Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @smartcells Hocam Merhabalar

    Siz dosyayı Ankara dışına mı taşıdınız ?


  • Merhaba, ds-260 formunu 1 Ağustos'ta yolladım fakat onay maili gelmedi. KCC'ye yazdığımda şu şekilde dönüş aldım :

    Your DS-260 has been processed. You should have received, or will soon receive, an email from the Kentucky Consular Center giving you instructions to complete in order for your case to continue processing.

    Hala hiçbir dönüş yok. Emin olmak için soruyorum, şuanda ds-260'ı Haziran'da gönderenler Current Number'a bakılmadan mülakat tarihi alanlardan dolayı mı hala onay maili almıyorum, mülakat zamanım gelince mi onay maili alacağım?

    İyi forumlar..


  • @themagnificentk Artık onay mailleri yollanmıyor.

    Sistem değişti.

  • ⭐⭐

    @atalay-aras-0, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @ezgilera 20K üzeri cn oldukça imkansız olduğunu tekrardan söylemek istiyorum. Şimdi hesap daha açık ortada.
    Kimse süper kırılgan davranmadan, gerçek ihtimallere göre geleceğini hesap etmeli.

    Yeni bülten için EU 27.000 geldi ve çok değil birkaç hafta hatta belki birkaç gün içerisinde, buraya 26xxx olan arkadaşlarımız "Mülakat maili geldi" yazacaklar.

  • ⭐⭐

    @gamefry, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Avrupa için neredeyse all current olmuş. Hayırlısı olsun bakalım.

    Zaten neden "neredeyse" onu anlamadım. 300 daha ilerleseler current olacaktı bülten 🤔 böyle birkaç kişiyi dışarıda bırakmaları biraz saçma olmuş.

  • ⭐⭐

    @furkan-polat, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar, hepimize hayırlı olsun bir çok kişi mail alabilecek bu çok güzel bi haber. Evcil hayvanlarla alakalı nasıl bir yol izleyebiliriz bilginiz var mı?

    Şöyle kocaman bir konu başlığı var bunun için:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/305/amerika-ya-evcil-hayvan-götürmek?_=1645046428410

  • ⭐⭐

    @the-inception, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Hayal kurmak bedava demiştim 🙂 Geriside gelir umarım. Herkese bol şans

    Cidden tebrik ediyorum. Ben hayal kırıklığı yaşamayın diye beklentiyi düşük tutun bu ay için demiştim, sonraki ay bekliyordum çünkü. Ama DoS sizden yanaymış bu ay 🙂


  • @ezgilera evet oldukça saçma oldu. Bakalım önümüzdeki bültende “current” yerine belki 50-100 artırırlar rakamı, ne yaptıkları belli olmuyor.

  • ⭐⭐

    @azazel, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan Öncelikle hepimize hayırlı olsun bu son açıklama. Sn. Güçarslan Bey yurtdışından gelecek kişiler için mülakattan 14 gün önce yurda giriş süresi zorunluluğu var mı hala ? 29 mart-15 nisan ile 2-6 mayıs tarihlerinde yurtdışında olacağım diyelim ki mayıs veya nisan ayında mülakat maili gelirse ne yapmamı tavsiye edersiniz. Hatta Nisan ayı Amerika seyahatim var normal Turist vizesi ile nasıl olacak bilemedim, karmaşık duygular içindeyim. Çakışma halinde ne tavsiye edersiniz. Tabi ki gitmemek en akıllı karar ama oda zor . Bakalım inşallah çakışma olmaz bu 14 gün zorunluluğunda. Bu arada Asıl kazanan eşim .

    Nisan'a mülakat alma ihtimaliniz oldukça yüksek. Birkaç hafta içerisinde Nisan mülakatları dağıtılacaktır. Bence o dağıtıma göre plan yapın. Nisanın ilk yarısında, yani yurtdışında olacağınızı söylediğiniz zamanlarda mülakat alabilirsiniz.
    Mülakatınızı kaçırmanızı tavsiye etmem.

  • ⭐⭐

    @mahir-tunç, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan sizce bundan sonraki mülakatlar ds260 formunu erken gönderenler dikkate alınarak mı verilir yoksa süreç normal şekilde sıraylamı ilerler.tsk

    27bine kadar onaylanmış dosyalar var zaten hali hazırda. Onlar mülakat alacaklar case numberdan bağımsız olarak. Yeni onaylar case number sırasına göre ilerliyor. Dolayısıyla yeni mülakatlar (yani bu zaten onaylanmış olanlardan sonra) case numbera göre ilerleyecek. Şu an sıralamaya göre onaylar 77xx lerde.

  • ⭐⭐

    @delop, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba,
    DS260 formunda doldurduğumuz bilgileri formu açtırmadan tekrardan görebiliyor muyuz?

    Evet. Formu doldurduğunuz sayfaya girip bakabilirsiniz. İşlem yapamazsınız.

  • ⭐⭐

    @megatron, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @beceke Mülakatta değiştirilebiliyor değil mi bu greencardın geleceği adres ?

    Evet değiştirilebiliyor.


  • @ezgilera selamlar, inanın ben de herşey karman çorman olmuş durumda. Biz evvelinde ds yi haziranda gonderenler olarak bırakın mülakat mailini evrak talebi icin bile aylar sürecek diyorduk. Sonra herşey değişti cn düşük olanlara ve evrak onayı almışlara talih vurdu. Biz tam ortada kaldık. Bundan sonrası için de formda evrak onay maili alanlar bitti cn a göre süreç gidecek deniyordu. Şimdi yine mayısta evrak gönderen yüksek cn lar icin mülakat beklentisi oluştu nisan mayıs aylarından bahsediliyor. E hani cn a gore gidecekti artık. Tamamen karıştı herşey. Ne düşünmeliyim beklenti ne duzeyde, ne zaman icin olmalı bilemiyorum. 😞

  • ⭐⭐

    @sevipekcan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells merhaba." 14K'dan 27K'ya kadar 135 kişi ilk etapta mülakat alacak, çünkü bunların dosyaları hazır." bu 135 kişi ds 260 formunu haziran ayından önce gönderenler mi yoksa evrak talebi alıp onaylananlar mı? yanıtınız için teşekkürler.

    @smartcells açıklamış ama daha detaylı anlatayım. Diğer kişiler için de açıklayıcı olsun.

    Normalde KCC için süreç şöyleydi:
    Ds260 formunu işle > Evrak talebi gönder > Evrakları onayla > Mülakat ver.

    9 Aralık'ta evrak onayının kaldırılmasından sonra şöyle oldu:
    DS260 formunu işle > Mülakat ver.

    9 Aralık'tan önce, evraklarına onay alamamış olsalar da, evrak talebi alan herkesin DS260 formu işlenmişti. Şu an bu, current olduktan sonra mülakat almak için yeterli. Biz buna kısaca "onay" diyoruz ama aslında DS260'ın işlenmesinin bitmiş olduğundan bahsediyoruz.

    Siz de Mayıs ayında form submit etmişsiniz, muhtemelen talep almıştınız. O yüzden şu an onayınız vardır. Eğer emin olmak istiyorsanız, KCC'ye mail atarak sorabilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @ggulduk, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells Anladım cevabınız için teşekkürler, yine belirsizlik içinde bekleyeceğiz (ne zaman mülakata çağıralacağımı tahmin edemeyerek) bunu kestirmeye çalışmamım sebebi de işimi ona göre ayarlamak istemem. Sormak istediğim iki soru daha vardı, bankada göstereceğim miktarlar 2 ayrı banka hesabımda duruyor 2 ayrı hesabın da istenildiği şekilde bilgilerini çıkarmam bir sorun yaratır mı yoksa hepsini tek bir yere mi toplamam mı daha mantıklı? Diğeri ise bültenin 13.500'den 27.000 olarak açıklanmasını siz değerli forum üyeleri nasıl değerlendiriyorsunuz neden böyle bir sıçrama bir anda oldu bu bizim yararımıza mı yoksa zararımıza mı? Tekrar teşekkürler.

    Tek hesapta toplamanız hem evrak sayısı açısından hem de güvenilirlik açısında daha iyi olabilir. Ama 2 hesap olması da büyük sorun değil.

    Ankara önümüzdeki ay 500 civarı mülakat verirse tabi ki yararımıza oldu 🙂 ama Ankara durup dünya mülakat verirse sıkıntı.

    Onun dışında aslında çok belirsizlik de yok. Günde 100-300 dosya işlediklerini hesapladı @smartcells . Buna göre hesap yapabilirsiniz. Mesela dün onaylar 74xx iken bugün 77xx oldu. Bu hızla devam edilirse Mayıs'ta mülakat alabilirsiniz gibi duruyor ama KCC'nin ve Ankara'nın istikrarına güvenmek sorun.

    Bu değişkenlere ek, davalardan gelecek dosyalar olacak. 7 Mayıs'ta DV2023 sonucu açıklanınca, onların da dosyaları işlenmeye başlanacak. Bunlar elbette dosya işleme hızına etki edecektir ama bu ekstralar gelmeden mümkün olduğunca çok dosya işlerlerse sorunsuz sıkıntısız bir yıl olacak bu yıl.

  • ⭐⭐

    @gulyc, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells merhaba
    71XX case numaram ancak evrak hala NVC de gözüküyor.
    DS 260 Temmuzda göndermiştim ondan mı acaba ?
    Nasıl yol almam gerek ? 21 yaş age out olan çocuğum için mülakat tarihi alabilmem önemli
    tşk

    Mülakat alana kadar öyle görünmeye devam edecek. Normal yani. Muhtemelen onaylı dosyalar arasındasınız siz de. Mülakat dağıtımında mülakat gelebilir Nisan için.

  • ⭐⭐

    @fxu, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Bu onaylı olanlar "Documents Received" maili alanlar mı oluyor yoksa başka birşey mi?

    DS formunu ilk doldurduktan sonra hiç açtırmadım. Evrak istendiğinde gönderdim ve hiç açtırmadım evrak istendi gönderdim. Önce "Automatic Reply from KCC DV Documents - The Kentucky Consular Center (KCC) has received your email and is currently processing your documents." maili; yaklaşık 2 ay sonra da "Documents Received - Congratulations! Our records indicate that your case is ready to be scheduled for an interview when your case number becomes current and appointments are available. Interviews are scheduled numerically based on region and which case numbers have already been processed." maili geldi. Şimdi ben onaylı olanlardan mı oluyorum?

    Evet siz onaylısınız. Mülakat bekliyorsunuz şu an current olduğunuz için. Bu onay durumlarını birkaç ileti üstte anlattım. Detaylı bilgi için bakabilirsiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4298/dv2022-2022-green-card-lotosu-aşamaları/8414

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   EzgiLera EzgiLera 
  • ⭐⭐

    @agaslan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba, Mülakata giderken götüreceğimiz evrakların bir geçerlilik süresi var mı? farklı ülkelerde 6 aydan fazla kalanlar için ilgili ülkeden de bazı evraklar isteniyor. Ocak ayında mülakat beklediğimiz için evrakları erken topladık diğer ülkelerden. Eğer evrakların geçerlilik süresi varsa yeniden almamız gerekecek ve bu da uzun bir süreç olduğu için erken davranmamız gerekecek. Bu konuda bilgi sahibi olan var mı?

    O belgelerin 6 ay ila 1 yıl arası geçerliliği olması lazım.
    Belgeleri aldıktan sonra tekrar o ülkelere gitmediyseniz sorun olmaz, kullanabilirsiniz rahatça.

  • ⭐⭐

    @megatron, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells Hocam Merhabalar

    Siz dosyayı Ankara dışına mı taşıdınız ?

    Ankara'da şu an 🙂

  • ⭐⭐

    @themagnificentk, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba, ds-260 formunu 1 Ağustos'ta yolladım fakat onay maili gelmedi. KCC'ye yazdığımda şu şekilde dönüş aldım :

    Your DS-260 has been processed. You should have received, or will soon receive, an email from the Kentucky Consular Center giving you instructions to complete in order for your case to continue processing.

    Hala hiçbir dönüş yok. Emin olmak için soruyorum, şuanda ds-260'ı Haziran'da gönderenler Current Number'a bakılmadan mülakat tarihi alanlardan dolayı mı hala onay maili almıyorum, mülakat zamanım gelince mi onay maili alacağım?

    İyi forumlar..

    Mülakata girmeye uygunluk artık DS260 işlenmesi ile mümkün. Size gelen mailde formunuzun işlendiği yazıyor. Yani onayınız var. Şu an mülakat bekleyenlerdensiniz siz de. Birkaç ileti üstte detaylı anlattım.


Benzer Başlıklar

  • 36
  • 116
  • 3
  • 27
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum