Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gucarslan, @smartcells verdiğiniz emekler ve ilgileriniz için teşekkür ederim.


  • Arkadaşlar bizimde vizemiz onaylandı bugün.

    Etrafımızdaki herkesin de onay aldığına şahit olduk. Süreçten biraz bahsedeyim. 8:45 randevumuz vardı. Sıraya girdik. Çantalarımizi karşıdaki cafeye emanete verdik. Randevu saatinde iceri girdik. Çok erken gitmeye gerek yok. Çocuklu ailelere öncelik verebiliyorlar. Kontrolden sonra içeride siramizi aldık. Mülakat 3 aşamalı. 1. Aşamada ödeme yaptık. Kişi başı 330 dolar.
    2. Aşamada numaranıza göre cagriliyorsunuz tekrar. Evrak teslimi yapılıyor. Ve bu aşamada mulakatinizin ingilizce mi Türkçe mi olacağı soruluyor.
    3. Son aşama da talihlinin ve diğer aile bireylerinin parmak izleri alınıyor. 14 yaş altındaki çocuklar için annesi parmak izini veriyor. Ve yemin ettirip soru sormaya başlıyorlar. Türkiye'de ne iş yapiyorsunuz , öğrenim durumunuz, daha önce Amerika'da yaşadınız mı. Orada akrabanız varmı, Eşiniz ne iş yapıyor, hangi eyalete gideceksiniz ve hesap bilgisini sordular. Tercüman için beklenmedik. Numaramız yandigin da oradaydı. 10.30 da bütün işlemlerimiz bitti. Başka soru sormak isteyen olursa cevaplarım.

    Bize burada yardımcı olan herkese çok teşekkür ederiz. Darısı diğer vize alacak olan arkadaşlarımıza. Şimdiden hayırlı olsun.


  • @caganpaker A4 kağıdı üzerine tükenmez kalem ile büyük fontta yazdım. Bilgisayardan da yazıp çıktı alabilirsiniz. Önemli olan bir adres vermeniz


  • @salih25 tebrikler yeni hayatınızda mutluluklar dilerim. Yolunuz, şansınız, bahtınız açık olsun inşallah 💐


  • @salih25 Teşekkürler


  • @TheSesar tüm ailenize tebrikler yeni hayatınızda mutluluklar dilerim. Yolunuz, şansınız, bahtınız açık olsun inşallah 💐


  • @Yusuf-Üstünbaş Evrak talebini gelmeden nasıl gönderebiliyorsun acaba beni biraz aydınlatabilir misin? çünkü yaklaşık 4,5 aydır evrak talebi mailini bekliyorum o yüzden sordum


  • @smartcells Gunde 200 dosya mi isleniyor, yoksa 200 CN ilerlenmis mi oluyor? Yani mevcutta onayli dosyalar (DS260 submissiona gore eskiden islenenler) bu gunluk 200'luk ilerlemeye dahiller mi? Kabaca 1 ay sonra onayli son CN 4000 ilerlemis mi olacak?


  • MÜLAKAT DENEYİMİM

    Tekrardan merhabalar. 8:45’teki mülakatıma 8:10 civarı gidip büyükelçiliğin önünde sıraya girdim. Sıra ilerledi ve bina girişinin önündeki görevli ismimi bir kağıttan işaretledi. Sonra da pasaportumu kontrol etti. Kürsü gibi bir şeyin üstünde e-posta olarak da gönderdikleri sorular vardı, doldurdum ve görevli onu bana verip içeriden isteyeceklerini söyledi.

    İlk kapıdan içeri girince tepsiye belgelerimi, atkımı ve kabanımı koydum. (Bu sırada dışarıda doldurduğum soru kağıdını aldılar.) X-Ray’den geçip tepsideki eşyalarımı aldım. Üstümde elektronik alet, mücevher, kemer, hatta cüzdan bile yoktu. Bir sorun çıkmadı.

    İki kapı daha geçip pasaportumu danışmadaki hanımefendiye verdim. Yakında çekilmiş fotoğrafım olup olmadığını sordu. Ben fotoğrafları çıkarmaya çalışınca da sadece olup olmadığını söyleyin, sonra istenecek dedi. Var dedim. Pasaportuma bir etiket yapıştırıp onu ve sıra numaramı verdi.

    Sıram gelene kadar bekledim ve 7. vezneye gittim. Pasaportumu ve sıra numaramı istedi görevli, daha sonra da 330$ istedi. (Türkçe konuştuk.) Nakit 350$ ödeyip 20$ (10$+10$) para üstü aldım. Beklememi ve sıra numaramı aklımda tutmamı söyledi. Biraz daha bekledim.

    Numaram yanınca bekleme alanının sonundaki koridordan ilerleyip oradaki veznelerden birine gittim. (Numarasını hatırlayamıyorum.) Buradaki görevli belgelerimi istedi: nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı, diploma aslı ve kopyası, banka hesap dökümü ve hareketleri, sağlık muayenesi zarfı, iki adet fotoğraf. Sağlık muayenesi zarfını yırttı, içindekileri ve diğer belgelerimi bir dosyaya koydu. Daha önce evlenip evlenmediğimi sordu, hayır dedim. Şu an evli misin dedi, hayır dedim. İngilizce biliyor musun dedi, evet dedim. Bekleyin, çağıracaklar dedi. (Yine Türkçe konuştuk.) Ve biraz daha bekledim.

    Tekrar numaram yanınca 2 numaralı vezneye geçtim. Merhabalaştık konsolos hanımla. (İngilizce konuştuk.) Sağ elimi kaldırıp yemin ettim. Daha sonra önce sol dört, sonra sağ dört ve en son iki başparmağımı izlerini alması için makineye bastırdım. Bana sorulan soruları yazayım (Sırası karışık olabilir):

    +Ne iş yapıyorsun?
    -Çalışmıyorum. Tıp öğrencisiyim.
    +Genel hekim mi olmak istiyorsun, uzmanlık mı yapmak istiyorsun?
    -Nörolog olmak istiyorum.
    +Amerika’da nereye gideceksin?
    -Ann Arbor, Michigan.
    +Amerika’da ailen var mı?
    -Yok.
    +Orada planın ne, çalışacak mısın?
    -Evet. Çalışmaya başlayacağım ve finansal olarak sağlam olduğumda Community College’a yazılacağım.
    +Ne iş yapacaksın orada?
    -Barista ya da kasiyer olmayı düşünüyorum.
    +Eğitimini kim ödeyecek?
    -Ben ödeyeceğim, ailem de yardım edecek.
    +Ailen ne iş yapıyor?
    -Sadece annem var. O çalışmıyor ama maaş alıyor.
    (Bundan sonra belgelerimin içinden banka hesap dökümüne baktı. Ben de paniklemeye başladım. Eğitim hakkında çok soru sorduğundan bakiyeyi yetersiz görmesinden korktum.)

    Ben bir panik transı içindeyken vizeniz onaylandı dedi sanırım ama o kadar idrak edemedim ki hala ne duyduğumdan emin değilim. Ama sonrasında size e-posta atacağız, pasaportunuzu göndereceğiz gibi bir şeyler söyledi. Dediğim gibi algım fazlasıyla kapalıydı. “Pasaportunu da geri vermediğine göre aldın vizeyi!” diye kendimi, kendime getirtmeye çalıştım. Sonrasında konsolos gitmemi bekler gibi olunca bir şey diyebilir miyim deyip PTT kayıt belgemi istemediniz dedim. O da kayıt yaptıysanız bir sorun olmaz dedi. Teşekkür edip iyi günler diledim ve sırıta sırıta hızlıca çıktım oradan.

    Başta bu güzel forumun adminleri olmak üzere bir çıkarı olmamasına rağmen hayaldaşlarına yardım eden herkese teşekkür ederim. Hepimizin hayallerimize kavuşmamız dileğiyle…


  • @Sevde-KILIÇ oncelikle tebrik ediyor ve sorunsuz bir mulakat deneyimini bize aktardiginiz icin tsk ediyorum.
    Umarim bir sure sonra annenizide yaniniza alirsiniz😊net soylemek zorunda degilsiniz kesinlikle ama detaylariniz uzerine merakimdan dolayi soruyorum hesap bakiyeniz asagi yukari ne kadardi?


  • @Sevde-KILIÇ tebrik ediyorum yeni hayatınızda başarılar.bi sorum olacak banka hesabınızda nekadar gösterdiniz


  • @gokhanbagatur @mahir-tunç Teşekkür ediyorum. 20,000$ civarı gösterdim.


  • @Sevde-KILIÇ cok tskler🙏🏼


  • @Sevde-KILIÇ merhaba, öncelikle tebrikler. bir soru; parayı dolar olarak mi gösterdiniz yoksa TL hesabıda gösterebilir miyiz? daha öncede sordum fakat cevap alamadım.

  • ⭐⭐⭐

    @vrl60
    @Shila
    @cemil-kaya
    @İBRAHİM

    Sizlerin mülakatlarınız nasıl sonuçlandı?


  • Herkese selamlar,

    DV2022 sürecinde tecrübe ettiğim sağlık muayenesi ve mülakat deneyimlerimi paylaşmak için yazıyorum. Elimden geldiğince detaylı şekilde ve sizlere yardımı dokunacağını düşündüğüm bilgilerle iletmeye çalışacağım;

    Sağlık Muayenesi

    21.02.2022 saat 10:00’daki muayene randevum için 9:30 civarında Unganlar muayenehanesine giriş yaptım. Danışma bölümünde çalışan hanımefendiler tarafından randevu saatimin gelmesi ve ismimin kendileri tarafından listeden okunması için beklemem gerektiği iletildi. Hemen yan taraftaki bekleme salonunda diğer kişilerle birlikte beklemeye başladım. Yaklaşık 45 dakika geçtikten sonra, benden sonra gelen birçok kişisin adının listeden okunup çağırılması ve benim çağırılmamış olmam sebebiyle, tekrar içeri gidip uzun süredir beklediğimi ve randevu saatimin geçtiğini belirttim.

    Muayeneden 2 gün önce gönderilen hatırlatma mailinde, ilk başta 10:15 olarak almış olduğum randevu saatim kendileri tarafından 10:00 olarak güncellenmişti, bunu kendilerine belirttim ve bu sebeple bir problem olup olamayacağını sordum. “Yoğunluk nedeniyle yeni randevular oluşturuldu, bu amaçla yapılan saat güncellemeleri esnasında sistemsel bir sorun oluşmuş ve randevunuz elimizdeki çıktı alınmış listeye yansımamış.” şeklinde bir açıklama sonrası kısa bir özür dilenerek işlemlerime başlanıldı.

    Öncelikle mailde iletilen evrak listesine uygun şekilde şu evraklar istenildi;

    • Pasaport
    • DS-260 onay sayfası
    • Covid-19 aşı kartları (TR ve USA)
    • PCR test sonucu (e-devlet barkodlu sayfa)
    • Daha önce geçirmiş olduğun ameliyatlara ait raporlar
    • Bebeklikten kalma elle yazılmış aşı belgeleri

    Belgelerim alındıktan sonra kendileri tarafından webcam ile fotoğrafım çekildi. Kayıt oluşturulduktan sonra pasaportumla birlikte bir belge verilerek Düzen Laboratuvar’a geçmem istenildi.

    Aynı binada bir üst kata çıkıp Düzen Laboratuvar’a belgelerimle kayıt yaptırdım ve kan tahlili ile akciğer filmi için toplamda $47,5 karışılığı TL’yi kredi kartı ile ödedim. 25 yaş üzeri olduğum için idrar tahlili yapılmadı. Aynı katta kan verdikten sonra 2 alt kata akciğer filmi çekimi için yönlendirildim. İlgili işlemleri yaklaşık yarım saat içinde tamamladıktan sonra Unganlara döndüm ve 12:00’de doktor muayenesi için tekrar gelebileceğim söylendi.

    12:00’de geri geldiğimde hızlıca muayene odasına alındım, danışmadaki hanımefendi tarafından boy kilo ölçümü yapıldıktan sonra siyah bir önlük verildi, sadece iç çamaşırı kalacak şekilde önlüğü giyinip doktor beyi beklemem söylendi. Yaklaşık 3 dakika sonra doktor Mehmet Ungan bey geldi. İlk olarak sedyeye uzanmamı istedi ve kalbimi dinlerken meşhur hızlandırılmış sorularını sormaya başladı. Sorular ve cevaplarım şöyleydi;

    • Daha önce Amerika’da yaşadın mı? Hayır, sadece turistik ziyaret ettim.
    • Başka bir ülkede yaşadın mı? Hayır, turistik ziyaretlerde bulundum.
    • Alkol sigara uyuşturucu kullanıyor musun? Hayır.
    • Kullandığın bir ilaç var mı? Hayır.
    • Ailende kalp, tansiyon, şeker hastası var mı? Hayır.
    • Daha önce raporunu iletmediğin bir operasyon geçirdin mi? Evet, sağ diz ön çapraz bağ, operasyonu askerlik bitiminde olduğum için evrakları bende yok.
    • Dizinle ilgili bir sıkıntın var mı? Hayır, sıkıntım bulunmuyor.
    • Diğer geçirdiğim operasyonları bunu bunu da olmuşsun şeklinde aklından hızlıca söyleyerek sonraki soruya geçti, bu noktada muayeneye girmeden ilettiğim tüm evrakları detaylıca incelemiş olduğunu anladım.
    • Psikolojik bir tedavi gördün mü? Hayır.

    Soruları hızlı şekilde sıralarken tansiyon ölçümünü yaptı, sırtımı dinledi ve 2 adet aşıyı sağ koluma enjekte etti. Son olarak neden bu kadar Covid aşısı oldun diye sordu. Covid aşısı olarak, Haziran 2021’de ilk olarak Amerika’da turist olarak gittiğimde tek doz Janssen/J&J aşısı olmuştum, daha sonra sağlık muayenesi olabilmek için gerekli çift aşı şartı/zorunluluğu nedeniyle Türkiye’de Pfizer/Biontech aşılarını (3 doz) olmuştum. Doktor bey bu konuda, neden burada da aşı oldun biz Janssen de kabul ediyoruz dedi, ben de ilk zamanlarda sizi arayıp aldığım bilgide kabul edilmeyeceği söylendiği için tekrar aşı olmak durumunda kaldım diyince, hay Allah neyse o zaman daha fazla aşı olma, yeni varyanta uygun yeni aşı çıkarsa olursun, hayırlı olsun diyip gülümseyerek odadan çıktı 🙂

    İşlemler tamamlandıktan sonra $250 karşılığı TL’yi kredi kartı ile ödedim. Toplamda 3 aşı yapıldığı, yapılan aşılar sebebiyle ücretlerin değişiklik gösterdiği belirtildi. Ben doğum zamanından kalma çok eski aşı kartlarımı götürmüştüm, danışmadaki hanımefendi bu kartların önemli olduğunu ve bunlar sayesinden daha az aşı olma şansımız olduğunu da iletti. Sizler de elinizdeki tüm aşı belgelerini götürebilirseniz, süreçte işinize yarayabilir.

    Ödeme de tamamlandıktan sonra pasaportum ve diğer evraklarım teslim edildi ve bir gün sonra 15:00 - 18:00 arasında gelip sonuçları alabileceğim söylendi. Ertesi gün İstanbul’a araçla yola çıkacağım için biraz erken şansımı denemek amacıyla saat 12:00 gibi gittiğimde sonuçlarım hazır değildi ancak 14:00 gibi tekrar uğradığımda hazırlanmıştı ve alıp yola çıktım.

    Unganlar muayenehanesinde ve Düzen Laboratuvar’da çalışanlar oldukça ilgili, anlayışlı ve yardımcılar, bu nedenle süreçler de oldukça hızlı ilerliyor.

    Mülakat

    01.03.2022 saat 8:45’teki mülakat randevum için saat 8:00 civarında Büyükelçilik kapısının karşısındaki Kaktüs kafeye ulaştım. Tatlı ve sıcak bir ortamı olan bu kafede bir çay/kahve içerken sizin gibi mülakat bekleyenlerle tanışabilir, heyecanınızı yatıştırabilir ve çanta vb. eşyalarınızı emanete bırakabilirsiniz. Mülakattan 15 dakika kadar önce Büyükelçilik önündeki sıraya girerek güvenlik kontrolünü beklemeye başladım. Güvenlik içeri alınmanız için mülakat saatini sorarak sırayı önceliklendiriyor, eğer erken giderseniz uzun bir bekleyiş olabilir, bu nedenle soğuk Ankara günleri için mülakat saatine yakın gitmek daha mantıklı olacaktır.

    Saat 8:40’ta güvenlik kontrolü için içeriye çağırıldım. Güvenlik kontrolü öncesinde ellerindeki listeden mülakat randevunuz ve pasaportunuzla ilk kontrol yapılıyor ve Covid-19 önlemleri kapsamında girişte bir form doldurmanız isteniliyor. Büyükelçiliğe girişte Covid-19 aşı kartı, HES kodu ya da PCR testi sonucu istenilmiyor, sadece girişte verilen forma doğru şekilde bilgilerinizi tebliğ etmeniz isteniliyor. Sorulara hızlıca hayır/no yazarak güvenlik kontrol noktasına geldim, bu noktadan sonra üzerinizde herhangi bir elektronik cihaz, çanta vs. olmaması gerekiyor, ben sadece elimdeki evrakların olduğu dosyamla giriş yaptım.

    Güvenlik binasından çıkıp hemen ilerdeki binaya başka bir kapıdan giriş yaptıktan sonra girişte sol taraftaki bankoda bulunan çalışan tarafından pasaportum istenildi. Pasaportumun arkasına bir etiket yapıştırıp verdikten sonra bir de sıra numarası verdi ve bu numarayı takip ederek numaranın yandığı gişelerde işlemleri yapmamı söyledi.

    İçerisi banka şubesi gibi bir alana sahip, işlemlerin yapıldığı gişeler (yaklaşık 12 adet) haricinde geniş bir bekleme bölümü bulunuyor. İçeride beklerken izleyebileceğiniz 2 adet TV, su sebili ve tuvalet de bulunmakta. Ben mülakatı uzun bir süre beklemek durumunda kaldığım için su sebili ve tuvalet oldukça işime yaradı diyebilirim 🙂

    Bu aşamadan sonra sırasıyla ödeme, evrak teslimi ve mülakat için 3 kere sıra numaram yandı. Aynı banka şubelerindeki gibi ortada büyük bir ekranda sırası gelen numara ve ilgili gişenin numarası yanıyor. İlgili gişenin üzerindeki ufak ekranda ise sıra numarası yazıyor.

    İlk olarak bana sıra numarasını verdikleri anda ödeme için numaran yandı, hemen 7 numaralı gişeye gittim, bu gişe vezneymiş ve veznedeki beyefendi pasaportumu ve $330 ödemeyi istedikten sonra sıra numaramın yazdığı kağıdı da istedi. Pasaportum ve sıra numarası kağıdım da kendisinde kaldı. Ödeme belgesini verirken numaranız yanınca diğer gişeye geçebilirsiniz dedi ve ödeme işlemi tamamlandı. Ödemeyi nakit olarak yaptım.

    Yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra ikinci kez numaram yandı ve evrakları teslim etmek üzere yan tarafta bulunan 9 numaralı gişeye geçtim. Burada bir hanımefendi sırayla şu belgelerimi istedi;

    • 2 adet vesikalık fotoğraf
    • Sağlık raporu
    • Üniversite diplomamın aslı ve bir adet fotokopisi
    • Arşivli adli sicil kaydı belgesi (e-devlet çıktısı)
    • Nüfus kayıt örneği (e-devlet çıktısı)
    • Askerlik durum belgesi (e-devlet çıktısı)
    • Maddi kaynak gösterir belgeler (hesap dökümleri, araç ruhsat vb.)

    Bu belgeleri verirken kendisiyle kısa bir sohbet de gerçekleştirdik, mülakata gelecek arkadaşlarımıza bilgi verebilmek amacıyla soruyorum diye belirtince belgelerimi kontrol ederken konuşmaya başladık; e-devletten alınan barkodlu belgelerin orijinal belge olduğunu ve kendileri için yeterli olduğunu belirtti. Hesap dökümleri gibi belgelerin de fotokopisi gerekiyor mu diye sorduğumda eğerki sizin için belgenin orijinali gerekli değilse orjinalini de alabiliyoruz, size gerekliyse fotokopisi de alınabilir dedi ve mesela evlilik cüzdanı için orjinalini size geri vermek durumundayız ancak hesap dökümünü kullanmayacaksanız sadece orjinalini de verebilirsiniz, fotokopisini çektirip getirmeniz gerekmez diye ekledi.

    Yanımda götürmüş olduğum AIS kayıt belgesini, daha önce KCC’ye evrak talebi sonrası gönderdiğim belgeleri (Ağustos tarihli), lise diplomam ile fotokopisini, e-devletten çıktı aldığım yüksek öğretim mezuniyet belgesini ve yine e-devletten çıktı aldığım diğer belgelerin fotokopilerini sırasıyla sayarak bunları istemiyor musunuz diye sordum ve gerek olmadığını söyledi.

    Maddi kaynak gösterir belgelerimi ayrı bir dosya olarak hazırlamıştım, 3 farklı bankadan hesap dökümleri ve araç için hazırladığım belgeler için toplam 4 orijinal, 4 de fotokopi olacak şekilde. Tek tek orijinal olanlara bakıp bakiyeleri kontrol ettikten sonra 2 banka dökümünün yeterli olacağını söyledi, dosyadan 2 orijinal hesap dökümünü çıkarıp aldı, diğer banka hesap dökümünü ve araç bilgilerinin olduğu dosyayı fotokopilerle birlikte geri verdi.

    Evraklarımı aldıktan sonra Greencard teslimat adresimi değiştirmek istediğimi söyleyip daha önceden A4 kağıda büyük puntolarla yazıp hazırladığım kağıdı verdim, hemen alıp önce sistemdeki görünen adresi ve kişi bilgisini sesli okuyup sonra yeni adresi girdi ve kağıdı bana geri verdi.

    Son olarak mülakatı hangi dilde yapmak istediğim soruldu ve Türkçe yapmak istediğimi belirttim. İngilizce yapamaz mısınız diye tekrar sordu, yok hayır Türkçe yapmak istiyorum dedim ve evrak dosyamı toparlayıp gişeden ayrıldım.

    Saat 9:00 civarında evrak teslimi de tamamlandı ve mülakat için bekleyişe geçtim. Yeşilkart foruma üye olmamış 2 arkadaşla güvenlik noktasında ve içerde birlikte beklerken sohbet etme fırsatım da oldu. Arkadaşlardan birisi heyecandan evraklarından bazılarını unutmuş olduğu için evrak teslimi sırasında görevli eksik evrakları elle bir kağıda yazıp dışarı çıkıp ilgili çıktıları e-devletten alıp gelebilirsiniz diye gönderdi, gidip geldikten sonra sorunsuzca tüm evraklarını teslim etti. Adres değişikliği konusunu da kendi aramızda konuşmuştuk, ben de onu da hallettin mi diye sorduğumda unuttuğunu farketti ve hızlıca geri evrak teslimi yaptığı gişeye gidip onu da düzelttirdi. Bu tarz aksaklıkları da içeri de hızlıca çözme fırsatı olabildiğini gözlemlemiş oldum heyecanlı arkadaş sayesinde 🙂

    Saat 10:00 olduğunda hala sıra numaram yanmamıştı, içeri de çok bir kalabalık olmamasına rağmen bazı mülakatlar biraz uzun sürüyordu. Tanıştığım arkadaşlar mülakat için İngilizce yapabiliriz demişlerdi, kendilerinin sıra numarası benden sonra olmasına rağmen 5’er dakika arayla 3 kişi peş peşe 3 numaralı gişede hızlıca mülakat gerçekleştirip onay aldı ve dışarı çıktılar. Benim bekleyişim biraz gerginleşmeye başlamıştı ancak beklerken Türkçe mülakatın tek bir gişeden yapıldığını ve o gişede de genelde çocuklu aileler olduğundan işlemlerin uzun sürdüğünü gözlemledim. Muhtemelen o güne özel bir durumdu ancak toplamda 2 saate yakın beklememe sebep oldu.

    Saat 10:50 civarında sonunda numaram yandı ve 4 numaralı gişeye geçtim. Mülakata başlarken konsolos hanımefendiyle Türkçe olarak merhabalaştık. Sağ elimi kaldırıp yemin ettikten sonra parmak izlerimi aldı. Hızlıca sorulara başladı;

    • Daha önce evlendiniz mi? Hayır.
    • Çocuğunuz var mı? Hayır.
    • Diplomamı eline aldı ve camdan bana uzattı, bu sırada ne meslek yaptınız dedi? İnsan Kaynakları alanında çalıştım dedim.
    • Kaç yıldır bu işi yapıyorsunuz? Şu anda bu mesleği yapmıyorum, başka işler yaptım ancak şu anda işsizim dedim.

    Bu noktada konsolos hanımefendinin Türkçe konusunda rahat olmadığını ve aradığı cevaplar için doğru soruları soramadığında biraz gerildiğini hissettim. Kendisi bir duraksayıp hiç mi İngilizce bilmiyorsunuz diye sordu ve ben de aksi bir durum oluşmaması için İngilizce devam edebiliriz dedim.

    • Şu anda çalışmıyor musunuz? Hayır. En son kendi firmam vardı onu da devrettim.
    • Ne iş yaptınız? Kafe işlettim ailemle, pandemi nedeniyle devrettik.
    • Amerika’da nereye gideceksiniz? Florida.
    • Neden orası? Aileniz mi var orada? Hayır arkadaşlarım orada yaşıyor, başlangıçta onların yanına yerleşeceğim.
    • Ne iş yapacaksınız? Başlangıçta hizmet sektöründe çalışacağım, daha sonra dilimi geliştirip kendi mesleğimi yapmayı planlıyorum.
    • Askerlik yaptınız mı? Askerlik belgeniz nerede? Belgemi vermiştim dosyayı kontrol edebilirsiniz dedim, dosyada arayıp buldu tamam sıkıntı yok dedi.

    Kısa bir duraksadıktan sonra pasaportu eline alıp mevcut turist vizemin üzerine cancelled yazan damgayı vurdu ve turist vizenizi iptal ediyorum dedi. Ardından bana bakıp tebrikler dedi. Ben durum konusunda biraz tedirgin oldum çünkü yarı Türkçe yarı İngilizce konuşuyordu hala ve son olarak emin olmak amacıyla pasaportum ne zaman gelir diye sordum 🙂 3-5 iş günü içinde gelir dedi ve iyi günler diledikten sonra gişeden ayrıldım.

    Maddi dokümanlarım tüm mülakat boyunca camın yanında durdu ve mülakatın sonlarına doğru hiç açıp bakmadan direk camın altından bana uzattı, soru da sormadı bu konuya dair. Orijinal belgeleri vermiştim, fotokopisini de istemedikleri için hiçbir maddi dokümanım onlarda kalmamış oldu.


    Mülakattan sonra CEAC check status sayfasında durumumu kontrol edince "Administrative Processing" olarak değiştini gördüm, bir gün sonra öğlen saatlerinde ise "Issued" olarak güncellendi. Güncellemeden birkaç saat sonra ise konsolosluktan bu noktadan sonra yapılacaklar için yönergeler içeren bir tebrikler maili geldi. Pasaportumun PTT'ye verildiği bilgisini de içeriyordu. 1 gün sonra da PTT kargomun geldiğine dair bir SMS attı ve pasaportumu daha önce AIS kaydında belirttiği PTT şubesinden teslim aldım. Toplamda 2 gün içinde pasaport elimdeydi.

    Tüm süreçlerde desteklerini sürekli hissettiren adminlere ve bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum.

    Umarım tüm isteyenler vizelerine kavuşur.


  • @salih25, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Mülâkat Deneyimi

    Merhaba
    02.03.2022 (bugün) saat 10.45'te olan mülakatım için sabah erken saatlerde uyanıp kopyalarıyla birlikte yaklaşık 50 sayfaları bulan dosyalarımı son kez gözden geçirdim. Evrakları hazırlarken kendime göre (konsolosun istemesini beklediğim öncelikli sayfalar, kopyalar, almasını beklemediğim ama yanımda bulunsun dediğim sayfalar) olarak hazırladım.

    10.30'a kadar büyükelçiliğin karşısındaki Kaktüs cafede bekledim. Eşyalarımı emanete bıraktım ve büyükelçiliğin kapısına doğru gidip güvenliğe mülakatım olduğunu söyledim. 2-3 dakika kadar beklettikten sonra form doldurtup içeri aldılar. Telefon, bozuk para, kemer veya herhangi bir metal üzerinizde bulunmamalı. Güvenlikten geçtikten sonra ilerde kapıdan geçer geçmez pasaportu alıp sıra numarası ile geri verdiler. Yaklaşık 20 dk bekledikten sonra numaram yandı. Vezneye geçip pasaportumu verdim ve 330 dolar ödeme yaptım. Aynı numarayı unutmadan tekrar bekleyip yanınca tekrar vezneye geçmemi söylediler. 2.bekleyiş yaklaşık 10 dk sürdü. Evraklarımı istediler. Başvuru pasaportum, nüfus kayıt, adlı sicil, diploma, diploma fotokopisi, tecilli olan askerlik belgemi, DS260ta yazmadığım adresim ve iş mektubu ( iş mektubuna gerek olmadığını ancak isterseniz dosyanıza koyabilirim dedi. Ben dosyada bulunmasını istedim ve onu da aldı). Daha sonra yeniden beklemeye geçtim. Evraklarda bir sorun çıkmaması rahatlatmıştı. Saat 12ye doğru gelirken içerde çok az kişi kalmıştı. Benden önceki ve sonraki numaralar yanınca yeniden endişelenmeye başladım:) sonra benimki de yandı ve son kez mülakat icin türkçe bilen, güleryüzlü konsolosun karşısındaydım. Sağ elimi kaldırarak yemin ettirdi. Ne iş yapacağımı sordu? Neden Georgia diye sordu? Neden bu iş diye sorduğu soruya açıklama yaparken tabiki tabiki eee doğal olarak böyle olacak anlamına gelen kafa sallayışı sonrası diplomamı uzattı ve yüksek ses tonuyla gülerek tebrikler dedi. Toplam 3 dakika sürdü.

    Mülakat sonrası depar atarak çıkacaktım ancak kapılar vardı ve dar bir alanda koşamazdım 🙂
    Umarım bekleyen herkes bu heyecanı en kısa sürede yaşar. Benim için unutulmaz bir gündü.

    Tebrikler yolunuz ve bahtınız açık olsun


  • @Sevde-KILIÇ, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri
    Ben bir panik transı içindeyken vizeniz onaylandı dedi sanırım ama o kadar idrak edemedim ki hala ne duyduğumdan emin değilim. Ama sonrasında size e-posta atacağız, pasaportunuzu göndereceğiz gibi bir şeyler söyledi. Dediğim gibi algım fazlasıyla kapalıydı. “Pasaportunu da geri vermediğine göre aldın vizeyi!” diye kendimi, kendime getirtmeye çalıştım.

    Yaşadığım şey tam da böyle bir şeydi 🙂 Tebrikler ve yeni yaşantınızda mutluluklar!


  • @salih25, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    açıklama yaparken tabiki tabiki eee doğal olarak böyle olacak anlamına gelen kafa sallayışı

    İnsan beden dili okuma ustası oluyor değil mi? :))

    Mülakat sonrası depar atarak çıkacaktım

    Çok iyi anlıyorum!

    Umarım bekleyen herkes bu heyecanı en kısa sürede yaşar. Benim için unutulmaz bir gündü.

    Sizi tebrik eder, sürecin devamında bol şans dilerim 🙂

    Elbette darısı tüm bekleyen arkadaşlara!


  • @Sevde-KILIÇ tebrik ederim.insallah tıp egitiminize devam edebilirsiniz.hersey gonlunuzce olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum