Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@melcem çok teşekkür ederim, size katılıyorum.
-
@gucarslan iyi dileğiniz için çok teşekkür ederim.
-
@nehir-siyamm pisss... iğrenç ..... newyork , seni sevmiyordum.
Bu yazı üzerine seni sevmediğim için bir kez daha kendimi kutladım....Tebrik ederim ;hem kazandığınız için, hem de böyle güzel cümlelerle orayı gözümüzde canlandırdığınız için.
İkinci amerika seferiniz gönlünüze göre geçsin.
-
@kartalveat çok tesekkur ederim.
-
@nehir-siyamm
Haftada 5000 sayfa okumak zorunda olunca çok uzun mesajları normalde oku(ya)mıyorum (bana da stresli bir yaşantınız mı oldu? diye öylesine sorabilirler)
Ancak bu deneyimin her satırını okudum, kaleminiz net çok iyi!
Peki, benim aklıma bir şey takıldı :) Bu ilk girişlerde USCIS ve SSA ziyareti gerekmiyor mu? Teşekkürler. -
@kryptonite USCIS ve SSA’yi ziyaret etmenize gerek yok. SSN’in gelmesi için 21 gun, GC’nin gelmesi için de 90 günlük resmî sure var. Eğer bu süreler içinde gelmezse ancak SSA ve USCIS ofislerine başvurmanız gerekiyor. Ama yaygın şekilde bu süreler içerisinde geliyor SSN ve GC.
-
@nehir-siyamm deneyimlerinizi aktardiginiz icin tesekkurler. Giris hikayeniz cok guzeldi. Aramiza hos geldiniz.
-
Bu ileti silindi! -
@kryptonite Çok teşekkür ederim.
-
@nehir-siyamm Deneyimlerinizi aktardığınız için çok teşekkür ederiz.
İlk tanışma pek beklenen gibi olmamış olsa da, sonradan işlerin yoluna gireceğine inanıyorum. Sonuçta baştan başlamak çok zor bir iş, bu yolculukta olumsuz dönemeçler çokça olacaktır.
İnsan beyni doğası gereği olsa gerek, olumsuzlukların üzerinde daha fazla tutulu kalıyor. Güzel şeyleri ise hemen arka plana atıyor. Bu gerçeği sürekli kendinize hatırlatıp resmin bütününe bakınca her şeyin aslında daha iyiye gideceğini, her olumsuzluğun size bir tecrübe olarak döneceğini düşünün.
Yolunuz açık olsun :)
-
@nehir-siyamm, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
yer çöplük içindeydi, balya balya esrar yakılmış gibi kokular tek bir insandan çıkıyordu. Metro vagonlarında, walking dead sahnelerini aratmayacak zombi görünümlü tipler… Korktum. Sağda solda uzanmış evsizler, bağırıp çağıranlar, çöplükten beter leş gibi sokaklar, koca lağım fareleri… Brooklyn böyle bir yer değildir herhalde ben kötü yerine denk geldim diye düşündüm. Moralim bozuldu.
Paylaşımınız içim teşekkürler. Amerikadaki yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.
-
Herkese merhaba Amerikaya giriş çıkış yaptım ve süreci belki tecrübe açısından herkesle paylaşmak istiyorum.
Amerikaya bir an önce gitmeyi iple çekiyordum ancak okulumdan dolayı bir türlü doğru zamanı bulamadım. Okulumun tamamen bitmesine birkaç ay kaldı.
Öncelikle okulum aniden omicron’dan dolayı 20 gün ara verdi. Bende bu süreci fırsat bilip hemen uçak biletlerine bakarken buldum kendimi.Önce Amerikadaki arkadaşlarıma haber verdim elbette :)
Gideceğim yer San Diegoydu ve girişi Los Angeles havalimanı üzerinden yapmaya karar verdim. Thy de uçak biletleri 14500 tl civarındayken ben AirFrance’ı 7800 tl civarlarına uçuşa sadece 3 gün kala gidiş dönüş olarak buldum. Gidiş 10 ocak - Dönüş ise 19 ocak tarihleriydi.
Tabiki pandemiydi, 24 saatte pcr testiydi, Healthpass aşı kartıydı, transit vizesiydi (Fransa ve Hollanda için transit vizeye gerek yok hiçbir problem çıkarmıyorlar) derken ekstra onca şey araştırdım. Ve bileti cesaret edip aldım. Sonra bir gün öncesi gecesi geldim İstanbul Havalimanına Pcr testimi oldum. Pul almadım. Sabah uçağa geçtim. Amerika uçuşlarından önce bir form veriyorlar. Fransada kibar bir hanımefendi doldurmamızı istedi. Ben formu İstanbul’da aldım Fransada doldurdum ve verdim. İstanbul’da tek bir bilet veriyorlar Amerika uçuşunuzda bileti aynı bilette yazıyor. Çok detay var ancak genel olarak söylemem gerekirse Fransa uçuşundan oldukça memnun ayrıldım. Havalimanında siz sormasanız bile yardım ediyorlar. Hele o ‘Mösyö’ değişleri yokmu 🙂. İki saatlik bir aktarma süresinin ardından Boeing 777 ile Lax, e inişimizi yaptık ve herşey başladı. İnişten sonra 12-13 dakika Polis veznesiyle görüşmek için sıra bekliyorsunuz. Greencard lılar Citizen kısmından giriş yapıyorlar. Sarı zarfı beyefendiye teslim ettim Cd bende kaldı ve fotoğrafımı çekti.
(Ssn’im hala gelmediği için selective service formunu hala dolduramadım. Geldiği zaman online bir şekilde halledeceğim. )
Sonra kendimii Los angelesta buldum :)
Bir abimin işyeri havalimanına çok yakındı ve İrvine taraflarında oturuyordu, esktra bir tesadüf uçuş saatim onun iş çıkış saatine denk gelince beni aldı ve San Diegoya arkadaşımın yanına bıraktı. Ben geleceğimi söyleyince kendi teklifte bulundu yoksa ben Flixbustan ayırıyordum biletimi lax - san diego 9 dolardı zannediyorum. Flixbus işinize yarayabilir bu konularda:) O yüzden belirttim.
Geldim San Diegoya, Finest city’ ye :) 9-10 günlük giriş çıkışımda çok şey görmemi sağlayan bir detay vardı. Buradaki arkadaşlarla amazon delivery yapma şansı buldum. Şehri, trafiği bolca gezme görme şansım oldu :) Şehirde herşey gayet iyiydi. Açıkçası her şey var şehirde isteyene downtown hayatı, isteyene tatil köyü ortamı, isteyene öğrenci apartment, isteyene tipik American house.
Şehir bana genel olarak güvenli geldi. Şehrin büyüklüğünde kaybolmadım.
San Diegoda toplu ulaşım çok iyiydi bence. Caddelerinde onlarca otobüs geçiyor. Otobüsleri sürekli görmek mümkün.
Birde şehirde tramvay var ve bütün şehri içeren uzun bir rotası var. Toplu ulaşım iyiydi diyebilirim.
Şehirde mevcut ev fiyatları pahalı geldi.
Yemekler muhteşemdi özellikle meksika mutfağını çok beğendim.(Carne Aseda Fries) mutlaka denemelisiniz.
Ayrıca Dunkin Donuts kahvaltı için idealmiş.
Porsiyonlar oldukça büyük 10 günde alışmışım şuan Türkiyede zorlanıyorum 🥲
Yaşadığım çok tecrübe oldu. Hepsi muhteşem deneyimlerdi. San diegodan Los angeles’ a Dönüştede grubumuzdan gittiğimde görüşmeyi çok istediğim bir abim gelip beni San diego’dan aldı. Çok güzel bir muhabbetin ardından ertesi gün Lax’ten Klm 787 uçağı ile Amsterdam’dan sorunsuz bir şekilde döndüm. ( Dönüşte pcr testine gerek yokmuş)
Genel olarak özetlemem gerekirse muhteşem bir deneyimdi. Hatta dönerken zorlandım diyebilirim. Çok güzel dostlarım varmış Amerikada. Bunu öğrendim güzel ülke güzel insanlarla çok başka oluyor. (Hepsiyle bu gruptan tanıştım.)
Birkaç ay sonra temelli yerleşmenin planlarını heyecanla yapıyorum. Umarım faydalı deneyimler ve bilgiler verebilmişimdir. Herkese esenlikler😇 -
@miguldu Hocam paylaşım için Teşekkürler, yerleşme sürecinizinde böyle keyifli geçmesi dileğiyle...
-
@miguldu Hayırlı olsun.Amerikada kuracağın düzeninde ilk girişindeki gibi güzel olsun.
Verdiğin bilgiler çok değerliydi. -
@miguldu Hayırlı uğurlu olsun :)
Hem yazdıkların, hem de yaşadıkların herkesi mutlu ve motive edecektir diye düşünüyorum. Ben okurken gülümsedim mesela :)
Süper deneyim , devamında başarılar dilerim. Darısı başımıza :)
-
@miguldu Yaşadığın deneyimi paylaştığın için teşekkürler. Umarım Amerika'daki yeni yaşamın gönlünce olsun.
-
@miguldu gözünüz aydın, tebrik ederim.
daha güzel tecrübeleriniz okumak dileğiyle. -
@miguldu Hayırlı olsun. :)
-
@miguldu Hayırlı olsun. Bundan sonraki yaşamınızda başarılar.
-
Merhabalar,
Mart başı Amerikaya taşınmayı planladığım şu günlerde biraz geç olsa da (kusura bakmayın) Ekim ayında yaşadığım Amerikaya ilk giriş tecrübemi paylaşmak istedim. İlk girişimi 24-30 Ekim arası olacak şekilde New Yorktan yaptım. Uçuşu THY üzerinden ANK-IST-NEW YORK şeklinde olacak şekilde 7000 tl civarına almıştım. Bu arada bu yolculukta elinde turist vizesi olan kuzenimde bana eşlik etti. İlk girişimi Amerikan vatandaşları için olan değil others kısmından yaptım. Yaklaşık 20-25 dakika bekledikten sonra görevli sarı zarfı alıp gidebileceğimi söyledi. Emin olamayıp kendisine başka yapmam gereken bir şey olup olmadığını tekrar sordum, gidebileceğimi söyledi. Böylece ilk girişimi yapmış oldum. Benim gibi tek amacı girdi çıktı yapmak olanlara New Yorku tavsiye ederim. Maliyet konusunda biraz yüksek olabilir ama public transport konusunda iyi olmasından dolayı kısa sürede çok şey görebiliyorsunuz (Ben genelde yürümeyi tercih ettim). İlk defa Amerikaya gelecek arkadaşlar için tavsiyem, belli youtuberların videolarını gelmeden izlemeleri. Bunu kötülemek için söylemiyorum ama bazı arkadaşlar hayal kırıklığına uğrayabiliyor. Ben daha önceden Amerikayı ziyaret ettiğim için herhangi bir hayal kırıklığına uğramadım (Kişisel olarak American Dream'e inanıyorum), sadece ne ile karşılaşacağını bilmek önemli. Umarım taşınma işlemini gerçekleştirebilirsem, daha detaylı bahsedeceğim.
Saygılarımla
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
9
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum