Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Kryptonite, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @smartcells Yanlışım varsa lütfen düzeltin, anne/baba ya da eş üzerinden Foreign State of Chargeability talep edebilmek için doğum yerinin DV kapsamında dışında bir ülke olması gerekiyor sanırım. United Arab Emirates ve Saudi Arabi ise bilindiği gibi ASIA sepetinden değerlendiriliyor. Ama elbette çok üzücü, umarım bir çaresi bulunur.

    Aynı bölge içinde eşin bölgesi seçildiğinde genelde bir problem çıkmıyor, özellikle Ankara'da. Fakat başka bir bölgeden ülke seçilirse red veriyorlar.

    GC'ın katılım şartı bu: Vatandaşlık, pasaport, ne kadar yaşadığınız yer üzerinden değil nerede doğduğunuz üzerinden yapılan bir çekiliş.


  • 07.03.2022 Mülakat Deneyimimiz

    Öncelikle tüm adminlerimize gönülden teşekkürler. Siz olmasaydınız bu kadar güzel akmazdı bu süreç gerçekten harikasınız🙏🏻 Uğur Bey varlığınız hepimizin arkasında büyük bir güven oluşturdu. Bu güzel duyguyu kısa sürede yaşamanız için her zaman buradayız biz de.

    9.15’e planlanan randevumuz için 8 de eşimle beraber Kaktüs Kafeye geldik. Eşyalarımızı emanete verip 8.45’te konsolosluğun 2. Kapısına gittik. Kapıdaki güvenlik covid belgesi doldurttu ve içeriye aldılar. Girişteki insanlar gerçekten inanılmaz kibardı. İçeriye girdik pasaportumuzu verdik numaramızla birlikte geri verdiler. İlk numaramız yandığında kişi başı 330 dolar ödememizi yaptık. Sonra numaranızı aklınızda tutun tekrar yanıcak dedi. Numaramız bu defa belgelerimiz için tekrar yandı. Bu kısım bizi biraz zorladı. Tüm belgelerimiz eksiksizdi ama banko görevlisi mikrofonunu açmadığı için duymakta çok zorlandık. Açıkcası konuşmamıza da izin vermediği için şu belgeyi verelim mi diye soramadık. Sadece mailde yazan belgeleri aldı bizden. Hatta araba ruhsatını veremedik ve green card ın gideceği adres değişikliğini söyleyemedik. Bu kısım bizim için biraz gergin oldu. Adresi veremeyince mülakatta söylemeye karar verdik. Yarım saatlik bekleyiş sonrası numaramız 4 numaralı bankoda yandı ve çook ama çok tatlı bir memur bizi karşıladı. Önce yemin ettik sonra parmak izi alındı. Sonrasıda Türkçe olarak şu soruları sordu;
    Nereye gideceksiniz?
    -New Jersey
    Ne iş yapıyorsunuz? (bana ve eşime sordu)
    -Ben reklamcıyım eşim grafik tasarımcı
    Orada ne iş yapmayı planlıyorsunuz?
    -Kendi mesleklerimizde iş bulana kadar geçici işler yapmayı planlıyoruz.
    New jersey’de tanıdığınız var mı dedi?
    -Evet kuzenim orada
    Biraz da olsa İngilizce konuşabiliyor musunuz?
    -Evet
    Biz o sırada adres değişikliği yapmak istediğimizi söyledik. Kağıdı aldı no no gerek yok dedi. Biz ısrar ettik ama değiştirmek istiyoruz dedik no no dedi yine. Evrakları alan taraftaki bankoda çalışan bir kadın şans eseri o anda geldi. Bu değişikliği yapmaları gerekiyor diye memura anlattı. Kağıda yazdığımız adresi aldı. O sırada memur bilgisayara bir şeyler yazdı ve congratulations tebrikler dedi. Adresinizi de değiştirdik dedi ve sonrası mutluluk:)

    Hepinizin kısa sürede bu mutluluğu yaşamanızı diliyoruz. İyilik her zaman kazanacak🙌🏻


  • @adgercu cocuklarda muayene oluyorlar .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nazifeakyol tebrik ederim, gözleriniz aydın.
    abd'deki hayatınızda mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum.

    yolunuz da bahtınız da açık olsun.
    bol şans.

  • ⭐⭐⭐

    @nazifeakyol, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    07.03.2022 Mülakat Deneyimimiz
    memur bilgisayara bir şeyler yazdı ve congratulations tebrikler dedi. Adresinizi de değiştirdik dedi ve sonrası mutluluk:)

    Hepinizin kısa sürede bu mutluluğu yaşamanızı diliyoruz. İyilik her zaman kazanacak🙌🏻

    Hayırlı olsun, yolunuz açık olsun.


  • @melcem dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Evet ben kendisi sormadan gösterdim mailin çıktısını.


  • @melcem O kadar uzun uzadıya anlattım bir teşekkür eden bile yok diye düşünüyordum ben de ☹ Ben teşekkür ederim 😊

  • ⭐⭐

    @nazifeakyol No no diye diretmesi çok saçma olmuş yalnız... Neyse ki sorunsuz hallolmuş. Tebrik ederim Naz, sizin adınıza çok sevindim gerçekten 💙


  • @nazifeakyol Biz de salondaydık, sizin ve eşinizin sevincinizi görüp, eşimle kendi aramızda biz de böyle seviniriz inşallah dediğimiz çift sizdiniz sanırım 🙂 tebrik ederiz. Umarım herşey dilediğiniz gibi gerçekleşir.

  • ⭐⭐⭐

    @ahmetdacic, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @nazifeakyol Biz de salondaydık, sizin ve eşinizin sevincinizi görüp, eşimle kendi aramızda biz de böyle seviniriz inşallah dediğimiz çift sizdiniz sanırım 🙂 tebrik ederiz. Umarım herşey dilediğiniz gibi gerçekleşir.

    Sizinki nasıl geçti? Onaylandı mı vizeleriniz?


  • Herkese merhaba,

    Ben de sonunda "Congratulations!" sözünü duydum. Deneyimimi aktarıyorum:

    10:45'teki randevuma biraz erken gittiğim için etrafta yürüyerek stresimi azalmaya çalıştım. Telefonumu Kaktüs Kafe'ye emanet ederek 10:30'da içeri girdim. Girerken güvenlik ile muhabbet ettik. Türk vatandaşlarının içeri girişi çok hızlı oluyor. İranlıların girişleri 20-25 dakika sürebiliyormuş. Klasik covid formunu doldurup imzalattılar. İlk kapıyı açınca X-Ray'den geçip bekleme salonuna geçtim. Girer girmez pasaport kontrolü yapıldı ve fotoğrafım olup olmadığı soruldu. Sonrasında verilen numarayı takip et dediler.

    2 dakika içinde veznede numaram yandı. 330 USD'yi kredi kartıyla ödeyebileceğimi söyleyip hangi kurdan çevirdiklerini sordum. 17 dediler (Güncel kur 14.30 an itibarıyla). Öyle olunca nakit 350 USD verdim, 20 USD üstünü verdiler.

    Sonra dokümanlar için tekrar numaram yandı. İstedikleri dokümanlar:

    • Pasaport
    • Sağlık raporu
    • 2 adet fotoğraf
    • Nüfus kayıt örneği (E-devlet çıktısı tek kopya)
    • Adli sicil kaydı (E-devlet çıktısı tek kopya)
    • Diploma aslı ve fotokopisi
    • Banka dökümü ve imza sirküleri (Banka çıktısı tek kopya)
    • Askerlik durum belgesi (özellikle istediler)
    • Ek olarak Amerika'daki adresi değiştirme kısmını da adresi yazdığım kağıdı vererek hallettim.

    Sonrasında uzun bir süre bekledim, 30-40 dk olabilir. Sonra numaram yandı ve görüşmeye gittim, sarışın kadın ileydi mülakatım. İngilizce yaptım mülakatı.

    Çok sıcak başladım, K: Konsolos, B: Ben.

    K: Hi (Merhaba)
    B: Hi, how are you today? (Merhaba, bugün nasılsınız?)
    K: Good, how are you? (İyiyim, siz?)
    B: I'm excited. (Heyecanlıyım)
    K: Yeah you won the lottery, yay! (Tabi çekilişi kazandınız, oley!)
    B: Yes thank you. (Evet teşekkürler)
    K: Where do you wanna go? (Nereye gitmek istiyorsunuz)
    B: I'm thinking of Austin TX. (Austin TX'ı düşünüyorum)
    K: Why? (Neden?)
    B: Big tech companies are moving their headquarters to there. So lots of job opportunities. (Büyük teknoloji şirketleri merkezlerini oraya taşıyorlar, çok iş fırsatı mevcut)
    K: Do you know anyone in Austin? (Austin'de tanıdığın var mı?)
    B: I met some people online, they're previous years' winners. (Online olarak birileriyle tanıştım, geçmiş yılların kazananları.)
    K: Do you have any savings? (Birikimin var mı?)
    B: Yeah I have 20k USD. (Evet 20 bin dolar.)
    K: You have not been working? (Çalışmıyormuşsun?)
    B: Yeah, I resigned in March last year. My initial plan was to rest a couple of months and apply for new jobs during the summer but once I learned that I am a selectee in May, I decided not to work. (Evet geçen sene Mart'ta istifa ettim, birkaç ay dinlenip yazın yeni işlere başvurmayı düşünüyordum. Sonra Mayıs ayında kazandığımı öğrenince çalışmamaya karar verdim.)
    K: How long were you working with your company? (Şirketinde ne kadar süredir çalışıyordun?)
    B: 6,5 years (6,5 yıl)
    K: Congratulations your visa is approved. (Tebrikler vizeniz onaylandı)
    B: Thank you! (Teşekkürler!)

    Benim geçerli bir vizem de vardı ama konusu geçmedi. Görüşmeden sonra bekleyip tekrar cama gittim ve sordum. Sorun değil geçerli olanı iptal edip yenisini basacağım dedi. Teşekkür edip çıktım. Görüşme sonunda diplomamın aslı bana geri verildi. Diğer her şey içerde kaldı. Ek olarak AIS belgesini ve DS260 çıktısını istemediler.

    Genel izlenimlerim, görevlilerin hepsi cana yakın, güler yüzlü. Hatta girişte X-Ray'de halka küpelerime takıldılar, ötmüyor mu bunlar dediler, ben de yok metal değil heralde dedim (:

    Umarım herkesin hakkında hayırlısı olur. Unuttuğum bir şey varsa sonradan eklerim.


  • 07.03.2022 Mülakat Deneyimi

    Neredeyse tüm mülakat deneyimlerine konu olan Kaktüs Cafe deneyimini biz de yaşadık 🙂 mülakata eşimle birlikte girdik. Ödeme ve evrak teslimi aşamaları kısa sürede tamamlandı. Evrakları teslim alan bayan sanırım türk değildi fakat türkçe konuşuyordu. Evrak teslimi sırasında adres bilgi değişikliği için birşey sormadı. Biz zaten değiştirmeyi düşünmüyorduk ama, değiştirmek isteyen varsa, evrak teslimi esnasında sorulmasa bile söyleyebilir. Evrak kontrolü sonrasında ingilizce konuşabiliyor musunuz dedi, evet dedikten sonra bizi mülakat için numaranızı bekleyebilirsiniz deyip gönderdi.

    Mülakat için yarım saatten belki biraz fazla bekledik. Gözlemlerime göre, bir slotta genellikle türkçe mülakatlar, bir slotta genellikle Türkiye vatandaşı olmayanlar, bir slotta genellikle ailelerin numaraları yanıyordu. Bir slot ise genellikle tek kişileri mülakata alıyordu. Bu resmi bir bilgi değil, sadece benim gözlemlerim bu şekildeydi 🙂 büyük ihtimalle 6 numaralı veznede gireriz diye düşünüyordum, numaramız orada yandı.

    Yemin ve parmak izi işlemleri bittikten sonra toplamda 4 soruda tamamlanan mülakatımız başlamış oldu.

    -Nereye gideceksiniz?
    Malvern
    -Neden Malvern?
    Ablam orada yaşıyor.
    -ilk zamanlar ablanda mı kalacaksınız?
    Evet
    -Orada ne iş yapmayı düşünüyorsun?
    Burada bilgisayar mühendisiyim. Orada da aynı mesleğimi yapmayı düşünüyorum.

    CONGRATULATIONS!!

    Eşime herhangi bir soru sorulmadı. Hesap detayıyla ilgili herhangi bir soru sorulmadi. Ablamla ilgili herhangi bir soru sorulmadi. Vezneye gidip cikmamiz toplamda 3 dakika sürmüş olabilir.

    Öncelikle bu uzun ve bekleme sabrını sınayan süreçte bizlere her zaman yardımcı olan, hiçbir soruyu yanıtsız bırakmayıp tüm tecrübelerini karşılıksız olarak bizlere aktaran forum moderatörlerine, @smartcells ve @gucarslan a minnetlerimizi sunmak istiyoruz. Sonrasında kazanmış olan ve mülakat bekleyen tüm seçilmiş kişilere sorunsuz mülakatlar diliyoruz. Herkesin hayallerine ulaşması dileğiyle..

    Bekle bizi Amerika!

  • ⭐⭐⭐

    @funnelweb, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Herkese merhaba,

    Ben de sonunda "Congratulations!" sözünü duydum. Deneyimimi aktarıyorum:

    Sevgili Noyan kardeşim, tebrikler. Görüşmek üzere 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @ahmetdacic, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    07.03.2022 Mülakat Deneyimi

    CONGRATULATIONS!!

    Bekle bizi Amerika!

    Hayırlı olsun, tebrikler.
    Yeni yaşamınızda şansınız bol, yolunuz açık olsun.


  • @smartcells çok teşekkürler, etler marine edilsin 🙂


  • @funnelweb tebrikler Noyan, Dv2022 için çok çalıştın, çok faydalı işlerde emeğin var Allah yolunu açık etsin. Amerika'da her şey istediğin gibi gitsin.Mutlu ve başarılı olacağına eminim.

  • ⭐⭐⭐

    @funnelweb, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @smartcells çok teşekkürler, etler marine edilsin 🙂

    Amerika'da hiç kebap, lahmacaun, pide sıkıntısı çekmeyeceksin. Steak'ler senden ama 🙂


  • "Congratulations!" sozunu duyan arkadasları tebrik ederim, ilerideki hayatlarında mutluluk ve basarılar dilerim...


  • @nazifeakyol Tebrikler, gözünüz aydın. Sosyal medya desteğiniz de çok büyüktü. Size ve eşinize Amerika'da güzel bir hayat diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @funnelweb gözün aydın kardeşim, vizen hayırlı olsun.
    emeklerinin karşılığını alman, uğraşlarının sonuç vermesi çok mutlu etti.
    inanıyorum ki abd'de de buradaki gibi başarılı olacaksın..

    beklediğinden daha güzel, huzurlu ve mutlu olasın. yolun da bahtın da açık olsun tekrardan..
    YeşilKartForum ailesi, uzun yıllar deneyimleri ile destek olacak bir dost daha kazandı. klavyenden dökülecek daha çok deneyimin olacak inşallah..

    alf'in de selamı var bu arada, o da tebrik etti.. 🐶
    ha unutmadan, emanetleri orada teslime ederim artık.. 😎


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum