Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar;

    Az önce konsolosluk randevusu için gönderilen gerekli belgeler mailinde aşağıdaki madde dikkatimi çekti:

    1.   Military Service Completion and/or Exemption Card (Original and English translation with copy)
      

    Daha önce @smartcells in yayınladığı gerekli belgeler listesinde askerlikle ilgili bir belge istenmiyordu, şimdi gelen mailde orjinali ve ingilizce tercümesi diyor.
    Orjinalini e-devletten alabiliyoruz bunu götürmekte sıkıntı yok ama ingilizce tercümesini nasıl alacağız? E-devlette böyle bir seçenek yok askerlik için. Ya da çeviriye ihtiyaç var mıdır? Hangi belge listesini ciddiye alacağız?


  • @caganpaker, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    belgeler

    Bir kere şunu görmemişsiniz muhtelen: TRANSLATIONS are needed only for documents NOT in TURKISH or ENGLISH.

    Diğer bir nokta, bu mail dolayısıyla genel hatlarıyla yazılmış bir mail. Yani sadece Türkler için yazılan bir mail değil. Askerlik belgesinin Türkçesini götürebilirsiniz, büyük ihtimalle de almayacaklardır.


  • @funnelweb O ibareyi gördüm evet, ancak alttaki bir maddede aksi belirtildiği için baştaki bu uyarı o madde için geçerli olmuyor olarak algılanıyor.

    Teşekkürler, sadece Türkçesi ile gideceğim.


  • @funnelweb Askerlik belgesi benden de istendi bilginiz olsun. E-devlet çıktısı yeterli dediğiniz gibi, diğer dokümanlarda olduğu gibi Türkçe olması sorun değil. @caganpaker


  • Merhabalar. Iyi gunler olsun. Yaklasik olarak 3-5 haziran gibi ds 260 formunu doldurdum ama o gunden beri benden herhangi bir evrak talebi istenmedi. Acaba KCC'ye mail atmali miyim hatirlatmak amacli cunku eger geldiyse gormedik. Cok uzun suredir bekliyoruz evrak talebini. Yoksa bizim numaramiz aktif olunca mi gondercekler? Bilgilendirirseniz sevinirim. Tesekkurler.


  • @mustafa32 Evrak talebi ve evrak onayı süreci işlemden kaldırıldı. Direk olarak mülakat maili alacaksınız. Ayrıca daha sağlıklı cevaplar alabilmeniz adına sürecinizi imzaya taşıyın.


  • Merhabalar, son günlerde Unganlar da sağlık kontrolünden geçen oldu mu? Güncel tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?


  • Aile olarak bizim 24’ünde Unganlar da randevumuz var. Yarın ailecek PCR Testi yaptıracağız. Aklıma getirmek istemiyorum ama olası Pozitif Bir test olması halinde 2 Mart Tarihindeki Mülakat tarihimizi ileri bir tarihe ( 8. Gün olmasına rağmen) ertelememiz gerekir mi?


  • @civilengineer Yorumunuz icin tesekkurler. Ayrica bir kac sorum daha olacakti. Benim, konsolosluga mail atmam gerekir mi? Yani bize sizden mi yoksa KCC'den mi mail gelecek diye. Cunku ben su anda Guney Afrika Johannesburg konsoloslugunda mulakata girecegim. Oraya attigimiz mail de bize bilgilendirici bir sekilde bir geri donus maili atarlar mi?Cunku ilerledigimiz surec onemli bir surec sizinde bildiginiz uzre. Ve ayrica ben sizin bahsettiginiz "Evrak talebi ve evrak onayı süreci işlemden kaldırıldı." yazisini ilk defa duydum rica etsem bana bu bilginin kaynagini atar misiniz? Kendim de incelemek isterim. Tesekkurler. Iyi gunler.


  • @huseyinme cumartesi yani 2 gün önce muayene olduk eşim ve ben eşime 2 aşı bana 3 aşı yapıldı 45 yaş üzeri olduğumuz için kan testi ve idrar istenmedi 45 yaş altından isteniyor...
    Bizden sadece röntgen (akciğer) istendi..
    Röntgen için 35 usd x2 kişi 70 usd ödeme yaptık...
    Dr muayene ve aşı için kişi başı 250 usd daha alındı, toplam kişi başı 285 usd ödedik ve unganlardan ayrıldık kapalı zarflar 1 gün sonra gelip alabilirsiniz dendi CD ile birlikte


  • Unganlara götürülen covid-19 aşı kartını pasaport bilgilerini girerek mi aldınız?


  • @i̇brahi̇m evet


  • Merhaba arkadaslar dv2022 17.000 lerde secildim ds260 lari gondersik mail bekliyoruz bu surecte yapmamiz gereken bir sey var mi? Belge gonderme falan yapmiyacak miyiz su an sadece da260 lari gonderdik. Yapmamiz gereken bir sey var mi tesekkurler


  • Herhangi bir gelişme yok sanırım dimi ?

  • ⭐⭐

    @mustafa32, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar. Iyi gunler olsun. Yaklasik olarak 3-5 haziran gibi ds 260 formunu doldurdum ama o gunden beri benden herhangi bir evrak talebi istenmedi. Acaba KCC'ye mail atmali miyim hatirlatmak amacli cunku eger geldiyse gormedik. Cok uzun suredir bekliyoruz evrak talebini. Yoksa bizim numaramiz aktif olunca mi gondercekler? Bilgilendirirseniz sevinirim. Tesekkurler.

    Tüm sorularınızdan önce lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın ki size doğru cevaplar verebilelim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

  • ⭐⭐

    @huseyinme, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Aile olarak bizim 24’ünde Unganlar da randevumuz var. Yarın ailecek PCR Testi yaptıracağız. Aklıma getirmek istemiyorum ama olası Pozitif Bir test olması halinde 2 Mart Tarihindeki Mülakat tarihimizi ileri bir tarihe ( 8. Gün olmasına rağmen) ertelememiz gerekir mi?

    Evet çünkü her ne kadar Türkiye'de karantina süresi farklı olsa da, konsolosluk son 14 gün içerisinde herhangi bir semptom göstermemiş olmanızı istiyor.

  • ⭐⭐

    @goztepe3547, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba arkadaslar dv2022 17.000 lerde secildim ds260 lari gondersik mail bekliyoruz bu surecte yapmamiz gereken bir sey var mi? Belge gonderme falan yapmiyacak miyiz su an sadece da260 lari gonderdik. Yapmamiz gereken bir sey var mi tesekkurler

    Evet, bekleyeceksiniz. Ds260 formlarını ne zaman submit etmiştiniz?

    Ayrıca bu soruların cevaplarını tekrar tekrar yazmamak için lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

  • ⭐⭐

    @megatron, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herhangi bir gelişme yok sanırım dimi ?

    Bugün tatildi zaten. Bir gelişme yok. Yeni dağıtılan mülakat, onaylanan dosya, cevap gelen mail olmadı maalesef 🤷🏻♀️ Tatil sonrası yarın için güzel bir ivme bekliyoruz 🙂


  • @barsamagic kapalı zarfları Pazar günü mü teslim aldınız? Pazar çalışmıyorlar diye biliyordum?


  • @mustafa32 Merhaba,
    Tekraren söylüyorum. Sürecinizi imzaya taşımanız sağlıklı cevaplar alabilmeniz açısından önemli.
    Durumunuzu sormak için mail atmanızda sakınca yok. Dönüş yapacaklardır.
    Sanırım forumu takip etmiyorsunuz. Güncel gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bu süreçte forumu takip etmenizi öneririm.
    İstediğiniz kaynak:
    https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/diversity-visa-2022-update.html


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum