Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba Riga(Letonya) da bu gün saat 11 de randevumuz vardı. Eşim ve 1,5 yaşındaki bebeğimizle randevumuza saat 10.20 de gittik. Elçilik binasının önünde elçiliğe ait ücretsiz ziyaretçi otoparkı vardı arabamızı oraya park ettik. Araba anahtarı,telefon gibi eşyalarımızı güvenliğe teslim ettik ve ziyaretçi kartı kartı aldık. Binaya girişte sıra numaramızı alıp beklemeye başladık. İçerisi çok sakindi bizden başka kimse yoktu. Sıra numaramız yandı ve;

    • Üniversite diploması/çevirisi ve fotokopisi
      -Doğum belgeleri (çeviri+fotokopi)
      -Adli sicil belgesi (Türkiye ve Letonya'dan)
      -Askerlik belgesi (e-devlet)
      -Evlilik cüzdanı
      -İkici evliliğim olduğu için boşanma belgesi

    Mülkat için hazırladığımız fakt istenmeyen belgeler - Banka hesap ekstresi, sponsorluk belgesi, iş teklifi,adıma kayıtlı tapu ve ekspertiz raporu- biz evrakları alan hanımefendiye bu evraklarımızın olduğunu söyleyip vermek istedik ama hanımefendi gerek olmadığını söyleyerek almadı.

    Oturup beklemeye başladı sıra numaramız tekrar yandığında 990 dolar vize ücretini ödedim.

    Yarım saatlik bekleyişin ardından diğer bir bankoda sıra numaramız yandi ve mülakat için gittik parmak izlerimiz eşimin ve benim parmak izlerimiz alındı. Ben ingilizce'de kendime güvenemediğim için eşim bana tetcümanlık yapacağını söyledi ve olur sorun değil cevabını aldık. Mülakatı yapan hanım oldukça pozitif ve güzler yüzlü idi. Bana hangi üniversite ve hangi bölüm mezunu olduğumu sordu. Cevap verdim. Belgeleri sıraya koyarken ben kendimi gelecek sorulara stres içinde hazırlarken hanımefendi tebrikler pasaportlarınız bu vumaya kadar gelir dedi ve evrak asıllarımızı verdi. Ben şok içerisinde bu kadar mı başka bir şey yok mu diye sordum. Hanımefendi gülerek evet bu kadar tebrikleri dedi

    Yürkiyeden farklı olarak;

    Yemin etmedik, mali durumumuzla ilgili bir belge istenmedi,sorulmadı, ve üniversite ve bölümüm dışında herhangi bir soru sorulmadı.Mülakat bekleyen tüm arkadaşların hayallerine kavuşmalarınıve en az bizimki kadar kolay bir süreç geçirmelerini diliyorum

    Bu süreçte her an yanımızda olan admin arkadaşlara çok teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hakan-altun demek verdiğiniz dökümanlar o kadar sağlamdı ki soru sorma ihtiyacı bile duymadılar 🙂
    vizeniz hayırlı olsun, ailenizle birlikte abd'deki hayatınızda mutluluk ve sağlık diliyorum.

    yolunuz da bahtınız da açık olsun.


  • @hakan-altun, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Merhaba Riga(Letonya) da bu gün saat 11 de randevumuz vardı. Eşim ve 1,5 yaşındaki bebeğimizle randevumuza saat 10.20 de gittik. Elçilik binasının önünde elçiliğe ait ücretsiz ziyaretçi otoparkı vardı arabamızı oraya park ettik. Araba anahtarı,telefon gibi eşyalarımızı güvenliğe teslim ettik ve ziyaretçi kartı kartı aldık. Binaya girişte sıra numaramızı alıp beklemeye başladık. İçerisi çok sakindi bizden başka kimse yoktu. Sıra numaramız yandı ve;

    • Üniversite diploması/çevirisi ve fotokopisi
      -Doğum belgeleri (çeviri+fotokopi)
      -Adli sicil belgesi (Türkiye ve Letonya'dan)
      -Askerlik belgesi (e-devlet)
      -Evlilik cüzdanı
      -İkinci evliliğim olduğu için boşanma belgesi

    Mülakat için hazırladığımız fakat istenmeyen belgeler - Banka hesap ekstresi, sponsorluk belgesi, iş teklifi,adıma kayıtlı tapu ve ekspertiz raporu- biz evrakları alan hanımefendiye bu evraklarımızın olduğunu söyleyip vermek istedik ama hanımefendi gerek olmadığını söyleyerek almadı.

    Oturup beklemeye başladı sıra numaramız tekrar yandığında 990 dolar vize ücretini ödedim.

    Yarım saatlik bekleyişin ardından diğer bir bankoda sıra numaramız yandı ve mülakat için gittik eşimin ve benim parmak izlerimiz alındı. Ben ingilizce'de kendime güvenemediğim için eşim bana tercümanlık yapacağını söyledi ve olur sorun değil cevabını aldık. Mülakatı yapan hanım oldukça pozitif ve güler yüzlü idi. Bana hangi üniversite ve hangi bölüm mezunu olduğumu sordu. Cevap verdim. Belgeleri sıraya koyarken ben kendimi gelecek sorulara stres içinde hazırlarken hanımefendi tebrikler pasaportlarınız bu cumaya kadar gelir dedi ve evrak asıllarımızı verdi. Ben şok içerisinde bu kadar mı başka bir şey yok mu diye sordum. Hanımefendi gülerek evet bu kadar tebrikler dedi

    Türkiye'den farklı olarak;

    Yemin etmedik, mali durumumuzla ilgili bir belge istenmedi,sorulmadı, ve üniversite ve bölümüm dışında herhangi bir soru sorulmadı.Mülakat bekleyen tüm arkadaşların hayallerine kavuşmalarını ve en az bizimki kadar kolay bir süreç geçirmelerini diliyorum

    Bu süreçte her an yanımızda olan admin arkadaşlara çok teşekkür ederim


  • @gucarslan Uğur Bey kendi ve ailem adına size çok teşekkür ederim. Bu zorlu süreçte sizlerin desteği olmasaydı her şey çok karmaşık olacaktı. Sizin de vizenize,hayallerinize en kısa sürede kavuşmanızı dilerim🙏

  • ⭐⭐

    @hakan-altun hayırlı olsun


  • Değerli forum yöneticileri ve katılımcı grup üyesi arkadaşlar; bugüne kadar neredeyse her gün forum paylaşımlarınızı eksik etmediniz.Bıkmadan usanmadan nezaket içerisinde bilgi, birikim ve tecrübelerinizi paylaştınız.Şahsım ve ailem adına sizlere müteşekkiriz.Dün itibarı ile bizimde nihai görüşmemiz olumlu sonuçlandı.Dün 'AP'de gözüken vizelerimiz bugün 'issued' olarak güncellenmiş durumda...Mülakat tarihi almış arkadaşlara; sakinliklerini kaybetmemelerini, aslında konsolosluk yetkililerinin tebrik etmek ve parmak izlerinizi almak için görüşmeye davet ettiklerini düşünmeye başladım.Mülakat bekleyen tüm arkadaşlara ise önümüzdeki ay içerisinde toplu mülakat sürprizi almaları temennisi ile bol şanslar dilerim.


  • Sabah tam saatinde içeri alındık.Iceride takriben 15 dk bekledikten sonra önce vezneye ödememizi yaptık.Sonra 2.kez numaramız yandı ve evraklarımızı teslim ettik.3.kez sıra numaramız yandığında ise görüşmeye alındık.Önce yemin ettik sonra ise parmak izi verdik.Nereye neden gidiyorsunuz sorusuna zaten TR de temsil ettiğim ABD li firmanın iş teklifinde bulunduğunu, evrak göstermemi istermisiniz diye sorduğumda hayır gerek yok tebrikler ifadesi ile görüşmemiz sonlanmış oldu.Tüm sıra bekleyen arkadaşlara bol şanslar.


  • Pasaport ve vizelerimiz 3.gün adresimize ulaştı.Sarı zarflarımızı özenle baş köşeye aldık...Bir kez daha forum katılımcıları ve sabırla sorulara cevap veren admin arkadaşlara teşekkür ediyorum.


  • @gucarslan Güzel dilekleriniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @u_akcay tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
    ABD'deki hayatınızda mutluluk ve başarı diliyorum.


  • Merhaba herkese. 2022 talihlisi olan ikiz kardeşim için bazen buraya sorularımı bırakıyorum. Başta sayın @gucarslan ve @crazycells olmak üzere yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

    Kardeşim nisan ayında mülakata gidecek gibi görünüyor. mali konularla ilgili yeterlilik durumumuzu merak ediyorum. babam mülakat öncesi oturdukları evi veya yazlığı kardeşimin üzerine geçirebilir ama hiç yoktan 8-10 bin tl tapu masrafı çıkacaktır. 12 -15 bin dolar arası hesabında para gösterebiliriz veya ben kendime ait olan otomobili kardeşimin üzerine geçirebilirim. Bunda da tapuya göre daha az olmakla birlikte cüzi bir miktar noter masrafı olacak ama güncel değeri 250 bin tl civarı olan bir araç yeterli olur mu emin değilim. Siz bu seçeneklerden hangisini yapmamızı önerirsiniz?

    Tek başına gidecekler için 15 bin $ dolar muhabbeti var ama bunun tahmini olduğuna dair söylenti de mevcut. Acaba hesabında 12-15 bin $ arası para yeterli olur mu? Garanti olması için arabayı da kardeşime devretmeme gerek var mı? Satış tarihi mülakata az bir süre kala olacağı için, a.b.d.'ye gitme niyeti olan biri neden Türkiye'de araba alsın diye düşünürler mi? Düşünce ve önerilerinizi merak ediyorum.


  • @gurars merhabalar,okuduklarim ve mulakata giren arkadaslarimizin paylasimlarina istinaden sunu soyleyebilirim.Kardesiniz usa giriste tek basina giris sagliycak ise yapilan paylasimlara istinaden hesabinda 10K$ olmasi yeterli gibi gozukmektedir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gurars merhaba.
    burada önemli olan talihlinin abd'deki planı aslında. gideceği eyalet, dil seviyesi, yapmayı planladığı iş, kalacak yer vb durumlar her zaman en büyük etken oluyor.

    son mülakatlarda gördük ki; bekar, öğrenci ve dil seviyesi iyi olmayan talihlilerden sponsor talebi oldu konsolosluk tarafında. bu arkadaşların ortak özellikleri pahalı eyaletlere (nyc, california gibi) gideceğim demeleri ve ingilizce seviyelerinin düşük olması. bu sebeple kendilerinden sponsor talebi oldu ki bu da ne yazık ki kolay olmayan bir süreç.

    bu yüzden tavsiyemiz, o eyaletlere gidecek olsalar dahi mülakatta planlarını daha düşük maliyetli eyaletler üzerine kurmaları. buralar nereler az çok herkes biliyor zaten. iş bulmanın kolay, kiraların düşük olduğu eyalet tercihleri ciddi avantaj sağlıyor mülakatlarda. bunu geçen sene hesabındaki 1400$ ile vizesini alan arkadaşımızdan hatırlayalım.

    tek kişi için 15$ gibi bir tutar oldukça yeterli görünüyor ancak; yukarıda bahsettiğim noktaları kesinlikle iyi planlamak gerek. şuan için evi kardeşiniz üzerine yapmanızı kesinlikle önermem. gösterebildiğiniz kadar maddi birikim gösterin o yeterli.

    şimdiden bol şans diliyorum.


  • 17 Mart ben ve eşimin mülakat deneyimi (IRAN vatandaşı):

    17 Mart Sabah 8 de orada bulunduk. Mülakat saati 8:15 için verilmişti ama hiç beklemedik hemen aldılar.
    Herkes gibi önce Passaportlar alındı ve numara verildi. Sonra kişi başı 330$ ödeme yapıldı. Bankadan Nakit 660$ ayarlamıştım. Sıra tekrar gelince aşağıdaki evrakları talep ettiler:

    • İkimizin Iran kimliği (Shenasname) ve tercümesi
    • Benim son okul diplomasını
    • Benim Askerlik belgesi ve tercümesi. ( Askerlik yaptım ve muaftım)
    • İkimizin Adli sicil belgeleri
    • Banka ekstresi (25$K) + Araba güncel kasko fiyatı ve ruhsat fotokopisini verdim
    • Evlilik cüzdanı + 1 tercüme + 1 tercüme fotokopisi
    • Medikal dosyaları
    • 2 x2 adet fotoğraf ve PTT kaydı

    Evrakları aldıktan sonra İngilizce mülakatı yapabilir misiniz diye sordu bende yaparız dedim. Tekrar beklememize ve sıra numaramızın gelmesini istedi.
    Sıramız geldi ve afrika-amerikalı olan beyefendi denk geldik. Sakın ve nazik birisiydi. Yemin aldıktan sonra aşağıdaki soruları sordu:

    • Nerede yaşıyorsunuz?
    • Ne okudunuz ve nerde bitirdiniz?
    • Yüksek lisan uzmanlık alanınız nedir?
    • Nerede evlendiniz?
    • Şimdi nerede çalışıyorsunuz?
    • Iran da hiç çalıştınız mı?
    • Amerika’da nereye gitmeye düşünüyorsunuz?

    Bunları sorarken sürekli klavyede yazıyordu ve bir an donup eşime dedi ki “ Sen Amerika’da okumuştun dimi??!!” Biz şaşırıp kaldık ve ben o an çok gerildim. Eşim yok dedi. “ I have never ever have been in the US” dedi ve tekrar nerede okuduğunu anlattı. Neden böyle bişey dedi anlamadık hiç öyle beyanda bulunmadık.
    Sonra asıl evraklarımız tek tek geri vermeye başladı tercümelerini kendinde sakladı. Sıra passaporta geldi ve geri verdiğin görünce başımdan aşağıya kaynar sular döküldü o an. “Dont Worry there is no problem we need more time” dedi ve o meşhur beyaz AP kâğıdını verdi ve bizden gelen Emaili bekleyin dedi.
    Ertesi gün mail geldi ve hem eşimden hem benden aşağıdaki belgelerini talep ettiler:

    • DS5535 formu
    • CV
    • Transkript
    • Tez
    • Yayınlar (Makale vs)

    21 Mart tarihinde tüm istelinen evraklarını tamamlayım gönderdik ve şimdi AP surecimizin sonuçlanmasını bekliyoruz.


  • @Mahyar Bey umarım bir an önce vizenize kavuşursunuz, deneyiminizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz.


  • Çok teşekkür ederim cevabınız için sayın @gokhanbagatur ve sayın @gucarslan. Bir sorum daha olacak.

    Kardeşim geçmişte üç yıl kadar iş sebebiyle Moskova'da yaşadığı için, orada ikamet ettiği süreçte herhangi bir suça karışmadığına dair adli sicil belgesi alması gerekiyor Rusya'dan. Bunun için Ankara'da kendisi. Konsolosluk gereken dilekçeyi tercüme ettirip notere onaylatıp getirmesini istemiş ancak dün baktığımızda konsolosluk aynı güne randevu verirken, bugün en erken 20 mayıs tarihine veriyor. Zaten istenen evrakın oradan bize ulaşması da 1 ay kadar sürecek.

    Nisan'da kardeşim mülakata çağırıldığında hiç bu süreçten bahsetmeden, istenen evrağı savaş sebebiyle almasının mümkün olmadığını mı söylemesi daha mantıklı olur yoksa evrağı almak için uğraştığını ama en erken 20 Mayıs'a randevu alabildiğini, evrağın ulaşmasının da en az 1 ay süreceğini belirtip AP sürecinde mi tamamlasın işlemleri?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gurars ilk olarak kardeşinizin nisan'a mülakat alması çok düşük bir ihtimal çünkü nisan mülakatları AS region için dağıtıldı. bu yüzden siz her halükarda mayıs için mülakat alırsınız en erken. bu yüzden ilgili evrağı kesinlikle temin edin.

    diğer türlü daha yaşayacağınız sorular ve süreç daha sıkıntılı olur.
    bu yüzden AP süreci yaşayacaksanız da evrağı teslim ettiğinizde bu süreç biter ve vizenizi alırsınız.

    bol şans.


  • @gucarslan çok teşekkürler. case number 18bin olduğu için nisan diye düşünmüştüm.


  • Bizde de Vize tamam, engel kalmadı artık

  • ⭐⭐

    Dv2022 mulakatlari suan iyi gidiyor eski hale donduk mu acaba 🙄


Benzer Başlıklar

  • 6433
  • 994
  • 3
  • 11
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum