Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika’ya Bakıcı ve Yardımcı Olarak Gitmek

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    4 İleti
    755 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @myxo11, içinde söyledi: Amerika'da yasayan green card sahiplerinin turkiyeden biriyle evlenmesi Merhabalar, Yasal girisi 2020 eylulde yapmistim. Green cardliyim. Covid yuzunden geri donmek zorunda kalmistim. . Su an 2021 eylul ayindan itibaren kalici olarak amerikada yasiyorum. Duzenli bir gelirim ve isim var. Giris cikis yapmama ragmen o surecten itibaren ilk yil vergi beyanimi yaptim. Ancak erkek arkadasim su an Turkiyede. Evlenme karari aldik. Bu surecte nasil bir yol izleyecegiz bilmiyoruz. Seceneklerimiz bunlar. Simdiden tesekkur ederiz. En kisa surede Turkiye'de evlilik gerceklestirip belgeleri alip amerika icinden islem baslatabilir miyim? Calisma surem baz alindiginda, evlilik suresini vergi beyanina kadar bekletmem gerekir mi ve bu sureci calisma sureci etkiler mi ? En uygun evlilik sureci sizce nedir ? Kendisi diger bir yol turist vizesine veya ogrenci basvurabilir mi ? Daha once irlanda'da 2 sene yasal olarak calisti ve yasadi. Gecmisine bakildiginda red yeme ihtimali oldugunu dusunuyorum. *Bu surec benim soyadi degisikligi vatandaslik surecimi etkiler mi ? Sayın @myxo11; Sorularınıza sıra ile cevap veriyorum. Türkiye’de evlenip işlemleri ABD içinden başlatabilirsiniz. Ancak bu uç aşamalı bir süreçtir. Surecin son aşaması Ankara elçiliğinde görüşme yolu ile gerçekleşir ve bu durumda Ankara elçiliğinin çalışma koşullarına tabii olursunuz. Örneğin elçilik çalışmıyor ise veya yavaş çalışıyor ise durumdan etkilenirsiniz. Bir de evliliğinizin gerçek olduğunu kanıtlamanız fiziksel olarak ayrı kalırsanız bir takım zorluklar ekleyecektir. Evlilik yolu ile esinizi getirmek istediğinizde kendisine kanunen finansal sponsor olmanız gerekir. Bunun en güzel kanıtı federal vergi beyannamesidir. Federal vergi beyanı olmadan eğer çalışıyor iseniz ve maaşınız yeterli ise işyerinden alınacak bir takım belgelerle yine başvuru yapılabilir. En uygun evlilik/nişanlılık sureci kişilerin sureci nerede beklemek istedikleri, is durumu, vize durumu gibi etkenlere bağlı olarak değişir. Sizin detaylı durumunuz ve istekleriniz incelendikten sonra en ideal durum ortaya çıkar. Erkek arkadasınız turist veya öğrenci vizesine koşulları uygun ise başvurabilir. Schengen vizesi almış olmak genelde avantaj oluşturur. İrlanda’da eğer yasal olarak çalisti ise bu ABD vizesi almasını kolaylaştırır. Bunun neden ABD vizesi için ret ihtimali yaratabileceğini düşündüğünüzü anlayamadım. Soyadı değişikliği vatandaşlık surecinizi muhtemelen etkilemez. Sizin vatandaşlık başvurusunu en erken yapabileceğiniz tarih 2025 olduğu için o zamana kadar soyadınız değişmiş olur. Teşekkürler.
  • E1 ya da E2 vizesinde Amerika vatandaşı ile ortaklık.

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    239 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @halilildeniz, içinde söyledi: E1 ya da E2 vizesinde Amerika vatandaşı ile ortaklık. Herkese merhaba. Forumda ilk başlığım ve yazışmam. Eğer başlık ve içerikte hatalı bir durum varsa kusura bakmayın. Aradım ama durumuma ilişkin bir içerik bulamadım. Yıllardır net ve kararlı bir biçimde Amerika'ya yerleşmeye kararlıyım, yegane hedefim bu. Binlerce video izledim, binlerce yazı okudum, orada yaşayan insanlarla defalarca konuştum. Kız arkadaşım ile birlikte 3 kez Greencard başvurusu yaptık ama çıkmadı, başvurularımıza devam edeceğiz, ama Greencard durumu malum; ne zaman çıkar ya da çıkar mı bunu bilemiyoruz. Son dönemde Amerika'ya gidiş için alternatif yolları araştırıyorum. Dil okulu, yüksek lisans gibi konuları araştırdık. Lisans ve yüksek lisans diplomam var, güzel sanatlar fakültesi alanında eğitim aldım, aynı zamanda şeflik yapıyorum. Fakat son dönemde ekonomik durumum iyi değil, icralık borçlarım vs. var. Amerika'da yaşayan arkadaşlarımız var. Çok yakın bir arkadaşım artık Amerika vatandaşı ve Seattle yakınında yaşıyor. Kendi evi, arabası var, yıllardır sabit bir işte çalışıyor. Artık kendi işini kurmak istiyor, benim oraya gidebilmem için de elinden geleni yapmaya hazır ama nasıl bir yolu olur o da çok bilmiyor, çünkü o evlilik yolu ile gitti ve vatandaşlık aldı. Arkadaşımın kurmak istediği iş için benim ortak olmam mümkün olur mu, bunun için benim ne kadar para göstermem gerek, benim para göstermediğim bir yol mümkün olur mu? Arkadaşımın benim oraya gitmem için başka nasıl bir faydası olabilir ya da en doğru yapılabilecek şey nedir? Amerika'ya gitmek bizim için çok önemli, ekonomimden ötürü bir kısıtlayıcı durumum var ama onu çözmek için uğraşacağım. Ama en ekonomik ve işe yarar yol ne olabilir? Konu hakkında bilgisi olanlar fikir verebilirse çok sevinirim. Sayın @halilildeniz, Arkadaşınız size bu konuda yardımcı olabilir. Onla ortak bir is kurabilirsiniz veya size ise alabilir ve size sponsor olabilir. İşyerinin şartlarının ve sizin özgeçmişinizin ise uygun olması serttir. Ayrıca İngilizce diline de genelde hakim olmanız gerekir. Öncelikle E-2 vizesi ile ilgili bilgilere bakabilirsiniz. Sizin ABD’de olası bir E2 onay için en az 100 bin dolar bir para gösterebilmeniz gerekir. Ancak ofis kirası, eleman maaşı, araç alimi vs. gibi bütün masrafları da bu yatırımın içine dahil edebilirsiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/e-2-treaty-investors Eğer İngilizce dili hakimiyetiniz yok ise öncelikle oradan başlamanız gerekebilir. Borçlarınız bir takım vizeleri almanıza engel teşkil edecektir. Teşekkürler.
  • Greencard sahibi olarak Turk vatandasi ile evlilik yapmak

2
    0 Oy
    2 İleti
    807 Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    @US_LA_Turk, içinde söyledi: Greencard sahibi olarak Turk vatandasi ile evlilik yapmak Merhabalar 7 sene once green card kazanip zaten evli oldugum eski esimle (Turk vatandasi) birlikte ABD'ye tasindik. Gectigimiz Subat 2021'de bosandik. Kendisi TR'ye dondu. Ben ABD'de Green Card ile yasamaya devam ediyorum. 2021 Ekim ayinda vatandaslik sinavim var (Umarim pandemiden oturu sinav/yemin toreni otelenmez). Sorum su; Benim 2021 sonuna dogru Turkiye'de yasayan bir Turk vatandasi ile bir evlilik yapmam soz konusu olabilir. Bu durumda kendisi de benimle burada yasamak icin kolayca bir vize, yada benim gibi greencard alabiliyor mu? Bu islem icin hizlica sonuc alabilmek ve ABD'de beraber yasayabilmek icin ne kadar sure gerekiyor. Eger vatandas olabilirsem bu surec daha kolay ilerleyebiliyor mu? Cok tesekkur eder saglikli gunler dilerim Sayın @US_LA_Turk, Vatandaş olduğunuz takdirde esinizin vize sırasına girmesi gerekmez. Onun için her zaman yeşil kart başvurusunda bulunabilirsiniz. Yeşil kartlı olduğunuzda ise esiniz sadece vize bülteninde sırası geldi ise yeşil kart başvurusunda bulunabilir. F2A kategorisi. Size linkte vize bültenini gönderiyorum. https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2022/visa-bulletin-for-november-2021.html Bu bilgi her ay değişebilir. Eğer evli değilseniz o zaman nişanlı vizesi ve başka opsiyonlar da olabilir. Nerede evlendiğiniz sureci ve işlemleri belirler. Bekleme suresi surece göre değişir. Sureci nerede başlatırsanız sureci de genelde orada beklemek ve sonuçlandırmak gerekir. Örneğin TCde evlendi iseniz esinizin TCde beklemesi gerekecektir, ABD’de evlenirseniz esinizin surecin sonuçlanmasını ABD’de beklemesi gerekecektir. Her durumda boşanma ilamınız ve İngilizcesi gerekecektir. Teşekkürler.
  • Amerika İltica ve 150 gün çalışmak için beklemek

2
    1 Oy
    2 İleti
    717 Bakış
    crazycellsC
    @mutlukurt0534 Sorunuzu sormadan once su konuyu okumalisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2324/sorularınızı-sormadan-önce-okumalısınız
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k