DV2023 Sohbet Odası
-
Greencard çekiliş başvurularında pasaport şartı kuralının kaldırılması çok olumsuz bir karar oldu maalesef. İptal gerekçesini bilmemekle birlikte kendi düşünceme göre; Amerika'nın bu çekiliş ile diplomalı, donanımlı veya kariyerli insan aramadığı aşikar, bu programın amacı vasıfsız olarak nitelendirilebilecek meslek gruplarındaki iş gücü açığını dengeleyebilmek. Bu sebepten dolayı pasaport sahibi kişilerin nispeten nitelikli olabileceğini düşünerek pasaport kriterini iptal etmiş olabilirler. Belki ellerindeki göçmen verilerine göre; çekiliş talihlileri olan diplomalı veya vasıflı kişilerin Amerika maceralarında kariyerlerinin devamı için çabaladıklarına dair bulgular mı var acaba diye düşünmeden edemiyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda acaba?
-
Mayısta çıkmaması durumu beni de çok düşündürüyor açıkçası ve bu yüzden de alternatif çözüm yolları araştırıyorum. Bugün Türkiye’de bilinmeyen ve kullanılmayan ama diğer ülkeler tarafından çokça kullanılan bir vize türü daha olduğunu öğrendim J-1. Hatta videoda ki kişi büyük ihtimalle Türkiyeden bu yolla giden ilk kişiymiş. Sadece öğretmenleri ilgilendiren bir vize türü ve iyi derecede İngilizce bilmeyi gerektiriyor. Aşağıda linkini paylaşıyorum. Umarım birilerinin işine yarar. https://youtu.be/xZJLH_SE0jY
-
Pasaport şartı olasa da çıkmıyor, olmasada çıkmıyor bana. Benim için farketmez :)
-
@hsnnzknn tam olarak ben de böyle düşündüm. üşgücü açığı daha çok vasıfsız elemanlara yönelik sanki.
-
seneye pasaportsuz mu başvuracağız yani ?
-
@arifçe eylül ayında açıklanan yönetmeliği görmeden kesin hiçbir şey yoktur. Şimdiden bu düşünce ile yaşamayın. Herşey eylül ayında belli olacak. Ondan dolayı ciddiye almayın.
-
@fatih-celep, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
hukumet derse ki "bu ne is kardesim greencard oyle cani sıkılıp basvurana cikmasin bana adam gibi adam lazim"
ABD hükümetinin derdi kalifiye eleman olsaydı çekilişi komple kaldırırdı.
-
Gerçekler ile yüzleşmek lazım, oluyor - olabilir gibi sözler ile bilinmeyen olaylara adapte olmamak gerekli. Hem gideceğim diyerek hayal kurarken hem de bir sonraki çekilişi düşünmek çelişiyor. Evet her yönü ile düşünmek gerekiyor ancak mayıs geçsin yeni rota ona göre oluşturulur. ERKEN KAPTIRILAN DÜŞÜNCELER YAŞLANDIRIR. (Sağlığımız için, ülke durumu malum her gün dertleniyoruz) :)
-
@hsnnzknn, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Greencard çekiliş başvurularında pasaport şartı kuralının kaldırılması çok olumsuz bir karar oldu maalesef. İptal gerekçesini bilmemekle birlikte kendi düşünceme göre; Amerika'nın bu çekiliş ile diplomalı, donanımlı veya kariyerli insan aramadığı aşikar, bu programın amacı vasıfsız olarak nitelendirilebilecek meslek gruplarındaki iş gücü açığını dengeleyebilmek. Bu sebepten dolayı pasaport sahibi kişilerin nispeten nitelikli olabileceğini düşünerek pasaport kriterini iptal etmiş olabilirler. Belki ellerindeki göçmen verilerine göre; çekiliş talihlileri olan diplomalı veya vasıflı kişilerin Amerika maceralarında kariyerlerinin devamı için çabaladıklarına dair bulgular mı var acaba diye düşünmeden edemiyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda acaba?
"Kanuna uygun bir şekilde getirilmiş kural" olmadığı için bu kural iptal edildi. Aslında çok iyi olmuştu, başvurular yarı yarıya düşmüş tabi bu da şansı 2ye katlamıştı.
-
Insallah bu senede çıkarda seneye kalmayız 🙏
-
Acemiligimi mazur görün çekilişi kazandıktan sonra ds-260 formu ve diger işlemler için destekmi almalıyız yoksa avukat vb. garantimi olur çünkü yanlış yapabilirim korkusu oluyor açıkcası.
-
@zelene, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Instagram çekilişlerine döner ortalık çıkacağı olsa yine çıkar 20 kişilik Instagram çekilişinde kazanamamış insanım 😄 ciddiyetsiz olur çekiliş, benim umudum fena kırılır dün gece rüyamda çıkmıştı case no 5023 gruba yazayım diyorum internet çekmiyor 😄 nasıl mutlu uyandım bu habere kadarmış
İlk başta bende böyle düşündüm çokta üzüldüm. Ama şimdi düşününce senelerdir yoktu pasaport şartı yine çıkıyordu insanlara... umudumuzu yitirmeyelim. Çıkacak inşallahhh 🥺
-
@ping-pong Bizim sarı oğlanın karşıtları pasaport muhabbeti kalktı diye isyanlarda şimdi. Al bir de burdan yak...
-
@seyfi-deveci hiçbir korkun olmasın her adımı hep birlikte yapacağız adım adım yapacağız kimseye de sakın para verme sakın 2-3 gün kala ben boş ds260 vericem açıklamalı hem de oradan sen kendine doldurursun
-
@ayvalik10 çok teşekkürler bunu duymak çok mutlu etti inş gönlümüzce olur ds 260 ı sistem hata veriyor ve kaydederek gitmek lazımmış ondan dolayı ama inş yaparız hepbirlikte
-
@sonar, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@ping-pong Bizim sarı oğlanın karşıtları pasaport muhabbeti kalktı diye isyanlarda şimdi. Al bir de burdan yak...
😂 Boşver, izle. Az kaldı zaten. 2022 insanlara 2021 ve 2020 yi aratacak. Putin’ in olaylara yaklaşımı gelmekte olanı ilan eder gibi. 21.yy ın tek barışçıl başkanı etiketi yapışacak bizimkinin üstüne gibi geliyor bana. 😂
-
Merhaba tüm forum üyeleri.
Ailecek ilk kez başvuru yapıyoruz hem ben hemde eşim 5 yaşında bir kızımız var. Yeni bir hayat ve turkiyedeki yaşam zorluklarından dolayı green carda başvurduk. Merak ediyorum bu başvuruda kriterler çekiliş sıralamasını degistirirmi... Eşim Edebiyat öğretmeni be de Web işleri ile uğraşıyorum üzerimizde ev araba yazlik.... var ve bunlar çekilişe etki ederi mi ... başvuranlar kendi bilgilerini yazabilirim mi özellikle 2. 3. kez başvuran arkadaşları merak ediyorum.. -
Atarsa 85 . Plakalara az kaldı 👻👻😁😂
-
YENİ BİLGİLER
24 Ocak 2022 tarihinden itibaren #DV2022 talihlilerin sağlık mülakatı randevuları azami 48 saat öncesinden COVID-19 PCR testi yaptırmaları gerekiyor. (2 yaş ve üzeri çocuklar dahil)
Ve tabi 2 doz COVID aşısı olmak gerekiyor.
-
Eskiden Green Card mülakatı öncesinde yapılması gereken PTT Kaydı'nda istediğiniz PTT şubesini seçebiliyordunuz. Artık ücretsiz olarak sadece İstanbul ve Ankara'dan 1 şube çıkıyor. Kaydınızı yaptıktan sonra isterseniz ekstra ücret ödeyerek kurye veya şube seçebiliyorsunuz #DV2022

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum