Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @bonjour turist vizesi randevusu alabiliyosunuz biz bir arkadaşım için almıştık kasım 2023 ten ekim 2022 ye çekmeyi başardık dahada öne gelicektir takip etmek lazım şuanda kasım Aralık 2022 ayları boş görünüyo


  • Arkadaşlar selamlar herkese sonunda potomac service centerdan approved aldık. Sorum şu adli sicil kaydında askeri firar suçundan 10 ay alınmış bir suç konsoloslukta sıkıntı yaratır mı?


  • @intelcorei5 adli sicil arşiv kaydında görünmüyorsa sorun yok sormazlar bile. Ancak sabıka kaydinizda yada arşiv kaydında varsa tüm mahkeme tutanaklarını çevirileriyle istiyorlar konsolosluk karar veriyor onaylamazsa ya detaylı dosyanızı inceler öyle karar verirler yada direk red ederler işlenen suça göre değişir bence. İlgili başlık vardır forumda bir inceleyin isterseniz.


  • Bayağıdır sessiz kaldık burda Ankara sadece göçmen vizelerine baktığı için 1-2 ay içerisinde nvc onaylarımızı alırız diye düşünüyodum ama hala beklemeye devam ediyoruz malesef


  • @cokbekledik86 evet ne yazik ki nvc yavaş. En yeni gördüğüm December 16-17 submission larını review ediyorlar. Neyse ki ondan sonra Ankara hızlı.


  • @GMT size az kalmış ozaman


  • @intelcorei5 , ilk basvuru tarihiniz neydi , bizde potomac dayiz 1 sene olacak hala ayni durumdayiz ilerleme yok malesef.


  • Merhaba ,

    NVC sponsor kısmıyla ilgili anlayamadığım birkaç nokta var bu formda yanıt alabileceğimi düşünüyorum.Henüz I130 onay sürecindeyiz, haber beklemekteyiz ancak 2. Aşama için karşımıza çıkabilecek sorunlara karşı önden hazırlık yapıp zaman kaybetmek istemiyoruz.

    Eşim Amerikan vatandaşı ikimizde Türkiye’de yaşıyorduk ,birkaç ay önce uzun görüşmeler sonucu iş buldu ve Amerika’ya yerleşti 4 Nisan’da işe başlamış olacak.

    Benim I130 onayım geldiğinde muhtemelen birkaç aylık çalışan olacak ve Türkiye’ye 11 yaşında döndüğü için Amerika’da başka bir çalışma geçmişi yok. Dolayısıyla Amerika’da vergi geçmişi de yok. (Yalnızca Türkiye’de çalıştığına dair vergileri beyan etti Amerika’ya varış yaptığında)

    Yıllık geliri belirtilen tutarların üzerinde bu noktada bir sıkıntımız görünmüyor. Amerika’ya yerleşti ,banka hesabı açtı , kira kontratımız ve işe kabul mektubu mevcut. İşe başladıktan sonra çalıştığına dair evrakları da alacak. Bu durumda bana sadece eşimin sponsor olması yeterli olacak mı yoksa joint sponsor arayışına girmeli miyiz ?


  • @iuz93 merhaba, genelde garanti olmasi açısından en az 1-2 yıldır düzenli gelir gösterebilen bir joint sponsor öneriliyor. Çünkü NVCde tax transcript sorulacak ve o da bir önceki yıla ait tax ödemiş bir US citizen ya da GC holder olması faydalı. Dolayısıyla garanti olması açısından joint sponsor işlerinizi kolaylaştırabilir. Orneğin bu yıl içinde NVCde dökümanları submit ederseniz sponsor ya da sponsorlardan yüksek ihtimalle 2021 tax transcript istenecek.



  • @GMT anlıyorum sanırım gecikmeyi önlemek için en iyi yol bu olacak,teşekkürler 🙏🏻


  • @iuz93 sponsor lazim. Ama calismaya baslamasi orda domicile baslatmasi iyi olmus.


  • @iuz93 merhaba
    Ne yazikki sponsor gerekli hatta ve bu kisi 2 yillik tax return yapmis olmasi gerekiyor . Eger ki nisan 15 den once olur ise 2020ve 2021 yilinda yapmasi yeterli ancak nisan sonrasi aylar icinde gerceklesirse bu yilda tax islemini yapmis olmasi gerekiyor ve bu sponsorlukta sponsor vergide gorunen gelir ne yazkki dikkate aliniyor . Ve rakamsal olarak limitler mevcut . Sanirsam ilk sayfalarda mevcuttu .


  • Merhaba arkdaslar sizinle 17 martta olan mulakat deneyimimi paylasmak istiyorum. Öncesinde doktor randevumu oluşturup tüm belgeleri toparlardim.14 martta doktor randevusu aldim. Ankara da best otelde kaldim tam elçiliğin karsisinda unganlara da yürüme mesafesindeydi. 14 mart sabahi doktor randevuma gittim 4. kata cikmam söylendi ciktim Mehmet Ungan yazan kapidan girdim aşı kartımı, pcr test sonucumu(en fazla 2 günlük olmak sartiyla) ve pasaportumu verdim beklemeye basladim sonra beni cagirdilar ve fotoğraf cekip imza aldilar daha sonra doktor muaynesine gectim boy kilo ölçümü yapildi sonra verdikleri önlüğü giydim ve doktor hanim geldi hizlica muayneye basladi herhangi bir hastalik gecirdin mi, kendine ya da baskasina zarar verdin mi, bulasici hastaligin var mi vs.. bu arada iki tane aşı yapti daha sonra 250 dolar ödeme yaptim 5.kata kan tahlili icin yolladilar ordada 47 dolar ödeme yaptim, sonra 3. katta röntgen filmi cektirdim. Dosyamin elektronik olarak elcilige gonderilecegini bir daha oraya gitmeme gerek olmadigini bir sorun olursa yarin öglene kadar bildireceklerini söylediler. Ertesi gün aramadilar zaten. Mülakat günü güvenlikten giris yaptim. Bekleme salonun bulundugu kısma gectim orada bana sira numarasi verdiler ve pasaportumun arkasina bir barkod yapistirip beklememi söylediler. Sıram gelince evraklarimi teslim etmek icin gittim benden pasaport, evlilik cüzdanı, nüfus kayıt örneği,adli sicil kaydı, 1 adet fotograf ve iliski kanitliyaci fotograflari istediler hepsini verdim bana beklememi konsolosun beni cagiracagini soylediler tekrar beklemeye basladim bi yarim saat bekledikten sonra sira numaramin yandigi pencereye gittim oradaki görevli Türkce mi İngilizce mi diye sordu ben Türkçe lütfen dedim tercüman cagirdi ilk sorusu benim Türkiye de nerede yasadigim oldu sonra esinle ne zaman tanistiniz diye sordu, esimin ne is yaptigini , Abd de nerede oturdugunu, ne zaman evledigimizi sordu. Daha sonra zarf icinde verdigim fotograflara bakmaya basladi kapadokyada cekilen bir fotomuz vardi kapadokyaya gitmissiniz cok guzel dedi ve bir fotonun daha nerede cekildigini sordu sonra fotograflari bana geri verdi eliyle tamam isareti yapip vizenizi onayladim dedi pasaportunuz 3-5 is günü icerisinde kargoya verilecektir dedi. Aile içi haklarin yazili oldugu bir broşür verdi toplamda 3-5 dakika filan sürmüştür mülakat, stres yaptigim kadar yokmuş bir sürü belge cikartip götürmüştüm ama hic birini istemediler. Yinede hazirlikli gitmek lazim tabiki. Ertesi gün mail geldi pasaportumu kargoya verdiklerine dair. İki gün icerisinde elime ulasti zaten. Darısı bekleyen herkesin başına. Herkese simdiden bol şans diliyorum umarim hersey gönlünüzce olur.


  • @Nino tebrikler vizeniz hayırlı olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Nino tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
    abd'deki hayatınızda da bol şans diliyorum.


  • @Nino vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınızda mutluluklar


  • @Nino, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhaba arkdaslar sizinle 17 martta olan mulakat deneyimimi paylasmak istiyorum. Öncesinde doktor randevumu oluşturup tüm belgeleri toparlardim.14 martta doktor randevusu aldim. Ankara da best otelde kaldim tam elçiliğin karsisinda unganlara da yürüme mesafesindeydi. 14 mart sabahi doktor randevuma gittim 4. kata cikmam söylendi ciktim Mehmet Ungan yazan kapidan girdim aşı kartımı, pcr test sonucumu(en fazla 2 günlük olmak sartiyla) ve pasaportumu verdim beklemeye basladim sonra beni cagirdilar ve fotoğraf cekip imza aldilar daha sonra doktor muaynesine gectim boy kilo ölçümü yapildi sonra verdikleri önlüğü giydim ve doktor hanim geldi hizlica muayneye basladi herhangi bir hastalik gecirdin mi, kendine ya da baskasina zarar verdin mi, bulasici hastaligin var mi vs.. bu arada iki tane aşı yapti daha sonra 250 dolar ödeme yaptim 5.kata kan tahlili icin yolladilar ordada 47 dolar ödeme yaptim, sonra 3. katta röntgen filmi cektirdim. Dosyamin elektronik olarak elcilige gonderilecegini bir daha oraya gitmeme gerek olmadigini bir sorun olursa yarin öglene kadar bildireceklerini söylediler. Ertesi gün aramadilar zaten. Mülakat günü güvenlikten giris yaptim. Bekleme salonun bulundugu kısma gectim orada bana sira numarasi verdiler ve pasaportumun arkasina bir barkod yapistirip beklememi söylediler. Sıram gelince evraklarimi teslim etmek icin gittim benden pasaport, evlilik cüzdanı, nüfus kayıt örneği,adli sicil kaydı, 1 adet fotograf ve iliski kanitliyaci fotograflari istediler hepsini verdim bana beklememi konsolosun beni cagiracagini soylediler tekrar beklemeye basladim bi yarim saat bekledikten sonra sira numaramin yandigi pencereye gittim oradaki görevli Türkce mi İngilizce mi diye sordu ben Türkçe lütfen dedim tercüman cagirdi ilk sorusu benim Türkiye de nerede yasadigim oldu sonra esinle ne zaman tanistiniz diye sordu, esimin ne is yaptigini , Abd de nerede oturdugunu, ne zaman evledigimizi sordu. Daha sonra zarf icinde verdigim fotograflara bakmaya basladi kapadokyada cekilen bir fotomuz vardi kapadokyaya gitmissiniz cok guzel dedi ve bir fotonun daha nerede cekildigini sordu sonra fotograflari bana geri verdi eliyle tamam isareti yapip vizenizi onayladim dedi pasaportunuz 3-5 is günü icerisinde kargoya verilecektir dedi. Aile içi haklarin yazili oldugu bir broşür verdi toplamda 3-5 dakika filan sürmüştür mülakat, stres yaptigim kadar yokmuş bir sürü belge cikartip götürmüştüm ama hic birini istemediler. Yinede hazirlikli gitmek lazim tabiki. Ertesi gün mail geldi pasaportumu kargoya verdiklerine dair. İki gün icerisinde elime ulasti zaten. Darısı bekleyen herkesin başına. Herkese simdiden bol şans diliyorum umarim hersey gönlünüzce olur.

    Hayırlı olsun inşAllah.


  • MYusuf 1


  • Merhabalar.
    Henüz NVC aşaması onaylanmadı fakat şimdiden ayarlamak için soruyorum.
    Konsolosluk görüşmesi için istenen fotoğraf biyometrik mi olmalı?
    Burada sigortam yok. Ankara'da Covid testini nereden, nasıl yaptırabilirim? Ücreti ortalama ne kadar olur?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

52
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum