Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da bir firmadan Türkiye'de yaşarken online iş buldugumda vergiyi kime vermem gerekir ?

• Merhaba,

Bir Amerikan firmasına online olarak ( vendor diyorlar) hizmet veriyorum. Kazandığım parayı da normal şekilde vergilendirmek istiyorum.

Yaptığım iş Amerika veya İngilteredeki müşterilere yazılım sektöründe destek vermek ve saatlik olarak ücret alıyorum. Ücretim firmadan dolarak olarak Türkiye'de ki hesabıma gönderiliyor.

2 sorum var 1. vergi beyanını Amerika'ya mı yoksa Türkiye'ye mi yapmalıyım?
    Türkiye'de bulunmam dışında gerek iş yaptığım firma gerek hizmet verdiğim kişiler hep yurtdışında.

1. Soru vergi beyanında bulunmadıysam Greencard mülakatlarında Amerika'da kazandığım paranın vergisini vermemem sorun olur mu ?

2. Amerika'da vergi beyanında nasıl bulunabilirim?

Ps: Amerika ve Türkiye arasında çifte vergilendirilmeme yönünde bir anlaşma var gördüğüm kadarıyla.

• @kobi oncelikle yaptiginiz hizmet karsiligi fatura kesiyor musunuz? Fatura adresi olarak Turkiye gozukuyorsa yurtdisinda kazanilmis bir para yoktur. SSN yada ITIN (Individual Taxpayer Identification Number) sahibi degilseniz ABD'de vergi mukellefi degilsinizdir. Turkiye de vergi odemeniz gerekli. Remote work yayginlasmasi sonrasi bu gibi durumlar artti ve vergi konusunda duzunlemeler yapildi.

• @sigmoidalmammal Sözleşme yaparken Form W-8BEN doldurarak göndermişiz. Bu forumla anladığım kadarıyla firma benim adıma vergi ödüyor IRS'e. Hiç karşılaştınız mı bu formla ?

Sorularınıza cevap olarak Fatura kesmiyorum firmaya, SSNim yok ITIN'de yok bildiğim kadarıyla başvurmadım yani bunlara.

• @kobi, içinde söyledi: Amerika'da bir firmadan Türkiye'de yaşarken online iş buldugumda vergiyi kime vermem gerekir ?

Merhaba,

Bir Amerikan firmasına online olarak ( vendor diyorlar) hizmet veriyorum. Kazandığım parayı da normal şekilde vergilendirmek istiyorum.

Yaptığım iş Amerika veya İngilteredeki müşterilere yazılım sektöründe destek vermek ve saatlik olarak ücret alıyorum. Ücretim firmadan dolarak olarak Türkiye'de ki hesabıma gönderiliyor.

2 sorum var 1. vergi beyanını Amerika'ya mı yoksa Türkiye'ye mi yapmalıyım?
    Türkiye'de bulunmam dışında gerek iş yaptığım firma gerek hizmet verdiğim kişiler hep yurtdışında.

1. Soru vergi beyanında bulunmadıysam Greencard mülakatlarında Amerika'da kazandığım paranın vergisini vermemem sorun olur mu ?

2. Amerika'da vergi beyanında nasıl bulunabilirim?

Ps: Amerika ve Türkiye arasında çifte vergilendirilmeme yönünde bir anlaşma var gördüğüm kadarıyla.

Sayın@kobi, vergi konusunda detaylı bilgi veremiyoruz. ABD de vergi vermek için ABD de vergi yükümlüsü olmanız gerekir. Vergi vermeniz gerekiyor ise ve vermedi iseniz yeşil kart alımında sorun olur. Ancak TC ile ABD arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması olduğu için genelde verginizi bir yerde ödedi iseniz vergiyi tekrar ödemeniz gerekmez. Bir vergi uzmanına danışınız.

• @sigmoidalmammal, içinde söyledi: Amerika'da bir firmadan Türkiye'de yaşarken online iş buldugumda vergiyi kime vermem gerekir ?

@kobi oncelikle yaptiginiz hizmet karsiligi fatura kesiyor musunuz? Fatura adresi olarak Turkiye gozukuyorsa yurtdisinda kazanilmis bir para yoktur. SSN yada ITIN (Individual Taxpayer Identification Number) sahibi degilseniz ABD'de vergi mukellefi degilsinizdir. Turkiye de vergi odemeniz gerekli. Remote work yayginlasmasi sonrasi bu gibi durumlar artti. vergi konusunda duzunlemeler yapildi.

Bilgilendirme için teşekkür ederim.Kısa ve aydınlatıcı olmuş.. :) sagolun.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• Amerika’ya Bakıcı ve Yardımcı Olarak Gitmek

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    644 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Esef, içinde söyledi: Amerika’ya Bakıcı ve Yardımcı Olarak Gitmek Merhabalar, bir konuda bilgilerinize ihtiyacim vardi; amerika vatandasi cok yakin bir aile dostumuz var ve kendisi 80 yasinda esiyle beraber yalniz yasiyorlar, cogu ihtiyaclarini karsilamak icin bir nevi bakici ve yardimci olarak kendilerine eslik etmemi istiyor. Bu durumla alakali bir vize turu var midir? Varsa surec nedir ne yapmamiz gerekir? Tesekkurler. Sayin@Esef, bu konuda bizden destek alabilirsiniz. Bizimle websitemizden, whatsapptan, temasa gecebilirsiniz. www.amerikavatandas.com, WhatsApp+1 413 237 73 87.
  • Vergi İadesi

3
    1 Oy
    3 İleti
    496 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @vkalagoglu, içinde söyledi: Vergi İadesi Merhabalar, iyi günler. Ben 2018 yılında Work And Travel programında bulundum. 2019 Nisan ayında vergi iadesi başvurusunu Sprintax aracılığıyla yaptım ve formları PTT aracılığıyla gönderdim ancak PTT sağolsun iki kere kaybetti belgelerimi ve doğal olarak IRS'e ulaşmadı. Ancak IRS bana bir süre boyunca ayda bir Sprintax aracılığıyla borcum olduğuna dair mailler yolladı ama bir süre sonra bu mailler kesildi. Şimdi H2B vizesiyle ABD'ye gideceğim ancak bu borç meselesi yüzünden vizeyi geçememekten korkuyorum. IRS sitesinden borcumu ödemeye çalıştığımda veya hesap açmaya çalıştığımda bilgileriniz sistemde eşleşmiyor uyarısı alıyorum. Dün IRS'i telefonla aradım oradaki personel de aynı şeyi dedi. Dolayısıyla bir türlü borcumu ödeyemiyorum. Şimdi birkaç sorum.var, cevaplarsanız çok minnettar olurum: IRS sisteminde benim kaydımın bulunmamasının sebebi belgelerimin kaybolması ve onlara ulaşmaması mıdır yoksa başka bir şey midir? Ben 2018 vergi iadesi belgelerini tekrardan gönderirsem işe yarar mı(IRS sistemine kaydolmuş olur mu ve borcumu ödeyebilir miyim?) veya geç mi olmuş olur? Bu borç vize görüşmesinde bana sorun çıkarır mı sizce? Hatırladığım kadarıyla eyalet vergi iadesi için gönderdiğim belgeler yerine ulaşmıştı ancak bildiğim kadarıyla federal iade işlemleri başlamadan eyalet işlemleri de başlamıyor. Federal iade belgelerini tekrardan gönderdiğimde eyalet iade işlemleri de hemen başlar mı yoksa zaman aşımı gibi bir durum var mı? Tekrar göndermem mi gerekir? Ben ödemeyi Sprintax aracılığıyla yapmış olmama rağmen şimdi tekrar ödeme yapacaksam, Sprintax benden aldığı parayı ne yaptı? Kusura bakmayın çok uzun oldu. Şimdiden teşekkürler, kolay gelsin Sayın @vkalagoglu; Öncelikle bu konuları bir vergi uzmanına danışmanızda yarar vardır. Ben size vergi ile ABD göçmenlik hukukunun kesiştiği konularla ilgili bilgi paylaşımında bulunacağım. Ancak vergi hukuku konusunda bir görüş bildirmediğimi size ileteyim. Sprintax firmasını da bilemiyorum. Federal vergiler göçmenlik ve vize konularını direkt olarak ilgilendirir. Çünkü genelde federal vergilerin ödenmiş olması federal hukuk olan göçmenlik durumlarından yararlanmak için bir önkoşuldur. Eyalet vergileri göçmenlik acısından federal vergiler kadar önemli değildir. Vergi beyannameleri her zaman için geriye yönelik olarak düzeltilebilir. Yani siz hata yapmış olsanız bile bunu daha sonra ve geçmişe yönelik olarak düzeltebilirsiniz. Federal vergiyi ödememiş olmanız vize almanıza sorun çıkarabilir ancak vize görüşmesine gittiğinizde bunu düzeltmek için caba gösterdiğinizi ancak ABD’de bulunmadığınız için bunu yapa madiğinizin belgelerini yanınızda bulundurmanız faydalı olacaktır. Hatta eyalet vergilerini ödemeyi basardı iseniz bunu da yanınızda bulundurun. Ancak bu sorular size sorulmaz ise kesinlikle bu konuyu açmayın. Vize görüşmelerinde sadece sorulana cevap verilmek önemlidir. Eğer sorun yapmadı iseler, siz bunu gönüllü olarak iletmeyin. Ancak sorulursa en güzel şekilde ve kanıtlarınızla çabanızı açıklayın ve hatta bu meseleyi ABD’de iken mutlaka çözeceğinizi de bildirin. Vize görüşmesinden önce bu konuda danışmalık görüşmesi ile yârdim alabilirsiniz. Vize görüşmesinde gerektiği taktirde sunacağınız vergi dosyanızı hazırlamaya yardımcı oluruz. Dosyada ne olduğu kadar ne olmaması gerektiğini bilmek de çok önemlidir. Teşekkürler.
  • Vatandaslik basvurusu ve vergi borcu

3
    4 Oy
    3 İleti
    571 Bakış
    goodluckG
    Cevabiniz icin tesekkur ederim
  • Amerika sınırında vize almak

2
    1 Oy
    2 İleti
    343 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Fouray, içinde söyledi: Amerika sınırında vize almak Merhabalar; Öncelikle sorularımızı yanıtsız bırakmayan Muslu Hukuk Bürosuna teşekkür ederim. Benim sorum şu; Meksika-Abd sınırından Abd vizemiz olmadan sınır kapısına gidip vize istesek verme durumları var mı? Normalde Abd visesi Türk vatandaşları için sadece Ankara ve İstanbul'dan veriliyor, bunu biliyorum. Fakat sınırda Meksika tarafından can güvenliğimizin olmadığını, en azından Abd üzerinden uçakla Türkiye'ye geçmek için vize istesek oradaki memurların inisiyatif kullanma hakları var mı? Sayın @Fouray , Öncelikle güzel sözleriniz için biz de teşekkür ederiz. Gümrük yetkililerinin vize verme yetkisi yoktur. Vize verme yetkisi sadece ABD dışındaki bütün konsolosluk ve elçiliklerindir. Bazı şartlarda Meksika’daki ABD konsolosluğundan vize almanız mümkün olabilir. Mutlaka kendi ülkenizdeki ABD konsolosluğundan vize almanız gerekli değildir. Gümrük yetkililerin ise parole (ABD’ye şartlı giriş izni) verme yetkileri vardır. Gümrük memurları bu izni çok zor verirler. Sizin dediğiniz tur bir durum için böyle bir izin vermeleri çok düşük ihtimaldir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k