Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @mulus geçmiş olsun abla rabbim kolaylık versin


  • @MySea @hadi-BE @emirgenco her birinize teşekkür ederim, bakalım, hayatta kalmaya çalışacağız bir şekilde.


  • @mulus ben yaklasiminizi saka ile karisik zannediyordum ki durumun saka ile alakasi yokmus,umarim bir an once bir is ulup bir ucundan da olsa tutunmaya baslarsiniz.
    Sakina umutsuzluga endiseye ve olusabilcek anlik korkulara teslim olmayin,moral herseydir.
    Her ne olursa olsun moralinizi yuksek tutmaya calisin.
    Cok gecmis olsun😔

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mulus çok geçmiş olsun 😞

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mulus sana iş bumak için seferberlik başlatırız yeter ki sen hangi işleri yapabilirsin acaba yazabilir misin. Sana uygun iş buluruz.


  • @mulus çok geçmiş olsun. Bir an önce her şey yoluna girer umarım. Orlando olur Austin olur. Yeterki huzur sağlık ve moral kaybolmasın. Moralinizi sakın bozmayın 🙏🏻 😇

  • ⭐⭐

    @mulus, içinde söyledi: Tampa ve Tampa Bay Area

    Arkadaşlar, dün evlerinde misafir olduğum eşimin akrabaları tarafından evden kovulduğum için bundan sonra Tampa hikayeleri paylaşamayacağım. "Burası Amerika, bu kadar misafirlik olmaz" dediler ve Pazar gününe kadar kalabileceğimi söylediler. Ben de eşyalarımı topladım çıktım tabii. Böylece homeless tecrübesi de kazanıyorum bi yandan 🙂 akrabaya güvenip gelmeye kalkanlar benim örneğimi unutmasın.

    not: Merak eden olursa, an itibariyle Orlando'da bir tanıdığın tanıdığının evinde misafirim, geçici süre. Karar vermem gereken şey burada kalmaya devam mı edeceğim yoksa Austin'e mi gideceğim. 10 Mart'tan itibaren 3 aylık airbnb tutmuştum Austin'de. Ama Orlando'da da iş bulma ihtimalim daha yüksek galiba. Neyse, bu konular bu başlığın meseleleri değil 🙂

    Çok üzüldüm sizin adınıza, umarım herşeyi yoluna koyarsınız sizden güzel haberler bekliyoruz 🙏 Dikkat edin kendinize.


  • @mulus Geçmiş olsun. Sizin için kötü bir olay elbette ama forum için gerçek bir deneyim. Amerika'ya gelecekler için kimseye güvenmeden kendi yollarını çizebilmeleri için bir tecrübe olmuş. Umarım en kısa zamanda planınızı ve hayatınızı yola koyabilirsiniz.


  • @gokhanbagatur nazik tavsiyeniz için teşekkür ediyorum, elimden geleni yapmaya çalışacağım inanın.. 🙂

    @Rhonster sağolun..

    @ayvalik10 ne kadar düşüncelisiniz, sağolun 🙏🏼 Orlando'da bir iş için teklif bekliyorum şimdi, bakalım umuyorum olur, hayırlısıysa olsun diyeyim. Şu yardım niyetinizle bile nasıl destek oldunuz..

    @Ghost şu an için Orlando'ya meylediyorum gibi. Çok kırılmış hissediyorum ve aileme de bir şey söyleyemedim. Arkadaşımın tanıştırdığı ve evlerinde misafir olarak kaldığım insanlardan Allah sonsuz × sonsuz kere razı olsun, yaralarımı sarana kadar en azından onların yamacında olmayı tercih edeceğim.

    @Erkand çok teşekkür ederim, sağolun..

    @Stiff kimseye zaten güvenmiyordum aslında inanır mısınız.. Yani ben zaten 10 Mart'tan itibaren Austin'e gitmek için hazırlıklarımı yapmıştım. Ama işte.. Neyse, dediğiniz gibi, herkes kendisine güvensin, özellikle aileye hele hele eşinin akrabalarından uzak dursun. En azından kendi düzenini kurana kadar..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mulus her zaman söyleriz biz forumda bir aileyiz forumdan zamanında okan serbes dahil herkes yararlandı ondan onlar da şimdi arkadan kişilere yardım etmesi için öneri sunacağız. Aileden olsun arkadaşlar olsun herkese haber yayacağız fakat soracakları soru şu ne iş düşünüyor işte bu soruya karşılık cevabımız olmadığı için ben sana soruyu sormuştum..

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mulus geçmiş olsun . Şuan için fazla panik olmamanı sakin kafayla ne yapabileceğini düşünmeni istiyorum. Orlando yada Miami’deki Walmart Publix veya Whole Food gibi yakınındaki yerler için acilen online başvuru yapmanı tavsiye ederim. Bu dönemde iş başvuruları fazla olur. Para kaybı akışını kestikten sonra normal iş ilanları için arayışa geçebilirsin. Orlando yüksek sezona geçti O bölgede Part time işlerin hepsine saldır. Ev işi için Air bnb lerde temiz uyuşturucu trafiği olmayan hostel arayışına da başla . Ev kiralama işi bu dönem için sıkıntılı . Ve de Pahalı .


  • @redsat2000 çok teşekkürler cevabınız için. Tavsiyeleriniz için çok kıymetli, ben de bir an önce dil bariyerimi aşmak için iş bulmaya çalışıyorum şu anda. Her ne kadar uzuuun seneler İngilizce eğitim almış olsam da burada hayatın içinde konuşurken sıkıntı yaşıyorum, akademik yazı ile normal hayat cidden aynı değil. Ev işini ayarladım gibi, Türkiye'den gelecek olan birisiyle ev arkadaşı olacağım.

    Daha sakinim artık. Yaşanması gerekiyormuş, yaşadım. Yalnız benim gibi yeni göçmen arkadaşlara nacizane şunu demek istiyorum: "Amerika'da Türklere güvenmeyin" diye bir laf dolaşıyor, birebirde tanışmadığımız halde burada aynı amaç etrafında tanışıp dertleştiğimiz insanların bana yardım eli uzatması bence her Türk'ün aynı olmadığının bariz bir kanıtı olmalı.

    ❤

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mulus yaşadığınız nahoş olayları şimdi gördüm. öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum. sonrasında da bu olayın moralinizi bozmasına izin vermeyin ve bunun sizi kamçılayacağını düşünün. burada size yardımcı olan insanları duyduğum için çok mutluyum. çünkü kimin ne zaman ne yaşayacağı belli olmaz. 30 tane akrabam olacağına 2 tane düzgün arkadaşım olsun yeter. inşallah işiniz gücünüz rast gider. şansınız ve bahtınız açık olsun.


  • @mulus Çok geçmiş olsun inşallah iş bulursunuz kafayı takmayın en azından gerçek yüzlerini görmüş oldunuz ve tecrübe edintiniz.hemen pes etmeyin muhakkak şans size gülecektir..

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mulus Dil konusunu fazla dert etme herkes bu konuda ilk dönemlerde hatta yıllar sonra bile sıkıntısı olmuştur. Walmart gibi yerler sizin dile hızlı adapte olmanızda çok faydalı olacaktır. Her tür yaş ve türde insanla muhatap olacaksınız. Bu konuda tavsiyem karşıyı iyi ve dikkatli dinlemeniz ve Türkün pratik zekasını kullanarak şıp demeden o konuyu anlamanız. Kısa sürede kelime hazineniz ve konuşmanız istenen seviyeye gelecektir. Okul da aldığımız 1950 yılı İngilizcesinden kurtulun ve biraz İngilizce ile mülakatı geçin. En yakın bulunduğunuz yerdeki Başvuru yapacağınız store a gidin Store numarasını öğrenin ve de mümkünse oradaki Yönetici veya Hr ile görüşün iş başvurusu yapacağınızı ve de açık pozisyon olup olmadığını sorun. Size hem yardımcı olacaklardır hem de tanışmış olarak işleriniz hızlanacaktır. Gemisini kurtaran Kaptan misali Gemiyi Okyanusa çıkarma vaktiniz geldi. Bugün bir an önce hareke geçin. Süreç bazen 1 ay sürüyor. Sıkıntıya girmeden maddi olan kanamayı durdurun. Türkler konusunda benim sadece ciddi anlamda ABD de 3 arkadaşım var. O da yetiyor. Abd li arkadaşlarla daha iyi bir iletişimim var. Hem Miami’de Hemde Savannahta iyi dostluklarım var. Mahallemde insanlar beni tanır Bende onları tanırım. Yardımlaşma konusunda her zaman bana destek verdiler. Bende onlara aynı şekilde . Umarım en kısa zamanda işleri yola koyarsınız. Sevindirici haberlerinizi bekliyorum.


  • @udede özel değilse nereyi seçtiniz ve seçimde sizi etkileyen en çok ne oldu . ben de tampa ve dallas/austin arasında seçim yapmak istiyorum.


  • @mulus merhaba. Tampa'da umarım iş bulabilirsiniz. Şu an ki durumunuz nedir, genel anlamda yaşayabilecek gibi misiniz Tampa'da izlenimlerinizi merak ettim. Umuyorum en kısa zamanda herşey yoluna girer.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mojitomango tampadan texas tarafına gitti


  • @ayvalik10 hakkında hayırlısı olur arkadaşın umarım. kalbimiz ve temennilerimiz arkadaşla.


  • @mojitomango merhaba, evet @ayvalik10 un da dediği gibi Austin'e geldim. Burada kalmayı düşünüyorum.

    Merak edenler için kısa bir refreshment 🙂 10 gün Orlando'da kaldıktan sonra kalbimin sesini dinledim ve Austin'e geldim. Zaten Haziran başına kadar kalacağım yeri ayarlamıştım. Şimdi iş bakıyorum. Çok sevimli arkadaşlar edinmeye başladım. Biraz psikolojik olarak sarsıldım, ama iyileşiyorum 🙂 Her şey daha iyi olacak.


Benzer Başlıklar

  • 8
  • 2
  • 65
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

53
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum