Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @güler-özçelik merhaba evet bu otomatik mail herkese geliyor ve mailinizin ulaştığı anlamına geliyor. İş yoğunluk durumuna göre 1-2 gün içerisinde cevap alacaksınız.

• @gucarslan ilgili bir sorum olacak, bazı maddelerde de bring and upload diye bir ibare yer alıyor. Bunla ilgili almamız gereken bir aksiyon var mıdır?

• ⭐⭐⭐⭐

@muratcan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar,numaram 21k'da haziran sounda türkiyeye dönmeyi planliyorum şusn yaşadığım ülkeye henüz dosyamı aldırmadım.Biliyorum herşey çok değişken ama eğerki normal bir düzen olsaydı benim numaram için tahminen ne zamana randevu alınabilirdi ? acaba dosyayı aldırmama gerek olmaz mı? diye düşünüyorum .birde dosya aldrıma işlemleri güncel olarak ne kadar sürüyor süreçte bir değişiklik var mı?

Hangi ülkede olduğunuza göre bu sorunun cevabı değişir. Az dosyası olan ve iyi çalışan konsolosluğu olan bir ülkedeyseniz, Nisan için bile mülakat alabilirsiniz, çünkü numaranız current.

• @levent-akay, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan ilgili bir sorum olacak, bazı maddelerde de bring and upload diye bir ibare yer alıyor. Bunla ilgili almamız gereken bir aksiyon var mıdır?

Bu soruyu tekrar burada da cevaplamış olayım.

Muhtemelen size gelen mail güncel değil, eski ve kalıp mail. Önceki senelerde (ve bu senenin bir kısmında), evraklar öncesinde KCC'ye gönderiliyordu.
    Size gelen mailde, karşısında "Upload" yazan belgeler, KCC ye evrak talebinde gönderilen belgeler. Mülakata girenlerden özellikle evrak onayı aldıkları o belge isteniyordu. Sanırım mailde bahsedilen bu. O yüzden mevcuttaki durum için almanız gereken bir aksiyon yok.

• Merhabalar, Ben Kcc Evrak istemesini beklemeden evraklarımı forumda belirtilen şekilde göndermiştim. Sorun şu; mülakat maili alırsak eskiden gönderdiğim evrakları da güncel halleri ile yanımda bulundurmam gerekiyordu. Değişen sürece göre (gönderdiğim evrakları işleme alıp almadıklarını bilemiyorum onay maili almadığım için) evrak isteği almadığım halde gönderdiğim evrakları Ankara’ya götürmeli miyim, yoksa güncel hallerini mi isterler?

• Biz mulakat tarihi aldığımızda tüm belgelerden istenen sayıda yakın tarihli olarak bir set yaparak vermiştim. Ama KCC ye gönderdiğim set yanımdaydı. Siz de hayırlısıyla mulakat tarihi aldığınızda icinizin rahat olması açısından benzer sekilde davranmanızı tavsiye ederim. Başarılar...

• @gucarslan Merhaba sponsor için doldurulan I 134 formu idi galiba o form sadece kazanan adına mı doldurulması gerek yoksa örnek olarak kazanan ve eşi vede 1 adet çocuk için herbirine ayrı ayrı ı134 formu olarak 3 adet mi doldurulup mülakatta götürülüp dosyalanıp verilmeli???

• Unganları aradığım da doktor randevusu için ve mulakat için iki ayrı pcr testi istediklerini söylediler.her ikisinide randevulardan 2 gün önce almamız gerekiyormuş.

• @rhyme-azfendak, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Unganları aradığım da doktor randevusu için ve mulakat için iki ayrı pcr testi istediklerini söylediler.her ikisinide randevulardan 2 gün önce almamız gerekiyormuş.

Konsolosluk tarafından bize atılan mailde ya da Konsolosluğun kendi resmi sayfasında mülakat öncesi PCR testi istendiğine dair mevcut bir bilgi bulunmuyor. Amerikalı kurumlar genelde PCR hiç istemiyor. Bu bilgiyi nereden teyit edebiliriz?

• @güler-özçelik evet götürün, çünkü uygulama şuan yeni.
    gönderdikleriniz ve yeni tarihliler yanınızda olsun kısaca..

• @barsamagic sadece asıl talihli için doldurulması yeterlidir.

• @rhyme-azfendak mülakat için şuana kadar kimseden pcr testi istenmedi.
    mülakat için de istediklerinden emin misiniz?
    lütfen tekrardan teyit edin..

• @ezgilera tamamdır, çok teşekkürler

• @gucarslan teşekkür ederim yardımınız ve destekleriniz için

• Merhabalar,
    bazı arkadaşların mülakat için götürülecek evraklar mailindeki içeriğe istinaden yazdıklarını gördüm ve bu nedenle ben de bilgi amaçlı bir paylaşımda bulunmak istedim.
    Gelen mailin "WHAT TO BRING" başlığı altında "TRANSLATIONS are needed only for documents NOT in TURKISH or ENGLISH; must be from a sworn/certified translator." şeklinde açıklama yapılmış; devamında ise istenilen evrakların hemen peşinden parantez içerisinde farklı olarak şu açıklamalar yapılmış:
    Original and English translation with copy
    Original and English translation
    Original and copy
    dolayısıyla İng. çeviri gerektirmeyen belgeler için sadece "Original and copy" olarak belirtilenlerin fotokopisini götürmek yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

• Herkese Merhaba;

Forumda sorumun cevabını bulamadığım için buraya yazıyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Asıl talihli benim. Amerika'ya gidersek direk eşimle beraber iş başı yapacağız fakat mesleklerimizin dışında bir iş yapağız. 1- Farklı bir sektörde başlangıç yapmamız sıkıntı olur mu? 2- İş veren bize iş teklifi olarak hangi formu göndermesi gerekiyor.

• Merhabalar şu konuda ciddi kafam karıştı yardımcı olabilecek birisi var mı?
    Adli sicil kaydı, askerlik muafiyet belgesi, nüfus kayıt örneği, bu belgelerin orjinali ve 1 adet kopyasını götürücem ama bu belgeleri ingilizceye çevirmem gerekir mi? Forumda farklı cevaplar gördüğüm için soruyorum şimdiden cevaplayanlar için teşekkürler.

• @gucarslan evet unvanları aradığımda her ihtimale karşı gelmeden en geç 2 gün icinde pcr testiniz olsun dediler aynı şekilde vize mülakatı içinde söylediler.

• @emirhanbrtc mahkeme yada Türkiye dışında ki bir ülkeden aldığın evrakların dışında hiçbir evrağı ingilizceye çevirtmene gerek yok. Bu iki olay dışında ki tüm evrakları türkçe olarak kabul ediyorlar çeviri yaptırmana gerek yok

• @ayvalik10 teşekkür ederim

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k