Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

• @sevil-kaya Merhaba Biz mart 2021 de evlendik. Nisan da basvurduk Kasim da calisma iznim gelmisti

• Merhaba arkadaşlar konu ile ilgili net bilgi bulamadım.Nüfus kayıt örneği yerine Formül A belgesi verilebiliniyor mu?Yan uluslararası doğum belgesi oluyor sanırım Formül A.Bu konuda bilginiz var mıdır acaba?

• @chrissmith-07 calisma izni derken ? o ne yeniyor mu ?

• ⭐⭐

@epsilon05 açıkçası avukatım benden istemişti formül a aldım ama onu kabul etmedi sonra nüfus kayıt örneğini gönderdim öyle kabul etmişti. Yani onların doğum sertifikası olarak kabul ettiği bizim nüfus kayıt örneği

• ⭐⭐

@epsilon05 uluslar arası olması içinde apostil yaptırmalısın

• @emirgenco teşekkür ederim peki e devletten alınması yeterli mi yoksa konsolosluğa gidip oradan mı onamış gerek

• ⭐⭐

@epsilon05 bundan tam emin değilim normalde nüfus müdürlüğünden alınması gerektiğini söylüyorlar ama barkodlu olunca belki kabul görür diyeceğim lakin apostilli olması gerektiğini biliyorum bu yüzden araştırmak en doğrusu olacaktır bi konsolosluğu arayın derim ben

• @emirgenco çok teşekkür ederim

• Kızımın dün biometric randevusu vardı. Her şey yolunda gitti. case status ise" Case Is Being Actively Reviewed" oldu. Acaba RFE olursa yine "case satatus online" kısmından number girip görebilecekmiyiz yoksa diğer online account'dan mı bakmamız gerekli?

• Selamlar,

Benim I-765 case'imin durumu bu sabah "Card Is Being Produced" oldu. Darısı bekleyen herkesin başına! ^^

• ⭐⭐

@btxtr çok sevindim kardeşim

• Merhaba, gc sürecine başladık ama heryerde farklı şeyler yazıyor ve aşırı kafa karışıklığı oluyor. Öncelikle detaylı anlatımlarınız için çok teşekkürler, en anlaşılır şekilde tüm formları belirtmişsiniz.
    Eşim abd vatandaşı ve ben turist vizesi ile buraya geldim. Gc sürecini başlatmak istiyoruz. 6 yıllık tr de evliyiz. Evlilik cüzdanını ing cevirip evraklara ekleme yapacagız ayrıca burada evlenmek istemedik. Hem uzun zamandan beri evlilik daha etkili olabilir diye düşündük. Fakat eşim bu sene ilk defa vergi beyanı yaptı. Son üç yıllık yok. Bu sorun olur mu acaba? Birde görüşme esnasında turrist vizesi ile gelip geri dönmeden başvuru yapmış olmamla ilgili bir soru gelir mi, nasıl cevap verilmeli? Teşekkürler 🙏🏻

• ⭐⭐

@nejlakerim turist vize ile gidip orada oturuma başvurmak yasal değil diye biliyorum sanırım buradan evlilik vizesine başvurmak İcab edebilir birde ek sponsor talep edilebilir tabi daha iyi bilen arkadaşlar cevaplayacaktır mutlaka

• Merhaba @crazycells . Kısa zamanda cevap verebilirsen çok sevinirim. Yapılacak çok iş varsa hemen başlamak istiyorum 🙂

1- Bugün itibariyle vatandaşlığımı aldım. Aynı gün ceremony hepsi yapıldı, sertifikayı teslim aldım. Bi pasaport eksik su an. Daha önce GC olarak yaptığım evlilik ve başlattığım F2A sürecini “ Vatandaş ile evli” olarak güncellemek için ne yapmam gerekiyor? Sanırım ir1 oluyor.

2- i130 hala öyle duruyor. İlerleme yoktu ve hala yok. Certificate upload mi yapmalıyım online olarak, yoksa posta yoluyla mi göndermem gerekli? Ve öyleyse nereye? Online yaptım ama içerideki sorulardan birine cevap verirken, beneficiary Aos yapacak diye ekledik ve Chicago officei yazdık. Gelen receipt Laguna Niguel California’dan. Gerekli güncel evrakları lagunaya mi göndermem lazım? Ve ayrica drop mümkün mü öyleyse eğer?
    3- ya da bütün işlemlere en baştan aynı şeyleri doldurarak mi baslicaz tekrar. Ve de aynı ücretleri ödeyerek?!…

🤔

• (retracted)

• ⭐⭐⭐⭐

@Tugba hayırlı olsun. sizin için güzel bir kadınlar günü hediyesi olmuş. :face_with_tears_of_joy:

• @crazycells Ali, rica etsem bir önceki posta cevap verebilmen mümkün mü?

• @crazycells, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@hesoyam ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

Merhaba,
    Amerıkan vatandası ile evlendim. F1 öğrenci statüsündeydim, şuanda form hazırlıkları yapıyorum göndermek üzere, okulu ne zaman bırakabilirim yasal olarak?
    şuanda bırakabilir miyim?
    yoksa dosyaları gönderdikten sonra geri gelecek olan case pending yazısını mı beklemeliyim? bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

Evet, I-485'i gonderdikten 2-3 hafta sonra I-797 Notice of Action alacaksiniz, onu aldiktan sonra birakabilirsiniz.

Sevgili Ali, daha önce aynı soruyu ben de sormuştum. Ve Work permit elinize geçmeden okulu birakmayin demiştin. Benim eşim de masterda. Eğer bırakmasında sorun yoksa boşuna gitmesin madem. Yanı belki bu cevabı vatandaş ile evli olma durumuna göre verdin. Fakat şimdi aynı güncellemeyi ben de yapıcam ve akabinde bırakabilir mi okulu?

• Merhabalr bu sabah 8 de interview gorusmesi icin yola ciktik 40 dk lik bir mesafeydi yaklasik 10 dk kala telefoin caldi ve immigrationdan aradiklarini soylediler dosyanin onlara ulasmadigini gorusmeye gitmemize gerek olmadigini ozur dileyerek soylediler. Daha sonra pek guvenemedik binaya vardik ve sorduk dogru oldugunu soylediler eve gidebilirsiniz dosya bize ulasitignda size yeni bir tarih gelecek dendi, ne diyecegimizi bilemedik daha once neden soylemediniz peki dedigimizde biraz agresiflesti kadin size ulasmaya calistik dedi fakat hicbir sekilde hicbir phone call veya email gelmedi. Malesef geri donduk. Daha once boyle bir olayla karsialasan var midir veya duyan ?

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    61
    1 Oy
    61 İleti
    4k Bakış
    C
    @luchadora çok teşekkür ederim.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler evlilik green card i-751
    226
    0 Oy
    226 İleti
    15k Bakış
    yigit mert celikY
    Merhabalar I-751 formunu doldurdum ve receipt aldim kendim tir soforuyum ve cdl yenilemek icin dmv ye gittigimde mektupla beraber kabul etmediler benden 10 yillik green cardin physical kart halini istediler, tek isim bu bunu cozmenin bi yolu yok mu?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k