Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @supertramp, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

    @crazycells Eski adresim hyannis sehri idi, 14 kasimda yanlis adres ve adres degisikliginden dolayi teslim edilmedigi yazdi,kapidan dondu, forwarded oldu su anda 16 kasimda ise hyannis usps in/at mailbox delivery oldugu yaziyor, arkadasim gidip Hyannis uspsye sordugunda orada olmadigini soylemisler, daha fazla bilgi de vermek istememisler.
    Arkadasim baska bir yere tasinmadi, 16 kasimdan beri boyle gozukuyor takip numarasi ile baktigimda

    14 Kasim'daki sayfanin sizde ekran goruntusu ya da ciktisi var mi acaba?

    Su an aklima iki olasilik geliyor... ya cevredeki evlerin birine yanlislikla teslim edildi ve o sekilde yazildi (isterseniz sagdaki, soldaki, ondeki ve arkadaki evlere bir sorun); ya da USCIS'e geri dondu ve USPS ekraninda yanlis bir bilgi yaziyor.

    Isterseniz evleri kontrol ettikten sonra USCIS'e ulasip zarfin onlara geri donup donmedigini bir kontrol edin.


  • Arkadasim benden daha once o evden tasinmisti ama ben kaldigim icin adresi verdim, adresi degistirince benim yeni adresime degil, arkadasimin yeni adresine gitmis, cok tesekkur ederim anlayisiniz icin

  • ⭐⭐⭐

    @crazycells Sanırım yeni ehliyetlerin tamamını Real ID olarak veriyorlar Texas'da. Sürecim bir ilerlesin, bu konudaki deneyimlerimi de aktarırım buraya.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @supertramp, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

    Arkadasim benden daha once o evden tasinmisti ama ben kaldigim icin adresi verdim, adresi degistirince benim yeni adresime degil, arkadasimin yeni adresine gitmis, cok tesekkur ederim anlayisiniz icin

    gozunuz aydin o halde. 👍


  • Merhabalar,
    DS260 ve mülakatta verdiğimiz adresi, ABD'ye giriş tarihimiz olan 20 Kasımdan 1 ay önce USCIS hesabı oluşturarak değiştirdik. Ayrıca giriş yaparken pasaport kontrolü yapan memur adresi teyit ettirmek istediğinde ona da değişiklik yaptığımız güncel adresi bildirdim. Bu durumda yeşil kart, DS260 formunda bildirdiğim adrese mi gidecek yoksa USCIS sisteminde ve ülkeye girişte bildirdiğim adrese mi gidecek?
    Konu ile bilgisi olanlar var ise müsait olduklarında açıklama yapabilirlerse çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kevineleven, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

    Merhabalar,
    DS260 ve mülakatta verdiğimiz adresi, ABD'ye giriş tarihimiz olan 20 Kasımdan 1 ay önce USCIS hesabı oluşturarak değiştirdik. Ayrıca giriş yaparken pasaport kontrolü yapan memur adresi teyit ettirmek istediğinde ona da değişiklik yaptığımız güncel adresi bildirdim. Bu durumda yeşil kart, DS260 formunda bildirdiğim adrese mi gidecek yoksa USCIS sisteminde ve ülkeye girişte bildirdiğim adrese mi gidecek?
    Konu ile bilgisi olanlar var ise müsait olduklarında açıklama yapabilirlerse çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

    Eger adres degisikligi yaptiysaniz normalde yeni adrese gelmesi gerekiyor, fakat bu durum teoride oyle olsa da pratikte oyle olmayabiliyor... O nedenle postayi tek bir adreste beklemeyin...

    Isterseniz USCIS call center'i arayip hangi adrese gidecegini sorabilirsiniz; ama yine de formda bulunan diger adreslere gidebilecegini unutmayin.


  • @crazycells Teşekkür ederim cevabınız için. Adresini verdiğim kişi adresini verirken DC olarak söylemesine rağmen teyit için yolladığımda Virginia olacak dedi, yani DC'de böyle bir adres bile olmayabilir. Dolayısıyla DS260 da state DC, USCIS hesabında Virginia olarak geçiyor, geri kalan kısmı aynı. Sanırım zaman içerisinde ne olacağını göreceğim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kevineleven, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

    @crazycells Teşekkür ederim cevabınız için. Adresini verdiğim kişi adresini verirken DC olarak söylemesine rağmen teyit için yolladığımda Virginia olacak dedi, yani DC'de böyle bir adres bile olmayabilir. Dolayısıyla DS260 da state DC, USCIS hesabında Virginia olarak geçiyor, geri kalan kısmı aynı. Sanırım zaman içerisinde ne olacağını göreceğim.

    Bu dediginiz durumda USCIS'ten AR-11 doldurarak adres degisikligini yapmaniz yeterli kanimca.

    Posta kodu olarak dusunebileceginiz "Zipcode" zaten o bolgeye ozeldir. Eger ZIPCODE'u dogru girdiyseniz telas etmenizi gerektiren bir durum yoktur. Zaten posta ofisi calisanlari o zipcode'un hangi bolgeye ait oldugunu bilirler.

  • ⭐⭐⭐

    @Sono @crazycells uzun suredir real id olarak veriliyor ehliyetler Texas’ta 👍


  • Henüz Amerikaya giriş yapmadım ay sonunda yapacağım. Uscis hesabımdan profilimdeki mailing adresini değiştirmek istedim ve sistem fiziki adresi boş bırakmama izin vermedi bende mailing adres ile aynısını yaptım. Bu durumda resimdeki işaretli yerde belirtilen AR-11 formunu doldurmalı mıyım? Yoksa profildeki değişiklik yeterli mi? Henüz fiziki bir adresim yok ama Greencard ve SSN yanlış bir yere gitsin istemem.
    ekran.png

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @srhnkskn, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

    Henüz Amerikaya giriş yapmadım ay sonunda yapacağım. Uscis hesabımdan profilimdeki mailing adresini değiştirmek istedim ve sistem fiziki adresi boş bırakmama izin vermedi bende mailing adres ile aynısını yaptım. Bu durumda resimdeki işaretli yerde belirtilen AR-11 formunu doldurmalı mıyım? Yoksa profildeki değişiklik yeterli mi? Henüz fiziki bir adresim yok ama Greencard ve SSN yanlış bir yere gitsin istemem.
    ekran.png

    Bu, ilk girisiniz mi olacak?


  • @crazycells Evet ilk giriş olacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @srhnkskn, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

    @crazycells Evet ilk giriş olacak.

    Giriste de ayni adresleri verdiginize emin olun.

    Eger adres degisikligi yapiyorsaniz hem AR-11 formunu doldurun, hem de paylastiginiz sayfadaki OS551A bilgisini guncelleyin.


  • dün green cart basılması için gerekli olan feeyi ödedim.green cartın gideceği adresi nereden görüntüleyebilirim. myuscıs hesabına giriş yapamıyorum hep uscis gov sayfasına kayıt için gönderiyor orda kaydım hali hazırda var zaten ama login deyince de username i bilmiyorum. illa oraya da kayıt olmak gerekli mi ya da aynı sayfalar mı genel olarak anlamış değilim.

    bir de abdye daha önce giriş çıkış yapmıştım. girişte ds 260 formunda olan adresi değiştirmek isteediğimi söyledim görevliye ve yeni adresi vermiştim. uscis.govdaki profilimde bir tane adres görüyorum ama öyle bir şey yapmışlar ki anlayamadım. vermiş olduğum care of ve zip codu değiştirmemişler diğerlerini değiştirmişler karma bir adres çıkmış ortaya. bu da mailing adres olarak gözüküyor.fiziksel adres de gözükmüyor. yani şu anda benim ne yapmam gerekiyor. ar-11 formunu doldursam green card basım sürecine geçtiğinde ne kadar sürede uscise ulasır ve ne kadar sürede değişir .

    bir de aynı sitede verify your identity denediğimde hata vermesinin sebebi ne olabilir. ( LIKE, An unexpected error occurred)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ugandateam parayı ödemek için uscis sistemine girmeden mi yaptınız. Orada bir karışıklık var. Bu arada SSN hangi adrese geldi.


  • @ayvalik10 hayır sistem üzerinden yaptım. ödeme için hesabıma giriş yaptım sonra gerçekleştirdim. case statüsü de ücret alındı vs gibisinden değişti.
    ama adres kısmı biraz karışık oldu. değiştirmek istiyorum ki online olarak halledebilirim diye düşünüyorum onu okuduklarıma göre. sadece birbiriyle bağlantılı aynı gibi görünen farklı hesaplar var sanırım diğerine giriş yapamıyorum. illa e verify yapmama gerek var mı


  • merhaba,
    4 Aralik 2021 de ABD ye ilk girisimi yaptim. 26 Ekimde fee payment ini girisim oncesi yapmistim. uscis account ima girdigimde statu asagidaki gibi gorunuyor henuz 90 gun olmadi 30 gun daha bekleyecegim fakat yine statunun oldugu sayfada Submitted on December 7, 2021 diyor. buradaki submit olan benim giris sonrasi gerekli evraklarim midir bu durumda ekstra bir aksiyon almamam gerekiyor mu

    Immigrant Visa Fee Payment Received
    On October 26, 2021, we received your USCIS Immigrant fee payment for your Permanent Resident Card related to your immigrant visa. We will be processing the request for production of your Permanent Resident Card. You should receive your Permanent Resident Card within 90 days of your entry into the United States or within 90 days after your USCIS Immigrant Fee payment is received. If you do not receive your Permanent Resident Card, contact the USCIS Contact Center at www.uscis.gov/contactcenter. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.


  • @ayvalik10 4 güne "Card Is Being Produced" sürecine geçtim. bu kadar hızlı olmasını beklemiyordum. adres değişikliği formunu doldurdum ama işleme alınması uzun sürüyormuş sanırım. bu durumda yukarda belirttiğim adres yanlışından green cartım geri dönerse yeni adrese postalanması ne kadar sürebilir hemen talep edebilir miyiz sizce?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ugandateam her şeyi adım adım yapmalısın yani kart yoldayken başka adres değiştirdin karışır ortalık 1- bankacılık 2- posta servisi Amerikanın Türkiye gibi ışık hızıyla sorunsuz bir şekilde gideceğini bekleme. Herşeyi sistem de gördükten sonra değişiklikleri yap. Geri döndü sistemde gördün ondan sonra başvuru formunu doldurursun.


  • @ayvalik10 haklısınız. ama şöyle bir şey var formu doldurdum hemen de bana basım sürecine girdiği ile ilgili mail gelince ne yapacağımı şaşırdım açıkçası. bir an önce de almam lazım ki türkiyeye postalatabileyim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum