Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @m-emir, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

    Ben permit almıştım. Henüz kursa başlamadım. Şuan gidip double için sınava girsem ehliyete işlerler mi ? Yoksa süreç farklı mi olacak?

    Sanırım yeni sistek Mart başında gececekmis herkes hala sınava girebiliyor

    Istersen once DPS'i arayıp sor, en doğru bilgiyi oradan ogrenebilirsin.


  • Merhaba arkadaşlar, ABD’de konaklamayı da kapsayan CDL okulu araştırıyorum. Tavsiyeleriniz var mı? Tecrübelerinizi aktarabilirseniz memnun olurum

    Paid School olmasını istemiyorum. Ücretini ödeyip ehliyeti aldıktan sonra işleri kendin değerlendireceğim. Fiyat bilgisi, kurs süresi vs. tüm bilgilerinize açığım


  • @pistolstar bu konuda sizi en guzel sanrim sn. @TMG bilgilendirecektir.


  • @pistolstar yakın zaman da can harmanşah açacak ön kayıtları alıyor sanırım. instagram dan kendisine yazabilirsiniz. Dayton - ohio da okul.


  • @beceke evet kendisiyle görüştüm. Sürekli öteliyor maalesef daha önce Mart ayında açacağını söylemişti bana şimdi Nisan sonu diyor o kadar beklemek istemiyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pistolstar
    aşağıdaki videoda sınıfları dolaştırırken açılış tarihi olarak en az 2-3 ay var zaten diyor cevap yazarken anlaşılan ayları karıştırmış


  • @ayvalik10 doğrudur hocam mevzu can Harmanşah değil zaten hali hazırda okul tavsiyesi arıyorum sadece kendisine de başarılar dilerim


  • @TMG Bahsettiğiniz rakamlar gerçekten buiş için çok az. Acemilikle, yada gidilen yol ile alakalı dır diye düşünüyorum. Zira birçok tırcı videosu var youtubede. Abd için oldukça iyi kazandıklarından bahsediyorlar. Birde schneider firması hakkında da hiç iyi konuşmuyorlar 🙂


  • @pistolstar o zaman ben olsam bende beklemezdim. Haklısınız. zaman en değerli şey.


  • @pistolstar yeni sistem konusunda bir bilginiz varmı ? eski sisteme göre ne değişmiş acaba.


  • Diger konuya yazmistim bu konuyuda ayni mesaji yapistiriyorum.

    4 nisana direksiyon sınavı randevusu aldım. 7 Şubattan sonra permit alanlar için aslında değişen hiç birşey yok gibi. Extra 300-400$ ödeyip sertifika alıyorsunuz. Bunu aldığınız yer otomatik dmv yolluyor.

    Kurs fiyatları 3000-5000 arası değişiyor ama bence kursa boşa para vermeyin.

    Yapmaniz gereken pre inspection için kağıttan ve YouTube üzerinden ezberlemek. Daha sonra 10 ile 20 arasında sadece tır süre eğitimi almak. Evinizin yakınında olan bir yerden alın ki yol sizi üzmesin. Buda ders başı 100$ civarında. Çünkü iki kurs gezdim ikiside sadece tır sürmeyi gösteriyor ve hiç ilgilenmiyorlar çünkü çok kalabalıklar. Ama özel ders aldığınızda yanınız da birisi oluyor size sürekli direktif veriyor. Neyin nasıl olabileceğini anlıyorsunuz. Tabi bunlar benim ve arkadaşlarımın yaşadığı tecrübeler.


  • Okula bosuna gitmeyin arkadaslar okullar para tuzagi olmus. Inanilmaz sira var ve sadece direksiyon ogretiyorlar. Onda da cok sira oldugu icin gec geliyor size. Tabi bu soylediklerim benim yasadigim tecrubeler. Sizlere calisma sayfalarini atarim. Toplam 5 sayfa ezber yapacaksiniz. Aracin parcalarini bunlarin youtube uzerinde videolari var tum parcalari online gorup daha sonra herhangi bir tira gidip yakindan gorebilirsiniz. Yapmaniz tek gereken cevredeki tir okullarina sadece surus icin kayit olmak. New yorkta bu saati 100$. En az 10-20 araasi ders almanizi tavsiye ederim. 10 alirsiniz yetmezse ilave yaparsiniz size kalmis birsey. Ne kadar cabuk kavradiginizla alakali. Zaten sinavda 3 cesit park var. daha sonra yol testine cikiyorsunuz. 7 subat sonrasi icin yukarida belirttigim gibi extra sertifika istiyorlar bunuda bazi kurslar sadece para ile veriyor. 1 gun egitime gelmenizi istiyorlar o kadar. Cevremdeki insanlari goruyorum sehir degisirip gelenler isini gucunu birakanlar var mecburiyetten. Sizler bunlari yasamayin bende zorluklar yasadim ama en kolay yontemini size soyluyorum.


  • @M-Emir Çok sıra var demişsiniz. Yani çok fazla kişi tır şöförü olmak istiyor. İş bulmak konusunda sıkıntı yaşanıyormu ?

  • Yasaklı

    @adgercu, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

    @M-Emir Çok sıra var demişsiniz. Yani çok fazla kişi tır şöförü olmak istiyor. İş bulmak konusunda sıkıntı yaşanıyormu ?

    Youtube dakilere bakarsan eğer çok kazanıyorlar. Çok şöför olsa arz talep ten çok kazanamazsın. Demekki iş çok şöför az. Youtuber ların paylaşımlarından yola çıkarsak eğer sıkıntı yaşanmaz 😂


  • @Ping-PONG Bende o yüzden sordum. Mantık ortada :). Belkide o kadar çok iş vardırki yada başlayıp yapamayan ve bırakan, sürekli sirkülasyon olduğu içinde iş sıkıntısı olmayabilir. Sonuçta gidip kendimiz yaşamadan bilemeyeceğiz 🙂
    Ama kafasına göre aylarca işi bırakıp sonra istediği zaman geri dönenlerde var. Bilemiyorum...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    İlk gidildiği zaman kapalı kasa - açık kasa - frigolu (soğutmalı) kapalı kasa 3 çeşit var. 3 çeşit üstüne eyalet içi - eyaletler arası - ülkeler arası olmak üzere de 3 çeşit çalışma şekli var. 50 eyalet var. Her eyalette 10 şehir desek 500 şehirden kalkış yapılır. Yani anlayacağınız çok kişiye iş var.

    Youtube aşağıdaki kişiyi izleyebilirsiniz ülkeler arası nasıl oluyor diye.

    AtakanOzkan/videos


  • @adgercu suan popularite soyle,bir sene sofor olarak calis tecrube edin sektoru kavra isi kap.. bir senenin sonunda yeni sezonda bir tir leasing yap ve yari caplida olsa kendi isinin patronun ol.


  • Abd de tır işi yapan neredeyse bütün turk youtuberlerin videolarını izliyorum. Genel anlamda hatta detay lı bilgim var diyebilirim. Sadece bukadar çok kişinin yaptığı ve yeni başlayan birçok kişinin olduğu sektörde cdl ehliyetini alanın hemen iş bulması biraz garip geliyor. Belkide Türkiye de böyle birşey olmadığından, bu kadar kolay olamaz diye düşünüyorum.
    Hatta 1-2 yıl önce seyrettiğim videoda, yeni ehliyet alıp işe başlamış birinin dediği şuydu
    " cdl ehliyetini aldığında cebinde fabrika taşıyormuş gibi oluyorsun"
    Kendisi ehliyeti aldığında iş aramamış bile onu bulmuşlar ve tekliflerden kendine en uyanını seçmiş. Bu kadar da olurmu? Asıl merak ettiğim bu. Hala bu kadar talep varmı şöföre.
    Bildiğim kadarıyla şartlar hiçde iyi olmamasına rağmen, Türkiye de tır işi bulmak oldukça zor.

  • Yasaklı

    @adgercu, içinde söyledi: Amerika'da Tır Şoförlüğü?

    Abd de tır işi yapan neredeyse bütün turk youtuberlerin videolarını izliyorum. Genel anlamda hatta detay lı bilgim var diyebilirim. Sadece bukadar çok kişinin yaptığı ve yeni başlayan birçok kişinin olduğu sektörde cdl ehliyetini alanın hemen iş bulması biraz garip geliyor. Belkide Türkiye de böyle birşey olmadığından, bu kadar kolay olamaz diye düşünüyorum.
    Hatta 1-2 yıl önce seyrettiğim videoda, yeni ehliyet alıp işe başlamış birinin dediği şuydu
    " cdl ehliyetini aldığında cebinde fabrika taşıyormuş gibi oluyorsun"
    Kendisi ehliyeti aldığında iş aramamış bile onu bulmuşlar ve tekliflerden kendine en uyanını seçmiş. Bu kadar da olurmu? Asıl merak ettiğim bu. Hala bu kadar talep varmı şöföre.
    Bildiğim kadarıyla şartlar hiçde iyi olmamasına rağmen, Türkiye de tır işi bulmak oldukça zor.

    Türkiye’ de tır işi bulmak hiçte zor değil. Bizde de sektörde açık var.

    Türkiye’ de deneyim kazanmak zor. Deneyimsize iş verilmez Türkiye’ de. Konuyu ayrıştıran bu.

    Türkiye’ de tır şöförü olanların 90% birisi elinden tutmuştur. Bunlarından büyük bir kısmınıda babadan oğula geçiş olarak adlandırabiliriz.

    Youtuber’ lar konusunda da aslında biraz ironi yaptım. Çok inanmanı tavsiye etmem.

    Benim babam eski uzun yol tır şöförü. Uluslararası çalışmışlığı da var. Sonrasında İETT de geçen bir şöförlük süreci ve harekat amirliğinden emekli oldu. Emekli olduktan sonra da yıllarca Uzunyol otobüs şöförlüğü yaptı. Benim cebimde sırf baba mesleği diye bütün sınıflara ait ehliyet var. SRC1-3 var. Psikoteknik ve ileri sürüş teknikleri var.

    Araba kullanmayı Ikarus’ larda öğrendim. Zamanında denetimlerin eksikliğinden (günümüzdeki gibi değildi) babamın arkadaşlarıyla Mahmut Şevket Paşa, Poyrazköy, Riva yollarında az otobüs kullanmadım. Araçta yolcu varken, 16 lı yaşlarımda. 🙃 10 yaşındayken şöförün yanında dikilip kapıları açıp kapatan şöför çocuğuydum. 😉

    Şöför bir babamın deneyimli çocuğu olarak çok net söylüyorum.

    Türkiye’ de şöför açığı yok denemez ama doğru cümle deneyimli şöför eksiği. Çünkü TR de deneyimsiz ben ehliyeti aldım diyerek iş bulamazsınız.

    Bir de Türkiye’ de tır kullanmak ABD’ de tır kullanmaktan çok çok daha zordur. Buna emin olabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ping-PONG @clourpoint bizzat yaşadığı tır deneyimini anlatır kısa sürelide olsa bunu bizzat yaşadı


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum