlandı. Önümüzdeki ay sonu varması bekleniyormuş, ama herhalde gümrük ve last mile da biraz sürer.
Ben şu malzemeyi götürmek isterim:
42 adet GPU
7 adet kasasız bilgisayar.
7 adet 2000W harici power ünitesi.
Hepsini sarıp sarmalasam 1 m3 yere sığar.ABD'ye kişisel kullanım amaçlı hariç 2.el elektronik mlazemesini sokmak yasak diye biliyorum. Fakat ben bunları evde kullanıyorum, Hepsinin faturası mevcut. ve saklıyorum. Faturalar 2019-2020 yıllarına ait.
Şu andaki 2.el değeri bile 40-50 bin dolar civarında, eğer parça parça satmak istersem. Sizinki gibi manevi değeri yok.
Acaba sizin kullandığınız bu şirket vasıtasıyla oradaki adresime yasal olarak gönderebilir miyim ben de?Burada 2. elde satıp sonra orada daha modernlerini alınabilir ama yine de de eğer yasal olarak kargo firması aracılığyla götürme olanağı varsa al-satla uğraşmadan buradan paketleyip oraya göndermek işime daha çok gelir. Çünkü sistemin kararlı çalışması için 6 ay geceli gündüzlü uğraştım. Her birine bebek gibi muamele yaparak farklı voltaj ayarları yaptım (overclock ve undervolt ayarları). Silicon lottery yüzünden her birine ince ayarlar yapmak gerekiyor ve her birinde en verimli ve en kararlı noktayı (sweet spot) bulmak haftalar, aylar sürüyor. Bir ayar yapıp sonucunu gözlemek için saatler bazen günlerce gözlemem gerekiyor. Orada sıfır alıp aynı süreçlerden geçip, aylarca uğraşmak istemiyorum.
-
@smartcells Ben de 1 tane GPU bulmak için kıvranıyorum :)
Mining için olunca kişisel kullanıma girer mi bilmiyorum sonuçta kar amacı var ama şirket malı da değil. Import formunda "tools of trade" maddesi var getirilmesi serbest olan, bunlar da o kapsama girer belki. Doğru bilgi için danışmanız gerekecek büyük ihtimalle. Ben BAFA lojistik ile çalıştım ve şimdilik memnunum ama gümrükleme henüz olmadı o yüzden o aşamada nasıllar bilemiyorum. Her şekilde birkaç m3 de ev eşyası almanızı tavsiye ederler bence, benim 3D yazıcılarımdaki gibi gümrüğü ikna için. -
@isik, içinde söyledi: Türkiye'den ABD'ye ev eşyalarının taşınması
@smartcells Ben de 1 tane GPU bulmak için kıvranıyorum :)
Mining için olunca kişisel kullanıma girer mi bilmiyorum sonuçta kar amacı var ama şirket malı da değil. Import formunda "tools of trade" maddesi var getirilmesi serbest olan, bunlar da o kapsama girer belki. Doğru bilgi için danışmanız gerekecek büyük ihtimalle. Ben BAFA lojistik ile çalıştım ve şimdilik memnunum ama gümrükleme henüz olmadı o yüzden o aşamada nasıllar bilemiyorum. Her şekilde birkaç m3 de ev eşyası almanızı tavsiye ederler bence, benim 3D yazıcılarımdaki gibi gümrüğü ikna için.Zaten sizin süreci en başından beri yakından takip ediyorum. Oradaki masraf ve süreyi ve diğer yasal konuları sorunsuz aştığınızı görmek için.
Zamanı gelince BAFA ile iletişim kurup onların tavsiyesi ve yönlendirmesine göre götürüp götürmemeye karar vereceğim.
Evet GPU bulamamaınızın sebebi bizleriz :) Bu da aslında 2. el satışında işimi kolaylaştıracak bir konu. İlana verdiğiniz gün 50 tane teklif geliyor ve akşam olmadan satılıyor. Olmadı 1 tanesini bavulda sizin için getiririm :) Hepsi 5700XT serisi.Önerilen şey çok mantıklı, yani yanına bir kaç m3 ev eşyası da eklemek durumu. Zaten geniş bir kitaplığım var ve normalde oraya taşımak çok mantıklı gelmiyordu ama burada da ne yapacağımı bilemiyorum. Sadece kitaplar 1 m3'ten fazla yer kaplar, 1 m3' de başka ev eşyaları eklersek ev taşıyormuş havası olur ve aynı zamanda kitaplarımı da götürmüş olurum.
-
A ayvalik10 bu başlıktan bahsetti
-
Farklı bir başlık bulamadığım için buraya yazdım dedemden kalma köstekli cep saati var. 10.000 dolar eder. Yanımızda götürmek istediğimizde beyan etmek gerekirmi?
-
- Eşyalar 28 Şubat günü limana vardı,
- Tam tarihini bilmesem de geçen hafta veya öncesi bir günde gümrükleme tamamlandı,
- Geçen hafta limandan nakliye firması tarafından teslim alındı (konfirmasyon gelmedi ama alacağız demişlerdi),
- Ve son teslimatı bekliyorum.
BAFA Lojistik'in ABD tarafında anlaştığı Clover Logistics'ten şimdilik pek memnun olduğumu söyleyemeyeceğim malesef. Maillere çok uzun sürede cevap veriyorlar, eksik cevap veriyorlar, ve hatırlatmadan iş yapmıyorlar (gümrükten geçen mallar ben hatırlatana kadar limanda bekledi mesela). Umarım depo ve nakliye çalışanları ofis çalışanlarından daha özenlidir ve eşyalar hasarsız ve sorunsuz ulaşır. Bugün kendilerine tekrar mail atacağım süreci hızlandırmak için. Eşyalar ulaşınca tekrar yazacağım.
-
Merhaba,
Ben de DV2023 sonuçlarını bekliyorum. Uluslararası Zati Eşya taşımacılığı yapan bir firmada uzun süredir deniz yolu ağırlıklı hizmet veriyorum. Taşınmanız İstanbul dan - San Diego ya, kapıdan kapıya hizmet şuan 20ft konteyner (30 cbm) için 15.000 USD. Deniz navlunu geçerlilik süresi kısadır, fiyatlar haftalık aylık güncellenir. Firma seçimine özen göstermelisiniz, eğer kötü bir firmayı (genelde düşük fiyat verirler) seçerseniz pişman olursunuz. Firmanın hakkında kısmını dikkatlice okumalısınız ve hangi kuruluşlara üye olduğunu ve doğruluğunu kontrol etmelisiniz. MCS uygun bir örnek değil maalesef.
Detaykı bilgi isteyen kişiler için geri dönüş yapmaktan mutluluk duyarım. -
@isik Bilgi için teşekkürler, umarım en kısa sürede eşyalarınıza kavuşursunuz.
-
Biz UPS ile UK'dan iki paket kargo gönderdik. İçlerinde kullanılmış ev eşyaları vardı. Ancak buna rağmen gümrük yedik. ABD'de gümrük işlerini yapan kişi (kargolardan birinin gümrük işleri UK'da diğeri ABD'de gerçekleşti) alıcı olan kişiye telefonla ulaştı ve ondan bizim telefon numaramızı aldı. Bize ulaştıktan sonra göçmen olarak geldiğimizi öğrenince üzerindeki gümrüğü kaldırmak için Form 3299 doldurttu ve pasaportlumun fotokopisini talep etti. Ben gönderdikten sonra sistemden gümrüğün kalktığına dair bir ileti geldi. Biz bu kargoyu sorunsuz alabildik böylece. Diğerinin kalkması için de aynı prosödürü UK'da işlemleri yapan kişiye uygulattık. Onun da gümrüğü kalktı ancak UPS'nin kendi sisteminde bu gümrüğün kalktığına dair bir güncelleme olmadığından teslim alamadık. İşin ilginç yanı bu gümrüğü nakit ya da kredi kartı ile de ödeyemiyorsunuz. Sistemin ya kendi üzerinden ya da bankaya çek kestirmeniz gerek. Neyse eşim bunu ödemek istedi vakit kaybetmemek için ancak üzerinden gümrük kalktığı için sistem ödemeyi gerçekleştirmedi. Biz defalarca UPS ile bu durumu yazıştık ve bu süreç bir aydan fazla sürdü. Kargomuzu bir türlü teslim alamadık. En son teslim almadığımız için imha edileceğine dair bir ileti aldık. Biz süreci baştan sona anlattık. Bu işle ilgilencek bir muhattap bulamadık bir türlü dedik. Herkes topu birbirinin üzerinde atıyor. UPS'nin kendi sisteminde yaşanan bir aksaklık yüzünden günlerdir mağdur ediliyoruz. Eğer imha işlemini gerçekleştirir iseniz bizi firma olarak mağdur ettiğiniz için yasal yollardan bize bugüne kadar yaşattığınız mağduriyetlerinin tümünün tazmin edilmesini sağlayacağız diye ültimatom mesajı attım. Bu mesaj tesir etmiş olmalı ki bir hafta sonra gelin ve gümrük ödemesi yapmadan kargonuzu teslim alın dediler. Teslimat noktasına gidince orada çalışan elemanın bunlardan haberi yoktu. Benim tepemin tası attı. Eşim tüm yazışmaları sabırla gösterdi. Neyse eleman içeri gitti. Sanırım menajeri ile konuştu ve sonra kargoyu teslim etti. Sizlere tavsiyem yurtdışından ABD'ye mümkünse kargo/eşya falan getirtmeyin. Biz 2,5 sene UK'da yaşadık. Türkiye'den 5-6 kere kargomuz geldi. bir kere bile böyle bir rezalet yaşamadık.
-
@OrlandoGücü merhaba. "tarihi eser" yorumunuza binaen yazıyorum;
2863 numaralı kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanunu'nun 24. maddesine göre bu tür eserlerin yurt dışına çıkartılması kanunen yasaktır ve tek sorumlu kurum ilgili bakanlıktır.
bakanlığın izni olmadan yurt dışına çıkartılması ve tespit edilmesi durumunda cezası olduğunu hatırlatmak isterim. -
Eşyalar bugün ulaştı. Biraz yerleştirip aynı zamanda kafamdaki düşünceleri topladıktan sonra birkaç güne son kısmı da yazacağım.
-
Eşyaları biraz yerleştirdim ve sıra bu yazıda. Son yazımdan beri olan gelişmeleri sırasıyla ilerleyerek süreci anlatacağım.
Adres gibi bilgilerin iletilmesi ve gümrük evrakları ve onayı sonrası eşyalar 29 Ocak günü yola çıktı ve 28 Şubat günü limana vardı. Bu süreçte size verilen (normal kargodaki gibi) takip kodu gibi bir şey yok, bu yüzden bilgi almanızın tek yolu iki firmadaki kontaklarınız. Ben sabırla beklemeyi tercih ettim ve ulaştığı bilgisi 28 Şubatta geldi. Bundan sonra uzun süre haber alamayınca, hatırlatmam üzerine, 23 Mart günü kargomun gümrükten geçtiğini ve teslim alınmayı beklediğini öğrenebildim. Kargonun 1-2 hafta öncesinde gümrük işlemlerinin tamamlanmış olduğunu tahmin ediyorum. 29 Mart günü kargo BAFA'nın ABD'de bu iş için anlaştığı Clover'in deposuna ulaştığı bilgisi geldi ve uzun bir süre daha iletişim kuramayınca BAFA'yı bilgilendirmem üzerine 12 Nisan günü kargoyu teslim alabildim.
29 Mart günü aynı mailde ayrıca liman ücretleri için 1000$ civarı bir ödeme istediler. Bu rakam ilk beklenenden 350$ yüksek oldu, ama yapılan sözleşme bu rakamı tamamen alıcıya devrettiği için yapabilecek hiçbir şey yok. Bu rakamın sorumlusunun alıcı olduğu bilgisi BAFA tarından net bir şekilde bilgilendirilmişti sözleşme öncesi, gizli bir rakam değil. Eğer benim gibi LCL eşya taşıyorsanız (Houston için) liman ücretiniz büyük ihtimalle benzer olacaktır ama FCL (full konteyner) ise daha fazla vermeye hazır olun.
12 Nisan günü sözleştiğimiz saatten az sonra vardılar. Kamyonun içinde kargoyu görme imkanım oldu, ve sözleştiğimiz gibi tahta sandık içinde taşınmış bütün kutular, bu da zararı minimize etmiştir elbette. Sandıkta biraz hasar var idi ama kutular iyi görünüyordu. Kutular açılmamıştı bu yüzden ciddi bir gümrük incelemesi olduğunu sanmıyorum. 2 hispanik eleman toplam 38 kutuyu istediğim yerlere taşıdılar, 10 sayfa falan imza aldılar ve 1 saatte gitmiş oldular. Nakliye elemanları oldukça kibar ve profesyoneldi, ve istediğim şekilde yaptılar teslimatı.
Artık bütün kutuları açmış bulunuyorum ve her şeyin ne kadar özenli paketlendiğini tekrar görmüş oldum. Onlarca tabak, bardak vs. ve hassas alet edavatta hasar yok. Malesef 5 parçada hasar olmuş ama.
1.,2.,3. 3D yazıcılarımın bazı plastik parçaları. Yeniden basılabilir, ciddi bir kayıp değil.
4. ve 5. duvar avadanlık takımının duvar askıları. Bir tek bu kutuyu yeterince özenli paketlenmemiş buldum, ve bu parçalarda tenis topu boyutunda kırık var.
Dünya'nın öbür ucuna eşya taşındı sonuçta, az hasar beklenen bir durum, ama ihtiyaç duyulursa diye sigorta da yaptılar. Bunların dışında dikkatimi çeken bir şey bazı bardaklarımın dibindeki ölü böcekler oldu. Büyük ihtimalle bir depoda içeri girip yuva yaptılar, sonra da besinsizlikten öldüler. Bütün mutfak malzemelerini zaten yıkayacağım için çok önemsemedim.Sonuç olarak aldığım hizmetten memnun kaldım ve eğer benim gibi ayrılamayacağınız eşyalarınız var ise tavsiye edebilirim. Eğer çok önemli değil ise bu ücretlere değmez. BAFA tarafından aldığım hizmetten oldukça memnunum, iletişimde (ilk mesajımdaki sorun hariç) oldukça iyiler, paketleme oldukça özenli idi, ve süreci iyi yönettiler. Paketçi arkadaşların amiri kutulara ne olduğunu yazarken ufak hatalar yapmış (filamentler mutfak yazan kutudan çıktı, vs.), tek kusur bunu bulabiliyorum. Clover'dan aldığım hizmetten de memnun sayılırım ama biraz iletişim sıkıntısı var malesef. Maillere cevap vermeleri günler sürüyor, işlerin yapılması için biraz sıkıştırmak gerekiyor vs.
Eşyaların bir kısmını görmek istiyorsanız YouTube kanalımdaki (İngilizce) şu videoya bakabilirsiniz. İlerleyen günlerde bu konun özeti olarak bir video da yayınlamayı planlıyorum. https://www.youtube.com/watch?v=Wyol1hZfd4Y
-
Merhaba bende birsey sormak istiyorum. Yaklasik 5 ay once green card la houston a yerlestik. 6 valiz kullanilmis kisisel esyamizi (elbiseler, esimin cantalari, ayakkabilari) ve kolisinden yol bisikletimi istanbuldan buraya kargolatmak istiyorum. gorustugum kargo sirketi bisiklet sorun olmaz ama esyalar gumruge takilabilir ve takilirsa cezasini size odetirler gibi bise soledi. kullanilmis sahsi esyalarin gumrugu takilmasini pek anlayamadim. bu konuda tecrubesi olan varmi ? tesekkurler
-
esyalarin 15 aylik eski olmasi gibi bir durum vardi diye dusunuyorum,kullanilmis esyalar ise problem olacagini zannetmiyorum,belki bazi seylerin karantinaya takilip ilaclanabilir
-
Selamlar,
Önce genel bilgi vereyim, İstanbuldan Batı yakasına eşya taşıtmak 1 konteyner (20'lik) olursa 13.000 USD gibi bir rakam. Eşyanız az ise parsiyele deniyor, LCL deniyor yani less than container load. Bu durumda ücret hesaplamaları farklı olduğundan yarım konteyner parsiyel yük ile tam konteyner ücreti neredeyse aynıya geliyor. Tam konteyner yük de 2 tane 2+1 ev alacak kadar bir yük.
Bu yüzden ortak olarak konteynere girmek en mantıklı çözüm. Taşımacılar böyle bir organizasyon yapmıyor. Yükü alalım ortak çıkınca gönderelim desen olmuyor. Ortak olmak isteyen var ise buraya yazabilir, ortak olarak gönderebiliriz 5-6K USD'ye çözeriz rahat. Bundan sonra da insanlar ikili gruplar halinde taşınmayı düşünebilirler, başarılı örnek teşkil ederiz.
-
@e_g_loco çok güzel bir teklif, peki Amerikaya geldiği zaman eşyaları nasıl alacağız, hangi limana yaklaşacak, bu ortaklar birbirine yakın eyaletlerdemi yaşaması lazım. Eşyaların Amerikaya geldikten sonrasındaki aşamasının nasıl olacağını merak ediyorum, yoksa gayet mantıklı
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
40
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum