@Seteve-Carlos Bence bu altı bir anlam taşımayan yorumları bırakın, elbette hepimiz pause'un kalkmasını istiyoruz ama böyle tarot falcısı gibi yorum girmeniz hiçbir şeye fayda olmamakla birlikte gereksiz algı oluşturuyor. Daha önce de birkaç yorumunuzu okumuş bir forum kullanıcısı olarak söylüyorum.
Sizin yorumunuz haricinde benim görüşüm; karar aşamasında bazı davalar var ve savunma tarafının argümanlarını çok saçma buluyorum. Bu davaların savunmasına hükümet tarafının yeterince kafa yormadığı kanaatindeyim, olumlu sonuç alacağımızı düşünüyorum. Bu oyalama taktiği bir süre için işe yarasa da nihayetinde çözüme kavuşacak diye umut ediyorum çünkü davalarda kabul görülebilir hiçbir sebep - sonuç, incelenme sebepli uygulandığını iddia ettikleri pause'a yönelik hiçbir elle tutulabilir kanıt sunmadılar hani bu incelemeyi hangi kurum yürütüyor şu ana kadar incelemelerde nereye varıldı, nasıl bir ilerleme kaydedildi veya ne tür bir plan izleniyor bunların cevapları yok. Zaten hükümet avukatları da savunmalarını bunun üzerinden yapmıyor, "başkan bu konuda tam yetkiye sahip, kararı sorgulanamaz" bir de "davacıların bu kararın itirazına yetkisi olmadığı", "karar çıkacaksa sadece plaintiffleri kapsaması gerektiği" deniyor ki bana kalırsa bu yetersiz bir savunma, yasada da karşılık bulmuyor. Hakim ne karar verir muallak, olumlu yönde olacağı kanaatindeyim. Karar herkesi kapsar mı? Kapsaması gerekir ama tek bilgi kaynağımız ya avukatlar ya da onlardan komisyon aldığını düşündüğüm çeşitli medya habercileri, geçmişte yaşanan durumlar ve davalar var ama başka bir yazıda değineceğim, bu yazı fazla uzun oldu. Britsimon var hepimizin bir şekilde ismini duyduğu, her ay başka bir şey söylüyor veya yönlendirmeler yapıyor, ısrarla tarafsız olduğunu vurgulamasına rağmen davacı avukatlarla bir tür ticari kar ortaklığı içerisinde olduğunu düşünüyorum, eğer bahsi geçen yayınlar bunlarsa evet Simon değerli bilgiler veriyor ama 100% tarafsız bir bilgi aracı değil, malesef bu yolculukta yalnızız. Kimsenin ipiyle kuyuya inmeyin, elinizde olan tüm bilgileri kendi terazinizde tartıp gelecek planlarınızı ona göre yapın.
Bu arada avukatlar sırf para kazanıyor diye bu davaya önem vermeyecek de değiller, avukatlar tabii ki para kazanacaklar ve dahası davayı kazanıp istedikleri sonucu elde etmeleri üzerine çok daha fazla parayı cebe indirecekler + ileriki yıllarda DV dosyalarında yaşanabilecek herhangi bir problemde ilk tercih edilecek bürolar yine geçmişte sonuç elde etmiş olan bu bürolar olacaktır, hani bu büroları forumda bazen onlara yakıştırıldığı gibi "scammer" olarak etiketlemek yanlış.