Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Megatron aynı sorun bende de mevcut. 1/5 hisseli tapum var ederi tahmini 20 25 bin dolar. Şimdi satsam mülakat alacağım garanti değil durduk yere satmak istemiyorum. Mülakat maili gelirse eğer 1 ay gibi bir sürede satma işlemi yetişmez. (alıcı bulmak, işlemler,diğer hisseder onayları vs) zor iş.
    Tarlanın degerinin yanına 5-6 bin dolar daha koyup 2 kişi için göstersem sorun teşkil eder mi ve hisseli olması bir problem oluşturur mu ?


  • @Kitapsever Arkadaşlar bu konu fotoğraf olayına dönecek belli ki 🙂 Affınıza sığınarak ifade ediyorum, vize hazırlık dokümanlarında çok net bir ifade vardır, özetle şöyle: "Vize işlemleriniz sonuçlanana kadar, ülkeden ayrılışınız, başka bir ülkeye yerleşme durumunuz kesinlik kazanmadan malınızı mülkünüzü satmayın" derler.

    Bu noktada Değerli Konsolosluk Yetkilisi'ne aktarmanız gereken husus, sunabileceğiniz TÜM resmi belgeleri sunup (tapu, eksper, ne varsa), bunların aşağı yukarı maddi değerlerini öğrenip soru geldiğinde cevaplamak...
    Maddi durum muhakkak önemli ancak kimse sizin kişi başı min. 15K dolarınıza el koymayacak, rehin almayacak. Burada konu, ihtiyaç olduğunda sunulabilecek bir kaynak gösterebilmek. Buradaki ilk taşınma maliyetlerini en aza indirip, yeni ülkedeki geleceğinizi garanti altına alma gayretlerinizi ise mümkünse iş görüşmesi, iş teklifi gibi hususlarla yapmaya çalışmanızı tavsiye ederim.


  • Ek olarak şöyle bir sorum var. Bugün randevu bölümünü aradım ve pasaport ile akalaklı yaşadığım durumu anlattım, onların dışında verdiğim belgeler ve başvurumdaki pasaportun yeni çıkartacağım pasaport ile uyuşmayacak olmasının sorun olacağı ve ds260 gibi belgelerin yeniden yeni pasaport bilgileri ile doldurulması gerektiğini belirtti, fakat ds260 formumum yanında COMPLETED yazıyor ve içindeki bilgileri hiçbir şekilde değiştiremiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Barış-Buz pasaportunuzla alakalı ne yaşadınız bilmiyorum ama; yapmanız gereken yeni bir DS260 formu doldurmak değil, buna takılmayın.
    eski + yeni pasaportunuzu mülakata götürmeniz yeterli.

    farklı bir durumunuz varsa lütfen belirtin, ona göre farklı yorum gerekiyorsa yapalım.


  • @Barış-Buz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Barış-Buz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar, 7 sinde mülakatım var fakat ben geçen ayın 25 inde 10 yıllık yeni bir pasaport başvurusunda bulundum dolayısıyla başvuru yaptığım ve elimdeki tek pasaport delinerek geçersin hale getirildi. Mülakat tarhine yeni pasaportum gelmezse bu durumda ne olur, ne yapmam gerekir?

    199'u arayarak 7 Mart'taki konsolosluk görüşmesi için acil pasaporta ihtiyacınız olduğunu söyleyip pasaportun basılması ve size ulaşmasını hızlandırın. Bu şekilde 2-3 gün içinde elinizde olur yeni pasaport.

    Mülakata hem yeni pasaport hem de başvuruda kullandığınız eski pasaportu beraber götürmelisiniz.

    Bilgi için çok teşekkürler aradım durumu anlattım aciliyeti kayıtlara işledim dedi fakat bugün yarın tek resmi iş günleri olurda yetiştiremezlerse ve mülakata gittiğimde geçerli güncel bir pasaportum yoksa işin çıkar yolu olur mu acaba yoksa direk geçersiz mi sayılır o mülakat.

    @gucarslan olayın kaba özeti bu.


  • @Barış-Buz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Ek olarak şöyle bir sorum var. Bugün randevu bölümünü aradım ve pasaport ile akalaklı yaşadığım durumu anlattım, onların dışında verdiğim belgeler ve başvurumdaki pasaportun yeni çıkartacağım pasaport ile uyuşmayacak olmasının sorun olacağı ve ds260 gibi belgelerin yeniden yeni pasaport bilgileri ile doldurulması gerektiğini belirtti, fakat ds260 formumum yanında COMPLETED yazıyor ve içindeki bilgileri hiçbir şekilde değiştiremiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

    Üstttekine ek olarak da eski pasaportumun girildiği bütün sistemler artık kilitli halde yeni pasaport numarama göre düzenleyemiyorum. Aradığımda aldığım bilgiye göre bu belgelerin yeni pasaport ile uyumaması da sorun olurmuş.


  • @Barış-Buz Zaten sizden istenen şey şu:

    1. Çekilişe girdiğiniz pasaport yanınızda olacak, ibraz edeceksiniz.
    2. Yeni pasaportu vize basılması maksadıyla teslim edeceksiniz.

  • @Kryptonite Yani gönderdiğim ve fizizksel olarak teslim edeceğim belgelerde eski pasaport numaramın bulunması sorun olmaz mı?


  • @Barış-Buz Evet yani,

    1. Çekilişe girdiğiniz pasaport yanınızda olacak, ibraz edeceksiniz.
    2. Yeni pasaportu vize basılması maksadıyla teslim edeceksiniz.

  • @Kryptonite Teşekkürler, umarım sorun olmaz, gelgelelim yeni pasaportumu hala teslim alabilmiş durumda değilim, o da ayrı bir konu. Köpek gibi kovalıyorum süreci hızlandırmanın her yolunu, başka bir yol bilen varsa çok işime yarar şu an.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Barış-Buz neden bu kadar çetrefilli hale getirdiğinizi anlamıyorum açıkçası.
    mülakatınız bu tür konular için geçersiz sayılmaz. yeni pasaportunuzu + eski pasaportunuzu mülakata götürün ve mülakatınızı yapın..

    sistemde eski pasaportunuzun görünüyor olması sorun değil, sorun olmayacak.
    yıllardır insanlar bu şekilde vizelerini alıyor.

    ha yok ben illa düzelteceğim derseniz talep edin, açtırın formunuzu güncelleyin bilgilerinizi.
    bunu yapmak için [email protected] adresine mail atın.

    aynı soruları sorup aynı cevapları alıyorsunuz bizlerden.
    bu sizi ikna etmiyorsa, lütfen konsolosluk ne diyorsa onu yapın.


  • @Barış-Buz Gördüğüm kadarıyla mülakat almamışsınız henüz. Dolayısıyla yeni pasaportunuz her türlü yetişecektir. Rahat olun ve bol şans 🙂


  • @gucarslan Ankara konsolosluğunun telefonda yaptığı açıklama beni karamsarlığa itti durum ondan dolayı bu hale geldi, üzgünüm. Verdiğiniz bilgiler ve ilginiz için hepinize çok teşekkür ederim.


  • @Kryptonite İsim altına işlemedim henüz fakat 7 Martta mülakatım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Barış-Buz telefonunuza cevap veren kişi mülakatınızı yapan ya da IV işleyişine hakim olan biri olmayabilir.
    siz sakin saki bekleyin ve pasaportunuzu teslim alın, gerisi su gibi akıp gider.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Barış-Buz işleyin ki insanlar sorularınıza net cevaplar versin.


  • @gucarslan Teşekkür ederim. Elimden pek başka bir şey de gelmiyor zaten. Hayırlısı olsun bakalım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Barış-Buz yeni pasaport bilgilerini e-devlet üzerinden görebilirsiniz basıldığında.
    geçen yıl sizin durumunuzu yaşayan bir arkadaşımız, başvurduğu gün ankara'daki pasaport basım merkezi'ne gidip direkt elden teslim almıştı aynı gün. isterseniz öyle deneyin..


  • @Barış-Buz Bence şu an ilk önceliğiniz pasaport işini hızlandırmak olmalı, gerekirse Nüfus İşleri ile yüzyüze görüşmeyi deneyebilirsiniz.

    Felaket senaryosunda ise eski pasaportunuzu ibraz ederseniz, belki kısa bir AP sürecine girersiniz yeni pasaportunuz size gelene kadar.
    Her koşulda çok problemli görünmüyor süreciniz.


  • @Barış-Buz Bu bilgi çok değerli mesela, ben de bilmiyordum. Süpersiniz @gucarslan


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

177
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum