Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Akif-Sanlı
    @rk9
    @Pakize-Ayvalı-Ilhan

    Tebrikler
    Amerika'daki yeni hayatınızda mutluluklar.
    Yolunuz açık şansınız bol olsun.


  • 11 Mart tarihli mülakat deneyimim aşağıda sunulmuştur. Süreç boyunca desteklerini esirgemeyen grup yöneticilerine teşekkür eder, tüm grup üyelerinin en kısa zamanda vizelerini almış olarak yeni hayatlarına başlamalarını temenni ederim.

    1. 11 Mart 0915 mülakatım maksadıyla 0830’da Kaktüs cafe’de bulunarak kahvemi içtim ve tüm fazlalık eşyalarımı (saat, telefon, poşet, bozuk para, kemer) emanete teslim ettim. Poşet alınmıyor çöpe atılıyor. Kemeri xray öncesi çıkarıp taramadan sonra tekrar alabilirsiniz ama ben fazlalık her şeyimi cafede bırakmayı tercih ettim. Kahve + emanet bedeli toplam 35 tl ödeyerek elimde sadece bir dosya olacak şekilde konsoslosluk önündeki sıraya intikal ettim.

    2. Cafenin tam karşısındaki kapıda oluşan sırada beklemeye başladım. Güvenlik görevlisinin uzattığı covid ile ilgili formu hepsi ‘no’ olacak şekilde doldurdum. Ardından 0900 gibi xray kontrolünden geçerek konsolosluğa giriş yaptım ve mülakatın yapıldığı gişelerin bulunduğu salona ilerledim.

    3. Salona girişte güncel pasaportum alınıp arkasına sıra numarası basıldı. 0920 civarında numaram ilk yandığında gittiğim gişede 330 usd ödedim ve pasaportumu teslim ettim. Ardından tekrar beklemeye başladım

    4. Numaram 2. Kez yandığında belgelerimi teslim etmek üzere gişeye tekrar gittim.

    • Diploma ve fotokopisi
    • Adli sicil kaydı
    • Nüfus kayıt belgesi
    • Askerlik belgesi
    • Eski pasaportum
    • Sağlık raporu
    • Banka hesap dökümünü (Hesabımda 15250 usd mevcuttu) teslim ettim. Mülakatı hangi dilde yapmak istediğim sorulduğunda ing dedim ve tekrar beklemeye başladım.
    1. Numaram 3. ve son kez yandığında mülakat maksadıyla çağrıldığım gişedeki ABD’li bayan görevli ilk olarak parmak izimi aldı. Ardından gelen sorular;
    • Burda nerde yaşıyorsunuz?
    • ABD’de nereye yerleşeceksiniz? Tanıdığınız var mı?
      Miami, FL Aile dostumuz mevcut
    • Bu tanıdığınızla nerden tanışıyosunuz?
      Yaşadığım şehirden aile dostumuz
    • Tanıdığında mı kalacaksın gittiğinde?
      İlk başta evet, sonra kendi evime çıkacağım.
    • Gidince hangi mesleği yapmayı düşünüyosunuz?
      İlk olarak düşük ücretli işler, ardından kendi mesleğime yönelik opsiyonlara bakacağım.

    Tebrikler vizeniz onaylandı cevabını alarak diplomamı ve eski pasaportumu teslim alıp salondan ayrıldım. Tavsiyem mülakat esnasında net ve kısa cevaplar vermeniz. Sorulan/sorulmayan sorulara uzun uzun ve heyecanlı cevaplar vermek iyi bir yöntem değil. Güzel başladığım bir günü dönüş yolunda anneannemin vefat ettiğini öğrenerek üzgün noktaladım. Deneyimimi yazmam biraz geçe kaldı bu sebeple herkese tekrar boş şans dilerim.


  • 4 Mart 12.25 UNGANLAR Deneyimim

    12.15 gibi binaya giriş yaptım. Bekleme salonunda 10dk kadar bekledikten sonra 4. Kattaki personele belgeleri verdim. Belgeler arasında aile hekiminden aldığım ıslak imzalı ve tarihli aşı kartı vardı. Bunun sorun yaratacağını ancak isterseniz yine de dosyaya ekleyebileceğini belirtti. E-devlet e-nabız aşı çıktısı varsa daha iyi olacağını belirtti. Ancak aşılarımın hiçbiri bu platformlarda görünmediği için veremedim. Ve aşı kartını da sorun yaratabileceği şüphesiyle vermekten vazgeçtim. En fazla 50-100 dolar fazladan veririm dedim kendi kendime.

    Bir alt kattaki düzen Lab. a indim ve veznede 45$ ı kredi kartı ile ödedim. 673TL olarak çekti.

    Kan alımı için hemşire beni çağırdı ve kan verdim. Biraz bekledikten sonra film için diğer odadan çağırıldım ve film çekilip tekrar üst kata çıktım. Saat 13.00 olmuştu. 13.30 da muayene için tekrar gelmem söylendi ve dışarı çıkıp bir kahve molası verdim.

    13.30 da muayene için 4. Kat a tekrar gittim ve 5dk sonra Dr Mehmet Ungan'ın odasına geçtim. Hemşire tarafından boy kilo ölçümü yapıldı ve soyunmam söylendi. Yaklaşık 10dk sonra Mehmet Ungan geldi. Sohbet havasında muayene etti ve 1 doz aşı vurdu.

    Düzen Lab. 45$ ve Unganlar 250$ olmak üzere toplam 295$ ödeyerek muayenem bitti. Ertesi gün (cumartesi) 12.00 13.00 arası veya pazartesi 15.00 17.00 arası sonuçları alabileceğimi belirttiler.

    Pazartesi 14.30 da gittim ve 5dk içerisinde kapalı zarf(konsolosluğa verilecek), kapalı CD(ABD girişte polislere verilecek) ve aşı kağıdını(ABD de iş başvurularında lazım olabilirmiş) alarak Unganlar serüvenimi tamamladım.


    10 MART KONSOLOSLUK DENEYİMİ

    08.45 mülakatım için 7.45 de Kaktüs kafeye geçtim. Kahvaltımı yapıp emaneti bıraktıktan sonra sadece gerekli evraklarla sıraya geçtim. Kapıdaki görevli pasaportumu alıp forma imza atmamı istedi ve içeri yönlendirdi. X-ray den geçtikten sonra içeriye girdim. Girer girmez görevli numaramı verdi.

    Numaram yandı ve 2 numaralı gişeye ilerledim. Görevli kadın ve tercüman vardı. Türkçe konuşarak Pasaportumu ve 330 dolarımı ve numara kağıdını aldı ve 2. Kez numaranın yanmasını bekle diyerek beni uğurladı.

    1. Kez numaram yine aynı gişede yandı. Bu sefer belgeleri tek tek istedi hepsini verdim. Sanırım görevli kadın işe yeni girmişti çünkü her aldığı belgede yanındaki tercüman dan onay alıyordu. Nüfus kayıt örneği - askerlik belgesi - diploma aslı ve fotokopisi - banka dökümü - adli sicil kaydı verdim. 3. Kez numaran yanacak onu bekle dedi.

    2. Kez numara yandığında normalde mülakat başlıyor ancak bende öyle olmadı. 3. Kez numara yandı ve yine aynı gişe. Gittiğimde bana direkt "Annenin kızlık soyadı ne?" Dedi. Söyledim. Ancak biraz zor olduğu için anlamadı. Yanındaki tercüman kodlayarak "Böyle mi?" Dedi. Hayır dedim ve ben kodladım. Bu sefer tercüman da anlamadı ve bana bir kağıt kalem vererek yazmamı istedi. Yazdım ve verdim. Verirken "DS-260 formunda ilk başta yanlış yazdığımı ancak sonradan düzelttiğimi belirttim". Tamam dedi ve yolladı beni.

    3. Kez numaranın yanmasını beklerken biraz gerildim bu konudan dolayı. Çünkü en başta sıra numarası veren görevli herkese bilgi amaçlı bir kağıt veriyor ve o kağıtta yanlış beyan durumunda red yiyebileceğimiz yazıyor. Kötü senaryolar aklımdan geçerken numaram yandı.

    4. Kez numaram yandı ve ilk kez farklı gişeydi. 5. Numaralı gişede sarışın Türkçesi oldukça kırık bir kadın vardı. "Hi" diyerek mülakata girdi bende cevap olarak "Merhaba" dedim. Görevlinin sesi de çok az geliyordu ve bir şeyler demeye başladı. Ben İngilizce mı Türkçe mi konuştuğunu anlamaya çalışırken en son cümlesini Türkçe biçimde "Yemin eder misin?" olarak duydum ve elimi kaldırıp yemin ederim dedim. Mülakat o dakikadan sonra Türkçe devam etti.

    1-Ne iş yapıyorsun? (Öğretmenim)
    2-Amerika da planın ne? (Florida'da arkadaşım var onun yanına gidip önce garsonluk yapacağım)
    3-Parayı nereden buldun? (Yarısı benim kalanını babam ve dedemden aldım)
    4-Hediye mı borç mu? (Hediye)
    5-İngilizce biliyor musun? (Little bit)
    6-Tamam onaylandı tebrikler. 5 gün içinde pasaportun gelecek. (Teşekkürler)

    Diplomanın aslını ve 330$ fişini alıp çıktım.

    Çıkışta tekrar kaktüs kafeye gittim ve bir keyif çayı söyledim. Hem yeni çıkmış arkadaşlarla beraber oturduk hem 10.45 mülakatına girecek arkadaşlara yardımcı olduk. Kısa süre de olsa tanıştığım herkes oldukça pozitif insanlardı. Herkesin hakkında hayırlısı. Miami ye gitmeyi düşünüyorum. Eğer ki ben gitmiş olduğumda oraya gelecek birileri olursa seve seve elimden geldiğince yardımcı olurum çekinmeden yazabilirsiniz. (Instagram: @devrimdivrik)


  • @dalecooper7 Hayırlı olsun, ABD'de dilediğiniz gibi, güzel ve uzun bir hayat yaşarsınız umarım. Anneannenizin vefatına üzüldüm; başınız sağ olsun. Hayat işte, bir yanda da ölüm var maalesef...

  • ⭐⭐⭐

    @dalecooper7, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    11 Mart tarihli mülakat deneyimim
    .....
    Tebrikler vizeniz onaylandı

    Tebrikler
    Amerika'daki yeni hayatınızda mutluluklar.
    Yolunuz açık şansınız bol olsun.


  • @Emrah-Cengiz yoklama kaçagıyım ben bu soruyu bende çok merak ediyorum

  • ⭐⭐⭐

    @DewRM, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    10 MART KONSOLOSLUK DENEYİMİ
    ...
    08.45 mülakatım için 7.45 de Kaktüs kafeye geçtim. Kahvaltımı yapıp emaneti bıraktıktan sonra sadece gerekli evraklarla sıraya geçtim.
    Tamam onaylandı tebrikler. 5 gün içinde pasaportun gelecek.

    Tebrikler
    Amerika'daki yeni hayatınızda mutluluklar.
    Yolunuz açık şansınız bol olsun.


  • @serkurt Hocam paylaşımınız için Teşekkürler, Amerika'da herşey gönlünüzce olsun, şimdiden iyi yolculuklar...


  • @smartcells çok tşk ederim umarım herkese nasip olur🙏🙏🙏

  • ⭐⭐

    Çok fazla kişi mülakata girip, kazanmış herkese tek tek Tebrik edecek olursam bayağı uzun süreceği için Kazanan arkadaşları Tebrik ederim yeni hayatlarında başarılar dilerim. 😄🙏


  • @Utkucan-SENGUN Yolun açık olsun Utkucan . Bende çok isterdim greencard çıkmasını bizde şans yaver gitmedi ancak sizin yazınızı okudukça bana çıkmış gibi sevindim kendinize çok iyi bakın esenlikler dilerim


  • @Fatih-Duman Tecil hakkınız yok mu?


  • @Emrah-Cengiz maalesef kalmadı ben ocak ayına kadar vizemi alırım diye düşündüm ama tecil bitti kaçaga düştüm mülakat maili gelmedi


  • @DewRM Tebrim ederim abim bende başvurmuştum çıkmadı ama yazınızı gördüm bana çıkmış gibi sevindim yolunuz açık olsun


  • Yesilkartforum benim yillardir uykusuz gecelerimi geçirdigim bir dunya. Hep eşimin sayfasindan izliyordum. Şimdi kendime bir sayfa oluşturdum... Bu deneyimleri yazmak için yillardir o kadar sabirsizlaniyordum ki. Her kese nasip olsun gecirdigimiz duygular... Yesilkartforuma, telegram grupumuzdaki adminlerimize, oradan edindiyimiz butun arkadasliklara selam olsun...
    Ben başlıyorum 🙂

    11 Mart 2022 mulakat deneyimimiz... (3 kişilik aile)
    Saat 09:15 de mulakatimiz vardi...
    08:25 gibi oradaydik. Konsoloslugun önü kalabalikti. Esyalarimizi (cocuk arabasi, ilave senetler) Kaktüs cafeye birakip 15 tl ucret odedik. Sabaha kadar eşimin Cv’nin uzerinde calistigim icin onun ciktisini alamamistik. Sabahin o saatinde o civarlarda kirtavsiye aramaga koyulduk. Bir kac yer (fotografci) bulduk hepsi de ay makinemiz bozuk yapamayiz dediler... Daha da uzaklasdik konsolosluktan. Neyseki kirtavsiye bulduk orda isimizi hall edip geri donduk. Saat 09:05 gibi konsoloslugun onune geldik kimse yoktu her kesi içeri almisdilar. Hava baya soguktu. Iceriden gorevli mulakat saatini sordu 09:15 dedik. Saate bakip hemen aliyorum sizi dedi. Kapida eşim covid formunu imzaladi, ben de imza atmak isterken size gerek yok dediler... Ustlerimizi cikartip xray cihazindan gecdik. Sabah otelden erken çiktigimiz için kizimiz (33 aylık) hiç bir şey yiyememişti... Pipetli küçük süt götürmüştük... sütünden biraz icib gorevlinin birine verdi. Tabii Ravina üzüldü, dudaklar suzulmeye basladi. Bir de uykudan yeni kalkmış uyku sersemi... İlave olarak goturdugumuz bebek bezini ve pantalonunu da oraya biraktik. Ihtiyaciniz olsa gelip ala bilirsiniz soylediler... Salona gecerken gorevliler kapilarin cok agir oldugunu, cocuga dikkat etmemizi soylediler.

    Salona gectik... İceri biraz kalabalikti... Eşime 225 numarali sira ve red sebeplerinin yazildigi kagit verildi. Kagitlarin nereden verildigini heyecandan o kismini hatirlamiyorum... Galiba salona girerken kapinin tam karsisinda gorevli vardi ordan verdiler....

    Bu arada Xray cihazinin orda montumu unutmusum, gorevli onu getirdi... Ravina gorevliyi gorur gormez sütü için aglamaya basladi... gelip ala bilirsiniz soylediler. Aldik ve salona gecirmeye izin verdiler... (Bu konulari kucuk bebegi olan anneler icin yaziyorum)

    Salonda beklemeye başladık... Numaramiz yandi en sondaki gisede para yatirdik (bankadan cekip hazir 990 dolar bulundurmusduk) Bekleyin numaraniz tekrar yanacak dediler.
    Numaramiz tekrar yandi ve evraklari teslim etmek icin 9. giseye yaklastik... Turk gorevli hanimefendi (naif) eşimden sirayla evraklari istemeye basladi. Eşim, olur mu ben size hepsini vereyim cunki hepsini siralamisiz-dedi. Gorevli hanim nasil siralamis siniz ? Diye sordu. O sırada ben de, e-maile gelen evrak siralamasi ile siralamamizi yaptik-dedim. Hepsini toplu sekilde aldi. Evraklari incelemeye basladi ve lise diplomasinin olmadigini gorup Lise diplomaniz yok mu diye sordu. Yok dedik. Ama iş deneyimimiz var dedik. Gorevli hanim o zaman ben sizin meslek puaniniza bakip sizi tekrar cagiracagim dedi ve yerinden kalkip arkaya dogru ilerledi. O anki heyecani anlatamam...
    Salonda biraz daha bekledik... 25-30 dakika sonra tekrar numaramiz yandi. Gittik ayni gişeye. Gorevli hanimefendi cv`ye bakip bakip cok guzel hazirlanmışsınız dedi. Biz de tesekkur ettik. Mulakati turkce mi, ingilizce mi yapmak istiyorsunuz diye sordu.... Biz de heyecandan dolayi turkce yapmak isdedigimizi soyledik. Bazi fazladan koydugumuz fotokopileri ve tapunun orijinalini bize geri verdi... Bekleyin numaraniz tekrar yanacak dedi ve beklemeye basladik... hep icimden dua ediyordum bu arada... Eşimin içine dogmuş gibi bana dedi istermisin 1.gişedeki beyefendiye denk gelelim...
    Tagriben 40-45 dk sonra numaramiz 1. gişede yandi 🙂 29-33 yaşlarında beyaz tenli beyefendi gorevli. Günaydin nasilsiniz diye selamlasdik. Oyle guzel karsiladiki guler yuzu, Ravinayla ilgilenmesi eski bir arkadasimiz gibi. Bir şeyler dedi duymadik. Sonra mikrofonun kapali oldugunu fark etti acdi ve gulerek simdi oldu dedi. Ellerimizi kaldirdik yemin ettik, parmak izlerimiz alindi. Ravina icin eşim sol el parmak izi verdi. Ravina da durmadi tabii, parmaklarini dokundurdu cihaza.
    Sonra İngilizce biliyormusunuz diye sordu eşim kirik ingilizcesiyle cok az bildigini soyledi yine gulusduk... Turkce 4-5 sorulu mulakatımız başladı...
    -Nereye gideceksiniz?
    Esim Texas Dallas, dedi... Tekrar sordu Nereye? Ben dedim Plano, dedi evet birseyler yazdi.
    -Neden oraya?
    İş teklifi aldigini soyledi eşim
    -Orda o isde calisacaksiniz o zaman? evet dedik...
    -Peki siz de calisacak misiniz ? Bana yoneltti soruyu
    Ben evde t-shirt baski ve ya party aksesuarlarinin dizaynini yapmayi dusunuyorum. Evde yapa bilecegim isler dedim...

    Tebrik ederim vizeniz onaylandi dedi. Ay benden bir aglamak basladi. Gorevlinin tebessumu hala devam ediyordu. Esimle kizimizla sarildik. Tesekkur ettik ayrildik.

    Mulakatimiz cox rahat gecti... Böyle az soruyla geçeceyini hic tahmin etmiyordum...

    Teslim ettigimiz evraklar bunlardi :
    -Askerlik belgesi (E-devlet)
    -Adli sicil kaydi Turkiye (E devlet)
    -Adli sicil kaydi Azerbaycan (Orijinali ve ingilizceye tercumesi. Tercumeyi Turkiyede yaptirdik (Sevgi tercume 60-80 tl)
    Azerbaycandan sadece orijinal belge almisdik. Apostil ve tercume yaptirmamisdik )
    -Evlilik cuzdani (orijinali ve 2 adet kopyasi)
    -Nufus kayit ornegi (ben ve esim için e-devlet. Ben yabancı vatandaş oldugum icin bana e-devletten nufus kayit ornegi cikmiyor... Ben de eşimin nufus kayit ornegini kullandim) (Kizimiz için nufus mudurlugunden aldik)
    -Dogum belgem orijinali (Azerbaycan ingilizceye cevrili)(orijinalini geri verdiler)
    -Banka hesap dokumu 160.000 tl ve imza sirkuleri (QNB finansbank. Onceden musteri hizmetlerini aradik. Gebze subesinden ala bilirsiniz dediler. İmza yetkisi olan kisi yerinde olmaya bilir, once arayin subeyi, oyle gidin soylediler)
    -Tapu orijinali ve fotokopisi
    -Tapu eksper raporu (endeks.com sitesinden 200-250 tl karsiligi yaptirdik... İngilizce ve turkce secenekler var... Biz Turkce almisdik)
    -İş teklifi mektubu Texas’dan

    • Lise diplomasi olmadigi icin eşim iş yerinden Antetli kagita ingilizce yazili mektub aldi...
      -İş yerinin vergi levhasini aldik ingilizce tercume ettirdik (Sevgi Tercume 80 tl)
      -SGK dokumu
      -Usta Öğreticilik Belgesi orijinal ve İngilizceye tercumesi (Bu belge ile halk eğitim merkezlerinde yarı zamanlı öğretmenlik yapılacağı gibi kadrolu öğretmenlik yapmak da mümkündür)
      -Resume (cv) 3 sayfalik ingilizce. Son sayfasinda neden lise diplomasinin olmadigini, neden okuyamadigi, neden Amerikaya gitmek istedigimize dair 6-7 cumlelik mektub yazdik...
      -Sarı zarf
      -Fotograflar kisi basi 2 adet
      Bu kadar...
      Her kese nasip olsun bu deneyimleri yazmak... İlave sorulariniz olursa sora bilirsiniz...

    P.S Eylul ayindan bugune telefonsuzum. Cok zor gecti surec benim icin. Hem telefonsuz, hem ilgilenmem gereken kucuk cocugum var. Eşim çalıştığı için hiç bir şeyle ilgilenemedi. Hem evrak işleri, hem formların doldurulması, çocuğun ihtiyacları, evin işleri ve s. Tek başıma koşturmaya koyuldum. Bilgisayarla hep takip ettim süreci. Ekranı hep ikiye bölerdim... bir tarafinda telegram, bir tarafda cocuk icin cizgi film açardim ki, çocuk izlesin ben de rahat konulari takip edeyim diye... Arada elleri, ayaklari ile tuslara dokunub telegram grubuna harfler gonderiyordu 🙂 Neyse ki, guzel sekilde tamamladık seruvenimizi... (Bu mesaj da kendime kalsın, geçtiyim bu yolları unutmayayım diye) Allah her kesin yolunu, şansını açık eylesin !!!

  • ⭐⭐

    @DewRM güzel bir deneyim olmuş tebrikler yeni hayatında mutluluklar hep seninle olsun

  • ⭐⭐

    @dalecooper7 tebrikler yeni hayatında başarılar dilerim

  • ⭐⭐

    @CAN-K tebrikler gözün Aydın

  • ⭐⭐

    @Buket hayırlı olsun. Senin adına çok sevindim yeni hayatında mutluluklar dilerim

  • ⭐⭐


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

75
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum