Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
21.4k 1.6k 1.7m 1.5k

  • Greencard çekiliş başvurularında pasaport şartı kuralının kaldırılması çok olumsuz bir karar oldu maalesef. İptal gerekçesini bilmemekle birlikte kendi düşünceme göre; Amerika'nın bu çekiliş ile diplomalı, donanımlı veya kariyerli insan aramadığı aşikar, bu programın amacı vasıfsız olarak nitelendirilebilecek meslek gruplarındaki iş gücü açığını dengeleyebilmek. Bu sebepten dolayı pasaport sahibi kişilerin nispeten nitelikli olabileceğini düşünerek pasaport kriterini iptal etmiş olabilirler. Belki ellerindeki göçmen verilerine göre; çekiliş talihlileri olan diplomalı veya vasıflı kişilerin Amerika maceralarında kariyerlerinin devamı için çabaladıklarına dair bulgular mı var acaba diye düşünmeden edemiyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda acaba?


  • Mayısta çıkmaması durumu beni de çok düşündürüyor açıkçası ve bu yüzden de alternatif çözüm yolları araştırıyorum. Bugün Türkiye’de bilinmeyen ve kullanılmayan ama diğer ülkeler tarafından çokça kullanılan bir vize türü daha olduğunu öğrendim J-1. Hatta videoda ki kişi büyük ihtimalle Türkiyeden bu yolla giden ilk kişiymiş. Sadece öğretmenleri ilgilendiren bir vize türü ve iyi derecede İngilizce bilmeyi gerektiriyor. Aşağıda linkini paylaşıyorum. Umarım birilerinin işine yarar. https://youtu.be/xZJLH_SE0jY


  • Pasaport şartı olasa da çıkmıyor, olmasada çıkmıyor bana. Benim için farketmez :)


  • @hsnnzknn tam olarak ben de böyle düşündüm. üşgücü açığı daha çok vasıfsız elemanlara yönelik sanki.


  • seneye pasaportsuz mu başvuracağız yani ?


  • @arifçe eylül ayında açıklanan yönetmeliği görmeden kesin hiçbir şey yoktur. Şimdiden bu düşünce ile yaşamayın. Herşey eylül ayında belli olacak. Ondan dolayı ciddiye almayın.

  • ⭐⭐

    @fatih-celep, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    hukumet derse ki "bu ne is kardesim greencard oyle cani sıkılıp basvurana cikmasin bana adam gibi adam lazim"

    ABD hükümetinin derdi kalifiye eleman olsaydı çekilişi komple kaldırırdı.


  • Gerçekler ile yüzleşmek lazım, oluyor - olabilir gibi sözler ile bilinmeyen olaylara adapte olmamak gerekli. Hem gideceğim diyerek hayal kurarken hem de bir sonraki çekilişi düşünmek çelişiyor. Evet her yönü ile düşünmek gerekiyor ancak mayıs geçsin yeni rota ona göre oluşturulur. ERKEN KAPTIRILAN DÜŞÜNCELER YAŞLANDIRIR. (Sağlığımız için, ülke durumu malum her gün dertleniyoruz) :)

  • ⭐⭐⭐⭐

    @hsnnzknn, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Greencard çekiliş başvurularında pasaport şartı kuralının kaldırılması çok olumsuz bir karar oldu maalesef. İptal gerekçesini bilmemekle birlikte kendi düşünceme göre; Amerika'nın bu çekiliş ile diplomalı, donanımlı veya kariyerli insan aramadığı aşikar, bu programın amacı vasıfsız olarak nitelendirilebilecek meslek gruplarındaki iş gücü açığını dengeleyebilmek. Bu sebepten dolayı pasaport sahibi kişilerin nispeten nitelikli olabileceğini düşünerek pasaport kriterini iptal etmiş olabilirler. Belki ellerindeki göçmen verilerine göre; çekiliş talihlileri olan diplomalı veya vasıflı kişilerin Amerika maceralarında kariyerlerinin devamı için çabaladıklarına dair bulgular mı var acaba diye düşünmeden edemiyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda acaba?

    "Kanuna uygun bir şekilde getirilmiş kural" olmadığı için bu kural iptal edildi. Aslında çok iyi olmuştu, başvurular yarı yarıya düşmüş tabi bu da şansı 2ye katlamıştı.


  • Insallah bu senede çıkarda seneye kalmayız 🙏


  • Acemiligimi mazur görün çekilişi kazandıktan sonra ds-260 formu ve diger işlemler için destekmi almalıyız yoksa avukat vb. garantimi olur çünkü yanlış yapabilirim korkusu oluyor açıkcası.


  • @zelene, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Instagram çekilişlerine döner ortalık çıkacağı olsa yine çıkar 20 kişilik Instagram çekilişinde kazanamamış insanım 😄 ciddiyetsiz olur çekiliş, benim umudum fena kırılır dün gece rüyamda çıkmıştı case no 5023 gruba yazayım diyorum internet çekmiyor 😄 nasıl mutlu uyandım bu habere kadarmış

    İlk başta bende böyle düşündüm çokta üzüldüm. Ama şimdi düşününce senelerdir yoktu pasaport şartı yine çıkıyordu insanlara... umudumuzu yitirmeyelim. Çıkacak inşallahhh 🥺


  • @ping-pong Bizim sarı oğlanın karşıtları pasaport muhabbeti kalktı diye isyanlarda şimdi. Al bir de burdan yak...


  • @seyfi-deveci hiçbir korkun olmasın her adımı hep birlikte yapacağız adım adım yapacağız kimseye de sakın para verme sakın 2-3 gün kala ben boş ds260 vericem açıklamalı hem de oradan sen kendine doldurursun


  • @ayvalik10 çok teşekkürler bunu duymak çok mutlu etti inş gönlümüzce olur ds 260 ı sistem hata veriyor ve kaydederek gitmek lazımmış ondan dolayı ama inş yaparız hepbirlikte


  • @sonar, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @ping-pong Bizim sarı oğlanın karşıtları pasaport muhabbeti kalktı diye isyanlarda şimdi. Al bir de burdan yak...

    😂 Boşver, izle. Az kaldı zaten. 2022 insanlara 2021 ve 2020 yi aratacak. Putin’ in olaylara yaklaşımı gelmekte olanı ilan eder gibi. 21.yy ın tek barışçıl başkanı etiketi yapışacak bizimkinin üstüne gibi geliyor bana. 😂


  • Merhaba tüm forum üyeleri.
    Ailecek ilk kez başvuru yapıyoruz hem ben hemde eşim 5 yaşında bir kızımız var. Yeni bir hayat ve turkiyedeki yaşam zorluklarından dolayı green carda başvurduk. Merak ediyorum bu başvuruda kriterler çekiliş sıralamasını degistirirmi... Eşim Edebiyat öğretmeni be de Web işleri ile uğraşıyorum üzerimizde ev araba yazlik.... var ve bunlar çekilişe etki ederi mi ... başvuranlar kendi bilgilerini yazabilirim mi özellikle 2. 3. kez başvuran arkadaşları merak ediyorum..


  • Atarsa 85 . Plakalara az kaldı 👻👻😁😂


  • YENİ BİLGİLER

    24 Ocak 2022 tarihinden itibaren #DV2022 talihlilerin sağlık mülakatı randevuları azami 48 saat öncesinden COVID-19 PCR testi yaptırmaları gerekiyor. (2 yaş ve üzeri çocuklar dahil)

    Ve tabi 2 doz COVID aşısı olmak gerekiyor.


  • Eskiden Green Card mülakatı öncesinde yapılması gereken PTT Kaydı'nda istediğiniz PTT şubesini seçebiliyordunuz. Artık ücretsiz olarak sadece İstanbul ve Ankara'dan 1 şube çıkıyor. Kaydınızı yaptıktan sonra isterseniz ekstra ücret ödeyerek kurye veya şube seçebiliyorsunuz #DV2022

    MÜLAKAT.jpg


Benzer Başlıklar

  • DV2025 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ebaris86E
    @TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
  • DV2024 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2020 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    682
    2 Oy
    682 İleti
    112k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • DV2019 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum