Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

• Mülakat Deneyimi
    Arkadaşlar öncelikle @gucarslan @Muhtaradana @smartcells @crazycells @Sono Ezgi Hanım'a ve gruptaki herkese teşekkür etmek istiyorum. Bizlere bıkmadan usanmadan yardım ettiniz ve her sorumuza tek tek cevap verdiniz. Minnettarım :) Bundan sonraki süreçte yardım edebileceğim bir konu olursa desteğe ve yardıma her zaman hazırım.
    9 Mart 2022 Saat: 08:45
    Sabah 6:30'da uyandım. Heyecan yok stres çoktu :) Hazırlanıp tam 8 de taksiyle kaktüs kafeye gittim oturdum. Mülakatıma tam 45 dakika vardı. Kafede kazanan arkadaşlar vardı. (konsolosluğun içinde bol bol muhabbet etme şansı yakaladım hepsine burdan selam) :) Kahvaltı ettim belgeleri kontrol ettim. Kafedeki arkadaşlarla 8:30 gibi sıraya girdik içeriye 8:53 civarı varmıştık. Kapıda üstümüzü aradılar. Covid formu doldurdum. ( benim mailden çıktı alıp doldurduğum covid formunu istemediler elimde kaldı) kapıyı geçtikten sonra hemen bir kapı daha geçip belgelerimi ve montumu x rayden geçtikten sonra ordan da çıkıp biraz ilerleyip sol tarafta olan tek kapıdan girdim. Hep bahsedildiği gibi kapıdan girer girmez soldaki bankoda görevli sırasıyla;

*Pasaportuma bir barkod yapıştırdı.
    *Vize ile ilgili yönerge kağıdı verdi.
    *Sıra numarası verdi.

Sıra numaranızı takip edin dedi. Boş koltuk bulup hemen çöktüm. İçerisi çok kalabalıktı. Önümde yaklaşık 10 kişi vardı. Sıra numarasını takip etmeye başladım.

*ilk numaram ödeme için yandı.
    Yanan bankoya gittim. Benden pasaport + 330 $ + Sıra numaramı aldı. Numaranızı takip edin evraklar için çağırılacaksınız dendi.
    *ikinci kez numaram yandı.
    Evrak teslimi için yanmıştı. Bankodaki beyefendi çok kibardı. Benden istedikleri;
    *Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
    *Arşiv Kayıtlı Adli Sicil Belgesi
    *Diploma ve fotokopisi
    *Askerlik kaydı
    *Banka dökümü ve imza sürküleri
    *Yeni adresin çıktısı
    Beyefendinin benden istemedikleri ama benim araya sıvıştırıp verdiklerim;
    *Tapu aslı ve fotokopisi, endeksadan aldığım değerleme kağıdı
    Üniversite bölümümü yanlış yazdığımı ve değiştirmek istediğimi belirttim önemli değil dedi ve öyle kaldı. Mülakatı türkçe istediğimi ingilizce kendimi rahat ifade edemediğimi söyledim.

*Numaram 3. kez yandı ve mülakat başladı.
    +Merhaba
    -Merhaba
    +Burda ne yapıyorsunuz?
    -Öğrenciyim
    +Okulunuzun ismi
    (okulumun ismi yüzünden iletişimsizlik oldu 2 kere söylemek zorunda kaldım tatmin oldumu olmadımı anlamadım)
    +okulunuzun kaç yılı kaldı?
    -2 yıllıktı bitti dedim.
    (hanımefendi türkçe konuşuyor ama beni anlayamadığını sandım. "2 yıllıktı bitti" dememin sebebi son senemdi ve devam etmeyi düşünmüyordum. "tamam" dedi geçti. Kafama da burası takıldı sonrasından bir sorun olurmu çünkü pasif öğrenciydim ve yalan beyan gibi bir durumla karşı karşıya kalmak istemem beni aydınlatırsanız sevinirim :)
    +Burada nerde kalıyorsun?
    -Balıkesir
    +orada hangi eyalete gideceksiniz?
    -Orlando
    +Neden?
    -Arkadaşım yaşıyor onun evinde kalacağım
    +Babanız ne iş yapıyor?
    -(söyledim ne iş yaptığını)
    +Arkadaşınız ne iş yapıyor?
    -(normal cevap)
    +Orada hangi işi yapacaksınız?
    -Garsonluk ve vasıfsız işlerde çalışacağım.
    +Vizeniz onaylandı. Pasaportunuzu 1 hafta içinde alırsınız gibi bişey dedi.
    Arkadaşlar tamamiyle doğruları söyleyin ve rahat ve güvenilir bir görüntü verin.
    *Para ile ilgili soru sorulmadı.
    *Ben bankoya geldiğimde diploma orjinali, tapu orjinali ve 330$ fişi vardı.
    *Mali kaynak olarak gösterdiğim para miktarı
    10 K USD+ 100K TL değerinde tapu

• @xarivas, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Mülakat Deneyimi
    ..
    ...
    +Vizeniz onaylandı. Pasaportunuzu 1 hafta içinde alırsınız gibi .

Tebrikler, hayırlı olsun.
    Yolunuz açık, şansınız bol olsun.

• Sn @smartcells bize verilen vize ile ilk girişten sonra GC beklemeden çıktığımızda tekrar aynı vize ile GC almak için ikinci bir giriş daha yapabiliyoruz öyle değil mi? Bunun belirli bir süresi varmı?

• ⭐⭐⭐⭐

@buokcun, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Sn @smartcells bize verilen vize ile ilk girişten sonra GC beklemeden çıktığımızda tekrar aynı vize ile GC almak için ikinci bir giriş daha yapabiliyoruz öyle değil mi? Bunun belirli bir süresi varmı?

İlk girişte pasaportunuza bir damga basılacak. Bu damga GC ile aynı özelliğe sahip. Bu damganın geçerlilik süresi basıldığı andan itibaren 1 yıldır ve kart elinize geçene kadar bu damga ile istediğiniz gibi giriş çıkış yapabilrsiniz.

Fakat aktarmalı uçuşlarda bir çok havayolu çalışanı bu damgaya değil de 6 ay süresi olan vizeye baktıklarından vizenizin süresi geçmiş sanıp sorun çıkarabiliyorlar. Bu yüzden GC vizesi süresi bittikten sonra bu damga ile giriş yapmak için giderken direk uçuşları tercih edin, aktarmalı uçuşlardan kaçının.

• @buokcun sadece bir detay ekleyeyim, ilk giriş sonrası 1 yıl içindeki girişlerde direkt uçuş tercih edin. çünkü aktarmalı uçuşlarda bu damga diğer ülkelerce anlaşılmayabilir.

• @xarivas gözün aydın, tebrikler.
    abd'deki hayatında da mutluluk ve sağlık diliyorum.

yolun da bahtın da açık olsun inşallah

• ⭐⭐⭐⭐

Bu arada dosya onaylarında KCC 103XX'lere geldi.
    Bu gece 104XX'lere ulaşmalarını bekliyoruz.

• Merhaba, bildiğim kadarıyla her yılın en az 6 ay 1 günü amerikada olmamız gerekiyor. Bu süreç 2023 de mi başlayacak acaba. Yoksa bu vizenin tarihine göre mi gidiyor? Şimdiden teşekkürler

• -Mülakat-
    10:15teki mülakata biraz geç alındık. 10:30 gibi sanıyorsam. Kaktüs cafeye telefon anahtarı bıraktık. Üstümüzdeki bütün küpe piercing ne varsa cikardik ugrasmayalim diye. Yüzüklerimizi cikarmadik esimle. Guvenlikler cok kibardı, covid formumuzu imzaladık. İlk giriste pasaportlarımızı verdik sıra numaramızı aldık, numaramızı beklemeye basladik. Numaramız yanınca cashier bolumune gidip pasaportu verip odememizi yaptik. 2.kez numara yanıncaya kadar bekledik, yandığında evraklarımızı vermeye gittik, gorevlinin soylemediklerini de sorup ver dediklerini verdim. İlişki kanıtlarımızı sordu onu da ayrıca bir dosya yapmıştım teslim ettim. Adres değişikliği yapmak istediğimizi belirtip küçük kağıda yazıp görevliye teslim ettim. Eski pasaprtum yeşildi, Amerika vizesi vardı önceden, onu da verdim. Mülakatın Türkçe olmasını tercih ettiğimizi söyledikten sonra 3.kez numaramızın yanmasını beklemeye başladık. 3.kez yandığında gittik parmak izlerimizi verdik. Mülakat İngilizce başlayınca üstelemek istemedim. Soyleyecegimizin dogruluguna dair elimizi kaldırıp yemin etmemizi istedi.
    Ben ve esim “I swear” diyerek basladik.

-how are you?
    Ben: fine and you?
    -ikimize de sordu: whats your job here? And what are you planning to do in usa?
    Ben: Im a student at Ege university my depertmant is biology. This is my last year. At first time, I can work any job. After, when I pass toefl, I want to work in lab in usa.
    Esim: Im a medical doctor. Im planning to pass usmle exams then became doctor. But first I can work anywhere.
    -where will you go in usa?
    Ben: We will go to Florida. Our friend are living there.
    -when did you meet?
    Ben:5 years ago.
    Esim: 2016
    Ben: tarihi söyledim burada.
    -where did you meet?
    Biz: We met in the university
    -when was your relationship start?
    Ben: tarihi soyledim gun ay yil olarak.
    -why did you marriage?
    Ben: we are together long time and we decided to be together in there.
    -congratulations. Your visa is approved. Enjoy your journey!

Hesaplarimizda toplamda esimle birlikte 20k $ civari gosterdik. Benim hesapta 15.200$ esimin hesabinda 4500$ ve 500€ vardi
    Cn:10k

• @Gülay-Levent gözünüz aydın, tebrikler.
    abd planlarından daha çok evliliğinizi merak etmiş gibi :)

abd'deki hayatınızda mutluluk ve başarı diliyorum.
    yolunuz açık olsun.

• @Gülay-Levent, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

-Mülakat-
    10:15teki mülakata biraz geç alındık. 10:30 gibi sanıyorsam.
    -congratulations. Your visa is approved. Enjoy your journey!

Cn:10k

Yeni yaşantınızda mutlulular.
    Yolunuz açık, şansınız bol olsun.

• @gucarslan mulakattan bir ay once evlilik yaptigimiz icin olsa gerek:) cok tesekkur ediyoruz 🥰

• @smartcells cok tesekkur ederiz😍🥰

• @Gülay-Levent Tebrikler arkadaşlar, yeni hayatınızda yolunuz açık olsun :folded_hands_light_skin_tone:

• @smartcells Detaylı bir anlatım yapacağım üstat; olumlu sonuçlandı benim de. Darısı mülakata girecek arkadaşların başına :man_raising_hand_light_skin_tone:

• ⭐⭐

@Rosenrot tebrikler

• @emirgenco Çok teşekkürler hocam :folded_hands_medium-light_skin_tone:

• Sabah sıraya geçtim yaklaşık 20 dakika sonra içeriye aldılar kısa bir form doldurttular sonrasında güvenlikten geçtim ardından karşıma çıkan veznede sıra numarası aldım pasaportumun arkasınada etiket yapıştırdılar sonrasında yarım saat bekledikten sonra bankoda ödememi yapıp pasaportumu aldılar sonradan evrak teslimi için tekrardan bekledim yarım saat sonrada evrak teslimi yaptım evraklar bu şekilde ;

-pasaport
    -2 adet fotoğraf
    -Adli sicil kaydı
    -Nüfus kayıt örneği
    -Lise diploması ve kopyası e-devletten çıkardığım lise mezuniyet belgesinide istediler
    -Askerlik durum belgesi

• İş teklifi
      -Mali dökümler

Eski pasaportumu istemediler
    Yeni adresimide verdim hesabımda 11K dolar gösterdim
    Sonrasında mülakat için yarım saat bekledim mülakatta ;

-Nereye gideceksin ?
    -Ne iş yapacaksın ?
    -Amerika da tanıdığın varmı ?
    -Para kimden geliyor ?

Sordu mülakatım 5 dakika sürdü
    Vizenis onaylandı dedi 5 gün içeresinde tarafınıza ulaşacaktır dedi bu süreçte bana yardım eden
    Uğur beye İbrahim Halil beye ve herkese teşekkür ederim.

• Arkadaşlar hepinize merhaba. Ben de gecikmeli de olsa 1 Mart mülakat deneyimimi ve Unganlar deneyimimi aktarmak istiyorum. 1 Mart'taki mülakatımda öğrenci olmama rağmen askerlik belgesi sorulduğu ve ben de götürmediğim için eksik belge dolayısı ile AP'ye kalmıştım. AP sürecimin bitmesini bekledim hepsi bir arada olsun diye. Bugün itibari ile 8 gün sonunda Issued'a döndü. Umarım birilerine yararı dokunur.

Unganlar
    Burası ile ilgili aşamalar hakkında diğer arkadaşlardan farklı olarak aktarabileceğim fazla bir şey olmadığını düşünüyorum. Ben 22 yaşında olduğum için toplam 360 dolar civarı bir para ödemiştim. Kredi kartından o günkü kura göre TL olarak çektiler parayı. Ertesi gün saat 14:30'da gidip sağlık raporumu aldım. Önemli olduğunu düşündüğüm şeyler;

• Ne kadar erken giderseniz işiniz o kadar çabuk halloluyor. İlla randevu saatinizi beklemenize gerek olduğunu düşünmüyorum. Ben 1 saat erken gittim ve bir sorunla karşılaşmadım.
    • PCR testinizin 48 SAAT i geçip geçmediğine kesinlikle dikkat ediyorlar. Bence en önemli kısım bu. Benim randevum Salı günü saat 10:45'te idi. PCR testini Pazar günü saat 19:00'da yaptırmıştım. Böylece randevu günü akşamı saat 19:00'ye kadar geçerli testim vardı.
      Ayrıca pozitif çıkmanız halinde bu kurumların karantina süresinin 1 hafta olmadığını ve 14 GÜN olduğunu aklınızda bulundurun. O yüzden mülakat tarihinizi riske atmamak için mülakat ile sağlık muayenesi arasına en azından 14-15 gün koyun böylelikle pozitif çıksanız dahi hem mülakata girebiliyorsunuz hem de 1 tane daha sağlık muayenesi hakkınız oluyor. Ben en azından böyle yaptım.
    • İdrar testi yaptıracak yaş grubundaysanız sağlık muayenenize idrarınızı yapıp gitmeyin. Yoksa benim gibi orda 5-10 bardak su içip 30 dakika boyunca idrarınız gelsin diye beklersiniz:beaming_face_with_smiling_eyes:

Mülakat -1 Mart 9:45-

Büyükelçilik binasının önüne 30 dakika önceden geldim. İnsanlar sırada bekliyordu zaten. Hemen karşıdaki Kaktüs Cafe'ye geçtim. 15-20 dakika orda zaman geçirdim. Emanete bırakacağım eşyalarımı bıraktım. Büyükelçiliğin önünde sıraya girdim. Mülakat saatinden 10 dakika önce içeriye aldılar. Girişte Covid formu doldurdum. HES kodu veya PCR testi istenmiyor. İçeriye ilk girdiğinizde pasaportunuzun arkasına barkod yapıştırıyorlar ve size bir numara veriyorlar. Numaranız ilk yandığında 330 dolarlık ödemeyi yapıyorsunuz. Ben 340 dolar nakit götürdüm 10 dolar para üstü verdiler. Numaram ikinci kez yandığında belgelerimi bir Türk görevli aldı. Nüfus kayıt örneği, arşivli adli sicil kaydı, lise diploması ve kopyası, öğrenci belgesi, banka dökümanları. Bu aşamada benden Askerlik Belgesi istedi. Öğrenci olduğumu gerekli olmadığını bildiğimi söyledim Türk görevliye. Kendisi de evet gerekli değil dedi. Kendisine bir kere daha sordum askerlik belgesi ile ilgili bir problem olup olmadığını hayır gerek yok dedi. Bu aşamada gerek var deseydi konsolosluk binasından çıkıp belgeyi e-devletten çıkartıp hemen geri gelebilirdim. Ama kendisi gerek yok diyince ben de mülakatı beklemeye başladım. Numaram üçüncü kez yandığında bankoya doğru yaklaştım. Mülakatımı gözlüklü, esmer Asyalı kadın görevli yaptı. :grimacing_face: Mülakatı İngilizce yapacağımı belirtmiştim ve İngilizce yaptık.

Beni görür görmez ilk sorduğu soru askerlik belgen nerde... Kendi içimden diyorum dakka bir gol bir diye:grimacing_face: Direk gümledik. Bir sürü mülakat deneyimi okumuştum hiç öğrencilerden askerlik belgesi istendiğine denk gelmemiştim. Neyse kendisine öğrenci olduğum için gerekli olmadığını düşündüğümden getirmediğimi söyledim. Kendisi Türkiye'de zorunlu askerlik olduğunu o yüzden getirmem gerektiğini söyledi. Ben de kendisine bugüne kadar bir sürü mülakat deneyimi okuduğumu ve öğrencilerden bir kere bile istendiğini görmediğimi söyledim. Şöyle bir suratıma baktı neyse mülakata devam ettik:beaming_face_with_smiling_eyes: Parmak izlerimi aldı.

• Amerika'da nereye gideceksin?
      -Atlanta. Orada arkadaşım var yerleşip düzenimi kurana kadar onun yanında kalıcam.
    • Şu an gördüğüm kadarı ile üniversitede öğrencisin transkriptin nerde?
      -Lise diploması orijinali olmasına rağmen sordu ben de ne olur ne olmaz diye dekanlıktan mühürlü imzalı ama zarfın içinde olmayan transkriptim götürmüştüm. Mührü ve imzayı gördükten sonra tamam dedi.
    • Orda ne iş yapacaksın?
      -Şuan Tıp okuyorum mezun olduktan sonra ilk başta araştırmacı pozisyonunda çalışmayı planladığımı söyledim.
    • Okulun bitmesine kaç yıl kaldı?
      -Şu an 5. sınıfım 1.5 yıl kaldı.
    • Bu Green Card işi o zaman nasıl olucak Amerika'nın dışında belli bir sürenin üstünde kalamıyorsun
      -Re-entry Permit'e başvurabilirim veya okuldaki son senemin bir kısmını Amerika'da geçirip okulda saydırabilirim şeklinde yuvarlak bir cevap verdim.
    • Şuan eksik evraktan dolayı vizeni onaylayamıyorum dedi ve elime AP kağıdı ile pasaportu verdi:anguished_face: Eksik belgeden AP'ye kalan/kalacak olan arkadaşlarım endişe etmesin. 1 Mart'ta mülakattan hemen 1-2 saat içinde belgeleri postaladım 9 Mart yani bugün vizem basıldı ve kargoya verildi.

Banka hesabında 15.000 dolar gösterdim. Parayı hesabıma babam yatırdı. Para ile ilgili hiçbir soru gelmedi.

Mülakattan çıkardığım ders; fazla mal göz çıkartmaz ama az maldan AP'ye kalırsınız. Lise diplomam olmasına rağmen transkript sordu yanımda olduğu için gösterebildim diğer giren arkadaşlarıma sormamış veya girecek olanlara sormayacak olabilir ama üniversite öğrencisi iseniz getirmeniz faydanıza olur. Askerlik belgesi öğrenci olduğum için istemez dedim istedi...

Konaklama
    Ben iki gidişimde de Sonno Hotel'de kaldım. Geceliği 350 TL idi. Kahvaltı dahil. Akşam yemeği yok. Otel gayet rahat ve kaliteli. Hem Unganlara hem de Büyükelçiliğe yürüme mesafesinde. Tavsiye ederim.

Fotoğraf
    Özgün Fotoğraf'ta çektirdim. Green Card için diyince anlıyor zaten. 50 Lira ödedim. Hemen 5 dakikada fotoğrafları teslim ediyor.

Kapanış
    Sürecin her aşamasında hiçbir karşılık olmadan bu kadar insana yardımcı olan herkesin sorularını bıkmadan cevaplayan başta @gucarslan abi olmak üzere bütün adminlerimize teşekkür ediyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@can07, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Sabah sıraya geçtim yaklaşık 20 dakika sonra içeriye aldılar mülakatım 5 dakika sürdü
    Vizenis onaylandı dedi 5 gün içeresinde tarafınıza ulaşacaktır dedi bu süreçte bana yardım eden
    Uğur beye İbrahim Halil beye ve herkese teşekkür ederim.

Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Yolunuz açık olsun

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k