Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @caganpaker, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Merhabalar, sancılı bir vize görüşmesi sonrası vizem onaylandı.
    ...görevli hanımefendi bir süre bana baktıktan sonra, "Your visa is approved, your passport will be delivered within 5 days" dedi ve hayatımda yaşadığım en büyük rahatlamalardan birini yaşadım. Teşekkür edip, diplomamı alıp ayrıldım.

    Az önce vize durumumu tekrar kontrol ettim ve Administrative Processing olan vize durumum Issued olarak güncellenmiş. Bu zamana kadar sorularımızı cevaplayıp emek ve mesai harcayan herkese çok teşekkür ederim.

    Tebrikler, hayırlı olsun!
    Amerika'daki yeni hayatınızda mutluluklar, bol şans.


  • @smartcells @gucarslan Çok teşekkür ederim. Tekrardan emekleriniz için teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    DV2022 sürecinin ilerleyişi hazırladığımız excel ve diğer tablolardan takip edilebilir:

    EXCEL Link
    TABLOLAR Link


  • @caganpaker hayırlı olsun, mutluluklar.

    Paranın kaynağını sordukları bir sizi gördüm şu ana kadar 🙂 Ben de yeğenim için para biriktiriyorum, bir 20 sene sonra belki böyle bir şeyde "dayım biriktirmişti" cevabı verdirebilirim 😃

    Tekrar mutluluklar ve başarılar.


  • @melcem ben teşekkür ederim, hepimize bol şans.


  • @Stiff teşekkürler, darısı başınıza inşallah.


  • @gucarslan evet ve oldukça güler yüzlü hepsi 🙂 bu kadar kolay olacağını tahmin etmiyordum. elçiliğe girdiğimde rahatlamıştım ama oradaki havadan dolayı. çok net ilerliyor her şey.

    güzel dilekleriniz için ve destekleriniz için teşekkür ederim, hakkınız ödenmez. darısı başınıza şans ve mutluluk yanınızda olsun...


  • Merhaba, Eşim ve 17 yaşındaki kızımla 1 martta Ankara'ya geldik. 2 martta unganlarda,4 mart günü de büyükelçilikte mülakatım vardı. Saat:09:45 te ki unganlar randevuma 15 dk erken gittim. Sağlık muayenesi aşamalarını rutin herkes gibi ben de yaşadığım için ayrıntısına girmeyeceğim. Sadece ertesi günü teslim alırken eşimin ve kızımın dosyası onaylanmışken benim dosyamın onaylanması unutulmuş olduğunu gördük. Doktor toplantı sebebiyle de klinikten ayrıldığı için tekrar doktorun çağırılması, onaylanması ve teslim edilmesi derken bizim oradan çıkmamız saat 19:00 bulmuştu. Ertesi gün, 4 mart günü saat 08:45 te mülakatımıza yarım saat erken gittik. Kapının önü çok kalabalıktı ve çoğu yabancıydı. Kapıdaki güvenlik pasaportlarımızı kontrol ettikten sonra bizi içeri aldı. Üst aramasından sonra diğer binaya girişte sıra numaramızı aldık. Numaramız önce veznede yandı kişi başı 330 dolar ödedik. Sonra tekrar numaramız yanınca , 8 banko numarada ki bayana istenilen evrakları teslim ettik. "Burada işleminiz bitti numaranız tekrar yanınca önce parmak izi vereceksiniz sonra mülakata gireceksiniz" dedi. Numaramız yanınca parmak izimizi verdik ve bayan bize sadece 3 soru sordu "Nereye gideceksiniz? ne iş yapacaksınız? İngilizce biliyor musunuz? biz daha soru sorar diye düşünürken tamam geçtiniz vizeniz onaylandı dedi." Nasıl yani bu kadar mı "dedik ? " Evet bu kadar, gidebilirsiniz" dedi. Ama biz her ihtimale karşı Ankara'dan hemen ayrılmadık. Mesai saati bitimine kadar bekleyip yola çıktık. Bugün pasaportlarımız dağıtımdaymış. Umarım herkes sorunsuz bir şekilde vize mülakatını başarıyla geçer. Gerek Telegram gerekse Yeşil kart forum ekibine, üyelerine, emeği geçen herkese teşekkür ederim.


  • Vizesini alan arkadaşları "Kutlarım güzel bir hayatınız olmasını diliyorum."
    Ben şuan yoklama kaçağı durumundayım mülakatta askerlik durum bölgesinden sorun yaşarmıyım. Askerlik şubede akrabam var çalışan o bana kaçak gez vizeni alınca teslim olur celp dönemi beklerken uçak biletini alır gidersin hava limanında falan kimse seni tutamaz kaçak değilsin demişti ama görüyorum ki askerlik durum belgesini istiyorlar herkesten. Bu konuda bilgi tecrübesi olanlar yardımcı olabilir mi ?


  • Merhaba, Unganlar randevusunda diğer arkadaşlardan farklı bir durum yaşamadığım için çok fazla uzatmadan; 28 Şubat 11:15 randevuma 10:00 civarında gidip gerekli evrakları verip, toplamda 48,5$+250$ ödeyerek raporumu ertesi gün 15:30 da aldım.
    10 Mart 10:45 konsolosluk randevuma da gitmeden önce kapının karşısındaki Kaktüs Cafe’ye girdim, içerisi %90 vize görüşmeleri olan arkadaşlarla dolu, telefonumu emanete verip 10:30 civarında konsolosluk önündeki sıraya girdim. Kontrolden geçip salonda soldaki masadan pasaportumu verip sıra numarası aldım, pasaportun arkasına etiket yapıştırıp beklememi söylediler.
    Sonrasında ilk numara yandığında 7 nolu gişede pasaportumu verip ödemeyi yaptım. Gişedeki çalışan Türk. Sonrasında sıra numaram tekrar yanınca sağdaki koridordan ilerleyip 9 nolu gişede evraklarımı teslim ettim ve görüşmeyi ingilizce yapacağımı belirttim.

    • 2 adet fotoğraf
    • Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı (E-devlet)
    • Nüfus kayıt örneği – aile dahil (E-devlet)
    • Yüksek lisans diploması ve fotokopisi (Lisans ve lise diplomaları talep edilmedi)
    • Mali durumu gösteren bankadan aldığım evraklar
    • Askerliği tamamladığıma dair belge (E-devlet)
    • Vizenin gönderileceği adres

    Evrakların teslimi sonrası yaklaşık 25 dk bekledikten sonra 6 nolu gişede numaram tekrar yandı, görüşmede öncelikle yemin edip parmak izi verdim. Sonrasında mevcut mesleğim, nerede yaşamak istediğim (iş dolayısıyla Michigan dedim -çok soğuk olabilir ceketini almayı unutma dedi 😊) orada herhangi bir akrabam olup olmadığını (olmadığını belirttim). Uzun süreli çalışma geçmişim olduğu için özgeçmişimin çok etkileyici olduğunu ve bankadaki birikimin de yeterli olduğunu belirtti. (Aynı gişede benden önceki 2 kişiyi mali durumdan dolayı AP’ye bıraktı. Ben yaklaşık 30 bin dolar gösterdiğim için gayet yeterli) Sonrasında vizenizi onaylıyorum tebrikler dedi ve görüşmeyi sonlandırdık.
    Bu süreçte sorularımıza sabırla yanıt veren adminlere çok teşekkür ediyorum. Umarım herkes sorunsuz bir şekilde vizesini alır.


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • Vizemiz onaylandı.
    Uzun ve umutsuz bekleyişlerlerin ardından 2020 ve 2021 gibi kayıp dolu vizesini alamayanların üzüntüsüyle kendi endişelerimizle geçen süreçte gözlerimiz bu mutlu günü gördü. Öncelikle süreçle ilgili hiçbir zaman desteğini esirgemeyen başta Uğur bey, admin ve diğer arkadaşlara sonsuz teşekkür ederim. Forum ve Telegram grubumuz sayesinde hiç bilmediğimiz yerleri meşhur kaktüs kafeyi, kişileri, soruları ve cevapları herşey hakkında öngörümüz ve bilgimiz oldu. Umarım bizim deneyimimiz de başkalarına ışık tutar.
    10 Mart Mülakat günümüz
    Saat 10:45 randevumuza 10:30 gibi konsolosluğun önünde sıraya geçerek beklemeye başladık, güvenlik elindeki listeden isim kontrol ederek form doldurtup içeriye almaya başladı. İlk bölüm x-ray den kontrol edilerek geçtik. Çok sıcak kanlılardı. Oğlumuzla şakalaştılar ve böylece ana binaya yönlendirildik. Ana binaya girince sol taraftaki deskten pasaportlarımızı alıp sıra verdiler. Verilen sırayı panodan takip edip sırasıyla ilk olarak 3 kişi için 990$ ödedim ve pasaportlarımız o aşamada orada kaldı. Sonra tekrar beklemeye başladım sıra numaram onlarda kaldığı için unutmamamı hatırlattılar. 2. Kez yandığında evraklarımı teslim etmek için vezneye gittim. Benden sırasıyla önce diplomamı orjinali ve fotokopisini (diğer yüksekokul diplomamı ve lise diplomamı istemedi), tüm ailenin doğum belgelerini istedi. ( biz çocuğumuz için nüfus müdürlüğünden doğum belgesi çıkartmıştık. Görevli çocuk için de e-devlet nufüs kaygı istedi, olmadığını söylediğimde fotokopisini hemen çekip geliyorum diyerek beni biraz bekletti) 2 adet evlilik cüzdanının fotokopisini ve orjinalini, benim ve eşimin adli sicil kaydı, eşimin askerlik belgesi, finansal kaynaklar( hesabim da 24k$, ev tapu fotokopisi, araba kasko bedeli, iş teklifi ve sponsor belgeleri) son olarak da sağlık raporlarımızı aldı. Görüşmenin ingilizce mi Türkçe mi olacağını sordu. Kesinlikle Türkçe dedim, tekrar numaramın görüşme için yanacağını hatırlattı ve beklemeye başladık. 3. Ve son kez yanan numaramızla tam da istediğim görevlinin karşısında görüşmeye başladık. İlk önce sağ ellerimizi kaldırıp yemin ettirdi. Bu arada camın hemen önünde diplomamın aslını ve evlilik cüzdanını görünce sonucu anlamıştım çünkü pasaportlar orada yoktu. :)) sonrasın da parmak izlerimiz alındı çocuğumuz için ben tekrar parmak izi verdim. Konsolos nereye gideceğimizi ve neden oraya gideceğimizi sordu. New Jersey dedim ve aile dostumuz orada, iş teklifimiz var diye ekledim. Gittiğinizde onlarda mı kalacaksınız diye sordu. Ev bulana kadar bir süre kalacağız sonra evimize taşınacağız dedim. Ardında tebrikler dedi ben kendimi congratulations duymaya o kadar şartlamışım ki anlamadım. Kadın tekrar tebrikler dedi ve bu sefer eşime bakarak ardından vizeniz onaylandı dedi. Eşim bu sırada sırıtıyor ve gözlerinden ışık saçıyordu. Daha olayı anlamam için ne yapabilirdi bilmiyorum ama kısa şokun ardından olayı kocaman gülümsemeyle idrak ettim ve dans ederek oradan çıktık.. Darısı tüm bekleyenlerin tüm isteyenlerin başına.

  • ⭐⭐⭐

    @Gülten-Hadımlı, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Vizemiz onaylandı.
    .... Ardında tebrikler dedi ben kendimi congratulations duymaya o kadar şartlamışım ki anlamadım. Kadın tekrar tebrikler dedi ve bu sefer eşime bakarak ardından vizeniz onaylandı dedi. Eşim bu sırada sırıtıyor ve gözlerinden ışık saçıyordu. Daha olayı anlamam için ne yapabilirdi bilmiyorum ama kısa şokun ardından olayı kocaman gülümsemeyle idrak ettim ve dans ederek oradan çıktık.. Darısı tüm bekleyenlerin tüm isteyenlerin başına.

    Tebrikler!
    Yolunuz açık olsun. Yeni hayatınızda bol şans.


  • @Gülten-Hadımlı Tertemiz bir mülakat olmuş 🙂 yolunuz ve bahtınız açık olsun!


  • Mülakat Deneyimi
    Her şeyden önce yeşilkartforum’a ve yeşilkartforum’un telegram grubuna çok teşekkür ederim. Green card mülakatım, 2 Mart 2022 gününde saat 9:15’teydi. Mülakatın olacağı günün öncesindeki gece uyumadan önce dahi heyecanlıydım. Karlı bir Ankara sabahına 7 gibi uyandım. Hazırlanıp konsolosluğa doğru yol aldım. Konsolosluğa vardığımda, saat 8:45 idi. Ve konsolosluğun önündeki kuyruk beklediğimden daha kısaydı. Sıkı bir denetim ile konsolosluğun girişinde üstümü aradılar. Ve Covid-19 ile ilgili bir form doldurttular. Kapıdan içeri girdiğimde hangi tarafa gitmem gerektiğini içerideki girişteki güvenlik görevlisine sordum. Ardından ileri-sol tarafa gitmem gerektiğini öğrendim. Bankodaki görevliye green card mülakatı için geldiğimi söyledim. Bankoda çalışan görevli, pasaport ve fotoğrafımın olup olmadığı sordu ve pasaportumu gösterdim. Ardından bir sıra numarası verdi. Verilen numarayı şu an hala hatırlıyorum. (231) 🤓 Bu arada konsolosluğun içinde beklerken diğer green card talihlileriyle de konuşma fırsatı buldum. Buradan herkese selamımı söylemek istiyorum. İçerisi adeta iğne atılınca düşmeyecek cinstendi. Önümde 17-18 kişi vardı.
    İlk olarak dijital ekranda numaram vize ödemesi için yandı. Bankoya gittiğimde, bankodaki görevli pasaportumu, vize ücreti olan 330 Amerikan Doları’nı, verilmiş olan sıra numarasını istedi. Akabinde, bu kez evraklar için bir kez daha çağrılacaksınız dedi. Tekrar beklemeye koyuldum. İkinci defa, dijital ekranda numaram yandı. Ancak, bu kez 8-12 arasında yer alan bir bankoya gitmemiz gerekecekti. Evrak teslimi sırasında: Diploma – diploma fotokopisi, askerlik kaydı, imza sirküleri ile birlikte banka hesap dökümü, 2 adet fotoğraf, vukuatlı nüfus kayıt örneği, arşiv kaydı içeren adli sicil belgesi, adres istendi. Hangi dilleri biliyorsunuz şeklinde bir soru da yöneltildi bu esnada. İngilizce ve Türkçe bildiğimi söyledim. Belgeleri verdikten sonra, 3. defa yanması için bekledim. Bu süre zarfında, konsolosluğun suyundan kana kana içtim. 😁 Bu bekleyiş sonrasında, dijital ekranda numaram yandı ve mülakat için bankoya yöneldim. Mülakata başlamadan önce, Asya kökenli konsolosluk görevlisi, sağ elimi havaya kaldırıp yemin etmemi istedi. Yemin ettikten sonra, parmak izimi almamı istedi. Mülakat için birtakım sorular görevli tarafından sorulmaya başlandı. İlk olarak, Türkiye’de ne iş yaptığımı sordu. Hangi fakülteden mezun olduğumu ve hangi mesleği yaptığımı söyledim. Türkiye sınırları içerisinde nerede yaşadığımı sordu. İzmir olarak cevapladım. Hangi eyalete gitmek istediğimi soran konsolosluk görevlisine Texas eyaleti yanıtını verdim. Nedenlerine gelince, hayat kalitesinin diğer eyaletlere göre daha uygun olduğundan, iş fırsatlarının ve işyeri kurabilme konusunda diğer eyaletlere nazaran daha fazla olanaklarının olduğundan bahsettim. Orada hangi işi yapacaksınız diye sorduğunda ise, muhasebecilik üzerine becerilerimi kullanmak istiyorum dedim. Gideceğiniz eyalette herhangi bir tanıdığınız var mı? diye sordu görevli. Gideceğim eyalette herhangi bir tanıdığımın olmadığını söyledim. Hesabımdaki para hakkında sorulan soruya ise, hesabımda 11 bin dolar olduğunu dile getirdim. Son olarak, vizeniz onaylanmıştır. Pasaport 1 hafta içerisinde elinize ulaşacaktır, yanıtını işittim. İyi günler, kolay gelsin dedim ve konsolosluktan mutlu bir biçimde ayrıldım.
    Bu süreç toplamda 2 saatten fazla sürdü ama beklediğime değen bir bekleyiş oldu.


  • Herkese merhaba! 10 Mart 09.45 randevum vardı ve vizem onaylandı 🙂 buradan irili ufaklı destek veren, yardımda bulunan, bilgi paylaşan herkese tek tek teşekkürler, iyi ki varsınız.

    Görüşmeye gelecek olursak; 9.40 ta kapıya gittim kovid ile ilgili bir form doldurdum. Maille gönderdiklerini sormadılar bile ve farklı bir formdu. Xraydan geçtim sonra meşhur ağır kapıya yöneldim. İçerde sıra numaramı aldım. İlk yandığında gidip vize ücretini ödedim. 350 verdim 20 geri aldım sorun olmadı. Sonra bir daha numaram yandığında evrakları teslim ettim. Vukuatlı nüfus örneği, adli sicil, askerlik, diploma fotokopisi ve aslı, banka dökümleri. Sağlık raporunu istemedi ben hatırlattım öyle aldı. Ptt ais çıktısını almadı. Sonra tekrar beklemeye gittim. Numara tekrar yanınca 4 numaralı bankoda önce yemin ettim ve parmak izi verdim. Sonra direkt ingilizce olarak ne iş yapıyorsun, nereye gitceksin, akraban var mı ve ne iş yapcaksın sorularını sordu cevapladım. Sadece ne iş yapcaksın sorusunda biraz takıldık. İlk önce basit servis işleri yapıp daha sonra bir kariyer planı belirleyeceğimi söyleyince tuzak soru geldi 🙂 biraz açar mısın diye. Hemen ufak bi manevrayla anlamadım dedim. Okul okumayı fln düşünüyor musun ya da iş başvurusu yaptın mı dedi. Yok okul düşünmüyorum. İş başvuru da yapmadım tanıdığım bana iş konusunda yol gösterecek ama önce gidip yaşamayı deneyimlemek istiyorum dedim. Tanıdığımın işini sordu söyledim belki onla çalışırsın dedi. Ben de bir ihtimal olabilir dedim. Güldü ve tebrikler vizen onaylandı dedi. Toplamda süreç bekleme dahil 45 dakika sürdü. Ama gişe işlemleri artı mülakat toplamda 3-4 dakikadır. Herkese başarılar dilerim.


  • @smartcells Tabloda 705 toplam case diyor bu sanırım forumdaki insanlar diyebiliriz. 676 kişi DS260 submit ederek süreç devamı neredeyse %100. Genel olarak TR’de 1203 case number çekilişi kazandı diye biliyorum. Sizce bu geri kalan grubun devam oranı ve toplamdaki devam oranı yaklaşık kaç olacaktır, yorumunuzu merak ediyorum.


  • Merhaba arkadaşlar mülakat sürecimden bahsedecem size 3 martta saat 8:45 te mülakatım vardı istanbuldan Ankara’ya 2 Mart’a arabaya atlayıp geldim bitmek bilmeyen 2 Mart gecesi nihayet bitti ve mülakata girmek için yola çıktım konsolosluğun hemen karşısına kaktüs kafenin aşağsına arabayı park ettim saat 8:30 da konsolosluğa vardım nihayet biraz sıra vardı saat 9 :00 a kadar randevusu 8:15 olanları aldılar ve çocuklu aileleri ondan sonra sıra randevusu 08:45 olan lara geldi güvenlikçi (Türkiyeli) pasaportumu aldı covid ile ilgili 4-5 soruluk bir formu doldurmamı istedi hepsine (no)yaz geç dedi hatta hiç üğraşma dedi form ingilizce ve Türkçe neyse ilk kapıdan içeri aldı güvenlik için kemer mont ve cebinizde hiç birşey olmasın herşeyi bir kutuya koymamı istediler makinadan geçirdiler ben de geçtim ve görüşmenin olduğu solona yönlendirdiler girişte pasaportumu kontrol edip bir kağıt yapıştırdılar ve bir numara verdiler bana yaklaşık 40 dk bekledikten sonra numaram yandı 7 veznede pasaport ve para(330$) teslimi ettim numaranı 333 numaranızı unutmayın diyip bana girişte verilen numarayı da aldılar sonra yine bekleyiş başladı yaklaşık 35 dk bekledikten sonra tekrar 9 veznede numaram yandı evraklarımı istediler (bu arada 1-6 vezneler sadece mülakat yapıyor diğer veznedekiler yürkiyeli ) teslim ettim evrakları banden hesap dökümünü ,diploma ,askerlik belgesi istediler teslim ettikten sonra tekrar numaramın yanmasını bekledim 30 dk sonra 6 veznede numaram yandı ve görüşme başladı merhaba diyip direk Türkçe giriş yaptım kadına da a benim Türkçem çok az ama sorun değil dedi ben de ı am sorry my English is broken too diyip Türkçe ingilizce mulakat yaptık
    -Ne iş yapıyorsun
    -nerde yaşıyorsun
    -daha önce başka şehirlerde yaşadın mı

    • nereye gideceksin
      -gideceğin eyaletin hangi şehrine gideceksin
      -orda nerde kalacaksın yardım edecek kimse varmı
      -hangi lise mezunusun (buradaki yanlışım açık lise diyeceğime kadıkoy lisesi dedim açık öğretime geçmeden ki okulum) tamam diyip
      Tanamlamanız gereken şeyler var diyip bunu size e-mail ile bildirecez sonra çıktım AP ye kaldım İstanbul’a dönmek üzere yola çıktım saat 5-6 gibi mail geldi e devletten diplomamı istediler eve varır varmaz diplomamı yolladım Cuma günü oldu birşey yok araya hafta sonu girdi Pazartesi tekrar kontrol ettim ceac den issued yaziyordu ve nihayet vizem onaylanmıştı. tabi bir sevinç tuttu bir kaç saat geçtikten sonra PTT sizin adınıza ABD elçiliğinden bir posta teslim alındı mesajı geldi aynı şekilde konsolosluktan da mail geldi PTT ye teslim edildiğine dair Salı günü de pasaportum İstanbul’a ulaştı hemen gidip aldım ve sürecim bitmiş oldu

  • Mülakat Deneyimim

    Herkese merhaba, 10 Mart 2022 Perşembe günü saat 8:45'te girdiğim mülakatımda hiçbir sorun yaşamadan vize onayımı aldım. Deneyimimi aktarmaya başlamadan önce başta sayın adminlerimiz olmak üzere, forumda ve Telegram grubunda bulunan herkese teşekkür ederim. Sizin destekleriniz olmasaydı bu süreç çok daha karmaşık ve zorlayıcı olacaktı. Şimdi deneyim kısmına gelelim.

    Mülakattan bir gün önce annemle Ankara'ya gelip, bir tanıdığımızda kaldık. Sabah saat 8:15 gibi Kaktüs Kafe'ye gittik ve biraz oturduktan sonra saat 8:30'a doğru eşyalarımı anneme emanet edip, Kaktüs Kafe'nin hemen karşısında bulunan konsolosluk kapısına gittim (Green Card işlemi için bu kapıdan girmeniz gerek. Ana caddeye bakan ana kapının tam arkasında kalıyor). Kapıda kimse yoktu, ben yaklaşınca içerideki güvenlik mikrofondan İngilizce olarak mülakat saatimi sordu, ben de İngilizce cevap verdim. Daha sonra Türk olduğumu fark edince Türkçe konuşmaya başladı. İlk başta yanıma gelip, listeden adımı işaretledi. Daha sonra 3 soruluk COVID-19 formunu doldurmamı ve imzalamamı istedi. Sonrasında X-ray cihazından geçip, aşırı ağır bir kapıyı açarak iki adım önümde bulunan başka bir kapıdan mülakat yerine girdim.

    Girişte soldaki görevli pasaportumu aldı ve arkasına bir kağıt yapıştırarak bankalardaki gibi bir numara yazan kağıt verdi. İçerisi 90'lardan kalma lüks bir otel gibi. Bir tarafta vezne kısımları, bir tarafta da 2 televizyon var. Televizyonlardan birisinde çocuklar için çizgi film açık ve önünde sandalyeler var. Aynı zamanda televizyonların altında ayaküstü belgelerinizi koymak için uzun bir platform var. İçeride Unganlar'da olduğu gibi İranlılar çoğunluktaydı. Numaramın ilk kez yanmasını beklerken, gruptan bir arkadaşla tanıştım. Kendisiyle bolca sohbet etme şansım oldu. Yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra numaram 7 numaralı veznede yandı ve gidip Türk bir görevliye 330$ ödeme yaptım. Ayrıca ilk başta verilen sıra numaramın yazılı olduğu kağıdı görevli aldı ve numarayı aklımda tutmamı söyledi. Sonrasında tekrar beklemeye başladım ve 5 dakika sonra numaram 10 numaralı veznede yandı. Bekleme alanında ilk 7 vezne var. 8-10 numaralı vezneler de ileride köşeyi dönünce karşınıza çıkıyor. Vezneye gittim ve önce sağlık raporum ve 2 fotoğrafım olmak üzere, belgelerimi yine Türk olan teslim ettim (Askerlik belgesini de istedi). Bunun dışında üniversite öğrencisi olduğum için lise diplomamın(+fotokopisi) haricinde okuldan aldığım imzalı ve mühürlü transkripti, ve öğrenci belgemi de verdim. Görevliye 2 yıl önce bölüm değiştirdiğimi, DS260'ta sadece güncel bölümümü yazdığımı söyledim. O da bir sorun olmaz dedi. Hatta sadece güncel bölümüme ait transkripti aldı. Banka hesap ekstremi 2 imza sirküsü ile birlikte verdim. En sonda ise adresimi daha önceden hazırladığım A4 kağıdını vererek değiştirdim. Görevli, mülakatı hangi dilde yapacağımı sordu, ben de İngilizce tercih ettiğimi söyledim. Daha sonra bana iki soru yöneltti:
    1- Amerika'ya daha önce gittiniz mi? -> Hayır
    2 - Başka bir ülkede yaşadınız mı? -> Hayır

    Bu sorulardan sonra, numaramın tekrar yanmasını beklememi söyledi. Yaklaşık 15 dakika bekleyişten sonra numaram üçüncü ve son kez 5 numaralı veznede yandı. Vezneye gittiğimde, Amerikalı olduğunu tahmin ettiğim sarışın, mavi gözlü, Skyler White'ı hafif andıran bir kadın görevli vardı. Bütün aşamaların hepsinde, görevliler veznedeki camın arkasında sandalyede oturarak bilgisayardan işlemleri yapıyor, siz de camın karşı tarafında bankadaki gibi ayakta bekliyorsunuz. Aksanlı ve biraz hızlı bir İngilizce ile elimi kaldırmamı istedi. Sağ elimi kaldırdım ve görevlinin söylediği sözlerden sonra "I swear" dedim. Daha sonra ilk başta sol el, sonra sağ elimin dört parmağını, sonrasında da baş parmaklarımı önümdeki cihaza koydurarak parmak izimi aldı. Sonrasında sorulan sorular ve benim cevaplarım aşağıdaki gibi:

    • Bir üniversiteye kayıtlı olduğunuzu görüyorum. Doğru mu?
      Evet doğru.

    • Hangi bölümde okuyorsunuz?
      Bilgisayar Mühendisliği ve Ekonomi okuyorum. Çift anadal yapıyorum.

    • Okulunuzun bitmesine ne kadar kaldı?
      1 yılım kaldı. (Burada okulumu nasıl bitireceğimi sorup sormadığını hatırlamıyorum. Ama eğer sorduysa, re-entry permit alacağımı söyledim. Çünkü planlarım gerçekten de bu yönde.)

    • Amerika'da hangi eyalet ve şehire gideceksiniz?
      Texas, Austin'e gideceğim.

    • Neden orayı seçtiniz?
      Çünkü büyük teknoloji şirketleri, merkezlerini oraya taşıdığı için, IT alanında çok fazla iş imkanım var. Benim bölümüm de Bilgisa....

    • Yeterli... Vizenizi, onaylıyorum, 5 gün içinde alabilirsiniz.

    Banka hesabımda önerilen kadar miktarda para göstermiştim. Parayı USD, EUR ve altın olarak tutuyordum. Ayrıca altınları hesabıma abim atmıştı. Ama mülakatta ne toplam paramın değerini, ne de kimin gönderdiği soruldu. Daha sonra inanılmaz bir keyifle Kaktüs Kafe'ye döndüm ve bir süre orada bulunan diğer talihlilerle muhabbet ettim. Totalde bütün işlemlerim yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü. Mülakat burada dedikleri gibi kolay değil, çok çok daha kolaydı 🙂

    Umarım herkes bu müthiş duyguyu en kısa zamanda tadabilir. Tekrardan desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkürler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum