Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika sınırında vize almak

• Merhabalar;

Öncelikle sorularımızı yanıtsız bırakmayan Muslu Hukuk Bürosuna teşekkür ederim. Benim sorum şu; Meksika-Abd sınırından Abd vizemiz olmadan sınır kapısına gidip vize istesek verme durumları var mı? Normalde Abd visesi Türk vatandaşları için sadece Ankara ve İstanbul'dan veriliyor, bunu biliyorum. Fakat sınırda Meksika tarafından can güvenliğimizin olmadığını, en azından Abd üzerinden uçakla Türkiye'ye geçmek için vize istesek oradaki memurların inisiyatif kullanma hakları var mı?

• @Fouray, içinde söyledi: Amerika sınırında vize almak

Merhabalar;

Öncelikle sorularımızı yanıtsız bırakmayan Muslu Hukuk Bürosuna teşekkür ederim. Benim sorum şu; Meksika-Abd sınırından Abd vizemiz olmadan sınır kapısına gidip vize istesek verme durumları var mı? Normalde Abd visesi Türk vatandaşları için sadece Ankara ve İstanbul'dan veriliyor, bunu biliyorum. Fakat sınırda Meksika tarafından can güvenliğimizin olmadığını, en azından Abd üzerinden uçakla Türkiye'ye geçmek için vize istesek oradaki memurların inisiyatif kullanma hakları var mı?

Sayın @Fouray ,
    Öncelikle güzel sözleriniz için biz de teşekkür ederiz. Gümrük yetkililerinin vize verme yetkisi yoktur. Vize verme yetkisi sadece ABD dışındaki bütün konsolosluk ve elçiliklerindir. Bazı şartlarda Meksika’daki ABD konsolosluğundan vize almanız mümkün olabilir. Mutlaka kendi ülkenizdeki ABD konsolosluğundan vize almanız gerekli değildir. Gümrük yetkililerin ise parole (ABD’ye şartlı giriş izni) verme yetkileri vardır. Gümrük memurları bu izni çok zor verirler. Sizin dediğiniz tur bir durum için böyle bir izin vermeleri çok düşük ihtimaldir.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• E2 Vize Süreci

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    340 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Meltem-0, içinde söyledi: E2 Vize Süreci Merhaba, Eşim 2024 Şubat ayında E2 vizesi için İstanbul’da başvuruda bulundu. Yenileme de diyebiliriz çünkü önceki E2 vizesinin süresi bu yıl Haziran ayında doldu. İki ülke de legal bir sorunumuz olmadı hiç, vergilerimizi de zamanında ödedik. Başvuruda bizden ek bilgi ve belge için sarı ve yeşil formları verdiler ve 6 Mart’ta istenilen belgeleri toplayıp ilettik. Başvuru statümüzde Şubat 2024’ten beri bir değişiklik görünmüyor. Amerika’daki şirket avukatları da bir bilgi alamadılar, konsoloslukdan da bir yanıt alamadık. Burada sorum ne kadar süre daha beklemek gerekli, ve tekrar başvuru yapmamız gerekebilir mi? Şimdiden teşekkürler Sayin@Meltem-0, Turkiyeden E2 basvurulari ve yenilemeleri zor gecmektedir. Kongre yardimi kullanmayi deneyebilirsiniz. Onun sonucuna gore ne yapacaginiza karar verebilirsiniz. Vergi verdiginiz eyaletin temsilcilerinin kongre yardimini bir an once kullanmanizda yarar vardir. Bu islemleri Ocak 20den once sonlandirabilirseniz cok avantajiniza olur. Dilereseniz ikinic bir gorus alabilirsiniz. Kongre yardimindan en iyi sonucu almak icin kendinizin, yani vergi yukumlusunun, yapmasi gerekse de, bu konuda olumlu sonuc almak icin sizi yonlendiriyoruz. Ne sekilde yardim istediginiz ve ne soylediginiz sonucu direkt olarak etkiliyor. Bilginize sunarim.
  • Amerika konsolosluğuna dava açmak istiyorum

2
    0 Oy
    2 İleti
    352 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @fenerbahçe06, içinde söyledi: Amerika konsolosluğuna dava açmak istiyorum Merhabalar. Amerika turist vizesinden tamı tamına 4 defa ret aldım. Profilim evliyim memurum eşimde memur. 29 yaş. 2023 ocak ayında eşim ile berabere boş pasaportla başvurduk işimize ve evliliğimize güvenerek, çünkü o tarihlerde bizimle aynı statüde olanlar sürekli onay alıyordu yd geçmişi olmayan ve ret kararıyla ayrıldık. -Aradan 8 ay sonra baküde eşimin memleketi olan azerbaycanda mülakata girdik çünkü türkiyede tarih bulamıyorduk ve baküye tatile gitmişken başvuralım dedik pasaport 2 schengen ülkesi ve gürcistan giriş çıkışı var ve karar yine ret. 2024 ocak ayında pasaportumda toplam 2 schengen basılı vize ve 8 ülke japonya dahil yine ret aldık. -2024 nisan ayında tek girdim ve yine 214-b maddesinden ret verildi. Bu son girdiğimde diğerlerine nazaran 2 soru sordu sadece. Neden amerikaya gitmek istiyorsun? Ve neden eşiniz gelmiyor. Miamide F1 yarışlarına gitmek istiyordum geçen sene baküde de gitmiştim amacımın gezmek turistik ve alışveriş yapmak olduğunu dile getirdik gerçekten geri dönecektim ülkeme çünkü tazminatım var onu yakamam asla. Eşim ise işinden dolayı gelemeyecekti benimle. Bu konsolos memurları kafasına göre ret veriyor sanırım 214-b den aile bağlarımın kuvvetli olmadığını söylüyor fakat eşim benle gelmeyecekti son başvurumda. 1.5 yıl içinde 3 defa eşimle 1 defa tek olmak üzere 1500 dolara yakın konsolosluğa para vize danışman şirketlerine para (en iyileriyle çalıştım gerçekten 2 defa) ve bir çok yurtdışı yaptım sırf vize onaylansın diye. Ee bunun bedeli ret mi olmalı nereye kadar? Nasıl davacı olabilirim o kadar emek o kadar para içim içine sinmiyor lütfen yardımcı olun . Davacı olmak istiyorum. Sayin@fenerbahçe06, konsolosluga dava acmak her nekadar gecerli nedenler icin mumkun ise yine de sonuc almak hayli zordur. Konsolosluklarin cok genis anlamda takdir yetkileri bulunmaktadir. Sizin durumunuzda degisik sonuc almak icin genelde 6 ay ara gecmeden tekrar basvuru yapmayi tavsiye etmeyiz. Eger durumunuzda ciddi bir degisiklik olmus ise o zaman tekrar bir basvuru yapilabilir. Anlattiklariniz anlaminda maalesef bir dava hakkiniz oldugunu dusunmuyorum. Tekrar bir basvuru denenebilir ancak onay almak zor olacaktir. Yine de bir takim stratejiler kullanabilirsiniz veya farkli bir alandan basvuru yapabilirsiniz ornegin isiniz nedeni ile ABDye konferansa gitmek gibi. Belli bir programa katiliyor olmaniz, gidis-donsu biletiniz ve kalis programinizin belli olmasi gerekir.
  • Sabıka kaydı ile vize başvurusu

4
    0 Oy
    4 İleti
    535 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @mahmut1985, içinde söyledi: Sabıka kaydı ile vize başvurusu Teşekkürler ben İstanbul dayım onerebileceginiz bir adres varmı Size Istanbulda avukat öneremiyorum.
  • E1 vize başvuru süreci

4
    1 Oy
    4 İleti
    416 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @sutik, içinde söyledi: E1 vize başvuru süreci @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: E1 vize başvuru süreci E1 vizesinin greencarda değişimi çok zordur. Merhaba, mesajinizda " E1 vizesinin greencarda degisimi cok zordur" demissiniz. Yaklasik 2 yildir E1 ile NYta yasiyorum. Teknik olarak (zor dahi olsa) E1 vizenin Green Carda donusumu mumkun diye anliyorum. Konu hakkinda kisa bir yonlendirme yapabilir misiniz? Hangi sartlar altinda E1in Green Card`a donusumu mumkun olabilir? Cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim. Iyi calismalar... Sayın @Sutik, Aile üyelerinden birinin ABD vatandaşı olup E1i sponsor etmesi (örneğin çocuk 21 yaşına geliyor ve anne ve babaya sponsor oluyor gibi), şirketin çok başarılı olması ve olağanüstü yetenek kategorisinden EB1 yolu ile yeşil kart almak, size başka bir şirketin sponsor edip ise alması ve yeşil karta başvurması veya şirketinizin EB5 yatırımcı vizesine kalifiye olması gibi yollardan E1 vizesinden yeşil karta geçmek mümkün olsa da hayli zordur. Teşekkürler. Ayrıca sorularınızı ayrı başlık altında sormanızı rica ederiz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k