@samuraisamet, içinde söyledi: Amerika'da Hemşirelik
Merhabalar bir sorum olacaktı 2016 yılında Sağlık Meslek Lisesinden aldığım diploma ile Türkiye'de hemşire olarak çalışabilirim ama 2017 yılından sonra alınan eğitimler hemşire yardımcılığı olarak geçiyor ben 2022 mayıs ayında greencard ile geldi konsoloslukta lise eğitimimi göstererek ülkeye giriş yaptım(lise mezunu veya mesleği olmayan greencard alamaz) ama bazı eğitim kurumları eğitim aldığım liseyi kabul etmeyebilirler diye bir şey okudum GED almam gerektiğini söylediler bazı kişiler bu böyle mi gerçekten tekrardan mı lise okumalıyım yoksa bunun çözmenin bir yolu var mı?
Bu hemşirelik diplomam ile hangi meslekler yapabilirim yada alanımda çalışabilir miyim bu bilgiyi net bir şekilde colorado eyalettinden nereye öğrenebilirim? Hiç bir geçerliliği yok mu yoksa bazı meslekleri yapabilir miyim?
Hemşirelik eğitimi bildiğim kadarıyla min 2 yıl max 4 yıl onun üstüne bir de master 2-3 yıl yapmak gerekiyor ki hemşire olmak için burada bu diploma hiç bir şekilde geçmiyor mu? Bu arada hemşirelik olarak hiç çalışmadım sadece okulu bitirip 2 sene yaz kış staj yaptım.
Lise eğitimi ile ABD'de hemşirelik yapamazsınız. Nursing assistant vb işler yapmanız mümkün. Lise eğitimi için GED gerektiğini sanmıyorum, bence herhangi bir şey yapmaya gerek yok. İşverenler bu konuda sizi yönlendirecektir.
Bilgi için Colorado board of nursing: https://dpo.colorado.gov/Nursing