Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @smartcells sizin dosya onaylandi mi acaba

  • ⭐⭐⭐

    @isoceylan99, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Merhaba arkadaşlar, ben İsmail Ceylan Mütercim ve Tercümanlık İngilizce son sınıf öğrencisiyim, 23 yaşındayım.
    Mülakat tarihi: 09/03/2022 10:15
    Bugün sizlerle mülakat tecrübemi paylaşmak istiyorum.
    ...
    -Bence kasmanıza hiç gerek yok, şahsen ben biraz kasmıştım ama hiç öyle bir ortam yok herkes çok yardımcı iyi insanlar.
    -Mülakat sürecim yaklaşık olarak 2 saat sürdü.

    Yaklaşık 11 aydır bu süreç için çok vaktimi harcadım, çok şey öğrendim Yeşil Kart forum sayesinde gerçekten bu grup çok iyi bir proje. Yardım eden, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim özellikle değerli adminlerimize çok teşekkür etmek istiyorum, iyi ki varsınız, hakkınız ödenmez. Anlamadığınız bir şey veya sormak istediğiniz bir konu varsa lütfen çekinmeyin bana yardım edildiği gibi başkalarına da yardım etmekten mutluluk duyarım. Teşekkürler,

    Çok genç yaşta bu imkanı kazandığın için çok şanslısın.
    Amerika'daki yeni yaşamında bol şans, mutluluklar.
    Yolun açık olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @mstktlb, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @smartcells sizin dosya onaylandi mi acaba

    Evet, bugün onay aldım. 🙂


  • @smartcells hadi gozunuz aydin. Darisi bizim başımıza


  • @isoceylan99 Hayırlı uğurlu olsun, ABD'deki yeni yaşamınızda mutluluklar dilerim.


  • Merhabalar
    07.03.2022 10:15 mülakatım için saat 10 civarı konsolosluğun önünde sıraya girdik. Kalabalık değildi 3 ya da 4 kişiydik,sirada bekleyen arkadaşlarla ufak bir sohbet sonrası görevli bize mülakat saatini sordu. Aile varsa önce aileleri alıyordu. Görevlinin elinde bir liste vardı,pasaport veya kimlik hangisini vermek isterseniz onu aliyor,baska evrak istemedi. Önündeki listeden ismimi fosforlu kalemle çizdi.Sonrasinda gösterdiği formda hızlıca isim soyisim,gösterdiği kutucuklara da "N" yani No şeklinde doldur dedi,formu doldurduktan sonra içeri geçtik,x ray cihazından geçip bir sonraki kapıya yani salona giriş yaptım. Hemen girişte görevliler pasaportumu istedi,pasaporta etiketi yapıştırdı ve sira numaramı verdi. (Sıra numaranızı unutmayın,çünkü evrak teslim yerinde uzerinde sıra numaranızın olduğu fişi alıyorlar). Biraz bekledikten sonra numaram yandı ödemeyi yaptım(parayı tam olarak götürmüştüm) ödemeyi yaptıktan sonra biraz daha bekledim. Ikinci kez numaram yandı,bankoya doğru gittim.Orta yaşlarda,güleryüzlü bir hanimefendi vardı. Benden sırasıyla evrakları istedi:
    1-)Askerlik durum belgesi(kesinlikle almadan gitmeyin)
    2-) Arşiv kayıtlı Adli sicil belgesi
    3-)Vukuatlı Nüfus kayit örneği
    4-)pasaport
    5-)Lise diplomasi aslı ve fotokopisi
    6-)Üniv. Içın öğrenci belgesi(Transkriptleri vermek istedim ama lise diplomamın aslını gösterip bu yeterli dedi)
    7-)2 tane fotoğraf
    8- ) Banka hesap özeti ve ekstreler.Hesap özeti için kaşe,ilgili iki kişinin ıslak imzası,imza sirküleri.Son 6 aylık hesap ekstrelerinin olduğu 3 sayfayada ilgili kisilerin ıslak imzası kaselerini bastırmıştım.
    Görevli bana mülakatı Ingilizce mi Türkçe mi yapacagimi sordu.Baktı düşünüyorum,ingilizce yap dedi😅mülakatı yapacak görevliler biraz Türkçe biliyor,eger zorlanirsam yardımcı olacaklarını söyledi. Gaza getirdi beni,tamam deyip ayrıldım ordan.Tekrardan numaramın yanmasını bekledim. Sonunda yandı,6 numaralı banko.
    Ilk olarak hal hatır sormalar sonrasinda:

    Ne is yapiyorsun/univ. Hangi bölümü okuyorsun/Evli misin/çocugun var mı/Amerikada hangi eyalete gideceksin,neden gideceksin/Abin ne is yapıyor orda/yengen nereli/çocukları var mı/orda ne is yapmayı düşünüyorsun.

    Abim vatandaş kendisi 10 yıldır orda. Virginia eyaletine gidecem ilk etapta.

    Lise diplomamın aslını verip tebrik etti. Ben de teşekkür ettim ve ayrıldım. Genel olarak cana yakın bir hanimefendiydi,mülakat esnasında yardımcı olmaya çalıştı.

    Bankada ki parayla ilgili hiçbirşey sormadı.

    Hesapta 6k ya yakın dolar ve 60k türk lirası vardı.

    KCC ile ilgili evrak istenmedi,ais kaydı istenmedi.

    Bu vesileyle yesilkartforum ailesi,grup yöneticilerimize ve yardımcı olan tüm arkadaşlara tekrardan teşekkür ediyorum.Darısı mülakat bekleyen arkadasların başına.Insaallah bekleyen herkes vizesini alır.

  • ⭐⭐⭐

    @goldenhill, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Merhabalar
    07.03.2022 10:15 mülakatım için saat 10 civarı konsolosluğun önünde sıraya girdik.
    ..
    Lise diplomamın aslını verip tebrik etti. Ben de teşekkür ettim ve ayrıldım. Genel olarak cana yakın bir hanimefendiydi,mülakat esnasında yardımcı olmaya çalıştı.

    Bankada ki parayla ilgili hiçbirşey sormadı.

    Hesapta 6k ya yakın dolar ve 60k türk lirası vardı.

    KCC ile ilgili evrak istenmedi,ais kaydı istenmedi.

    Bu vesileyle yesilkartforum ailesi,grup yöneticilerimize ve yardımcı olan tüm arkadaşlara tekrardan teşekkür ediyorum.Darısı mülakat bekleyen arkadasların başına.Insaallah bekleyen herkes vizesini alır.

    Hayırlı olsun, yolunuz açık olsun.
    Amerika'daki yeni yaşantınızda bol şanslar.


  • @smartcells Çok teşekkür ederim.


  • @koc2022 Çok teşekkürler.


  • Herkese selam! Umarım bu yazıyı mülakat almış olmanızın heyecanıyla okuyorsunuzdur, dualarımız ve @SaveDiversityVisa'ya desteklerimiz sizinle. Asıl talihli babam, 19 yaşındaki ben, benimle yaşıt kardeşim ve 2 yaşındaki küçük kardeşimle deneyimimiz şu şekilde oldu:

    Öncesinde “küçük” bir not 🙂 Benimle yaşıt olan kardeşim aslında kuzenim, ama 4 yaşımızdan beri vasisi babamdı. Kuraya başvurumuz esnasında kendisi reşit olmadığı için, çocuk statüsüne girebileceğini düşünerek kendisini de babamın çocuğu olarak listeledim. Reşit olduktan sonra zaten babam kendisini nüfusuna aldı. Bu kısım biraz karışık ve açıkçası emsalsiz diyebilirim. O yüzden bizim için de zorlayıcı olabilirdi ama neyse ki YesilkartForum ve Sayın @gucarslan abi yanımızdaydı. Bu nottan sonra deneyimimize geçiyorum.

    Unganlar - Sağlık Kontrolü:
    9:15-9:25 arasında 3 randevuluk boşluk kaldığı için onları alıp, kardeşlerimden birininkini de 10:45’e almıştık. Sağ olsunlar hepimizi bir arada aldılar. Erken saatte gitmenin avantajlı olduğunu düşünüyoruz, kalabalık olmadığı için özellikle çocukla kayıt yapmak daha kolay oldu. Kayıt işlemlerinden sonra sırayla içeri çağrıldık, aşılarımız (Babam, benimle yaşıt kardeşim ve bana 3’er aşı, küçük kardeşimeyse e-Nabız’dan aldığımız aşı takvimini götürdüğümüz için sadece bir aşı) yapıldı ve Düzen Laboratuvarına yönlendirildik. Babamdan sadece göğüs röntgeni, kardeşimle benden göğüs filmi ve kan idrar tahlili istendi, küçük kardeşim için ise herhangi bir tahlil istenmedi. Böylece 9:10 civarında girdiğimiz Unganlar randevumuzu yaklaşık 1,5 saat içinde tamamlamış olduk. Küçük kardeşim için 170, kalan aile üyelerimiz için 250’şer dolar ödedik.

    Konsolosluk - Mülakat:
    9:45 mülakatımız için 9:30’da içeri alındık. Sırasıyla ücret ödemesi, evrak teslimi ve asıl mülakat için 3 kez çağrıldık. 2. çağrılışımız olan evrak teslimi aşamasında bu sene gruptaki tecrübelerden öğrendiğimiz gibi bizde de 18 yaş üstü tüm talihlilerden askerlik tamamlama/muafiyet belgesini özellikle istediler. DS-260 formunda adres belirtmemiştik, onu teslim ettik. Bunlar dışında bilinenlerden farklı bir evrak teslim etmedik. Evet, notta bahsettiğim kardeşim için okul makbuzlarından veli toplantısı belgelerine, geçmişe yönelik ikametgâh belgelerinden evlat edinme dosyalarına kadar bir sürü evrakla gitmiştik ama hiçbiri istenmedi. 🙂 Mülakatın hangi dilde olmasını istediğimiz sorulunca babamın İngilizce bilmediğini belirttik, ardından kardeşim ve bana İngilizce bilip bilmediğimiz soruldu, biliyoruz dediğimizde o zaman siz yaparsınız denildi.

    Üçüncü ve son çağrılışımız olan asıl mülakat ise beklediğimizden biraz daha zor geçti diyebilirim. Amerika’da nereye gideceğimiz, tanıdığımızın olup olmadığı, burada ne iş yaptığımız ve orada ne yapacağımız gibi standart sorular gayet iyiydi. Babam ve 2 yaşındaki kardeşimin annesi ayrılar, o yüzden çocuğun velayetinin kimde olduğu soruldu. Annesinde olduğunu söylediğimizde “that's something you're gonna have to figure out at the airport” denildi. Ben de sorun olmadığını belirtip, hatta o an da yanımızda muvafakatname olduğunu söyledim, onu da kendilerine ibraz ettik, benzer durumda olanlara da bu ihtimale karşı hazırlıklı gitmelerini tavsiye ederim, çünkü velayet durumunu öğrenince konsolosluk görevlisinin biraz yüzü düşmüştü, muvafakatnamenin hazır oluşu durumu tersine çevirdi 🙂

    Yine bir not, kardeşimin pasaportunun geçerliliğinin bitimine 5 ay var ve bildiğiniz üzere mülakattan itibaren en az 6 ay geçerli olması lazım yönergeye göre. Ancak bununla alakalı da herhangi bir sorunla karşılaşmadık 🙂 Tabii siz yine de benim yaptığım dikkatsizliği yapmayın, tarihlere dikkat edin derim. 🙂

    Daha sonra babamdan İngilizce konuşmasını istedi. Bildiğimiz ufak çaplı bir speaking testi gibi. Babam biraz zorlanınca üsteleyip konuşmaya çalışmasını, yoksa Amerika’da iş bulmasının garantisinin olmayacağını söyledi. Neyse ki o an babam -kendisi katılmasa da- gelen soru üzerine seçtiğimiz eyaleti niye seçtiğimizin sebeplerini gayet iyi bir şekilde açıkladı. Hanımefendi bilgisayarında bir şeyler daha yazıp “Tebrikler! Vizeniz onaylandı. 5 iş günü içinde seçtiğiniz PTT ofisine ulaşacaktır. ” dedi ve o İngilizce konuşma stresi anında geçti.

    İsteyen herkes bu mutluluğu yaşayacak umarım. Sadece #DV2022 değil #DV2021 ve #DV2020 talihlileri de. Biraz uzun oldu kusura bakmayın, ona rağmen unuttuğum bir şey varsa sormaktan çekinmeyin, düzelteyim hemen.


  • Arkadaşlar merhaba 🙂
    Bu gün 8.45 te olan mülakatım 8.30 da gittim. Hepimizin bildiği başlangıç süreçlerinin aynısını yaşadım. Sıra alıp önce ödeme daha sonrasında da evrakları teslim edip görüşme için beklemeye başladım. Zaman yaklaşıp içerdeki insanlar vizelerini alıp salon boşaldıkça üzerimde bilmediğim bir gerginlik başladı. Heyecanı tüm vücudum da hissettim dilerim herkes o anı yaşayabilsin.
    Sıram geldiğinde meşhur asyalı ablamız çağırdığını gördüm, önce yemin edip daha sonra parmak izlerini verdikten sonra sorulara geçtik. Gerginliğimden dolayı mülakatı Türkçe yapmak istedim. Asyalı ablamız türkçeyi öğrenmiş ve tercümana gerek duymadı.

    -Ne iş yapıyorsun?
    -Daha önce Amerika da bulundun mu? Herhangi vize başvurusunda bulundun mu?
    -Türkiye dışında bir yerde yaşadın mı?
    -Amerika da nerede yaşayacaksın?
    -Ailen var mı?
    -Amerika da ne iş yapacaksın?

    Gibi sorular sordu ve hepsine net ve kısa cevaplar vermeme rağmen daha sonrasında İngilizce devam edebilir miyiz dedi. Olur dedim bende.
    Aynı soruları Ingilizce sormaya başladı. Tekrardan aynı cevapları verdim ve daha farklı sorular sormaya başladı.

    -Arkadaşın nerde yaşıyor?
    -Arkadaşın ne iş yapıyor?

    Gibi sorular da eklenmeye başlayınca ben iyice gerilmeye başladım. Daha sonra sorular bittikten sonra durdu pasaport u aldı. Teşekkürler vizeniz onaylandı. 5 gün içerisinde teslim alabilirsiniz dedi. Bu son söyledikleri hepsi Türkçeydi 🙂

    Bu gün Kaktüs kafede sıra bekleyen arkadaşlar içeriye gergin girip gerginliği atamayan, orada herkese arkadaşlar kesinlikle net olun diyen arkadaş bendim hepinize selam olsun. Umarım burda bulunan herkes sorunsuz bir şekilde vizesini alır ve hayallerine kavuşur. 🙋🏻♂😌
    Dipnot; California için 10.000 Usd + 60.000 tl gösyerdim 🙋🏻♂


  • @smartcells tesekkurler hocam Hersey icin tesekkurler

  • ⭐⭐⭐

    @Bayram-Denktaş, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Arkadaşlar merhaba 🙂
    Bu gün 8.45 te olan mülakatım 8.30 da gittim.
    ...
    Daha sonra sorular bittikten sonra durdu pasaport u aldı. Teşekkürler vizeniz onaylandı. 5 gün içerisinde teslim alabilirsiniz dedi. Bu son söyledikleri hepsi Türkçeydi 🙂

    Hayırlı olsun, yolunuz açık olsun.
    Amerika'daki yeni yaşantınızda bol şanslar.


  • @smartcells çok teşekkür ederim hocam. Dilerim ki sizlerinde mülakat deneyimlerini okuyup sevincinizi beraber paylaşalım 🙏🏻


  • Merhaba.re-entry permit nerden yapiliyor.(hangi internet adresi)ayrica başvuruyu ABD den mi yapmak lazim?


  • @smartcells Hayırlı olsun onayınız.

    Vize alan arkadaşları tebrik ederim. Yeni hayatlarında başarılar dilerim. Bol şanslar hepinize.


  • @isoceylan99
    Öncelikle tebrik ederim ve yeni yaşamında mutluluklar dilerim.
    Benim bir ricam olacaktı. Yukarıda bahsettiğin diğer onay alan kişi için mülakat sürecini biliyorsan eğer paylaşabilir misin 🙏🏻 ne gibi sorular geldiğini merak ediyorum. Öğrenciyim ben de maddiyat meselesi geriyor maalesef 😅


  • Mülakat ilgili tecrübelerimi aktarayım arkadaşlar unganlardan bahsetmeye gerek duymadı klasik muayene aşı baksa bişey yok 9.45 randevum vardı konsolosluk karşındaki kaktüs cafede bekledim emanet ücreti 15 TL her emanet için numara veriyorlar çıktısta ona göre alıyorsunuz emanetinizi 9.30 giriş yaptım karşıliyan kişi türk abimiz o gün orda kimin randevusu varsa çıktısı var isminizi buluyor pasaportla karşılama yapıyorum içeri alınıyorsunuz sonra güvenlik kısmı var havalimanı tarzı yine güvenlik Türk'tu hatta izmirili baya muhabbet ettik kemer alınıyor içeri herşey taramadan geçiyor sonra oradan ana binaya gidiyoruz 10 metre kadara ileride pasaportunuzu alıp etiket basıyorlar birde numara veriyorlar ilk para yatırıyorsunuz veznede Türktü tam 330 dolar götürmeniz sizin çok büyük yararınıza olur sıkıntı yaşamazsınız sonra sıraniz geldiğinde evrak teslimi için numaraniz yanıyor evraklarınızı veriyorsunuz diploma askerlik belgesi vukuatlı nüfusu kaydı adli sicil kaydı birde maddi doküman istedi tapum vardı hiç bir expertiz yaptırmadan tapunun üstünde yazan rakamida bildirdim bende başka belge istemedi ne ais ne ds260 ne randevu belgelerimi hiç kimse kontrol etmedi Asyalı Bayan konsolos baktı nekadar inşallah o bakmasın dediğsemde o geldi çok kişi eliyormus bloglarda namını duydum neyse Türkçe yapmak istediğimi söyledim hicmi ingilizce bilmiyorumsun dedi evet dedim bir hanımefendi geldi tercüman olarak nereye gideceksin dedi tx şehir olaraktan Houston dedim neden diye sordu ucuz ve tanıdıklarım var dedim onlardami kalcan diye sordu evet dedim hangi işi yapacaksın ilk basta hizmet sektörü dedi daha ince olarak örnek ver dedi restorant dedim burda ne iş yapıyorsun dedi metal üzerine atölyem var dedim Amerika'da yine aynı işi yapımcam dedim kaç para biriktirdin dedi rakamı söyledim vizeyi aldınız dedi teşekkürler ettim çıktım beni biraz irdeledi gibi geldi işimle ilgi baya uğraştı 3-4 dk surmedi unutmadan parmak izinide konsolos aldı 9.30 girdim 11 gibi anca çıktım herkese bol şans diliyorum yalan beyan vermeyin yeter

  • ⭐⭐⭐

    @furkan-kçz, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Mülakat ilgili tecrübelerimi aktarayım arkadaşlar

    Hayırlı olsun, yolunuz açık olsun.
    Amerika'daki yeni yaşantınızda bol şanslar.

  • ⭐⭐⭐

    @ardagndz, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Herkese selam! Umarım bu yazıyı mülakat almış olmanızın heyecanıyla okuyorsunuzdur, dualarımız ve @SaveDiversityVisa'ya desteklerimiz sizinle. Asıl talihli babam, 19 yaşındaki ben, benimle yaşıt kardeşim ve 2 yaşındaki küçük kardeşimle deneyimimiz şu şekilde oldu:

    Sevgili @ardagndz, Amerika'daki yeni yaşantınızda bol şanslar.

    Bu arada bu seneki çekilişte size 2 defa çıktığını (baba-oğul ayrı ayrı), sizin girdiğiniz mülakatın babanızın kazandığı numara üzerinden (CN XXX) olduğunu yazmayı unutmuşsun 🙂

    Bu seneki anne ve babasının ayrı ayrı kazandığı diğer bir arkadaşın durumuyla beraber DV çekilişinin tamamen rastgele ve herkese çıkabilecek bir şans olduğunun başka bir örneği sizinki.

    Hayırlı olsun, yolunuz açık olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum