Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
-
-
Merhaba arkadaşlar, benim covid haricinde aşı kartım yok. Yaş itibariyle okulda vb olduğumuz aşılar dijitale aktarılmadı. Sağlık kontrolü için aşı kartınızı nasıl çözdünüz ? Olduğum aşıları gereksiz yeniden yaptırmak istemiyorum. Doktor bunun için anlayışlı oluyor mu ? Tecrübeli arkadaşlar geri dönerse çok mutlu olurum 🙏🏻
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak
-
@btxtr cok super bi bilgi olmus tesekkur ederim. biz de dedik bize yetmiyor degil ama ben o islerden cok paralar kaybediyorum dedim tamam one cikmasi icin boyle yapmamiz gerekiyor kanit istediklerinde yollarsiniz zaten dediler. cunku zaten maas prooflari yaptik esim beni bin kere sponsor edebiliyor. hani ben sunu dusunuyorum niye 5 dolarin hesabini yapayim turkiyede miyiz ? gideyim duzgunce calisip da guzelce yasayayim. aldik bi risk bakalim kadin bu ikisi baglantili degil dedi gorecegiz insallah degildir
-
@mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@btxtr cok super bi bilgi olmus tesekkur ederim. biz de dedik bize yetmiyor degil ama ben o islerden cok paralar kaybediyorum dedim tamam one cikmasi icin boyle yapmamiz gerekiyor kanit istediklerinde yollarsiniz zaten dediler. cunku zaten maas prooflari yaptik esim beni bin kere sponsor edebiliyor. hani ben sunu dusunuyorum niye 5 dolarin hesabini yapayim turkiyede miyiz ? gideyim duzgunce calisip da guzelce yasayayim. aldik bi risk bakalim kadin bu ikisi baglantili degil dedi gorecegiz insallah degildir
Siz tam olarak nereyi aradınız? Congressman dedikleri kişi bu mu acaba

-
@btxtr uscis in call centerini aradim orada israrla yardimci olmak isteyen bi yapay zeka var. ona appointment yapmak iostiyorum interview app. dedim birine aktariyor oyle yapinca. aktardigi kisi de yardimci oluyor. emma falan halletmedi benim isimi. keske halletse. bi de bilmiyorum emmaya ne sormam lazim
-
@orcunorcun1881 merhaba basvurduktan sonra cikmamaniz gerekiyor aos sureci iptal ediliyor. basvurmadan cikip da tr de basvurursaniz surec bitene kadar buraya giremiyorsunuz ( ikinci cumlede yanlisim varsa lutfen duzeltin. ) benim sordugum avukatlar 3500-5000 dolar civari 3 seferde odemek uzere actilar kapiyi. kendiniz de yapabilirsiniz basvurunuzu esinizin ingilizcesi iyiyse sayet.
calisma izni genel olarak 4-6 ay deniyor fakar eyaletten eyalete de degisiyor. ben uscisi aradigimda benim minimum 12-16 ay icinde calisma izni alacagim soylendi. bazi insanlar direkt bunlari almadan 6 ayda gc aliyorlar. bu kadar degisken. bu yuzden yasadiginiz yerin field officeine gore uscis web sitesinden processing suresine bakabilirsiniz. size ortalama bir vakit verir.
3. sorunuz hakkinda bir bilgim yok. -
@mazk2104 Bugün post date'i September 27 olan birisi EAD Approved diye post yayınlamış. Boston'da yaşıyormuş. Garip garip şeyler oluyor

-
@mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@orcunorcun1881 merhaba basvurduktan sonra cikmamaniz gerekiyor aos sureci iptal ediliyor. basvurmadan cikip da tr de basvurursaniz surec bitene kadar buraya giremiyorsunuz ( ikinci cumlede yanlisim varsa lutfen duzeltin. ) benim sordugum avukatlar 3500-5000 dolar civari 3 seferde odemek uzere actilar kapiyi. kendiniz de yapabilirsiniz basvurunuzu esinizin ingilizcesi iyiyse sayet.
calisma izni genel olarak 4-6 ay deniyor fakar eyaletten eyalete de degisiyor. ben uscisi aradigimda benim minimum 12-16 ay icinde calisma izni alacagim soylendi. bazi insanlar direkt bunlari almadan 6 ayda gc aliyorlar. bu kadar degisken. bu yuzden yasadiginiz yerin field officeine gore uscis web sitesinden processing suresine bakabilirsiniz. size ortalama bir vakit verir.
3. sorunuz hakkinda bir bilgim yok.@mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@orcunorcun1881 merhaba basvurduktan sonra cikmamaniz gerekiyor aos sureci iptal ediliyor. basvurmadan cikip da tr de basvurursaniz surec bitene kadar buraya giremiyorsunuz ( ikinci cumlede yanlisim varsa lutfen duzeltin. ) benim sordugum avukatlar 3500-5000 dolar civari 3 seferde odemek uzere actilar kapiyi. kendiniz de yapabilirsiniz basvurunuzu esinizin ingilizcesi iyiyse sayet.
calisma izni genel olarak 4-6 ay deniyor fakar eyaletten eyalete de degisiyor. ben uscisi aradigimda benim minimum 12-16 ay icinde calisma izni alacagim soylendi. bazi insanlar direkt bunlari almadan 6 ayda gc aliyorlar. bu kadar degisken. bu yuzden yasadiginiz yerin field officeine gore uscis web sitesinden processing suresine bakabilirsiniz. size ortalama bir vakit verir.
3. sorunuz hakkinda bir bilgim yok.Cevabınız için çok teşekkür ederim
Eşim Amerikalı ingilizcesi harika seviyede
Ama eksik falan yaparsak sorun olur diye çekiniyorum
Avukatlar da çok para istiyorlar 3000 dolarlık bir hizmet görememekteyim..
Yok kalıcam artık bu kadar bekledikten sonra 3 ayı geçkin süredir burdayım
Avukat ücreti 3000
Form ücretleri toplam 1760 dolarmış
Başka ne gibi masraflar var ?
Sağlık raporu vs ne kadar tutuyor
Ya da başka bilmediğim şeyler mevcut mu? -
@orcunorcun1881 Ben tüm formlarımı kendim doldurdum, başka bir durum için gerekmedikçe avukatla çalışmayı düşünmüyorum. Büyük paralar bence. Formlar için 1750 dolar + medical examination ($300-$900 arası - hastaneye, eyalete, yapılacak aşılara vb birçok şeye göre değişebilir) (bunu diğer formlarla birlikte göndermeniz şart değil, mülakata da götürebiliyorsunuz)
-
@orcunorcun1881 Ek masraf olarak, konsolosluktan İngilizce nüfus kayıt örneğinizi almanız gerekiyor. Konsolosluğa yakın değilseniz bu olabilir.
-
@btxtr Konsolosluktan alacağımız nüfus kayıt örneğini direkt ingilizce veriyorlar değil mi?
Bir daha İngilizceye çevirmeye gerek kalmıyor?
Bana en yakın olan Miami
Bunu ne zamana kadar almam gerekiyor sizce?
Önceden almamda bir sıkıntı olur mu? -
@btxtr Vallahi harikasınız..
Keşke ben de böyle bilgili olsam..İnsan içine girmeden öğrenemiyor maalesef..
Eşim de Amerikalı ama çekiniyor işte
Yanlış olursa uzar falan diyor..Tekrar doldurmak gerekirmiş o zamanSizi medeni cesaretinizden ve bilginizden dolayı kutlarım..
-
@orcunorcun1881 Açıkçası ben daha bu mevzuların hiç içine düşmeden YouTube'da Ecem ve Ömür'ün videosuna denk gelmiştim ve onların gayet düzenli, organize bir şekilde doldurduklarını ve işlerini sorunsuz hallettiklerini görünce başka bir şey yapmayı hiç düşünmedim bile. Bu forumdan da çok şey öğrendim. Size de aynısını tavsiye ederim, ben buraya her gün bakıyorum elimden geldiğince sorularınızı yanıtlarım. En azından 6-7 aylık bir teşrikimesaimiz var

Bahsettiğim videonun linki:
-
@orcunorcun1881 Evet, formlarla birlikte göndereceğiniz bir belge bu (yani "birth certificate" dedikleri şey). Öncesinde almanız gerekiyor. Hangi amaçla aldığınızı soruyorlar zaten. İngilizce veriyorlar ve üzerinde konsolosluk mührü oluyor. Bunu Edevletten de İngilizce olarak indirip gönderenler oldu ama bunu kesinlikle tavsiye etmem, sonra RFE (Request for Evidence) gelebilir ve süreciniz uzayabilir.
-
@btxtr orasi boston burasi nj isin kotusu iste burasi cok karisik butun immigrantlar burada her turlusu. birisi beni gorup de bana sira getirene kadar ohoooo. sizce esimin ek kartindan adim yazan harcamalari da eklemeli miyim ? sonucta benim harcamalarim kazanmadan yiyorum.
-
@orcunorcun1881 ben de oyle bi hizmet goremedim acikcasi. ne soruyorlarsa onu cevaplayacaksiniz iste. avukat da oyle yapiyor. evlilik gercek oldugu muddetce bi sikinti yok bence. biz actik youtubedan baktik oyle yaptik esimle. uzarsa green gard uzar ama zaten buradasiniz gerekirse avukatla gorusursunuz bence. daha kazanmadan etmeden 5bin dolar yazik. saglik raporu da 300-900 dolar civari degisiyor arkadasin dedigi gibi. hastaneye klinige eyalete asi durumunuza gore. sigorta da karsilamiyor. esinizden sigortaniz olsa dahil bunu odemeniz gerekiyor.
-
@mazk2104 Expedite ile ilgili o kadar şey okudum ki. Hiç kanıt göndermeden onaylananlar da var, iş tekliflerini vs gönderip yetersiz kanıt cevabı alan da var. Bence zaten emin olmadığımız için ben olsam bütün harcamalarımı ve gelen iş tekliflerini koyardım. Kime neye denk gelirse işte ama alanlar da var yani görüyorum, umut kesilmez

-
@btxtr siz cok arastiriyorsunuz size sormus olayim bank statementlara baktim adim yok fakat kart numarasi ve bendeki karrta adim var statementi yollarken aciklama yapicam benim malum bu ulkede herhangi bir varligim ismim. ssnim olmadigi icin kredi karti alamiyorum esim verdi bu da benim harcamalarim diye. sonucta koca adam nail spaya gitmemistir yani ornek. bunun disinda anne babam ayrilar onlara para yolladim esimden alip western unionda adim var gonderen ben alan ailem ayni miktari esim 2 saat once kendi hesabindan cekmis. is tekliflerim var. aetna insurancenin odedigi baya bi dolarlik doktor harcamam var ama baz olarak esim 2000 dolar koymus oluyor bunu koyayim mi mesela ? WU yu koyayim mi ? bundan baska bi kere insurancem kesildi doktora gitmem lazimdi hala suren bir rahatsizligim var defalarca klinikle mesajlastim seans basi 150 dolar dediler ben de odeyemem ozur dolerim tarzinda mesaj attim bunlari eklyeyim mi hani param olsaydi giderdim insurance beklemeden param yok hala hastayim gibi ? yani su an en ufak para meselesini geciriyorum aklimdan
cok uzun oldu kusura bakmayin -
@mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@chrissmith-07 belgeler ve id niz ile birlikte saatinde adrese gidin yeterli. parmak izinizi alip dosyaya devam edecekler.
Merhaba hocam şimdi parmak izini verdik bir sıkıntı çıkmadı çok şükür.
parmak izinden sonra uscis belgelerde günceleme yaparak 'Case Is Being Actively Reviewed By USCIS' bunca zamandır yani adamlar belgelere daha yeni mi bakıyorlar ? combo cart bu gidişle hiç gelmiyecek galiba 3 ay oldu bari çalışma izni vs gelseydi ya -
@chrissmith-07 Ben 6 aydır ne EAD ne travel permit aldım. Gördüğüm kadarıyla şu anda çoğunlukla Priority Date'i June olan case'leri onaylıyorlar. Arada tek tük Eylül, Ağustos, Temmuz onayladıkları da oluyor ama Haziran ayından da onaylanmayanlar var. Referans olması açısından...
-
@mazk2104 Aslında bu konuda tecrübeli biri varsa o yardımcı olsa daha iyi olur çünkü benim bu konuda en ufak bir tecrübem yok gerçekten. Sadece aynı durumdayım hatta evlilik kanıtı olarak ne göstereceğimi düşünüyorum kara kara. Lease'de adım yazıyor ama ortak bir hesabımız vs yok nasıl olsun ki zaten SSN olmadan banka hesabı falan açamıyorum. Sadece mantıken, adınızın yazdığı harcamaları (atıyorum teslim edilecek kişi olarak kendi adımızı yazıyoruz ama kart sahibini eşimiz olarak giriyoruz vs) gönderirseniz kanıt gibi değerlendirirler gibi geliyor. Yani adınızın olduğu şeyler. Bence hepsinden de önemlisi kaçan iş tekliflerinin yüklü kayıp olması. Aslında ben de aynı durumdayım ama Temmuz ayı yakın gibi hissettiğim için beklemeyi düşünüyorum.
-
@mazk2104 esimin gelirini yeterli bulmadiklari icin ek sponsor istediler. Benim evraklar ellerine Aralik 2021 de gecmisti aslinda, yaklasik 4 5 ay sonra ek evrak istediklerini soyleyip 3 ay sure verdiler ben de Agustosta ek sponsor evragini gonderdim. Tavsiyem istenen tum eksik evraklarin ivedi sekilde hazirlanip yollanmasi olur. Yoksa boyle aylarca suruyor
Benzer Başlıklar
117
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum