Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

• @orcunorcun1881 Açıkçası ben daha bu mevzuların hiç içine düşmeden YouTube'da Ecem ve Ömür'ün videosuna denk gelmiştim ve onların gayet düzenli, organize bir şekilde doldurduklarını ve işlerini sorunsuz hallettiklerini görünce başka bir şey yapmayı hiç düşünmedim bile. Bu forumdan da çok şey öğrendim. Size de aynısını tavsiye ederim, ben buraya her gün bakıyorum elimden geldiğince sorularınızı yanıtlarım. En azından 6-7 aylık bir teşrikimesaimiz var :)

Bahsettiğim videonun linki:

https://www.youtube.com/watch?v=Kq92S8Wp8cE

• @orcunorcun1881 Evet, formlarla birlikte göndereceğiniz bir belge bu (yani "birth certificate" dedikleri şey). Öncesinde almanız gerekiyor. Hangi amaçla aldığınızı soruyorlar zaten. İngilizce veriyorlar ve üzerinde konsolosluk mührü oluyor. Bunu Edevletten de İngilizce olarak indirip gönderenler oldu ama bunu kesinlikle tavsiye etmem, sonra RFE (Request for Evidence) gelebilir ve süreciniz uzayabilir.

• @btxtr orasi boston burasi nj isin kotusu iste burasi cok karisik butun immigrantlar burada her turlusu. birisi beni gorup de bana sira getirene kadar ohoooo. sizce esimin ek kartindan adim yazan harcamalari da eklemeli miyim ? sonucta benim harcamalarim kazanmadan yiyorum.

• @orcunorcun1881 ben de oyle bi hizmet goremedim acikcasi. ne soruyorlarsa onu cevaplayacaksiniz iste. avukat da oyle yapiyor. evlilik gercek oldugu muddetce bi sikinti yok bence. biz actik youtubedan baktik oyle yaptik esimle. uzarsa green gard uzar ama zaten buradasiniz gerekirse avukatla gorusursunuz bence. daha kazanmadan etmeden 5bin dolar yazik. saglik raporu da 300-900 dolar civari degisiyor arkadasin dedigi gibi. hastaneye klinige eyalete asi durumunuza gore. sigorta da karsilamiyor. esinizden sigortaniz olsa dahil bunu odemeniz gerekiyor.

• @mazk2104 Expedite ile ilgili o kadar şey okudum ki. Hiç kanıt göndermeden onaylananlar da var, iş tekliflerini vs gönderip yetersiz kanıt cevabı alan da var. Bence zaten emin olmadığımız için ben olsam bütün harcamalarımı ve gelen iş tekliflerini koyardım. Kime neye denk gelirse işte ama alanlar da var yani görüyorum, umut kesilmez :D

• @btxtr siz cok arastiriyorsunuz size sormus olayim bank statementlara baktim adim yok fakat kart numarasi ve bendeki karrta adim var statementi yollarken aciklama yapicam benim malum bu ulkede herhangi bir varligim ismim. ssnim olmadigi icin kredi karti alamiyorum esim verdi bu da benim harcamalarim diye. sonucta koca adam nail spaya gitmemistir yani ornek. bunun disinda anne babam ayrilar onlara para yolladim esimden alip western unionda adim var gonderen ben alan ailem ayni miktari esim 2 saat once kendi hesabindan cekmis. is tekliflerim var. aetna insurancenin odedigi baya bi dolarlik doktor harcamam var ama baz olarak esim 2000 dolar koymus oluyor bunu koyayim mi mesela ? WU yu koyayim mi ? bundan baska bi kere insurancem kesildi doktora gitmem lazimdi hala suren bir rahatsizligim var defalarca klinikle mesajlastim seans basi 150 dolar dediler ben de odeyemem ozur dolerim tarzinda mesaj attim bunlari eklyeyim mi hani param olsaydi giderdim insurance beklemeden param yok hala hastayim gibi ? yani su an en ufak para meselesini geciriyorum aklimdan :( cok uzun oldu kusura bakmayin

• @mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@chrissmith-07 belgeler ve id niz ile birlikte saatinde adrese gidin yeterli. parmak izinizi alip dosyaya devam edecekler.

Merhaba hocam şimdi parmak izini verdik bir sıkıntı çıkmadı çok şükür.
    parmak izinden sonra uscis belgelerde günceleme yaparak 'Case Is Being Actively Reviewed By USCIS' bunca zamandır yani adamlar belgelere daha yeni mi bakıyorlar ? combo cart bu gidişle hiç gelmiyecek galiba 3 ay oldu bari çalışma izni vs gelseydi ya

• @chrissmith-07 Ben 6 aydır ne EAD ne travel permit aldım. Gördüğüm kadarıyla şu anda çoğunlukla Priority Date'i June olan case'leri onaylıyorlar. Arada tek tük Eylül, Ağustos, Temmuz onayladıkları da oluyor ama Haziran ayından da onaylanmayanlar var. Referans olması açısından...

• @mazk2104 Aslında bu konuda tecrübeli biri varsa o yardımcı olsa daha iyi olur çünkü benim bu konuda en ufak bir tecrübem yok gerçekten. Sadece aynı durumdayım hatta evlilik kanıtı olarak ne göstereceğimi düşünüyorum kara kara. Lease'de adım yazıyor ama ortak bir hesabımız vs yok nasıl olsun ki zaten SSN olmadan banka hesabı falan açamıyorum. Sadece mantıken, adınızın yazdığı harcamaları (atıyorum teslim edilecek kişi olarak kendi adımızı yazıyoruz ama kart sahibini eşimiz olarak giriyoruz vs) gönderirseniz kanıt gibi değerlendirirler gibi geliyor. Yani adınızın olduğu şeyler. Bence hepsinden de önemlisi kaçan iş tekliflerinin yüklü kayıp olması. Aslında ben de aynı durumdayım ama Temmuz ayı yakın gibi hissettiğim için beklemeyi düşünüyorum.

• @mazk2104 esimin gelirini yeterli bulmadiklari icin ek sponsor istediler. Benim evraklar ellerine Aralik 2021 de gecmisti aslinda, yaklasik 4 5 ay sonra ek evrak istediklerini soyleyip 3 ay sure verdiler ben de Agustosta ek sponsor evragini gonderdim. Tavsiyem istenen tum eksik evraklarin ivedi sekilde hazirlanip yollanmasi olur. Yoksa boyle aylarca suruyor

• @buay tesekkur ederim umarim. Suan evraklari tekrardan dolduruyorum hic bir kopyasini tutmadigim icin :( oldukca stresli bir durum

• @btxtr Ekletebildiginiz faturalara isminizi mutlaka ekletin. (Elektrik, internet) Bizimde mulakatla calisma izinlerimizin onayi yakin zamanlardaydi. Mulakatta ortak banka hesabi, kira kontrati verdik. Vergi bildirimi ve faturalardan istedi ekletemedik dedik. Bir suru dosya gosterip bunlar nasil halletmis dedi🙁 Araba sigortaniz veya saglik sigortanizda ortak isimle olabilir. Olabildigince cok evrakla gitmeye calisin bence.

• @flower Sizi cok iyi anliyorum. Umarim hersey yolunda gider🙏🏻

• @buay Ay vazgeçtim ya bu stres düzeyine henüz geçmeyecektim, şu an sadece EAD ve travel permit stresi yaşamak istiyorum :D

Sizin süreciniz nasıl ilerledi mülakattan sonra, GC alabildiniz mi? (Yine de merak etmeden duramıyordum)

• @btxtr Bizim mulakatimiz sonuclanamadi daha. FBI background check sonucunu alinca dedi.

• @flower peki bu ek kanit onaylanmadan once geldi mi calisma izniniz ? yani bizden ne istendigi de belli degil. 21 bin mi 29 bin mi ne sponsorluk miktari esim aliyor 70 bin sorun bunun neresinde bilemiyorum. ortada calisma izni de yok. anlamadim. ama merak ettigim bu surecte calisma ve seyahat iznini durduruyorlar mi ?

• @btxtr bu konuda da tecrubeli biri bulmak zor ama ben tecrubeli olucam herhalde siz lawfullyde gorduklerinizi aktarirsiniz ben de yasadiklarimi bakalim neler olacak cok tesekkur ederim :)

• @mazk2104 İmece usulü green card aldırıyorlar insana ya :)

• @btxtr hahahahaha baska care birakmiyorlar ki anlamadim bende hala bi gelisme yok bekliyorum

• @mazk2104 70000 gibi bir tutar icin ek sponsor istemeleri tuhaf. son 3 yilin tax vergileri gosterdiniz degil mi ve 3 yilda da en dusuk miktarin ustunde olmali kazanc. Ayrica benim esimin de iki yili bu miktarin uzerindeydi ancak bu son iki yildi, o yuzden ek sponsor istediler. Ve calisma iznim ve yurt disi cikis izin belgem, belgeler onaylandiktan sonra geldi

Benzer Başlıklar

• Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    915 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    467 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 33 Oy
    5k İleti
    604k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k