Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar,numaram 21k'da haziran sounda türkiyeye dönmeyi planliyorum şusn yaşadığım ülkeye henüz dosyamı aldırmadım.Biliyorum herşey çok değişken ama eğerki normal bir düzen olsaydı benim numaram için tahminen ne zamana randevu alınabilirdi ? acaba dosyayı aldırmama gerek olmaz mı? diye düşünüyorum .birde dosya aldrıma işlemleri güncel olarak ne kadar sürüyor süreçte bir değişiklik var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Mülakat Öncesi Covid-19 Testi POZITIF Çıkan Talihlilerin Dikkatine!


    biliyorsunuz sağlık muayenesi için negatif pcr testi götürmeniz gerekmekte unganlar'a. eğer bunu sağlayamıyorsanız zaten sağlık muayenesi olamaz, sağlık muayenesi olmadığınız ve konsolosluğa teslim etmediğiniz için de vizenizi alamazsınız.

    ayrıca;
    mülakat için bu test zorunluluğu yok ancak; konsolosluk binasına girişte size doldurtulan covid-19 formunda; "son 14 gün içinde bir semptom gösterdiniz mi?" sorusu sorulmakta.

    eğer, 14 gün içinde bir semptom göstermiş ya da testiniz pozitif çıkmış ise, karantina süreniz bitmiş olsa dahi durumu [email protected] adresine mail atarak konsolosluğa bildirin ve resmi olarak beyanınızı yapın. çünkü ilgili soru, sizin negatif olup olmadığınızı değil, 14 gün içinde semptom gösterip göstermediğinizi soruyor.

    konsolosluk size, ilgili beyanınıza göre uygun başka bir mülakat slotu ayarlayacaktır ya da AIS üzerinden yeni bir randevu talebi yapmanızı isteyecektir.

    unutmayın ki;
    ilgili mülakat görüşmeleri tamamen sizlerin beyanınızı esas alır.
    vereceğiniz herhangi bir yalan / yanlış bilgi sizlerin vize sürecini geri dönülmez şekilde etkileyebilir.
    bu yüzden vereceğiniz beyanların tamamen doğru olmasına özen gösterin.

    tekrardan herkese sorunsuz mülakatlar diliyorum.
    bol şans.


  • Merhabalar, covid-19 aşı kartı, ds-260 confirmation sayfası gibi çıktısını aldığımız evraklar siyah-beyaz kabul edilir mi?


  • Arkadaşlar mülakatım 4 Mart'ta pasaport sürenin bitimine 3 ay kaldı yenilemem halinde yeni pasaportu ve eski pasaportu konsolosluğa götürsem herhangi bir problem olur mu?


  • @kryptonite, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @funnelweb Askerlik belgesi benden de istendi bilginiz olsun. E-devlet çıktısı yeterli dediğiniz gibi, diğer dokümanlarda olduğu gibi Türkçe olması sorun değil. @caganpaker

    Selam,

    Mülakatta teslim ettiğiniz belgeler tek adet miydi, yoksa 2 adet miydi? Gelen mailde istenen evrak listesinde "Original and copy" şeklinde yazılmış. Evrakları her türlü 2 kopya olacak şekilde mi götürmeliyiz mülakata?

    iyi günler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @i̇brahi̇m okunaklı olduktan sonra sorun olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @uaa491 ilgili ibarenin yazdığı evrakların orjinallerini ve birer kopyalarını götüreceksiniz.


  • @sfklkn34 merhaba,
    Bugün belirttiğiniz şekilde mail attım şöyle bir otomatik cevap geldi size de gelmiş miydi?

    The Kentucky Consular Center (KCC) has received your email. This email address, [email protected] is for case-specific Diversity Visa inquires only. If you would like to check the status of your entry, please do so at dvprogram.state.gov/ESC. This website is the definitive means of determining whether or not you were selected for possible further processing. You must see a notice that is addressed to you by name as proof of selection to process further in the DV program.

    For inquiries about specific cases, please ensure that you have included your case number, first and last name, and date of birth with your inquiry. If this information is not provided or is inaccurate, KCC will be unable to process your inquiry.

    For other information and to view frequently asked questions, please visit the Department of State Website at travel.state.gov. Under the Visas section, select Diversity Visa (DV) Lottery Program and then select Instructions for the Diversity Visa lottery year you entered. The frequently asked questions can be found at the bottom of the instructions.

    Due to an increase in emails, it may take longer than normal to receive a response. We are reading and responding to every email, so please do not send duplicate inquiries.

    Thank you for contacting KCC.

    KCCDV/Public Inquiry
    Kentucky Consular Center
    Phone: (606) 526-7500
    Email: [email protected]

    Any information in this transmission pertaining to the issuance or refusal of visas or permits to enter the United States shall be considered confidential under Section 222 (f) of the Immigration and Nationality Act (INA) [8 U.S.C. Section 1202]. Access to and use of such information must be solely for the formulation, amendment, administration, or enforcement of the immigration, nationality, and other laws of the United States under INA 222(f) and as specified in FAM guidance. If you have received such information in error, do not review, retransmit, disclose, disseminate, use, or take any action in reliance upon this information, and contact the sender as soon as possible.

    This email is Sensitive but Unclassified based on the definitions provided in 12 FAM 540.

    This email is UNCLASSIFIED.


  • @güler-özçelik merhaba evet bu otomatik mail herkese geliyor ve mailinizin ulaştığı anlamına geliyor. İş yoğunluk durumuna göre 1-2 gün içerisinde cevap alacaksınız.


  • @gucarslan ilgili bir sorum olacak, bazı maddelerde de bring and upload diye bir ibare yer alıyor. Bunla ilgili almamız gereken bir aksiyon var mıdır?

  • ⭐⭐

    @muratcan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar,numaram 21k'da haziran sounda türkiyeye dönmeyi planliyorum şusn yaşadığım ülkeye henüz dosyamı aldırmadım.Biliyorum herşey çok değişken ama eğerki normal bir düzen olsaydı benim numaram için tahminen ne zamana randevu alınabilirdi ? acaba dosyayı aldırmama gerek olmaz mı? diye düşünüyorum .birde dosya aldrıma işlemleri güncel olarak ne kadar sürüyor süreçte bir değişiklik var mı?

    Hangi ülkede olduğunuza göre bu sorunun cevabı değişir. Az dosyası olan ve iyi çalışan konsolosluğu olan bir ülkedeyseniz, Nisan için bile mülakat alabilirsiniz, çünkü numaranız current.

  • ⭐⭐

    @levent-akay, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan ilgili bir sorum olacak, bazı maddelerde de bring and upload diye bir ibare yer alıyor. Bunla ilgili almamız gereken bir aksiyon var mıdır?

    Bu soruyu tekrar burada da cevaplamış olayım.

    Muhtemelen size gelen mail güncel değil, eski ve kalıp mail. Önceki senelerde (ve bu senenin bir kısmında), evraklar öncesinde KCC'ye gönderiliyordu.
    Size gelen mailde, karşısında "Upload" yazan belgeler, KCC ye evrak talebinde gönderilen belgeler. Mülakata girenlerden özellikle evrak onayı aldıkları o belge isteniyordu. Sanırım mailde bahsedilen bu. O yüzden mevcuttaki durum için almanız gereken bir aksiyon yok.


  • Merhabalar, Ben Kcc Evrak istemesini beklemeden evraklarımı forumda belirtilen şekilde göndermiştim. Sorun şu; mülakat maili alırsak eskiden gönderdiğim evrakları da güncel halleri ile yanımda bulundurmam gerekiyordu. Değişen sürece göre (gönderdiğim evrakları işleme alıp almadıklarını bilemiyorum onay maili almadığım için) evrak isteği almadığım halde gönderdiğim evrakları Ankara’ya götürmeli miyim, yoksa güncel hallerini mi isterler?


  • Biz mulakat tarihi aldığımızda tüm belgelerden istenen sayıda yakın tarihli olarak bir set yaparak vermiştim. Ama KCC ye gönderdiğim set yanımdaydı. Siz de hayırlısıyla mulakat tarihi aldığınızda icinizin rahat olması açısından benzer sekilde davranmanızı tavsiye ederim. Başarılar...


  • @gucarslan Merhaba sponsor için doldurulan I 134 formu idi galiba o form sadece kazanan adına mı doldurulması gerek yoksa örnek olarak kazanan ve eşi vede 1 adet çocuk için herbirine ayrı ayrı ı134 formu olarak 3 adet mi doldurulup mülakatta götürülüp dosyalanıp verilmeli???


  • Unganları aradığım da doktor randevusu için ve mulakat için iki ayrı pcr testi istediklerini söylediler.her ikisinide randevulardan 2 gün önce almamız gerekiyormuş.


  • @rhyme-azfendak, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Unganları aradığım da doktor randevusu için ve mulakat için iki ayrı pcr testi istediklerini söylediler.her ikisinide randevulardan 2 gün önce almamız gerekiyormuş.

    Konsolosluk tarafından bize atılan mailde ya da Konsolosluğun kendi resmi sayfasında mülakat öncesi PCR testi istendiğine dair mevcut bir bilgi bulunmuyor. Amerikalı kurumlar genelde PCR hiç istemiyor. Bu bilgiyi nereden teyit edebiliriz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @güler-özçelik evet götürün, çünkü uygulama şuan yeni.
    gönderdikleriniz ve yeni tarihliler yanınızda olsun kısaca..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @barsamagic sadece asıl talihli için doldurulması yeterlidir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rhyme-azfendak mülakat için şuana kadar kimseden pcr testi istenmedi.
    mülakat için de istediklerinden emin misiniz?
    lütfen tekrardan teyit edin..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum