Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da bir firmadan Türkiye'de yaşarken online iş buldugumda vergiyi kime vermem gerekir ?

• Merhaba,

Bir Amerikan firmasına online olarak ( vendor diyorlar) hizmet veriyorum. Kazandığım parayı da normal şekilde vergilendirmek istiyorum.

Yaptığım iş Amerika veya İngilteredeki müşterilere yazılım sektöründe destek vermek ve saatlik olarak ücret alıyorum. Ücretim firmadan dolarak olarak Türkiye'de ki hesabıma gönderiliyor.

2 sorum var 1. vergi beyanını Amerika'ya mı yoksa Türkiye'ye mi yapmalıyım?
    Türkiye'de bulunmam dışında gerek iş yaptığım firma gerek hizmet verdiğim kişiler hep yurtdışında.

1. Soru vergi beyanında bulunmadıysam Greencard mülakatlarında Amerika'da kazandığım paranın vergisini vermemem sorun olur mu ?

2. Amerika'da vergi beyanında nasıl bulunabilirim?

Ps: Amerika ve Türkiye arasında çifte vergilendirilmeme yönünde bir anlaşma var gördüğüm kadarıyla.

• @kobi oncelikle yaptiginiz hizmet karsiligi fatura kesiyor musunuz? Fatura adresi olarak Turkiye gozukuyorsa yurtdisinda kazanilmis bir para yoktur. SSN yada ITIN (Individual Taxpayer Identification Number) sahibi degilseniz ABD'de vergi mukellefi degilsinizdir. Turkiye de vergi odemeniz gerekli. Remote work yayginlasmasi sonrasi bu gibi durumlar artti ve vergi konusunda duzunlemeler yapildi.

• @sigmoidalmammal Sözleşme yaparken Form W-8BEN doldurarak göndermişiz. Bu forumla anladığım kadarıyla firma benim adıma vergi ödüyor IRS'e. Hiç karşılaştınız mı bu formla ?

Sorularınıza cevap olarak Fatura kesmiyorum firmaya, SSNim yok ITIN'de yok bildiğim kadarıyla başvurmadım yani bunlara.

• @kobi, içinde söyledi: Amerika'da bir firmadan Türkiye'de yaşarken online iş buldugumda vergiyi kime vermem gerekir ?

Merhaba,

Bir Amerikan firmasına online olarak ( vendor diyorlar) hizmet veriyorum. Kazandığım parayı da normal şekilde vergilendirmek istiyorum.

Yaptığım iş Amerika veya İngilteredeki müşterilere yazılım sektöründe destek vermek ve saatlik olarak ücret alıyorum. Ücretim firmadan dolarak olarak Türkiye'de ki hesabıma gönderiliyor.

2 sorum var 1. vergi beyanını Amerika'ya mı yoksa Türkiye'ye mi yapmalıyım?
    Türkiye'de bulunmam dışında gerek iş yaptığım firma gerek hizmet verdiğim kişiler hep yurtdışında.

1. Soru vergi beyanında bulunmadıysam Greencard mülakatlarında Amerika'da kazandığım paranın vergisini vermemem sorun olur mu ?

2. Amerika'da vergi beyanında nasıl bulunabilirim?

Ps: Amerika ve Türkiye arasında çifte vergilendirilmeme yönünde bir anlaşma var gördüğüm kadarıyla.

Sayın@kobi, vergi konusunda detaylı bilgi veremiyoruz. ABD de vergi vermek için ABD de vergi yükümlüsü olmanız gerekir. Vergi vermeniz gerekiyor ise ve vermedi iseniz yeşil kart alımında sorun olur. Ancak TC ile ABD arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması olduğu için genelde verginizi bir yerde ödedi iseniz vergiyi tekrar ödemeniz gerekmez. Bir vergi uzmanına danışınız.

• @sigmoidalmammal, içinde söyledi: Amerika'da bir firmadan Türkiye'de yaşarken online iş buldugumda vergiyi kime vermem gerekir ?

@kobi oncelikle yaptiginiz hizmet karsiligi fatura kesiyor musunuz? Fatura adresi olarak Turkiye gozukuyorsa yurtdisinda kazanilmis bir para yoktur. SSN yada ITIN (Individual Taxpayer Identification Number) sahibi degilseniz ABD'de vergi mukellefi degilsinizdir. Turkiye de vergi odemeniz gerekli. Remote work yayginlasmasi sonrasi bu gibi durumlar artti. vergi konusunda duzunlemeler yapildi.

Bilgilendirme için teşekkür ederim.Kısa ve aydınlatıcı olmuş.. :) sagolun.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    3 İleti
    176 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Mehmet-Emin-Baris, içinde söyledi: Türkiye'de çalışan green card sahipleri için vergi beyanı Merhaba, Geçen yıl eşim, ben ve 2 çocuğumuzla birlikte green card aldık. Ben Türkiye'de çalışıyorum, eşimin Türkiye'den emekli maaş geliri var çocuklarımızın eğitimi Türkiye'de devam ediyor. Toplamda 1-2 aylık süreyle yılda 2 kez ABD'ye giriş yapıyoruz. Bu yıl için 1040, 1040s1, 1040se, f2555 ve NFBAR formlarını doldurduk. Adres olarak eşimin kardeşinin adresini kullanıyoruz. Bu durumda eyalet vergi formlarını da doldurmamız gerekiyor mu, eğer gerekiyorsa hangi formları doldurmalıyız. İlgi ve yardımınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Sayin @Mehmet-Emin Baris, yesil kartli olarak Turkiyede calismiyor olmaniz gerekir. Eger Turkiyede hala isiniz olup hemen ABDye tasinamayacak durumdu iseniz reentry permit almanizi tavsiye ederim. Bu durumda ABDye iki yil sure ile giris yapmaniza gerek olmaz. Bunu uzatabilirsinizde. Ileride bu konu hem size ABDde giriste ve hemde vatandaslik surecinda problem yaratabilecektir. Eger reentry permit alirsaniz vergilerinizi de ona gore doldurma durumunuz olur ve henuz TCde yasadiginizi iletebilirsiniz. Vergi konusunda biz hukuki gorus bildirmiyoruz. Eyalet vergisi ve federal vergi sorumlulugu farklidir. Gocmenlik durumlari icin esas olan federal verginin verilmesidir. Hem ABD hem de TC vergi konularina hakim ve ABD ve TC arasinda cifte vergilendirmeyi onleme anlasmasi konusunda bilgili bir vergi uzmanina danismaniz uygun olacaktir.
  • Yeni statü onaylanmadan Amerika'dan Türkiye'ye dönmek

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    1
    0 Oy
    1 İleti
    145 Bakış
    M
    Merhabalar gecen yaz j1 vizesi ile amerikaya geldim ve j1 sonrasi turist vizesi ile amerika da kaliyorum. Turist vizemin suresi 13 temmuz da bitiyor. Bende ulkeme geri donmeyi dusunuyorum fakat yaz mevsimi suresince bir kac ay daha kalip oyle donmeyi istiyorum yani eylul ayi gibi. Turist vizesine bir kez daha basvurup sonuclanana kadar sure kazanabilirim fakat bir yandan da avukat ucreti odemek istemiyorum. O yuzden sorum eger ki turkiyeye statum olmadan donersem ne gibi sorunlarla karsilasabilirim. Yardimci olursaniz cok sevinirim.
  • 0 Oy
    2 İleti
    498 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @hakimikucukbayral, içinde söyledi: Türkiye'deki ABD konsolosluğu Amerika'daki davayı görebilir mi? Merhaba Sayın Muslu hukuk Bürosu yetkilisi, J-1 olarak geldiğim yaz dönemi içerisinde bir suçlama ile dava açıldı adıma savcılık tarafından, ardından ben kanıtlarımla kanıtladım ve dava düştü: ilk davada 2. Mahkeme duruşmasına kadar mahkeme hücresinde kalma ya da kefalet ile salma verdiler ben kefaleti ödedim ve serbest kaldım. Ardından ben hakime J-1 sürecimden bahsettim ve uzun sürerse vizem bittiğini söyledim bunun için başka vizeye başvurmamı söyledi ve ben de F-1 başvurdum ancak dava J-1 vizem bitmeden dava bitti ve serbest kaldım. Ama f1 başvurumu yapmıştım sonra ardından iptal ettim. Bu süreçte j-1 sponsorum travel sürecimi iptal ettiğini artık benim sponsorluğumu yapmadığını göçmenlik bürosuna bildirmiş bana mail geldi gelen yer [email protected] dan. Mail geldi bununla alakalı herhangi bir kısıtlama yoktu sadece bilgilendirme. Uçak biletim vize bitiş tarihimden önceyei sonra döndüm ardından şimdi tekrar başvuru yapma istiyorum konsoloslukta her şey gözüküyor mu? Ve bunların hepsini anlatacak bir vakit bulabilir miyim? Teşekkürler. Sayin, @hakimikucukbayral, konsolosluk yetkililerinin cok kisitli sureleri vardir. Butun bunlari dinlemeleri mumkun olmayacaktir. Siz basvuruyu yaptiginizda butun bunlari DS-160 formunuzda belirtmelisiniz. Tabii ki yine de yaninizda davanin dustugune dair butun bilgileri bulundurun. J-1in neden erken bitirildigi de onemli. Bir yalnis anlasilma mi oldu. Bunu tam anlamadan ve belgelendirmeden basvurmaniz durumunda olumsuz sonuc almaniz yuksek ihtimaldir. Yeni basvuruyu yapmadan DS 160 formunu bir avukatla doldurmanizda yarar olacaktir.
  • 2 Oy
    4 İleti
    426 Bakış
    H
    @ayvalik10 buyrun cevap..
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k