Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da bir firmadan Türkiye'de yaşarken online iş buldugumda vergiyi kime vermem gerekir ?


  • Merhaba,

    Bir Amerikan firmasına online olarak ( vendor diyorlar) hizmet veriyorum. Kazandığım parayı da normal şekilde vergilendirmek istiyorum.

    Yaptığım iş Amerika veya İngilteredeki müşterilere yazılım sektöründe destek vermek ve saatlik olarak ücret alıyorum. Ücretim firmadan dolarak olarak Türkiye'de ki hesabıma gönderiliyor.

    2 sorum var 1. vergi beyanını Amerika'ya mı yoksa Türkiye'ye mi yapmalıyım?
    Türkiye'de bulunmam dışında gerek iş yaptığım firma gerek hizmet verdiğim kişiler hep yurtdışında.

    1. Soru vergi beyanında bulunmadıysam Greencard mülakatlarında Amerika'da kazandığım paranın vergisini vermemem sorun olur mu ?

    2. Amerika'da vergi beyanında nasıl bulunabilirim?

    Ps: Amerika ve Türkiye arasında çifte vergilendirilmeme yönünde bir anlaşma var gördüğüm kadarıyla.


  • @kobi oncelikle yaptiginiz hizmet karsiligi fatura kesiyor musunuz? Fatura adresi olarak Turkiye gozukuyorsa yurtdisinda kazanilmis bir para yoktur. SSN yada ITIN (Individual Taxpayer Identification Number) sahibi degilseniz ABD'de vergi mukellefi degilsinizdir. Turkiye de vergi odemeniz gerekli. Remote work yayginlasmasi sonrasi bu gibi durumlar artti ve vergi konusunda duzunlemeler yapildi.


  • @sigmoidalmammal Sözleşme yaparken Form W-8BEN doldurarak göndermişiz. Bu forumla anladığım kadarıyla firma benim adıma vergi ödüyor IRS'e. Hiç karşılaştınız mı bu formla ?

    Sorularınıza cevap olarak Fatura kesmiyorum firmaya, SSNim yok ITIN'de yok bildiğim kadarıyla başvurmadım yani bunlara.


  • @kobi, içinde söyledi: Amerika'da bir firmadan Türkiye'de yaşarken online iş buldugumda vergiyi kime vermem gerekir ?

    Merhaba,

    Bir Amerikan firmasına online olarak ( vendor diyorlar) hizmet veriyorum. Kazandığım parayı da normal şekilde vergilendirmek istiyorum.

    Yaptığım iş Amerika veya İngilteredeki müşterilere yazılım sektöründe destek vermek ve saatlik olarak ücret alıyorum. Ücretim firmadan dolarak olarak Türkiye'de ki hesabıma gönderiliyor.

    2 sorum var 1. vergi beyanını Amerika'ya mı yoksa Türkiye'ye mi yapmalıyım?
    Türkiye'de bulunmam dışında gerek iş yaptığım firma gerek hizmet verdiğim kişiler hep yurtdışında.

    1. Soru vergi beyanında bulunmadıysam Greencard mülakatlarında Amerika'da kazandığım paranın vergisini vermemem sorun olur mu ?

    2. Amerika'da vergi beyanında nasıl bulunabilirim?

    Ps: Amerika ve Türkiye arasında çifte vergilendirilmeme yönünde bir anlaşma var gördüğüm kadarıyla.

    Sayın@kobi, vergi konusunda detaylı bilgi veremiyoruz. ABD de vergi vermek için ABD de vergi yükümlüsü olmanız gerekir. Vergi vermeniz gerekiyor ise ve vermedi iseniz yeşil kart alımında sorun olur. Ancak TC ile ABD arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması olduğu için genelde verginizi bir yerde ödedi iseniz vergiyi tekrar ödemeniz gerekmez. Bir vergi uzmanına danışınız.


  • @sigmoidalmammal, içinde söyledi: Amerika'da bir firmadan Türkiye'de yaşarken online iş buldugumda vergiyi kime vermem gerekir ?

    @kobi oncelikle yaptiginiz hizmet karsiligi fatura kesiyor musunuz? Fatura adresi olarak Turkiye gozukuyorsa yurtdisinda kazanilmis bir para yoktur. SSN yada ITIN (Individual Taxpayer Identification Number) sahibi degilseniz ABD'de vergi mukellefi degilsinizdir. Turkiye de vergi odemeniz gerekli. Remote work yayginlasmasi sonrasi bu gibi durumlar artti. vergi konusunda duzunlemeler yapildi.

    Bilgilendirme için teşekkür ederim.Kısa ve aydınlatıcı olmuş.. :) sagolun.

  • adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    225 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @GYATist, içinde söyledi: Türkiye'de var olan firmanın USA da bir şubesini açmak. Sayın Yetkili; İstanbul'da bir tasarım firmam var. Faaliyetlere firma olarak 2022 ekimde başladık. Ama 2017 den beri bu sektörde iş yapmaktayım. Ayrıca üniversitede eğitimini aldığım işi yapmaktayım.Firmamın bir şubesini USA da açmak istersem : 1- Buradaki şirketin kuruluş tarihi önemli midir?Belirli bir süre veya iş hacmi belgelendirmem gerekli mi? 2-Orada açmak istediğim yer ile ilgili vize başvurusu yaparken adres-çalışan-eyalet bilgisi vermek zorunda mıyım?Ayrıca ne kadarlık bir bütçe göstermem gerekli? 3-Bir süre orada kalmam gerektiği için Eşim ve oğlumun da benimle gelmesini istiyorum. Onlara nasıl bir vize türü gerekli? 4-Eşimin gelmesini istememin bir diğer sebebi ingilizce seviyesi benden yüksek yani göüşmelerde bana yardımcı olacak. Bu nedenle ona da bir çalışma vizesi almam gerekli mi? 5-Çocuğum liseye gidiyor. Orada devlet okuluna gidebilir mi?Ya da eğitimine orada devam etmesinde bir sakınca var mı? 6-Bu işler için bir avukat desteği tabii ki gerekli. Bu iş için USA daki avukatlık ücretleri hangi aralıktadır? 7- Vizeyi aldıktan sonra Türkiye-USA arasında gidip gelmelerim çok olacak, malum buradaki firmayla da ilgilenmem gerek, giriş-çıkışlarda sorun olur mu? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.İyi çalışmalar. Sayin @GYATist, bir kac degisik vize turune bakmaniz gerekecektir. Bunlardan biri L1 vizesidir. Size bununla ilgili bilgi linkini iletiyorum. https://www.uscis.gov/forms/explore-my-options/l-visas-l-1a-and-l-1b-for-temporary-workers L1 vizesi icin sirketin en az 3 yildir faaliyette bulunuyor olmasi gerekir. Is hacmi belgelendirmeniz gerekecektir. Ofis adresi istenir. Butce ve is plani gerekir. Esiniz ve cocugunuz size bagimili vizesi alabilirler. Esinizin de calisma vizesi almasi mumkundur ve hatta bazi durumlarda otomatik alir. Bakiniz. https://www.uscis.gov/newsroom/alerts/uscis-updates-guidance-on-employment-authorization-for-e-and-l-nonimmigrant-spouses Cocugunuz burada devlet okuluna gidebilir, egitimine ozel veya devlet okulunda devam edebilir. Avukatlik ucretleri serbest piyasa ekonomisine tabiidir. Cok farkli rakamlarla karsilasabilirsiniz. ABD'ye her giris bir risktir. Eger gidis gelisleriniz cok olacaksa E1 veya E2 vizesi sizin icin daha uygun olabilir. Bakiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/e-2-treaty-investors
  • 0 Oy
    6 İleti
    809 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @artvinli , içinde söyledi: Amerika'da bana sponsor olacak firma yerine işlemleri benim adıma bir avukat veya aracı firma yapabilir mi ? Merhabalar, 5 yıldır bir demir-çelik fabrikasında Malzeme Mühendisi olarak çalışıyorum. Amerika'da benim yaptığım demir-çelik işlerine ağır sanayi olduğu için pek yönelen bir mühendis yok. O yüzden Amerika'da bilindik hangi demir-çelik fabrikasına baksam muhakkak bir mühendis arıyorlar. Bu yüzden şanslı olduğumu düşünüyorum. Asıl sorum şu bu firmalar sponsor olmayla onun evrak işleriyle uğraşmak istemiyorlar. Hepsi Amerika içerisindeysen gelirsen görüşürüz gibi deri dönüşler oluyor. Benim adıma sizler veya başka bir aracı firma bu işi firma adına yapabilir mi ? Sosyal medya reklamlarında son zamanlarda gezen bir aracı kuruluş reklamı var. Durum hakkında bilgi almak için onları aradığımda bana dönüşleri şöyle oldu; " Biz sizin adınıza iş buluyoruz daha sonra tüm işlemleri çalışma bakanlığı tarafında sizin adınıza yürütüyoruz." böyle bir durum mümkün mü yoksa bu arkadaşlar dolandırıcı olabilirler mi ? Sayın @artvinli , İş bulan firmaların neler yapıp yapmadığını bilemiyorum. Muhtemelen size isi bulsalar bile sonra bir avukatlık bürosu ile çalışarak hukuki işlemlerinizi hallediyorlardır. Ancak genelde sizin Türkiye’de olup ABD’de is bulmanız çok nitelikli ve olağanüstü yetenekli bir kişi değilseniz veya bir tanıdığın şirketinde çalışmayacak iseniz imkânsıza yekindir. Özellikle sizden is bulmak için para talepleri var ise çok dikkatli yaklaşmanızı tavsiye ederim. Dolandırıcı olma ihtimalleri vardır. ABD içinde iseniz o zaman görüşmeye çağrılıp bir sponsor firma bulma ihtimaliniz çok daha yüksektir. Teşekkürler.
  • 2 Oy
    4 İleti
    429 Bakış
    H
    @ayvalik10 buyrun cevap..
  • Göçmen olarak Türkiye'de evlilik

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    -1 Oy
    3 İleti
    325 Bakış
    crazycellsC
    Ben de sayin @mindi 'ye katiliyorum. Sorulariniz cok genel, ve zaten forumda uzun uzun anlatilan konular hakkinda sormussunuz ve ayrica bu konular hakkinda spesifik bir soru da sormamissiniz, dolayisiyla yapmaniz gereken forumdaki konulari okuyup sureclere hakim olmak. Yukaridaki konunun yanisira; ABD yolunda evlilik ve secenekleri anlatan konu: https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik Sizi ilgilendiren F2A kategorisini ve sureci anlatan konu: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari Buradan USCIS processing time'a bakabilirsiniz: https://egov.uscis.gov/processing-times/ Nisanlilik vizesiyle ilgili konu: https://yesilkartforum.com/forum/topic/274/k1-vizesi-nişanlılık-vizesi
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum