Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

• Herkese selamlar...Kızım adına I-485 başvuru yaptık..ilk başvurumuz, düzenlediğimiz kişisel çek hatalı olduğu için red oldu...bunun üzerinde tüm blgeleri diğerleri geri gelmeden yeniden hemen postayla gönderdik... .4 Mart 2022 tarihinde biometric randevu aldık...Başvuruyu Atlanta/GA'den yaptık...bu forumdaki bilgilerden çok yararlandık...çok teşekkürler...

• @sevil-kaya Merhaba Biz mart 2021 de evlendik. Nisan da basvurduk Kasim da calisma iznim gelmisti

• Merhaba arkadaşlar konu ile ilgili net bilgi bulamadım.Nüfus kayıt örneği yerine Formül A belgesi verilebiliniyor mu?Yan uluslararası doğum belgesi oluyor sanırım Formül A.Bu konuda bilginiz var mıdır acaba?

• @chrissmith-07 calisma izni derken ? o ne yeniyor mu ?

• ⭐⭐

@epsilon05 açıkçası avukatım benden istemişti formül a aldım ama onu kabul etmedi sonra nüfus kayıt örneğini gönderdim öyle kabul etmişti. Yani onların doğum sertifikası olarak kabul ettiği bizim nüfus kayıt örneği

• ⭐⭐

@epsilon05 uluslar arası olması içinde apostil yaptırmalısın

• @emirgenco teşekkür ederim peki e devletten alınması yeterli mi yoksa konsolosluğa gidip oradan mı onamış gerek

• ⭐⭐

@epsilon05 bundan tam emin değilim normalde nüfus müdürlüğünden alınması gerektiğini söylüyorlar ama barkodlu olunca belki kabul görür diyeceğim lakin apostilli olması gerektiğini biliyorum bu yüzden araştırmak en doğrusu olacaktır bi konsolosluğu arayın derim ben

• @emirgenco çok teşekkür ederim

• Kızımın dün biometric randevusu vardı. Her şey yolunda gitti. case status ise" Case Is Being Actively Reviewed" oldu. Acaba RFE olursa yine "case satatus online" kısmından number girip görebilecekmiyiz yoksa diğer online account'dan mı bakmamız gerekli?

• Selamlar,

Benim I-765 case'imin durumu bu sabah "Card Is Being Produced" oldu. Darısı bekleyen herkesin başına! ^^

• ⭐⭐

@btxtr çok sevindim kardeşim

• Merhaba, gc sürecine başladık ama heryerde farklı şeyler yazıyor ve aşırı kafa karışıklığı oluyor. Öncelikle detaylı anlatımlarınız için çok teşekkürler, en anlaşılır şekilde tüm formları belirtmişsiniz.
    Eşim abd vatandaşı ve ben turist vizesi ile buraya geldim. Gc sürecini başlatmak istiyoruz. 6 yıllık tr de evliyiz. Evlilik cüzdanını ing cevirip evraklara ekleme yapacagız ayrıca burada evlenmek istemedik. Hem uzun zamandan beri evlilik daha etkili olabilir diye düşündük. Fakat eşim bu sene ilk defa vergi beyanı yaptı. Son üç yıllık yok. Bu sorun olur mu acaba? Birde görüşme esnasında turrist vizesi ile gelip geri dönmeden başvuru yapmış olmamla ilgili bir soru gelir mi, nasıl cevap verilmeli? Teşekkürler 🙏🏻

• ⭐⭐

@nejlakerim turist vize ile gidip orada oturuma başvurmak yasal değil diye biliyorum sanırım buradan evlilik vizesine başvurmak İcab edebilir birde ek sponsor talep edilebilir tabi daha iyi bilen arkadaşlar cevaplayacaktır mutlaka

• Merhaba @crazycells . Kısa zamanda cevap verebilirsen çok sevinirim. Yapılacak çok iş varsa hemen başlamak istiyorum 🙂

1- Bugün itibariyle vatandaşlığımı aldım. Aynı gün ceremony hepsi yapıldı, sertifikayı teslim aldım. Bi pasaport eksik su an. Daha önce GC olarak yaptığım evlilik ve başlattığım F2A sürecini “ Vatandaş ile evli” olarak güncellemek için ne yapmam gerekiyor? Sanırım ir1 oluyor.

2- i130 hala öyle duruyor. İlerleme yoktu ve hala yok. Certificate upload mi yapmalıyım online olarak, yoksa posta yoluyla mi göndermem gerekli? Ve öyleyse nereye? Online yaptım ama içerideki sorulardan birine cevap verirken, beneficiary Aos yapacak diye ekledik ve Chicago officei yazdık. Gelen receipt Laguna Niguel California’dan. Gerekli güncel evrakları lagunaya mi göndermem lazım? Ve ayrica drop mümkün mü öyleyse eğer?
    3- ya da bütün işlemlere en baştan aynı şeyleri doldurarak mi baslicaz tekrar. Ve de aynı ücretleri ödeyerek?!…

🤔

• (retracted)

• ⭐⭐⭐⭐

@Tugba hayırlı olsun. sizin için güzel bir kadınlar günü hediyesi olmuş. :face_with_tears_of_joy:

• @crazycells Ali, rica etsem bir önceki posta cevap verebilmen mümkün mü?

• @crazycells, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@hesoyam ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:

Merhaba,
    Amerıkan vatandası ile evlendim. F1 öğrenci statüsündeydim, şuanda form hazırlıkları yapıyorum göndermek üzere, okulu ne zaman bırakabilirim yasal olarak?
    şuanda bırakabilir miyim?
    yoksa dosyaları gönderdikten sonra geri gelecek olan case pending yazısını mı beklemeliyim? bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

Evet, I-485'i gonderdikten 2-3 hafta sonra I-797 Notice of Action alacaksiniz, onu aldiktan sonra birakabilirsiniz.

Sevgili Ali, daha önce aynı soruyu ben de sormuştum. Ve Work permit elinize geçmeden okulu birakmayin demiştin. Benim eşim de masterda. Eğer bırakmasında sorun yoksa boşuna gitmesin madem. Yanı belki bu cevabı vatandaş ile evli olma durumuna göre verdin. Fakat şimdi aynı güncellemeyi ben de yapıcam ve akabinde bırakabilir mi okulu?

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • Evlilik ile turkiyeden green card başvuru

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card evlilik abd mulakat uscis
    2
    -5 Oy
    2 İleti
    943 Bakış
    crazycellsC
    @akonwerty, içinde söyledi: Evlilik ile turkiyeden green card başvuru amerika vatandasi eşimle Türkiye'de evlendik şuan kendisi Amerika'ya döndü Türkiye'de green carda başvuru prosedüru nasıl işliyor neler sunmaliyiz mulakat da ? https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k