Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ayvalik10 evet gördüm o iletiyi, benim sorumun cevabını karşılamadığı için ek olarak sordum. Benimkisi aslında biraz daha farklı bir soruydu. Adresten ziyade, SSN daha gelmeden hesap açılıp açılamadığını merak ediyorum.


  • @uaa491 BofA açıyor, bankaya bağlı.

  • ⭐⭐⭐

    @uaa491 şubeden subeye değişiyor. Ben BofA’da hesap açarken SSN ve Proof of Address mutlaka istediler.


  • @Sono @isik cok tesekkurler cevaplariniz icin


  • @sono Çok teşekkür ederim Mustafa. 🤝


  • North bergende boa için randevu alıp gittim ve bana hesap çeşitleerini göstwrdiler bende cheking hesabı istedim 4 günde debit kart elime geçti hesap açarken sadece pasaport adres tel ve e mail istedi kredi kartı da istedim 3 ay sonra verebiliriz dedi
    Ardından 4 mayıs a randevu oluşturdu anladığım kadarııyla her şubede işler ayrı yürüyor

  • ⭐⭐

    Arkadaslar ,hangi kredi kartini kullaniyorsunuz? Herhangi bir avantajini goruyormusunuz? American expressed basvurmayi planliyorum ama senelik cok yuksek ucret odemek istemiyorum.


  • @HockeyUmpire2 Ben BOFA kullanıyorum. Kredi skoru artması için kullanıyorum ama 6 ay sonra skor oluşuyor. Hesabımda para olduğu için ücret almıyorlar benden.


  • @HockeyUmpire2 BOFA travel ve Chase freedom unlimited. BOFA ilkmkart ve Amerika dısında kullanımında ucret farkı yansıtmıyor ama Chase kullanırsan yurtdısı kullanım ucreti aliyor. Esimde Chase sapphire var, senel 90 dolar ucreti var ama o yurtdısı kullanımda ucret odemiyor. Her ikisinde de cash back var. Chase i bu sene aldim, iyi bir banka oldugu icin. Sanırım iki kartla idare edecegim, fazlasına gerek yok artık. Her iki krtta bu sene limit artisi otomatik kendisi yaptı, benim talebim dahi olmadı. Hatta Chase 6 ay olmadan arttırdı.


  • BOFA Cash Reward kullanıyorum, memnunum...ancak kredi kartlarının usturuplu kullanılması halinde tüm bankaların bu hizmetlerinin yeterli olacağını da düşünüyorum.

  • ⭐⭐

    Usada banka hesabı açmak ve kredi kartı almak için. Şartlar nedir ben 2 ay oldu geleli buraya henüz ssn numaram yok

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @emirgenco amerikaya girdikten 21 gün içinde gelmezse ssn ofisine gidip talep açman gerekiyor sen nasıl gözden kaçırdın hemen pazartesi günü gitmelisin.

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 abi gözden kaçırmadımda evlenmeden ssn alınırsa. Green card evraklarını gönderirken yeniden veriliyormuş o yüzden almadım bende green carda başvururken yaparım diye düşünmüştüm

  • ⭐⭐

    @emirgenco hatta I94 formunu bile doldurup çıktısını aldım peki abi. Bu formun yanında pasaport ve ekstra ne gerekiyor randevuya giderken birde tek başıma gidebilir miyim ?


  • @HockeyUmpire2 BofA ve Chase kartlari kullaniyorum. Hepsinde de cash back var.


  • BofA ve C1 kartlarım var. İkisi de iş görüyor, BofA daha fazla cashback veriyor ama ufak tefek fine print var bu rakamı düşüren.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @BelmaSarvan, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

    @sono birşey daha soracağım müsaitseniz. Birinin adına ek kart ile mi kullanalım kredi kartını yoksa kendi adımıza deposit verip mi alalım kredi kartını? İkisi de kredi skorunu aynı derecede etkiliyor ise ek kart ile gelen kartları kullanacağız. Ama kendimiz alırsak bu daha çok etkiliyse o zaman depozito verip kredi kartı çıkaracağız

    Bu tur sorulari direkt kredi skoru basliginda sorabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/80/kredi-skoru-credit-history

    Hem en eski kartinizin baslangic tarihi onemli hem de tum kartlarinizin ortalama yasi... Bu arkadasiniz size ek kart cikartsa bile ilerde bir gun bunu iptal edecegi icin en eski kartinizi kaybetmis olacaksiniz. Bu nedenle "secured card" gibi bir opsiyonu dusunuyorsaniz kesinlikle bunu degerlendirin bence...

    Arkdasiniz hangi bankadaki karta sizi ekleyecek?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Erol-Eriste, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

    Selam.
    Guvenlik acisindan TR mi yoksa US kredi kartlari mi daha iyi sizce?
    Atiyorum Meksikada geziyorsunuz, kredi kartiniz calindi, harcama yapildi. Bankayla iletisime gecmeniz birkac gun aldi. Bu durumda US bankalari sadece sozunuze guvenir isinizi hemen cozer, ama TR bankalari polis raporu aldirtmakla ugrastirir gibi geliyor bana. Oyle mi? Bazi ulkelerin polisleri curuk, o raporu almasi cok ugrastirabilir. Dili bilmiyorsaniz hele. Kisaca TR kredi karti limitimi artirsam basima is alir miyim merak ediyorum.

    Kredi kartlarinin cogunda var... "0 liability..."... Yani eger o harcamayi siz yapmadiysaniz, baskasi yaptiysa bunu bankaya odemek zorunda degilsiniz. O nedenle bu tur kartlari almanizi tavsiye ederim (ki cogunda var bu dedigim ozellik)...

    bir bankaya kartin calindigini soylediginiz anda karti iptal etmeleri lazim, neticede banka da zarar etmek istemez...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @berkay1312, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

    Proof of adress olmadan hesap açımı

    Herkese merhabalar,
    Bu yaz temelli amerikaya yerlesmeyi planliyorum. Daha once green card alirken bir arkadasimizin adresini vermistik ve kart islemlerimizi o adres uzerinden yapmistik. Fakat arkadasimiz tasindi ve artik o adresle bir iliskimiz kalmadi, arkadasimizlada ayni sekilde gorusmuyoruz. Fakat gittigimiz zaman biliyosunuzki bir ev tutmamiz lazim ama daha banka hesabimiz bile olmadigi icin tutabilecegimizden supheliyiz (pesin vermek disinda). Sormak istedigim su, adres proof etmeden hesap aciliyormu sadece greencard ve pasaport ile ? Elimde eski adrese dagir sadece government issued post mail var ustunde ismimin ve adresin yazili oldugu bu gecerli oluyorsa o adres ustunden hesap acip subeden teslim alma veya uluslararasi mail ile teslim alsam oluyor mu ? Telefon numaramizda yok o da problem olustururmu ?

    Eger sadece "checking" hesabindan bahsediyorsaniz, banka banka dolasip sansinizi denemelisiniz. Normalde adres gostermeden bu tur islemleri yapmaniz zor, ama subedeki calisanlar hesap acabilir de...

    Uluslararasi posta gondereceklerini ya da size her seyi elden teslim edeceklerini sanmiyorum ama belki ikna edebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

    Merhaba. Eğer daha önce sorulduysa özür dilerim. Bank of Amerika'yı mı yoksa Chase bankasını mı tavsiye edersiniz ? Teşekkür ederim.

    Ikisi de guvenilir bankalardandir, fakat sayin @cnpist 'in dedigi gibi ilk basta Bank of America'da hesap acmaniz daha kolay olacaktir.

    Bank of America kullaniyorsaniz dispanserilerden (cannabis icin olanlardan), Chase kullaniyorsaniz da kripto paralardan bu hesaplarinizi uzak tutmalisiniz 🙂 Internette bu durumlar sonrasi hesaplarinin kapandigini soyleyen cokca kisi var...

    Maalesef bazi bankalar yaptiginiz seyleri begenmezse hesaplarinizi tek tarafli olarak kapatabiliyor. Boyle bir durumda hesapta kalan parayi size check ile postaliyorlar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

128
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum